Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja osobne bych je nezvala. Rekla bych manzelovi, ze je to na nem - jeho rodice
ale asi bych byla pro telefon, pripadne sms s tim, ze maji vnouce a kdyz budou chtit, at se ozvou a se prijedou podivat. Pak uz bude dalsi krok na nich, tak uvidite ![]()
@Anonymní píše:
@Šáruší Nemuzu je pozvat hned po porodu na 3 dny k nam, to promin…
no jasně, já mám tchánovce 400km a samozřejmě jsem je pozvala, takže nevím, proč bys nemohla. Já ti to promíjet nemusím, ale nechápu, co jako řešíš. Jste uražení a dotčeni, že se nezbláznili z dítěte v břiše, co byste očekávali netuším, ale pozvat je k vám se podívat hned nemůžeš. Tak co vlastně chceš?
@Kukacka123 píše:
Ja osobne bych je nezvala. Rekla bych manzelovi, ze je to na nem - jeho rodiceale asi bych byla pro telefon, pripadne sms s tim, ze maji vnouce a kdyz budou chtit, at se ozvou a se prijedou podivat. Pak uz bude dalsi krok na nich, tak uvidite
a když se ozvou, je super, dítě je na světě, tak mi přijedeme, tak jim oznámí, že jako prrr, že každý musí pochopit že teď ne, ať přijedou jindy, protože teď ne. A budou tam, kde jsou teď.
@Šáruší ja tady prvnich par tydnu nikoho nechci, ani svoji maminku. Chci se s miminkem nejdriv szit. To je snad moje svate pravo a nema to s nimi co delat.
Jsme urazeni a dotceni pravem. Nevis plno veci a souvislosti co se za tech 9 mesicu delo a ja to tady verejne psat nechci. To je asi jedno. Oznamime jim narozeni vnoucete a nechame zbytek na nich.
@Šáruší píše:
a když se ozvou, je super, dítě je na světě, tak mi přijedeme, tak jim oznámí, že jako prrr, že každý musí pochopit že teď ne, ať přijedou jindy, protože teď ne. A budou tam, kde jsou teď.
Tak tohle si musi rozmyslet predem. Rict jim treba, ze az se doma aklimatizuji, radi je uvidi. Zas bych to tak nedramatizovala a nedelala z tchanu takovy chudinky. Pokud jsou rozumni, pochopi to ![]()
@Šáruší normalne bychom jim rekli, ze jsme radi, ze chteji prijet, ale at par tydnu pockaji, ze chceme dodrzet sestinedeli. Na tom vubec nevidim nic zleho, rekneme to takhle vsem. Nemuzu dopredu vedet jak bude mne a miminku a jak nam pujde kojeni, jak budu krvacet atd. Oni nejsou z tech co by se o nekoho chteli starat, kdyz prijedou na navstevu a ja rozhodne nehodlam 3 dny nic chystat a vyvaret a tak dale. Chci se soustredit na maleho. Tech par tydnu to snad kazdy vydrzi, moje maminka s tim nemela problem.
@Šáruší a opravdu tady nebudu okolo nekoho skakat s ditetem u prsa, bolava par dni po porodu jeste kdyz vztahy jsou na bodu mrazu. Jeste bych prisla o mleko. Kazdy normalni clovek tohle pochopi.
Nějak jsem nepochopila, proč jsi teda zakládala diskusi, když máš jasno
však je nezvi, nám je to tady srdečně jedno
Já docela chápu zklamání mladých rodičů, také bych očekávala větší zájem. Zejména budoucí babičky bývají natřesené. Já už se taky těším, jak nudu nakupovat vybavicku a pomáhat.
No teda, říct mi dcera, když se narodila vnučka, že ji uvidím až po šestinedělí, hodně by mě to zasáhlo. Jasně, že bych před ní (stejně jako asi tvoje máma) nedala nic najevo a nedoprošovala bych se, ale ranilo by mě to hodně. Tohle mi už připadá opravdu zbytečné. Pochopím návštěvy širšího příbuzenstva, kamarádů apod., ale i vlastní mámě? Co jako myslíš, že se s tebou bude v tom šestinedělí dít? Jasně, nová situace, miminko, péče, kojení atd. atd., ale to není důvod zamezit mámě, aby se přišla jednou v týdnu přijít na hodinku podívat, pochovat, přivézt ti něco k jídli, pomoct s domácností… U tchánovců bych to řešila, jak jsem psala výš - zavolat, že je dítě na světě a podle reakce formulovat pozvání. A i tak, kdyby chtěli přijet ještě v šestinedělí, zkousla bych to, však kolem nich nemusíš skákat, to může obstarat manžel. Možná jsi trochu zbytečně dramatická.
@Denisa56 Holky, my bydlime tisice kilometru daleko od rodiny! Nejde prijit na par hodin, bohuzel. Nejmene na tri dny. S maminkou jsme domluvene, ze prijede na 14 dni az mi bude lip, at z toho taky neco mame, uz se strasne tesim.
@Anonymní píše:
@inkakřivák no, to cteni soukromi me pobavilo. Nicmene tady radsi nebudu vypisovat detaily. Ale muzu ti rict, ze teda moc ne. Tchyne rada smejdi ve vecech.
Já myslela, že se nestykate. Takže se jen nevyptavala na břicho a co a jak. To není duvod je nepozvat. Navic jsi psala, že si jen jednou do mesice voláte. Tak kde šmejdi?
Tisíce kilometru a přijet na tři dny? Teď tomu teda už vůbec nerozumím.
@inkakřivák psala jsem, ze tady byli asi trikrat. Nicmene to byly navstevy, ze se resili ruzne rodinne veci, nebylo to, ze by prijeli kvuli nam.
@Šáruší Nemuzu je pozvat hned po porodu na 3 dny k nam, to promin…