Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1938
5.3.10 19:07

Seviku, bohuzel neporadim, pekna cokoladka :wink:

Noni, psala jsem ti mejlik, neprisel? Teda to je slusnej macek, kdyz si spocitam ten marcos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.3.10 19:56

Seviku … dortík je hezký … a já pracuju jenom s receptíkem od Zdenky z MMB … a jsem spokojená !!! … teda jestli myslíš receptík na marcipán „bez dřiny“ :wink: … na fotkách dortů ode mne je vidět, že se s ním hezky potahuje i tvarují různé blbůstky - jestli jsi rozhodnutá zkoušet, tak doporučuju :wink: … není tak moc přeslazený jako marschmalow :lol:

Alenko … emailík nedorazil :nevim: - jsem to teď znovu kontrolovala - ještě jednou Ti písnu do SZ adresu - nebo písni SZ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
6.3.10 00:38

Tyjo, Noni, pěknej třípatrák! :palec: A jj, manžel je rád v kuchyni. Dost často i vaří :lol:.

Alenko, dres jsi vyřešila perfektně! :palec: A vstupenky - dobrej nápad :lol:. Ale neměla jsi strach, že je třeba přefikne při krájení dortu? :mrgreen:

Judy, já teda ty práškový barvy nasypu na těsto i s těma krystalkama, zakápnu kapkou vody, a pak už jen hoooooodně propracuju (nebo spíš můj muž :lol:). A obarvilo se to vždycky hezky.

Seviku, já dělám jen falešný marcipán z maminčiných receptů nebo mléčnou potahovku od Arielll. Obojí dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
6.3.10 08:43

Moc děkuji za rady, ještě bych potřebovala vědět jaké barvy použít. Nějak se v tom neorientuji. Gelovky, práškový a nevím jaké ještě termíny tady padají a vůbec se v tom nevyznám. Asi to tady už proběhlo tohle téma, tak se omlouvám, zpětně pročítat je nad moje síly. Hlavně kde se to dá sehnat a jak se s tím pracuje? Potřebovala bych obarvit na růžovo a pak trochu zelené a bílé, ale to jen na zdobení - růžičky, lístečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
6.3.10 11:27

seviku, já používám práškový Kovandovi. Jsou v pytlíkách (trošku větší než prdopeč). Rozpouští se v kapce vody. Na růžovou použiješ menší množství červený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.3.10 19:25

Seviku, barvicky se daji koupit bud v drogerii nebo ve vetsim supermarketu. Osobne mam z Brna zkusenost, ze vetsi vyber byl v drogerii. Reknes, ze chces potravinarske barvivo a oni ti uz poradi. S bilou bude mozna trochu problem, nekde jsme to tady resily, cim se to da udelat, uz si to nepamatuju. Bezne se prodavaji v sacku takove krystalky, ktery si na lzicce rozpustis v trosicce teple vody. Praskove barvy i gelove jsem videla jen ve specialce. Pokud budes kupovat neco neobvykleho, tak se jeste poptej, v cem je to rozpustne. Ja si koupila praskovou a ta byla jen v alkoholu.

Helus, diky :oops: S krajenim jsem byla opatrna, radej jsem zakrojila sama a vstupenky jsem mela obalene do igelitu dostatecne. To bychom doma museli mit ostrejsi noze, abych se bala :roll: Kazdopadne na prvni zakrojeni jsem vlezla zrovna na vstupenky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
7.3.10 00:13

Alenko, já jsem úplnej blbec. Teď jak čtu, žes ty vstupenky obalila do igelitu, tak jsem přemýšlela, jestli se to při pečení nemohlo nějak spéct nebo roztavit nebo tak :roll:. To jsem ale jelito, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
7.3.10 09:06

No, to by se v Kalichu asi divili, jak ty vstupenky zmenily vizaz :mrgreen: :mrgreen: Ale celkem tve pochody chapu, jak se neco da do dortu, tak se to musi zapect :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
7.3.10 13:06

Přesně :mrgreen: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
14.3.10 21:07

http://www.peceni.info/ toje moje inspirace když něco dělám 8-) tak kdyby to nevadilo takse k vám přidám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
15.3.10 06:54

Ahoj holky,
tak jdu vložit fotečku dortíku z pátku.

Vítám nově nakukující a jasně, přidej se k nám - foteček dortíčků není nikdy dost :kytka: :wink:

Alenko, Heluso … taky jsem měla asociaci proříznutých nebo roztavených vstupenek - jsme všechny stejně „postižené“ :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
15.3.10 08:41

Taky jsem ulítlá na dorty..fakt je to nakažlivý,jak se udělá jeden a povede se,tak už se těším,na další.Teď v unoru jsem pekla hned dva,protože mám dcery obě v unoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
15.3.10 08:51

A tady je ten dortík druhý,ale ten není dobře vyfocen…ale tady jsem měla docela problém,protože jsem tam udělala hodně pudinkový krém a málo másla..a krapet mi ta hmota se roztékala…musím si koupit ten pšeničný sirup,protože zatím jsem ho nekoupila,dělám to z medu,ale figurky fakt rychleji tvrdnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.3.10 15:10

Ahoj cukrářky :)

jdu vám poděkovat za tuhle diskusi, protože mě přivedla k tomu, že jsem včera udělala dceři potahovaný dort - princeznu.
Korpus na tři patra s ořechovým a pudinkovo máslovým krémem, potažený hmotou ze šmoulů, záhyby udělané z punčoviny. Dcerka i ostatní byli nadšení, takže jsem se dmula pýchou a vám patří velký dík, protože nebýt téhle diskuse, nikdy bych se k tomu neodhodlala :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.3.10 15:13

a ještě zezadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů