Potřeboval bych názor zvenčí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
29.1.23 01:51
@Lucie_Sx píše:
Je to dost mozny.
Mozna proto, ze uz vyzkousela vsechno a ty nic. Tak se prestala snazit.Poloz ji tu otazku.

Kdybych já do toho nepitval a neříkal že jsou věc které mě štvou, tak žijeme úplně bezproblémovým životem… když já ji řeknu že mi něco vadí tak ona oponuje dětma… ja jsem ten který v podstatě vytváří ty konflikty ( protože jsou věci které mě štvou ) sama o sobě by nepříšla a nezačala se vztekat, že se nevěnuju dětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14756
29.1.23 01:51
@Pipon píše:
Ano komiks jsem četl… ale vubec jste nepochopila podstatu o co tady jde… chytli jste se všichni akorát toho.. že jsem psal, že se málo starám o děti.. což je jistě pravda a mohlo by to být lepší… ale mě osobně štve to… že když řešíme společný program ( at už sami dva nebo s dětma ), tak je to vždy o tom, že to vymýšlím já… skutečně za poslední 3 měsíce nebyla schopna dát dohromady ani jeden případ, kdy vymyslela něco ona… a stačilo by přitom poslat sms… at dojedu dřív domu, že třeba zajdem na procházku nebo se podívat na prcka na trenink nebo cokoliv… ja bych s tím problém neměl… ale takto si připadám, že ji na mě ( jako na osobě ) vůbec nesejde…

Jak uz jsem psala, (ne)vymysleni programu bych jako (ne)zajem o tvoji osobu nebrala. Ale ze se nezepta, jak ses mel, to uz nezajem je :( Jeste chapu, ze ti nepise SMS pres den. Ale popovidat si s tebou osobne po tvem navratu domu, to by melo byt normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.1.23 01:52
@Lucie_Sx píše:
Jeden den se tedy venuj detem. Bez vymluv.
A uvidis, co se pohne.

Četla jste celý ten text?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.23 01:53
@Pipon píše:
Kdybych já do toho nepitval a neříkal že jsou věc které mě štvou, tak žijeme úplně bezproblémovým životem… když já ji řeknu že mi něco vadí tak ona oponuje dětma… ja jsem ten který v podstatě vytváří ty konflikty ( protože jsou věci které mě štvou ) sama o sobě by nepříšla a nezačala se vztekat, že se nevěnuju dětem

Treba uz se navztekala dost, ale tys to nevidel.

Hele znas ten „vtip“ - dokud se zena hada a bojuje o zmenu, porad jsi ve hre. Jakmile to vzda, je konec. Pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
29.1.23 01:54
@Pipon píše:
Ano komiks jsem četl… ale vubec jste nepochopila podstatu o co tady jde… chytli jste se všichni akorát toho.. že jsem psal, že se málo starám o děti.. což je jistě pravda a mohlo by to být lepší… ale mě osobně štve to… že když řešíme společný program ( at už sami dva nebo s dětma ), tak je to vždy o tom, že to vymýšlím já… skutečně za poslední 3 měsíce nebyla schopna dát dohromady ani jeden případ, kdy vymyslela něco ona… a stačilo by přitom poslat sms… at dojedu dřív domu, že třeba zajdem na procházku nebo se podívat na prcka na trenink nebo cokoliv… ja bych s tím problém neměl… ale takto si připadám, že ji na mě ( jako na osobě ) vůbec nesejde…

Práve, že ona to pochopila. Ty nie.

Ty tu stále vravíš, čo chceš ty. Ženy ti tu odpovedajú, prečo ti to tvoja žena momentálne nie je schopná dať. A ty namiesto toho, aby si sa nad tým zamyslel, vravíš, že ale v tom to nie je. Príde mi to naozaj tak, že tebe je vlastne tvoja žena ľahostajná. Jediné dôležité pre teba je, čo chceš ty. Rob to tak ešte chvíľu a na to, že tvoja žena nevymýšľala spoločné akcie a neposielala ti pikantné sms, budeš s láskou spomínať. Pretože budeš riešiť problém ako vôbec udržať rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.23 01:54
@Pipon píše: Četla jste celý ten text?

Jasne. Psal jsi, ze to „nejde,“ tak misto toho navrhujes vikendy.
No, takze to bude muset nejak jit.
Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
29.1.23 01:55

@Pipon Hele, já tě celkem chápu. Ale pokud chceš něco změnit, musíš fakt začít u sebe, ne říkat manželce, jak se má změnit ona. Za mě bych doporučila změnit v sobě tu touhu, aby ona plánovala společné chvíle. Ve většině vztahů je v tomhle jeden tahoun a druhý spíše přijímač. U vás jsi prostě plánovač ty, žena na to moc není. No a? Však jste na to dva, ty víc vyděláváš peníze, ona se víc stará o děti, ty víc plánuješ výlety, ona častěji pere prádlo, ty řešíš barák, ona… Je super, že jste na to dva!

Stejně tak ty peprné SMS. Někdo na to není, někdo na to byl kdysi, ale v koloběhu každodennosti se to ztratí… Zkus se zprávami, které nejsou o hlídání dětí, večeřích, běžném provozu,… začít ty. Zlato, kolega mi dnes říkal, že tenhle seroš na HBO je super, nezkoukneme to spolu? Nebo: mám pro tebe překvapení! Těším se na tebe domu (a přivez kytku, stejnou jakou jsi donesl na první rande, něbo oblíbenou čokoládu, perníkové srdce, jánevímco ženě vykouzlí úsměv). Přilep ji na ledničku zamilovanou básničku, nech na nočním stolku malou čokoládku, udělej doma něco, co normálně dělá většinou ona (převlékni postele, vyžehli koš prádla…). Dělej ženě radost, prostě jenom tak, proto, že je a že ji máš rád. Nečekej reciprocitu, společný život není bowling, kde se střídáte po jednom vrhu koulí. Prostě dělej pro ni milé věci, protože pro ni chceš dělat milé věci, bez nějakého vnitřního pocitu, že když ty, tak ona musí taky. Jeden víkend welnesu nebo na horách nezpraví to, že vám to drhne v běžném koloběhu běžných dní. Nepotřebujete super víkend, potřebujete super pondělí, úterý, středu…

Poslední popisovaná situace… Měl jsi za sousedem dojít, dát mu peníze a mrknout na něj, že díky, pivo si dáte jindy, že máte se ženou nějaké plány. Soused by to jistě pochopil. Tuhle situaci jsi pokazil ty, ona zrušila pivo s kámoškou, kterou asi nějakou dobu neviděla, ty jsi nemohl vyřídt vyplacení souseda bez společenského tanečku s pivem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.1.23 01:55
@Lucie_Sx píše:
Treba uz se navztekala dost, ale tys to nevidel.Hele znas ten „vtip“ - dokud se zena hada a bojuje o zmenu, porad jsi ve hre. Jakmile to vzda, je konec. Pozde.

Jenže já už si tak nějak říkám.. jestli já chci bojovat… mám se doprošovat o zájem? Toto dělám poslední rok minimálně… kdy je ta hranice kdy vás to přestane bavit, já si připadám, že jsem vyloženě na té hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
29.1.23 02:00
@Pipon píše:
Takto jsem se ji ptal posledně… ( půl roku zpět )… odpověděla abych se jeden den věnoval vyloženě dětem…

Ako po nej môžeš chcieť, aby splnila tvoje želanie, ak ty nie si schopný splniť to jej? 8o
(jasné, nejde to, práca, krúžky, nastal by koniec sveta, bla bla bla…tak ale potom sa nečuduj, že to nejde ani z jej strany :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.1.23 02:03
@moof píše:
@Pipon Hele, já tě celkem chápu. Ale pokud chceš něco změnit, musíš fakt začít u sebe, ne říkat manželce, jak se má změnit ona. Za mě bych doporučila změnit v sobě tu touhu, aby ona plánovala společné chvíle. Ve většině vztahů je v tomhle jeden tahoun a druhý spíše přijímač. U vás jsi prostě plánovač ty, žena na to moc není. No a? Však jste na to dva, ty víc vyděláváš peníze, ona se víc stará o děti, ty víc plánuješ výlety, ona častěji pere prádlo, ty řešíš barák, ona… Je super, že jste na to dva!

Stejně tak ty peprné SMS. Někdo na to není, někdo na to byl kdysi, ale v koloběhu každodennosti se to ztratí… Zkus se zprávami, které nejsou o hlídání dětí, večeřích, běžném provozu,… začít ty. Zlato, kolega mi dnes říkal, že tenhle seroš na HBO je super, nezkoukneme to spolu? Nebo: mám pro tebe překvapení! Těším se na tebe domu (a přivez kytku, stejnou jakou jsi donesl na první rande, něbo oblíbenou čokoládu, perníkové srdce, jánevímco ženě vykouzlí úsměv). Přilep ji na ledničku zamilovanou básničku, nech na nočním stolku malou čokoládku, udělej doma něco, co normálně dělá většinou ona (převlékni postele, vyžehli koš prádla…). Dělej ženě radost, prostě jenom tak, proto, že je a že ji máš rád. Nečekej reciprocitu, společný život není bowling, kde se střídáte po jednom vrhu koulí. Prostě dělej pro ni milé věci, protože pro ni chceš dělat milé věci, bez nějakého vnitřního pocitu, že když ty, tak ona musí taky. Jeden víkend welnesu nebo na horách nezpraví to, že vám to drhne v běžném koloběhu běžných dní. Nepotřebujete super víkend, potřebujete super pondělí, úterý, středu…

Poslední popisovaná situace… Měl jsi za sousedem dojít, dát mu peníze a mrknout na něj, že díky, pivo si dáte jindy, že máte se ženou nějaké plány. Soused by to jistě pochopil. Tuhle situaci jsi pokazil ty, ona zrušila pivo s kámoškou, kterou asi nějakou dobu neviděla, ty jsi nemohl vyřídt vyplacení souseda bez společenského tanečku s pivem?

zareaguju jen na toho souseda… určitě bych to byl schopný přežít bez piva… ale nebyla jste u toho podání… podala mi to stylem jako bych byl nesvéprávný… ještě před dalšíma lidma… Stylem : Žádné pivo si dávat nebudeš, doneseš mu peníze a půjdeš zpátky, já jsem taky dneska na pivo nešla ( podotýkám, že si domluvila něco o čem jsem neměl ani páru…bez jakékoliv komunikace…třeba že by mi řekla..odpoledne jdu na pivko budu potřebovat aby si pohlídal… nebo budeš odpoledne sám nebo cokoliv..jen to zadala do kalendáře a hotovo… bohužel blbě ještěk tomu ). Ke zbytku máte určitě pravdu…ale je to už hodně dlouhá doba co mi příjde že ja se snažím…ale druhá strana jaksi ne… a dostanete se do bodu, kdy vam to začne být už v podstatě jedno… což teď asi tak je… neskutečně mi na ni záleží, ale už se ve mě začínají převládat myšlenky hlavně kvůli dětem než kvůli ní samotné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14756
29.1.23 02:05
@Ryksa píše:
Ako po nej môžeš chcieť, aby splnila tvoje želanie, ak ty nie si schopný splniť to jej? 8o
(jasné, nejde to, práca, krúžky, nastal by koniec sveta, bla bla bla…tak ale potom sa nečuduj, že to nejde ani z jej strany :nevim: )

To snad nejde srovnavat, ne? Jeden den se venovat vylozene detem, muze znacne zasahnout od prace. Zato zeptat se muze, jak se mel a chvili si s nim povidat, projevit zajem o jeho osobu, neni casove a organizacne nijak narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
29.1.23 02:08
@Ryksa píše:
(jasné, nejde to, práca, krúžky, nastal by koniec sveta, bla bla bla…tak ale potom sa nečuduj, že to nejde ani z jej strany :nevim: )

Připadá v úvahu víkend a ten jsem chtěl trávit společně se ženou i dětma. Přes týden mají detí kroužky… a když se vrátí, tak skoro nesplním podmínku se věnovat všem dětem… nebo když má kluk volno, tak ho vezmu na tenis, ale dojedem a je večer… zase jsem se nevěnoval přece všem… proto jsem psal víkend…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14756
29.1.23 02:09
@Janča6 píše:
To snad nejde srovnavat, ne? Jeden den se venovat vylozene detem, muze znacne zasahnout od prace. Zato zeptat se muze, jak se mel a chvili si s nim povidat, projevit zajem o jeho osobu, neni casove a organizacne nijak narocne.

Tim chci rict, ze splnit jeji prani muze byt mnohem narocnejsi, nez splnit jeho prani. Nejde proste jen rict “ty jeji prani neplnis, nemuzes cekat, ze ona bude plnit tvoje”, je treba videt i o jaka prani jde.

Podle me je zena zvykla na velke pohodli a chtela by jeste vetsi. On jako pracujici clovek, se stara o deti dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5391
29.1.23 02:10
@Pipon píše:
Kdybych já do toho nepitval a neříkal že jsou věc které mě štvou, tak žijeme úplně bezproblémovým životem… když já ji řeknu že mi něco vadí tak ona oponuje dětma… ja jsem ten který v podstatě vytváří ty konflikty ( protože jsou věci které mě štvou ) sama o sobě by nepříšla a nezačala se vztekat, že se nevěnuju dětem

Vždyť Ti to píšu o pár stránek dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
29.1.23 02:12
@Pipon píše:
zareaguju jen na toho souseda… určitě bych to byl schopný přežít bez piva… ale nebyla jste u toho podání… podala mi to stylem jako bych byl nesvéprávný… ještě před dalšíma lidma… Stylem : Žádné pivo si dávat nebudeš, doneseš mu peníze a půjdeš zpátky, já jsem taky dneska na pivo nešla ( podotýkám, že si domluvila něco o čem jsem neměl ani páru…bez jakékoliv komunikace…třeba že by mi řekla..odpoledne jdu na pivko budu potřebovat aby si pohlídal… nebo budeš odpoledne sám nebo cokoliv..jen to zadala do kalendáře a hotovo… bohužel blbě ještěk tomu ). Ke zbytku máte určitě pravdu…ale je to už hodně dlouhá doba co mi příjde že ja se snažím…ale druhá strana jaksi ne… a dostanete se do bodu, kdy vam to začne být už v podstatě jedno… což teď asi tak je… neskutečně mi na ni záleží, ale už se ve mě začínají převládat myšlenky hlavně kvůli dětem než kvůli ní samotné…

Hele, já bych byla taky říčná, kdybych měla dojem, že nám to doma drhne, naplánovala a měla chuť na pěkné společné chvíle… a chlap by řekl, ještě se stavím u souseda, dáme pivo, možná dvě… Za hodinku budu doma. Jako cože? čekal jsi, že si manželka mezitím oholí nohy, navlékne prádelko a bude se třepat, až ty dorazíš a vrhnete se vytváření pěkných chvil? Tohle by pro mě byl prudký vzlet (těším se na toho druhého, na psolečný program) a náraz do zdi (já si předtím ještě dám pivo se sousedem).

K tomu zbytku, máš pocit, že ty sesnažíš a jsi jediný. Ale možná se snažíš v něčem, co není vyžadováno, chceš za to ovace a nazoět očekáváš něco, co nemůžeš dostat a jsi frustrovám, že, překvapivě, jsi to nedostal. Já chci BMW, v rozpočtu na něj teď nejsou peníze, mám být nasr., když dostanu škodovku? protože já chtěla BMW a jasně jsem to řekla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí