Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pipon píše: Říkal jsem ji, že za ním musím protože mu fakt dlužím a že to prostě tak je, že mi určitě pivo otevře…
Tohle fakt nechápu. Domluvili jste si hezký večer, o který možná stojíš víc než ona, ona kvůli tomu zruší svůj program a ty ji necháš hodinu čekat, protože ti soused otevře pivo a ty opravdu nemůžeš mluvit do toho, jak dlouho u něj zůstaneš? Jakože nepadá v úvahu varianta zazvonit, říct Franto tady máš ty prachy, ne díky, pivo si nedám, musím letět? Fakt je sousedovo pivo důležitější než to, že na tebe čeká manželka?
@Pipon píše:
SMS jsem ji nepsal, protože bych nedostal odpověď… ale myslím, že odemne má jasně najevo, že o ni stojím
Ona stojí o to, abys o víkendu vzal v sobotu děti na výlet a ona měla den pro sebe.
@Pipon píše:
Tu peprnou smsku jsem tam neměl psát… bylo to myšleno tak, že kdybych se někdy něčeho takového dočkal, tak zahodím práci a frčím domů… protože toto jsem ještě nikdy od ni nedostal… ona na toto prostě není, což respektuji, ale taky jsem ji říkal, že by mě to potěšilo…ví o tom, ale ještě se to prostě nestalo…
Starej se týden (víc asi nedáš) o děti úplně sám a piš denně manželce, jak bys to večer chtěl. Pak sem napiš, ano? ![]()
Ty sám bys nezvládl své děti ani polovinu času, co je má tvá žena, ale máš pořád dojem, jaký nemá veget, když může ven s kočárem a když děti pohlídá babička
a při tom vegetu neni schopná vyrajcovat tě smskou nebo naplanovat společný víkend. Jako upřímně, neuveritelný. Já ti poradím - na celý měsíc si to vyměňte, ona bude v práci do 16, a ty budeš doma s dětmi. A po tom měsíci si můžete povědět, kdo má na co myšlenky a energii.
No tys dostal sodu kamaráde
Hele on stačí bohatě jeden “satánek” aby žena v domácnosti vyhořela, natož tři. To je fakt nálož, která může ženu dopravit na hodně let. Hodně záleží na její obecné vitalitě a schopnosti čelit stresu.
Z tvého popisu se mi zdá, že se doma zapojuješ, hlídání je, svůj čas má. Leckdy je tohle ale opravdu málo. Zřejmě by se chtěla cítit zase jako dřív a to se možná už nikdy nepovede. Pochop, že ženy často, aby měly chuť na romantiku/erotiku se potřebují cítit sexy a “samy sebou”. Většinou to nemají tak jak chlapi, že jsou urvaný z celého dne a první na co myslí po příchodu domů je svléknout ženu a pořádně si užít. Ony na to s hadrou od nádobí přes rameno, poblitým děckem v jedné ruce a čítankou v druhé většinou chuť moc nemají.
Tady je každá rada drahá
. Můžeš zkusit trpělivost, udělat jí ještě více prostoru (paní na úklid, paní na hlídání), přispěchat taky s romantikou z tvé strany (kdys jí naposled donesl kytku, dárek jen tak, objetí a polibky jen tak, postal na kosmetiku, wellness…?), ale výsledek ti nikdo nezaručí. Můžeš mít štěstí a za pár let bude lépe. Ale taky už tam může být spoustu zranění a ublížení, že se to už nenastartuje. Přeji hodně trpělivosti a štěstí.
Příspěvek upraven 29.01.23 v 08:16
Po tom, co tady předvádíš za názory pane v práci nepodstradatelný, tak jediná peprná sms která by mě napadla je: „Vyndej su hlavu s vlastní p… ty kr… a běž se zaměstnat, když nezvládáš organizaci práce ve firmě.“
Já chápu, že máš pocit, že se snažíš, ale ty se snažíš jen ve chvíli, kdy se ti to hodí.
A to je ten rozdíl, dokud bude mít tvoje žena pocit, že je až druhá, tak to bude špatné.
Ono totiž pro slušnou ženu, která chce plnohodnotný vztah, je muž, který se schovává v práci, asexuální a trávit čas s ním nechce. A ještě když takový člověk řekne, že věnovat se dětem je v podstatě zbytečnost. Takhle si zabíjíš úctu ve vztahu.
Docela sranda je iniciovat něco společného, někdo kvůli tobě zruší program, ty přijdeš domů a chceš si dát pivko se sousedem. I kdybys toho souseda měl zabít(přeháním)-to je takovej problém napsat si o číslo účtu a prachy mu poslat a nechodit tam pít pivo
, tak tam prostě za těchto okolností nemáš co dělat. Nechápu, co se divíš. Tohle mi udělat manžel, tak je to docela významý hřebíček do rakve. Vždyť ona kvůli tobě něco zrušila a ty se jí v podstatě činem naprosto vysměješ do obličeje.
Tvoje žena na tom celém nese taky značnou vinu, pořídila si s člověkem jako ty tři děti. Zase si úplně nemyslím, že ses někdy přetvařoval a tyhle svoje názory neprezentoval na veřejnosti. Nejsi rozhodně sám, který je má. Mám ve svém okolí hodně takových, už si ale říkají rozvedení. Docela bych ti to i přála včetně střídavé péče, ovšem doplatily by na to tvoje děti, ono vyrůstat jako dříví v lese není nic příjemného. On pak člověk v dospělosti nedokáže poskytovat tu péči lidem okolo a jede si jen na výkon, což ty teď děláš.
Svým způsobem sis špatně vybral ženu, potřeboval bys nějakou zlatokopku, které je jedno, že nejsi často doma, protože jí záleží hlavně na tom, že vyděláš peníze a doma ti večer pak poskytne sex, prostě protože jedinné, co oceňuje, jsou právě ty peníze a bohatě jí to stačí ke štěstí a je vlastně ráda, že nemusí na sebe pouštět 10 chlapů za den a stačí jen jeden.
@Pipon píše:
Tu peprnou smsku jsem tam neměl psát… bylo to myšleno tak, že kdybych se někdy něčeho takového dočkal, tak zahodím práci a frčím domů… protože toto jsem ještě nikdy od ni nedostal… ona na toto prostě není, což respektuji, ale taky jsem ji říkal, že by mě to potěšilo…ví o tom, ale ještě se to prostě nestalo…
To je docela smutný, že bys frcel domů kvůli vidině sexu, ale když máš jet za ženou a dětmi, tak se zašíváš v práci. A ještě se divíš, že ti neotevře v pruhlednem zupanku a nepředloží plány na romantický wellness víkend ![]()
@Pipon píše:
Pravidelně to u mě nejde ( skrz práci ) - respektivě můžu si to naplánovat, ale lusknutím prstu se mě může něco změnit. Jsem ten který potom hasí požáry a standartní pracovní den nám končí 22:00.. teda ne mě..jen když se něco po…
Já tam slyším, že strašně nechceš slíbit nějakou pravidelnost, protože se může stát, že to nedodržíš. Manželka možná slyší, že má zase něco přednost před tím, co by potřebovala ona.
Co kdybyste to nastavili tak, že máš pravidelně všechny tři děti každý, plácnu, úterý od 16:30 do večerky s tím, že když bude v práci něco naléhavého, je v záloze tchýně? Ale pokud v práci nic naléhavého nebude, staráš se ty a jen ty? Někdo tu psal, že pro ženu jsou zcela různé věci, když má volno, protože hlídá její matka nebo tchýně, a když se stará manžel. Je to opravdu tak.
Cele jsem to nedocetla, ale prijde mi, ze tady zase nekdo nechape, co obnasi pece o deti a rodinu. Joooo bozi tata, ktery obcas svoje deti POHLIDA, no to jdeme do kolen. Mozna az zena nebude muset fungovat 24/7 jako nekdo, kdo organizuje 4.5 cloveka (a ne, neno to stejne jako v praci, minimalne ty mensi lide jsou na ni zavisle svym zivotem), tak ji zbyde kapacita na organizovani romantickych vikendu ![]()
Za tu situaci s pivem bych te taky hnala…souhlasim s tim, ze ji akorta ukazujes, ze je v gvem seznamu priorit hodne nizko, a to moc sexy neni teda.
Ale z toho tvýho psaní vůbec není vidět, že by tě zajímala ona, co potřebuje od tebe. Pořád jen já chci, já si přeju, vona si furt někde běhá a já chudínek jsem úplně bez zájmu. Hele, upřímně, mít tě doma já, tak jsem ráda za ty materiální výdobytky (jako ne že bych je neměla, ale pracujem na ně s manželem oba), ale jinak se asi taky nepřetrhnu. Připadala bych si jako chůva, uklizečka a ještě bych měla pánovi dělat pomyšlení. Nic pro mě ![]()
Mám manžela, který ví co se v naší domácnosti děje, má své pevně dané činnosti s dětma (edit - každej den, ne že občas zajde na kroužek - ukládá, dělá se starší předškolní přípravy, koupe atd, jako že mi to reálně pomůže), můžu se spolehnout že je vykoná, projevuje mi zájem a já pak na oplátku nemám sebemenší problém plánovat společné činnosti, randíčka, psát mu lecjaké smsky. Jsme spolu 12 let a je to hezčí než na začátku - protože oba víme, že funkční vztah se nestane protože „já chci“. Chce to toleranci, respekt, komunikaci a spoustu práce.
Příspěvek upraven 29.01.23 v 08:43
@mackA159 píše:Že jo. Vidím to stejně.
Milej zlatej neznamej…Jsi totalni deb*l. Co odpověď, to vymluva, obhajoba. Tvoje zena je chudak. Radsi se s ni rozved. Je mi ji strasne lito. Mit chlapa co si udela tri decka, a radsi se zavre v praci nebo je hodi tchyni na krk…a jeste mu vyčítá veci co sam dela…A porad dokola si meles to svoje.
Delas si to vsechno sam.
Taky bych byla nas.rana kdyby chlap svoje decka nehlidal, a strkal je babkam.
Taky bych byla nas.rana kdybych ja svoje pivo zrusila. Ale druhej si sel vylejvat hubu k sousedoj. Ono by stacilo ty penize donest, a rict ze spechas. Ten tvuj text je docela vzpruha po ranu.
Ja mi tebe doma, tak je snad u nas domaci nasili. Takovyho ulhanyho sebestrednyho hajzla.
No dostal jsi tu zbytecne sodu.
Ackoliv si napsak ze ti jde je o zajem tak holky tady to zenou do krajnosti (nrhlidas, kazdy den chces sms o sexu atd.) Ackoliv jsi napsal ze hlidaji obe babicky a jidlo objednavate, tak holky hned ze je na vsechno sama ![]()
Podle me je normalni ze se zena zepta manzela jak bylo v praci, co dneska jak dopadlo to jednani, jak bylo na sluzebce atd.
Podle me je asi problem jinde. Nejake vyhore ni z deti, nebo rutina ve vztahu atd.
Zeptej se co konkretne by potrebovala, s cim potrebuje pomoci. Ale fakt konkretni cinnosti. Muzete jidlo objednavat i o vikendech, nabidni ji ze nekdo prijde jednou tydne udelat velky uklid a vyzehli, apod.
Pokud ji vadi opravdu to hlidani tak zkus tedy navrhnout ze kazdou nedeli nalozis deti do auta a neco podniknete. V lete vylet, v zime detska hernicka, prochazka a vzit do cukrarny.
Pokud neprijde s nicim konkretnim a nezlepsi se to ani po tom co pravidelne v nedeli vyvezes deti tak je problem asi jinde.
Z diskusi tady mam pocit ze zeny nevedi co chteji. Pokud ma muz narocne zamestnani a rodina je na tom nadprumerne financne dobre tak malo pomaha doma, pokud ma prumerne zamestnani a je vic doma tak zase jede rodina na dren a zensky tu resi ze neutahnou 3. Dite po kterem touzi.
Pripomina mi to moje zamestnani. Auditori pracuji v korporatu 10-12 hodin denne za 100000 mesicne. Me rikaji ze hledaji novou praci aby uz delali jen tech 8 hodin denne. Kdyz reknu ze to ale musi jit dolu tak na 80000 tak to se ale nikomu nechce
e ![]()
@Kubula.K píše:
Tohle fakt nechápu. Domluvili jste si hezký večer, o který možná stojíš víc než ona, ona kvůli tomu zruší svůj program a ty ji necháš hodinu čekat, protože ti soused otevře pivo a ty opravdu nemůžeš mluvit do toho, jak dlouho u něj zůstaneš? Jakože nepadá v úvahu varianta zazvonit, říct Franto tady máš ty prachy, ne díky, pivo si nedám, musím letět? Fakt je sousedovo pivo důležitější než to, že na tebe čeká manželka?
Vypadá to tak, že hezký večer obstará žena. On si „jen“ odskočí něco vyřídit, neobejde se to bez piva. Mezitím doma žena obstará děti - nasytí, dohlédne, aby šli do postele čistí, nejmenší uspí. Potom rychle poklidí, protože mezi nádobím, plenami a hračkami se romantika moc dobře neprovozuje. Možná jí zbude i čas na sebe, dá sprchu, nachystá něco na zub. Pak se vrátí muž, uvolněný v dobré náladě. Měl to dobře naplánované, jen ta žena, co to tušila, mu to zkazila.
@Pipon píše:
Třeba takové malé info kvůli čemu jsme se chytli teď už včera…Byli jsme na nákupech… po hádce z minulého týdne usmíření… Říkám v autě, žebychom jsme si mohli udělat dneska pěkný večer… ona na to, že má domluvené pivo s kámoškou ( není to nic častého.. výjímečný případ ). Vůbec jsem o tom nevěděl.. máme sdílený kalendář a omylem to zapsala jinam ( ne tak aby se mi to propsalo ). Nicméně že pivo zruší a podniknem super večer… odpoledne říkám, že se musím zastavit za sousedem, protože mu dlužím nějaké kačky za práci co pro mě udělal a že si tam dám jedno pivko s ním ( jedno by to nebylo zdržel bych se tam hodinu… ). Na to ona že nepřipadá v úvahu, že ona si pivo zrušila a já na žádné pivo nepůjdu. Říkal jsem ji, že za ním musím protože mu fakt dlužím a že to prostě tak je, že mi určitě pivo otevře… když jsem ji řekl, ať mu to tedy donese sama..tak ona tam nepůjde.. no a díky tomu jsme se opět slušně pohádali ( u souseda jsem samozřejmě nebyl ). Během hádky jsem ji řekl, ať mi za dobu posledních 3 měsíců řekne… kdy vymyslela ona společný program, protože skutečně všechno vymýšlím já… nebyla schopna mi říct ani jeden jediný případ…
Já bych řekla, že nemáte vůbec žádný problémy, tak si z nudy oba dva musíte nějaké udělat, abyste měli pocit, že žijete. Dva hysteráci.
@Bambule33 píše:
Zeptej se co konkretne by potrebovala, s cim potrebuje pomoci. Ale fakt konkretni cinnosti.
Lenže on už dostal konkrétnu odpoveď - aby jej poskytol jeden deň bez detí. Z môjho pohľadu je to konkrétne až-až. Len jej to nie je ochotný poskytnúť. Sú tu od neho len samé výhovorky, prečo sa to nedá ![]()
Je potom pre mňa veľmi pochopiteľné, prečo sa potom „nedá“ jej.