Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pipon píše:
z toho co jsem psal jste si vzala jen ten kočárek?
Tvl…vozit mi každý den domů jídlo na celý den, tak se normálně zcvoknu! Prej aby nemusela vařit 😁To není normální..
Chyba není na tvé straně…
@Pipon píše:
Tu peprnou smsku jsem tam neměl psát… bylo to myšleno tak, že kdybych se někdy něčeho takového dočkal, tak zahodím práci a frčím domů… protože toto jsem ještě nikdy od ni nedostal… ona na toto prostě není, což respektuji, ale taky jsem ji říkal, že by mě to potěšilo…ví o tom, ale ještě se to prostě nestalo…
tohle je ten rozdíl mezi vámi dvěma. ty si prokrastinuješ v práci, „kdyby něco hořelo“, i když reálně bys domů mohl dřív, ona tam být musí, protože děti neodložíš. zneužíváš tu možnost, kterou máš, nejsi fér. a i když mají kroužky nebo jsou přes den v ústavech, pořád je někdo musí vypravovat, vyzvedávat, myslet na ně, mimino na krku. dokud si tvoje žena neodpočine, nebude dělat ty věci, které bys tolik chtěl. ty vidíš super víkend na horách, ona si pravděpodobně představí balení věcí krát tři, cizí prostředí, kde by mohlo třeba nejmladší hůř usínat nebo co já vím. naplánuj hory a všechno, úplně všechno, udělej sám, zabal, oblíkni děti, nanos to do auta, a nech ženu, ať si užívá, že nemá plné ruce dětí.
@Pipon píše:
Já nemyslím pouze na sex, ale třeba žebychom mohli o víkendu něco podniknout společně… respektivě bych ocenil, kdyby to někdy bylo z její hlavy… například objednala jsem na vikend pobyt nebo teď půjdem na hory… pokud něco takového je, tak je to vždy z mojí hlavy. Myšleno jako celá rodina…
Hele, máš nárok, až se budeš starat o vlastní děti, ne je „hlídat“, udělal sis z ženy domácí spotřebič, u kterého čekáš věčnou funkci, sám se zbaběle a sprostě schováváš za práci, abys nemusel mít nic společného s vlastníma dětma a ještě chceš, aby vytvářela erotické dusno.
Děláš svůj podíl domácích prací, který nespočívá v nepřekážení při úklidu a vyprazdňování talířů s jídlem?
Jo, prej stavíš barák, hmmm. A ty každodenní práce, co nikdy, vůbec nikdy neskončí, ty děláš taky?
Kdy naposled měla čas jen sama pro sebe? Po kolika měsících nebo letech je ten „víkend“ s holkama?
Mě by na tom vadil ten přístup: když se těším domů, jedu dřív, když se netesim, tak nespěchám. Měla bych pocit, že mi můžeš pomoci, ale radši mě v tom necháš samotnou. Vadilo by mi, že volis pohodlnější cestu = zůstat déle v práci v klidu.
Chápu, že chceš zájem, ona momentálně nemá kapacitu, chuť, sílu, asi chce spíš klid.
Myslím si, že nepomůže jeden den v týdnu bez deti, spíš bych zařídila pro nejmladsi dítě nějakou mini školku na 2 až 3 dopoledne v týdnu a dala manželce možnost se realizovat mimo rodinu.
@Pipon v diskuzi jsi to zmínil, to zásadní.
Máš pocit, že už jí na tobě nezáleží…vše ostatní jsou jen věci okolo…
Na tohle bych se zaměřila…na tom vztahu vás dvou jako takových…
@Michelle_M píše:
Tohle hrozně moc chlapů nedokáže pochopit, respektive neumí si to prostě představit. Nemám jim to za zlé, některé zkušenosti jsou nepřenositelnéŽofré jako otec funguje dobře, to nemohu říci, ale taky nechápal, proč se hystericky směju, když mi navrhl, že přece můžu vzít děti a jet si s nimi odpočinout, kam jen budu chtít
Dodneška jsem netušila, že můj choť má bratra……. ![]()
Tuhle myšlenku jsem doma taky několikrát slyšela a můj bezeslovný úžas nad její hloubkou dlouho nebyl pochopen…
@Janča6 píše:
Ze pro ni zajem o jeji osobu a splneni jejiho prani znamena venovani se detem. To on podle jeho popisu dela, ale ne pravidelne, a vzhledem k jeho praci je narocne, ne-li nemozne, to delat pravidelne. Zabira to hodne casu, je to organizacne narocne. Cili “svickova”, narocnejsi vareni.Pro nej zajem o jeho osobu znamena zeptat se, jak se mel v praci. Cili jednoducha otazka a pak treba par minut povidani. Cili “caj”, jednoduche “vareni”. On se ji pta, jak se meli.
Pomijim to, ze zakladatel chce, aby zena vymyslela rodinny program a posilala mu peprne SMS. To opravdu muze byt hodne narocne pro cloveka, ktery to “neumi”. To by si zakladatel mel uvedomit a melo by mu stacit to povidani.
Ďakujem za vysvetlenie. V noci mi to už nemyslelo ![]()
Práveže ja si až tak nemyslím, že to plní podľa jeho popisu. Áno, on si myslí, že áno, ale tiež si myslí, že vybehnúť si von oddýchnuť znamená „zobraziť kočík s ročným dieťaťom a ísť s ním von“…takže sa mi nedá úplne veriť tomu, že rozumie, čo jeho žena potrebuje.
A k tomu čaj vs. sviečková…áno uvariť „čaj“ je ľahšie ako uvariť „sviečkovú“, ale otázka je, či tých „čajov“ v rôznych podobách pre neho za deň neuvarí 100..a preto je unavená a proste už ten 101.čaj nedá. Súhlasím, že je to len „čaj“, ale ako sa vraví „100× uvariť čaj umorilo osla“
.
Hlavne, keď on jej tú „sviečkovú“ vlastne nikdy neuvaril a mám dosť pochybností aj o tom čaji, keď sám priznal, že ani on jej žiadne pikantné sms nepíše ![]()
@Lucie_Sx píše:
Cti:
https://a2larm.cz/…ticky-komix/
Ten komix je skvělý ![]()
Ale ženy k zamyšlení… Jak u vás funguje přebírání zodpovědnosti u dětí??
Tam to začíná… Pokud to dítě bude od mala zvyklé postupně přebírat zodpovědnost za „své“ úkoly ( nachystat si oblečení, aktovku, uklidit pokojík, uklizet věci po sobě tam kam patří, zapojovat se do domácnosti jako vaření, úklid, něco jim nechat zařídit v závislosti na věku), tak budou vědět, že se nic nedělá samo a nebudou takto fungovat v budoucnu ani jako dospělí…
Prostě doma normálně spolupracovat, když vidím, že je to potřeba, tak to udělám a když tak přemýšlí všichni, tak to nezklouzne k tomu, že se ženská stará o většinu věcí…
Mě teď firma poslala na 14 mimo republiku, kluci doma zůstali sami a ikdyz si voláme, tak je to o tom, jak se mají, co dělali. Vzala jsem si dospělého chlapa, který se umí postarat o sebe i o naší rodinu…
Jo, jediné, co nerozklicoval, je praní prádla, tak jsme třídili barvy a nastavovali pračku po telefonu 😅
Příspěvek upraven 29.01.23 v 09:36
@Pipon píše:
zareaguju jen na toho souseda… určitě bych to byl schopný přežít bez piva… ale nebyla jste u toho podání… podala mi to stylem jako bych byl nesvéprávný… ještě před dalšíma lidma… Stylem : Žádné pivo si dávat nebudeš, doneseš mu peníze a půjdeš zpátky, já jsem taky dneska na pivo nešla ( podotýkám, že si domluvila něco o čem jsem neměl ani páru…bez jakékoliv komunikace…třeba že by mi řekla..odpoledne jdu na pivko budu potřebovat aby si pohlídal… nebo budeš odpoledne sám nebo cokoliv..jen to zadala do kalendáře a hotovo… bohužel blbě ještěk tomu ). Ke zbytku máte určitě pravdu…ale je to už hodně dlouhá doba co mi příjde že ja se snažím…ale druhá strana jaksi ne… a dostanete se do bodu, kdy vam to začne být už v podstatě jedno… což teď asi tak je… neskutečně mi na ni záleží, ale už se ve mě začínají převládat myšlenky hlavně kvůli dětem než kvůli ní samotné…
Ty jsi prostě jájínek, furt jen píšeš co chceš ty, samé já já já chci, ona mi to nedá…, píšeš, že po tobě, chudáčkovi, chce, aby ses věnoval dětem a to ty nééé, to tě neba, to nemůžeš…
Ona má na hřbetu celou organizaci domácnosti, celý domácí management, ale ty si stěžuješ, že nepíše peprné SMS, že se nesnaží
Naposledy jsi se zajímal, co by chtěla, před půl rokem, a když to řekla, tak jsi jí to nesplnil, protože vlastně proč? Protože se nemůžeš 1, slovy JEDEN celý den věnovat vlastním dětem?
Ona pivo s kámoškou obratem zruší, aby ti vyhověla, ale ty jí oznámíš, že nejdřív musíš ty na pivo se sousedem? To ti fakt připadá normální? Že jsi v právu? Ty se fakt divíš, že když zrušila program na večer, který patrně měla po kdoví kolika měsících, aby ti vyhověla, tak že chce, abyste ten večer opravdu spolu strávili a ne se dělila se sousedem?
Sám píšeš že toho má hodně, tak se nediv že je bez šťávy. Řešení asi psát nemusím, ale ty nejsi jenom její partner, ale především i otec. Tak se starej také ty. Tvá partnerka to ocení, ani nevíš jak.
@Bambule33 píše:
No dostal jsi tu zbytecne sodu.
Ackoliv si napsak ze ti jde je o zajem tak holky tady to zenou do krajnosti (nrhlidas, kazdy den chces sms o sexu atd.) Ackoliv jsi napsal ze hlidaji obe babicky a jidlo objednavate, tak holky hned ze je na vsechno sama
Podle me je normalni ze se zena zepta manzela jak bylo v praci, co dneska jak dopadlo to jednani, jak bylo na sluzebce atd.
Podle me je asi problem jinde. Nejake vyhore ni z deti, nebo rutina ve vztahu atd.Zeptej se co konkretne by potrebovala, s cim potrebuje pomoci. Ale fakt konkretni cinnosti. Muzete jidlo objednavat i o vikendech, nabidni ji ze nekdo prijde jednou tydne udelat velky uklid a vyzehli, apod.
Z diskusi tady mam pocit ze zeny nevedi co chteji. Pokud ma muz narocne zamestnani a rodina je na tom nadprumerne financne dobre tak malo pomaha doma, pokud ma prumerne zamestnani a je vic doma tak zase jede rodina na dren a zensky tu resi ze neutahnou 3. Dite po kterem touzi.
Pokud ji vadi opravdu to hlidani tak zkus tedy navrhnout ze kazdou nedeli nalozis deti do auta a neco podniknete. V lete vylet, v zime detska hernicka, prochazka a vzit do cukrarny.
Pokud neprijde s nicim konkretnim a nezlepsi se to ani po tom co pravidelne v nedeli vyvezes deti tak je problem asi jinde.
Pripomina mi to moje zamestnani. Auditori pracuji v korporatu 10-12 hodin denne za 100000 mesicne. Me rikaji ze hledaji novou praci aby uz delali jen tech 8 hodin denne. Kdyz reknu ze to ale musi jit dolu tak na 80000 tak to se ale nikomu nechce![]()
e
Jsem s chlapem už hodně dlouho a opravdu nikdy nechtěl psát lechtivé zprávy do zaměstnání. Dokonce mu bezdůvodně do práce nepíšu, protože tam pracuje a nevisí na telefonu v naději, že mu napíšu něco rajcovního. Když z práce přijde, tak se samozřejmě po nějaké době zeptám, co v práci a tak. Stejně jako on mě.
@Pipon píše:
Pravidelně to u mě nejde ( skrz práci ) - respektivě můžu si to naplánovat, ale lusknutím prstu se mě může něco změnit. Jsem ten který potom hasí požáry a standartní pracovní den nám končí 22:00.. teda ne mě..jen když se něco po… Jinak to není tak, že bych s nima nešel na kroužky. Když mi řekne nebo jsme doma, tak to řeším já než aby oblíkala malého…
jestli že jsi takhle pracovně vytížen a evidentně zcela nepostradatelný, tak jsi za to snad i tak dobře zaplacen, takže si najmi sem tam chůvu, co převezme péči o děti a v tom čase se věnujte samo sobě
@Pipon píše:
Tu peprnou smsku jsem tam neměl psát… bylo to myšleno tak, že kdybych se někdy něčeho takového dočkal, tak zahodím práci a frčím domů… protože toto jsem ještě nikdy od ni nedostal… ona na toto prostě není, což respektuji, ale taky jsem ji říkal, že by mě to potěšilo…ví o tom, ale ještě se to prostě nestalo…
jo takže vlastně žádné plánování společného času není nutné, jen se ti nechce, protože když bys měl mrkvičku, tak by oslík běžel
jsi sobeckej jájínek
@Pipon Před nedávnem jsem byla v situaci tvé ženy. Ona je prostě totálně mentálně vyčerpaná. Věř mi to. Žádné jídlo, cvičení ani wellness víkend tomu nepomůžou. Ty pro ni nejsi partner, ale jen další zdroj požadavků na její osobu. Tři děti pořád něco potřebují a pak příjde domů manžel s tichou nebo i hlasitou výčitkou, že se o něj dostatečně nezajímá. Cokoli doma uděláš je s podtextem, že budeš žádat od ní něco na oplátku. Je jedno, jestli to tak je, nebo není, ona to tak vnímá.
Napíšu ti, jak to dopadlo u nás. Já jsem mluvila, žádala jsem naprosto konkrétně, aby manžel převzal část odpovědnosti za děti, aby byly věci, na které bych nemusela myslet nebo je zařizovat a mohla se spolehnout, že budou fungovat. Pak jsem i křičela, pak jsem brečela a nakonec jsem sbalila ty tři děti a odstěhovala se. A je mi psychicky mnohem, mnohem líp. Vrátila se mi chuť do života, i chuť na sex, kterou jsem v manželství následně úplně ztratila.
Manžel si doteď není schopen přiznat, že dělal něco špatně. ![]()
@navy blue píše:
tohle je ten rozdíl mezi vámi dvěma. ty si prokrastinuješ v práci, „kdyby něco hořelo“, i když reálně bys domů mohl dřív, ona tam být musí, protože děti neodložíš. zneužíváš tu možnost, kterou máš, nejsi fér. a i když mají kroužky nebo jsou přes den v ústavech, pořád je někdo musí vypravovat, vyzvedávat, myslet na ně, mimino na krku. dokud si tvoje žena neodpočine, nebude dělat ty věci, které bys tolik chtěl. ty vidíš super víkend na horách, ona si pravděpodobně představí balení věcí krát tři, cizí prostředí, kde by mohlo třeba nejmladší hůř usínat nebo co já vím. naplánuj hory a všechno, úplně všechno, udělej sám, zabal, oblíkni děti, nanos to do auta, a nech ženu, ať si užívá, že nemá plné ruce dětí.
A odjeď na ten s dětmi odjeď sám,ať si konečně žena odpočine a dospí se.