Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Seviku, bohuzel neporadim, pekna cokoladka ![]()
Noni, psala jsem ti mejlik, neprisel? Teda to je slusnej macek, kdyz si spocitam ten marcos…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Seviku … dortík je hezký … a já pracuju jenom s receptíkem od Zdenky z MMB … a jsem spokojená !!! … teda jestli myslíš receptík na marcipán „bez dřiny“
… na fotkách dortů ode mne je vidět, že se s ním hezky potahuje i tvarují různé blbůstky - jestli jsi rozhodnutá zkoušet, tak doporučuju
… není tak moc přeslazený jako marschmalow ![]()
Alenko … emailík nedorazil
- jsem to teď znovu kontrolovala - ještě jednou Ti písnu do SZ adresu - nebo písni SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo, Noni, pěknej třípatrák!
A jj, manžel je rád v kuchyni. Dost často i vaří
.
Alenko, dres jsi vyřešila perfektně!
A vstupenky - dobrej nápad
. Ale neměla jsi strach, že je třeba přefikne při krájení dortu? ![]()
Judy, já teda ty práškový barvy nasypu na těsto i s těma krystalkama, zakápnu kapkou vody, a pak už jen hoooooodně propracuju (nebo spíš můj muž
). A obarvilo se to vždycky hezky.
Seviku, já dělám jen falešný marcipán z maminčiných receptů nebo mléčnou potahovku od Arielll. Obojí dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za rady, ještě bych potřebovala vědět jaké barvy použít. Nějak se v tom neorientuji. Gelovky, práškový a nevím jaké ještě termíny tady padají a vůbec se v tom nevyznám. Asi to tady už proběhlo tohle téma, tak se omlouvám, zpětně pročítat je nad moje síly. Hlavně kde se to dá sehnat a jak se s tím pracuje? Potřebovala bych obarvit na růžovo a pak trochu zelené a bílé, ale to jen na zdobení - růžičky, lístečky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
seviku, já používám práškový Kovandovi. Jsou v pytlíkách (trošku větší než prdopeč). Rozpouští se v kapce vody. Na růžovou použiješ menší množství červený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Seviku, barvicky se daji koupit bud v drogerii nebo ve vetsim supermarketu. Osobne mam z Brna zkusenost, ze vetsi vyber byl v drogerii. Reknes, ze chces potravinarske barvivo a oni ti uz poradi. S bilou bude mozna trochu problem, nekde jsme to tady resily, cim se to da udelat, uz si to nepamatuju. Bezne se prodavaji v sacku takove krystalky, ktery si na lzicce rozpustis v trosicce teple vody. Praskove barvy i gelove jsem videla jen ve specialce. Pokud budes kupovat neco neobvykleho, tak se jeste poptej, v cem je to rozpustne. Ja si koupila praskovou a ta byla jen v alkoholu.
Helus, diky
S krajenim jsem byla opatrna, radej jsem zakrojila sama a vstupenky jsem mela obalene do igelitu dostatecne. To bychom doma museli mit ostrejsi noze, abych se bala
Kazdopadne na prvni zakrojeni jsem vlezla zrovna na vstupenky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alenko, já jsem úplnej blbec. Teď jak čtu, žes ty vstupenky obalila do igelitu, tak jsem přemýšlela, jestli se to při pečení nemohlo nějak spéct nebo roztavit nebo tak
. To jsem ale jelito, co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to by se v Kalichu asi divili, jak ty vstupenky zmenily vizaz
Ale celkem tve pochody chapu, jak se neco da do dortu, tak se to musi zapect ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.peceni.info/ toje moje inspirace když něco dělám
tak kdyby to nevadilo takse k vám přidám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tak jdu vložit fotečku dortíku z pátku.
Vítám nově nakukující a jasně, přidej se k nám - foteček dortíčků není nikdy dost
![]()
Alenko, Heluso … taky jsem měla asociaci proříznutých nebo roztavených vstupenek - jsme všechny stejně „postižené“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem ulítlá na dorty..fakt je to nakažlivý,jak se udělá jeden a povede se,tak už se těším,na další.Teď v unoru jsem pekla hned dva,protože mám dcery obě v unoru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tady je ten dortík druhý,ale ten není dobře vyfocen…ale tady jsem měla docela problém,protože jsem tam udělala hodně pudinkový krém a málo másla..a krapet mi ta hmota se roztékala…musím si koupit ten pšeničný sirup,protože zatím jsem ho nekoupila,dělám to z medu,ale figurky fakt rychleji tvrdnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj cukrářky ![]()
jdu vám poděkovat za tuhle diskusi, protože mě přivedla k tomu, že jsem včera udělala dceři potahovaný dort - princeznu.
Korpus na tři patra s ořechovým a pudinkovo máslovým krémem, potažený hmotou ze šmoulů, záhyby udělané z punčoviny. Dcerka i ostatní byli nadšení, takže jsem se dmula pýchou a vám patří velký dík, protože nebýt téhle diskuse, nikdy bych se k tomu neodhodlala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Odchod z manželství
- 2.6.26 15:39
- Muž 1.2
- 5
Doprava autem Praha-Homolka
- 2.6.26 15:41
- nozu
- 2
Změna délky cyklu- posunutá ovulace
- 2.6.26 14:51
- Nika34
- 2
Bílá stolice u 10 měsíčního dítěte
- 2.6.26 15:41
- Evkad
- 6
Jím z únavy
- 2.6.26 15:47
- Kryptozoo
- 4
Za znásilnění neteře a praneteře podmínka.
- 2.6.26 15:54
- Monchichik
- 13
Zoubky, oprava kazu v sedaci
- 2.6.26 13:32
- pikola
- 4
Rozchod a následný sex
- 2.6.26 15:50
- arinecka
- 11
Je to drahé? – Byt
- Havlova
- 22
Otevřený otvor v srdíčku u dítěte
- 2.6.26 15:38
- Anonymní
- 5
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 2.6.26 15:59
- Mkmkz
- 109362
Doprava autem Praha-Homolka
- 2.6.26 15:58
- j.a.n.i1
- 3
Za znásilnění neteře a praneteře podmínka.
- Bytsamsebou
- 14
Rozchod a možné tehotenstvo
- arinecka
- 136
Mounjaro injekce - kdo také hubne?
- 2.6.26 15:57
- Dakota15
- 5151
Kolikrát denně má spat 19 měsíční dítě
- 2.6.26 15:57
- Lola97
- 1
Potvrzení zapůjčení auta od majitele při...
- 2.6.26 15:55
- IcePlanet7
- 26
Je to drahé? – Byt
- Havlova
- 22
Rozchod a následný sex
- arinecka
- 11
Jím z únavy