Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ryksa píše:
Prepáč, teraz asi veľmi nerozumiem, čo tým chceš povedať v súvislosti s tým, čo som napísala.
Ze pro ni zajem o jeji osobu a splneni jejiho prani znamena venovani se detem. To on podle jeho popisu dela, ale ne pravidelne, a vzhledem k jeho praci je narocne, ne-li nemozne, to delat pravidelne. Zabira to hodne casu, je to organizacne narocne. Cili “svickova”, narocnejsi vareni.
Pro nej zajem o jeho osobu znamena zeptat se, jak se mel v praci. Cili jednoducha otazka a pak treba par minut povidani. Cili “caj”, jednoduche “vareni”. On se ji pta, jak se meli.
Pomijim to, ze zakladatel chce, aby zena vymyslela rodinny program a posilala mu peprne SMS. To opravdu muze byt hodne narocne pro cloveka, ktery to “neumi”. To by si zakladatel mel uvedomit a melo by mu stacit to povidani.
@Pipon píše:
Chápu, že to vyznělo jako bych nebyl vůbec doma, ale v kanclu končíme 16:00… já můžu dřív a nebo se taky zdržet… do 22:00 jsou rozvozy kterých se já neučastním, ale kdyby se něco stalo, tak to musím řešit…Nemám to prostě tak, že by odbila 14 hodina a já s čistou hlavou mohl jet domů…
To je uplne fuk.
Faktem je, ze ona ma deti 24/7/365 (az na vzacne vyjimky) a ty po ni chces planovani spolecnych vikendu a peprne sms…
@Janča6 píše:
Ze pro ni zajem o jeji osobu a splneni jejiho prani znamena venovani se detem. To on podle jeho popisu dela, ale ne pravidelne, a vzhledem k jeho praci je narocne, ne-li nemozne, to delat pravidelne. Zabira to hodne casu, je to organizacne narocne. Cili “svickova”, narocnejsi vareni.Pro nej zajem o jeho osobu znamena zeptat se, jak se mel v praci. Cili jednoducha otazka a pak treba par minut povidani. Cili “caj”, jednoduche “vareni”. On se ji pta, jak se meli.
Pomijim to, ze zakladatel chce, aby zena vymyslela rodinny program a posilala mu peprne SMS. To opravdu muze byt hodne narocne pro cloveka, ktery to “neumi”. To by si zakladatel mel uvedomit a melo by mu stacit to povidani.
Tu peprnou smsku jsem tam neměl psát… bylo to myšleno tak, že kdybych se někdy něčeho takového dočkal, tak zahodím práci a frčím domů… protože toto jsem ještě nikdy od ni nedostal… ona na toto prostě není, což respektuji, ale taky jsem ji říkal, že by mě to potěšilo…ví o tom, ale ještě se to prostě nestalo…
@Lucie_Sx píše:
To je uplne fuk.
Faktem je, ze ona ma deti 24/7/365 (az na vzacne vyjimky) a ty po ni chces planovani spolecnych vikendu a peprne sms…
Faktem to není… už jen díky tomu, že má svoji mamku ve vedlejší domě… kdykoliv cokoliv potřebujeme, tak to není problém… Když teda řeknu to co chcete slyšet ( ačkoliv to není pravda ) že nehlídám vůbec… tak tchýně hlídá minimálně jednou týdně… a to obvykle starší děcka u ni běžně o víkendu přespávají…
@Pipon píše:
Faktem to není… už jen díky tomu, že má svoji mamku ve vedlejší domě… kdykoliv cokoliv potřebujeme, tak to není problém… Když teda řeknu to co chcete slyšet ( ačkoliv to není pravda ) že nehlídám vůbec… tak tchýně hlídá minimálně jednou týdně… a to obvykle starší děcka u ni běžně o víkendu přespávají…
Mama nejsi ty.
Ona chce, aby ses o svoje deti staral sam.
Ne abys hlidal, ale aby ses staral. Aspon jedno jedine pitome odpoledne v tydnu.
@Pipon píše:
Tu peprnou smsku jsem tam neměl psát… bylo to myšleno tak, že kdybych se někdy něčeho takového dočkal, tak zahodím práci a frčím domů… protože toto jsem ještě nikdy od ni nedostal… ona na toto prostě není, což respektuji, ale taky jsem ji říkal, že by mě to potěšilo…ví o tom, ale ještě se to prostě nestalo…
Tak ji od ni neocekavej. Proste na to neni. I kdyby se premohla a neco sesmolila, tak se bude premahat, aby tukla na odeslani. A to neznamena, ze s tebou nechce nic mit. Jen tento projev je pro ni cizi, strasne narocny na realizaci, i kdyz to muze znit jako prkotina.
Zajem o tvoji osobu by ale mela projevovat, pokud o tebe stale stoji. Ale jinym zpusobem. Jen mam dojem, ze uz o tebe nestoji.
Já vůbec nechápu, proč tak bazíruješ na tom, aby ona něco plánovala. Pokud se účastní toho, co naplánuješ ty, tak kde je problém? Upřímně, zníš mi hodně „nevyskákaně“, ačkoliv tvrdíš, že čistě o sexu to není… ale ono je, viď? Protože, bez toho přetlaku člověk na lecčím mávne rukou, třeba nad blbostmi typu peprné SMS… Hele, já ti rozumím, co chceš říct, ale taky jako máma od třech dětí, ve věku těch vašich, rozumím tomu, co ti chce říct ona. Nebo spíš, co se ti snažila říct, teď už v tom vidím jisté znaky rezignace a upřímně řečeno, pevně doufám, že do této fáze nikdy nedojdu. Teď nechci znít nějak pateticky, ale ono se mohlo hrozně snadno stát, že tvoje žena v tom kolotoči ztratila sama sebe. A tobě teď přirozeně připadá, že se sem tam chová jako bůča (viz situace se zatrhnutím pivka, ale jako taky bys mě nas.al, ne že ne, o bezhotovostním styku už tvůj soused někdy aspoň slyšel?
) Jenže, podle mého odhadu, ta ženská už je totálně vyhořelá. Můžeš se nad tím pozastavit, jistě jsou ženy, které zvládají víc povinností a stresu s menšími úlevami, než má nebo může mít ona, ale ta tvoje to prostě nedala. A co ty na to? Začal ses schovávat v práci. Přemýšlím, co bych teď od tebe chtěla já, být na jejím místě. Asi abys mě konečně začal poslouchat. Abys mě zkusil pochopit. Přece sám jsi napsal ve smazaném úvodním příspěvku, že bys tu celodenní péči o roční satáně nedal. Ona musí. Jasně, bude to znamenat, že své potřeby a své představy musíš trochu upozadit. Určitě budeš mít ten pocit, že nedostáváš dost na oplátku, ten už koneckonců máš nyní. Ale zkus se na to podívat takhle - tobě zůstal tvůj život a přibyly ti do něj děti. Její život z velké části zmizel, změnil se zásadním způsobem. Psal jsi, že máma je skvělá, to je super, že to vnímáš. Ale stojí to někdy strašně moc. Sakra, nechtěla jsem být patetická, žejo
Ale nemůžu si pomoct, abych se do tvé ženy trochu neprojektovala. Zkus to taky ![]()
@Pipon píše:
Třeba takové malé info kvůli čemu jsme se chytli teď už včera…Byli jsme na nákupech… po hádce z minulého týdne usmíření… Říkám v autě, žebychom jsme si mohli udělat dneska pěkný večer… ona na to, že má domluvené pivo s kámoškou ( není to nic častého.. výjímečný případ ). Vůbec jsem o tom nevěděl.. máme sdílený kalendář a omylem to zapsala jinam ( ne tak aby se mi to propsalo ). Nicméně že pivo zruší a podniknem super večer… odpoledne říkám, že se musím zastavit za sousedem, protože mu dlužím nějaké kačky za práci co pro mě udělal a že si tam dám jedno pivko s ním ( jedno by to nebylo zdržel bych se tam hodinu… ). Na to ona že nepřipadá v úvahu, že ona si pivo zrušila a já na žádné pivo nepůjdu. Říkal jsem ji, že za ním musím protože mu fakt dlužím a že to prostě tak je, že mi určitě pivo otevře… když jsem ji řekl, ať mu to tedy donese sama..tak ona tam nepůjde.. no a díky tomu jsme se opět slušně pohádali ( u souseda jsem samozřejmě nebyl ). Během hádky jsem ji řekl, ať mi za dobu posledních 3 měsíců řekne… kdy vymyslela ona společný program, protože skutečně všechno vymýšlím já… nebyla schopna mi říct ani jeden jediný případ…
Tak ona si kvoli tebe zrusi pivo, ktore zapjsala do nespravneho kalendara (to vazne?) a potom jejnpovies, ze ides dat peniaze a aj si pivo das? A zapisal si to ty do kalendara? Ze mas s Pepu pivko?
Jasne, ze chce aby si isiel a hned prisiel, nech teda mate ten spolocny vecer.. Ci ona mala. Zatial odhodit deti a nahodit neglize?
Este mi napadlo, ze co ak nechce, aby boli deti s niekym inym? Obzvlast to najmensie? Ked ide na wellnes ci jogu ci co… Tak s najmensim si ty? Ved pises, ze by chcela aby si travil viac casu s detmi
A ten nakupny zoznam… Ja to tiez pisem a prihodim smajlika s pusou… Ona asi ide pri troch detoch na autopilota vsaknupratane je navarene je..
Kazfopadne by to chccelo travit vas cas ako rodia, aj ako jednostlivci a aj ako par.
Tak si planovac, chce sa účastnit? Chce.
@Pipon píše:
SMS jsem ji nepsal, protože bych nedostal odpověď… ale myslím, že odemne má jasně najevo, že o ni stojím
Tak sem to měl taky, tak sem našel milence. Měl si vidět jak o mě partner bojoval. Jak to dopadlo? Odstěhovali sme se do zahraničí začít nový život, a už to jsou 4 roky dá se říct klidu, kdy si dáváme lásku vzájemně najevo.
Ta tvoje žena si tě neváží, v jejich očích jen vydělat peníze a starat se, ale aby večer podržela nebo tak, to už ne.
@Pipon píše:
Ono na to nejde úplně odpovědět v číslech… mám nepravidelnou pracovní dobu někdy jsme dřív doma někdy později. Když jsme pohádání tak spíš později.. když máme zrovna dobré období tak jezdím domů poměrně brzo… pak záleží jestli máme sezonu v práci nebo mrtvější období… hraje tam mnoho faktorů… Snad co se týká noci a staráni o prcka… tak tam to je 0… většinou si s prckem lehne okolo 9 a už z pokoje nevyjde ( poslední dobou přespávám v obývaku ).Jde mi o to, že kdyby něco plánovala tak vidím nějakou snahu o společný čas… když nic neplánuje a všechno plánuju já… tak ta snaha je pouze na mě… stačilo by říct..v sobotu půjdeme nahory.. já už doplánuju kde kam jak… ale ani to neprobíhá
Takže všechny 3 děti ty sám nehlídáš nikdy?
Pro ženy (teda pro mě) je velký rozdíl, jestli někam můžu jít díky tomu, že děti hlídá manžel (že si to zařídí, že jsem JÁ a moje potřeby pro něj důležitější než práce), nebo babička. 😔
Končíte v 16, tak zkus naplánovat pravidelně alespoň 1× týdně manželce volno (po dohodě s ní) a do zálohy povolej svoji matku (kdybys musel NUTNĚ! do práce).
„Jde mi o to, že kdyby něco plánovala tak vidím nějakou snahu o společný čas… když nic neplánuje a všechno plánuju já… tak ta snaha je pouze na mě… stačilo by říct..v sobotu půjdeme na hory.. já už doplánuju kde kam jak… ale ani to neprobíhá“
Řekl jsi to takto manželce, že by ti stačil návrh činnosti a ty to pak zařídíš?
Mně to třeba přijde divné, myslela jsem si (a možná si to myslí i tvoje žena), že muži rodinné výlety a zábavu plánují rádi a cítí se důležití.
Taky je možné, že tvoje žena není tak akční a vyhovovalo by jí být většinu víkendů doma. Nic nenavrhuje, protože sama po žádném programu netouží.
Taky je dost žen, které oželí extra peníze navíc (pokud je zajištěn jejich standard) a chtějí mít manžela co nejvíce doma. Někoho fyzicky i duchem přítomného kdo se věnuje dětem, manželce, je s ním legrace, jen tak jsou všichni spolu v přítomnosti (bez naplánovaného programu…). Tzn. neocení že se manželova firma rozrůstá, protože ta firma „krade“ manželův čas a zájem o rodinu.
K tomu zajímání se o tebe a tvoji práci, lechtivé sms apod. To chápu, že ti schází.
Budete muset zjistit proč vám tento „kůň“ (skoro) chcípnul a pokusit se ho oživit.
Vypadá to, že jste oba dva nespokojení a nešťastní. Musíš manželku ocenit za práci doma a uznat, že toho má moc. Snad ti to odzrcadlí zpět.
Ještě mně nějak uniklo (možná jsem nečetla úplně všechno) kvůli čemu se teď poslední dobou stále hádáte? Proč spolu nemluvíte?
@Pipon
sorry, ale ty si nějak nesvéprávný, že neumíš říct sousedovi NE. A prostě jít domů. ![]()
@liptom píše:
@Piponsorry, ale ty si nějak nesvéprávný, že neumíš říct sousedovi NE. A prostě jít domů.
Spíše mu měl napsat, ať se nezlobí, že se mu to dnes nehodí a ať mu soused pošle číslo účtu, že se staví jindy.
Tvoje žena je vyhořelá, všechno ze sebe dala dětem, zrušila svůj život a na ostatní nemá sílu, přestože se ti zdá že tu pomoc má. Já si nemyslím, že děláš málo nebo že je to tvoje chyba a už vůbec ne, že máš přehnané nároky. Jen ona toho prostě není schopná. Taky jsem to docela dlouhou dobu měla, že jsem prostě jela v módu děti děti a děti. Plánovala jsem tedy já, protože manžel na to není, ale ten zájem o manžela na to už jsem sílu neměla, vysloveně mě to otravovalo, přestože ho ráda mám. Také mu to vadilo, nicméně nějak to přijal a nyní máme děti už velké (2.st ZŠ) a vše se vrátilo do správných kolejí. Můj život už se netoči jen kolem starání se. Asi bych ti poradila ještě to zkusit, být trpělivý, dávat ji najevo, že ji máš rád, pomáhat. Opravdu naplánovat celý víkend, kdy někam odjedete, welness nějaký sport, dobré jídlo. Pak ji zkus posílat ty SMS ty, navázat na tu atmosféru. Hele vím že je těžké furt se snažit jen sám. Ona to ale nedělá schválně, jen ji ta péče vyšťavila a s ročním prckem se to samo nezmění.
Dočetla jsem pár stránek a upřímně se nestačím divit, jakou soudu zakladatel dostal. Dle popisu (citaci ostatních, než bylo smazano) se zakladatel stará o svoji ženu více, než leckdy bývá zvykem. Píše, že 1× týdne si žena jde zacvičit = hlídá děti, není problém pohlídat, aby mohla jet i na víkend s kamarádkami sama, případně hlídání nabízí i tchyně. Po práci (kde se teda zdržuje rád víc než je nutné, na druhou stranu, vybudovat a provozovat firmu není nic jednoducheho) si děti bere, se starším jezdí na fotbal atd…nevím no, takhle, podle mě nevypadá chlap s nulovým zájmem a nulovou pomocí své partnerce. Ba naopak, když navrhne, že sežene hlídání na víkend a někam spolu vyrazí - nezájem ze strany ženy…
Co poradit nevím…podle mě tam ta pomoc je…navrhla bych manželskou poradnu, ale to ti žena také zavrhla, tak to je také těžké. Možná paní na úklid, pr 1× za týden aby udělala takový ten větší úklid
![]()
@Pipon píše:
Třeba takové malé info kvůli čemu jsme se chytli teď už včera…Byli jsme na nákupech… po hádce z minulého týdne usmíření… Říkám v autě, žebychom jsme si mohli udělat dneska pěkný večer… ona na to, že má domluvené pivo s kámoškou ( není to nic častého.. výjímečný případ ). Vůbec jsem o tom nevěděl.. máme sdílený kalendář a omylem to zapsala jinam ( ne tak aby se mi to propsalo ). Nicméně že pivo zruší a podniknem super večer… odpoledne říkám, že se musím zastavit za sousedem, protože mu dlužím nějaké kačky za práci co pro mě udělal a že si tam dám jedno pivko s ním ( jedno by to nebylo zdržel bych se tam hodinu… ). Na to ona že nepřipadá v úvahu, že ona si pivo zrušila a já na žádné pivo nepůjdu. Říkal jsem ji, že za ním musím protože mu fakt dlužím a že to prostě tak je, že mi určitě pivo otevře… když jsem ji řekl, ať mu to tedy donese sama..tak ona tam nepůjde.. no a díky tomu jsme se opět slušně pohádali ( u souseda jsem samozřejmě nebyl ). Během hádky jsem ji řekl, ať mi za dobu posledních 3 měsíců řekne… kdy vymyslela ona společný program, protože skutečně všechno vymýšlím já… nebyla schopna mi říct ani jeden jediný případ…
Milej zlatej neznamej…Jsi totalni deb*l. Co odpověď, to vymluva, obhajoba. Tvoje zena je chudak. Radsi se s ni rozved. Je mi ji strasne lito. Mit chlapa co si udela tri decka, a radsi se zavre v praci nebo je hodi tchyni na krk…a jeste mu vyčítá veci co sam dela…
A porad dokola si meles to svoje.
Delas si to vsechno sam.
Taky bych byla nas.rana kdyby chlap svoje decka nehlidal, a strkal je babkam.
Taky bych byla nas.rana kdybych ja svoje pivo zrusila. Ale druhej si sel vylejvat hubu k sousedoj. Ono by stacilo ty penize donest, a rict ze spechas. Ten tvuj text je docela vzpruha po ranu.
Ja mi tebe doma, tak je snad u nas domaci nasili. Takovyho ulhanyho sebestrednyho hajzla. ![]()