Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šáruší tak jestli pise, ze nejsou z tech co se staraji a ona by se naopak starala o ne, tak je snad pochopitelny ze do toho se par dni po porodu nepohrnes ne? Taky mame takovy kamarady, zustavali u nas 3 dny a my varili, myli nadobi po vsech atd a to uz jsem rekla dost. Nekterym lidem to holt nedojde. A po porodu? Ani naaaaahodou. A spravne rekla, ze nevi jak bude kojeni, jak bude poranena. Ja tohle naprosto chapu. Pozvala bych je po 14ti dnech, az se vse samo trochu ulozi.
@Kukacka123 ale to je vse o lidech. Moje mamka mi taky pomahala. Manzelovo rodice kdyz tu byli, tak my skakali okolo nic. Uz maji nejaky vek a proste oni neuvari atd. To, ze tvoje rodina je ohleduplna, neznamena ze vsichni jsou. Nekdo prijede na navstevu a “vy se starejte”
to je zas extremek.. Jen kdyby babice volala po každém ultrazvuku a vyptávala se jen na miminko a ne na tebe, jak by se zakládala diskuze, že si přijdeš jen jako inkubátor a o tebe se nikdo už nezajímá, už si jen matka. Pssst…a kdyby si tchýně, uff, ehm no považte… Chtěla sáhnout na břicho ![]()
@ocean.mama píše:
@Šáruší tak jestli pise, ze nejsou z tech co se staraji a ona by se naopak starala o ne, tak je snad pochopitelny ze do toho se par dni po porodu nepohrnes ne? Taky mame takovy kamarady, zustavali u nas 3 dny a my varili, myli nadobi po vsech atd a to uz jsem rekla dost. Nekterym lidem to holt nedojde. A po porodu? Ani naaaaahodou. A spravne rekla, ze nevi jak bude kojeni, jak bude poranena. Ja tohle naprosto chapu. Pozvala bych je po 14ti dnech, az se vse samo trochu ulozi.
no dobře, ale proč potom hysterčí, že se nezajímají? 14 dnů není pár týdnů. Nechápu to hysterčení a řešení, jestli je jako pozvu se podívat na dítě, když je stejně nechci pár týdnů po porodu pozvat. Navíc bydlí tak, že se tam létá, tchánovci tam byli 3×, a oni jsou hotoví, že se nezajímají telefonicky o rostoucí břicho, to dítě ještě není na světě.
@Anonymní píše:
@Denisa56 Holky, my bydlime tisice kilometru daleko od rodiny! Nejde prijit na par hodin, bohuzel. Nejmene na tri dny. S maminkou jsme domluvene, ze prijede na 14 dni az mi bude lip, at z toho taky neco mame, uz se strasne tesim.
Ježíš, tak syn se odstěhoval tisíce kilometrů a my se tu plácáme v tom, že nemají výborne vztahy a neřeší vnouče, co uvidí dvakrát ročně po zaplacení 20 tisíc za letenky?
ty kráso, tohle mě dostalo
takovej detail malej nooo ![]()
Příspěvek upraven 07.08.19 v 11:30
@Bubla Bůčková píše:to je zas extremek.. Jen kdyby babice volala po každém ultrazvuku a vyptávala se jen na miminko a ne na tebe, jak by se zakládala diskuze, že si přijdeš jen jako inkubátor a o tebe se nikdo už nezajímá, už si jen matka. Pssst…a kdyby si tchýně, uff, ehm no považte… Chtěla sáhnout na břicho
Fuj, ošmatlávat břicho - takovou tchyni by měli postavit ke zdi a odstřelit. I když teda ne vždycky, jak se zdá. Jak říkám, chudery tchyně.
@Bubla Bůčková píše:to je zas extremek.. Jen kdyby babice volala po každém ultrazvuku a vyptávala se jen na miminko a ne na tebe, jak by se zakládala diskuze, že si přijdeš jen jako inkubátor a o tebe se nikdo už nezajímá, už si jen matka. Pssst…a kdyby si tchýně, uff, ehm no považte… Chtěla sáhnout na břicho
no fuj
@ocean.mama píše:
@Kukacka123 ale to je vse o lidech. Moje mamka mi taky pomahala. Manzelovo rodice kdyz tu byli, tak my skakali okolo nic. Uz maji nejaky vek a proste oni neuvari atd. To, ze tvoje rodina je ohleduplna, neznamena ze vsichni jsou. Nekdo prijede na navstevu a “vy se starejte”
Tak ja nikde nepsala, ze jsou takovi vsichni
jen, ze na to rada vzpominam
ale tak kdybych vedela, ze takovi jsou, tak bych hned hlasila, ze nepecu, nevarim
a pokud se jim to nezda, tak je rada uvitam az po nejakej case, az se szijeme
nasim bych si to rekla sama, s tchany by si to vyresil manzel - jsou to jeho rodice ![]()
1. nejsi hysterická, i když bydlíte daleko, tak je úplně normální, že tě nezájem o vnouče mrzí
2. jak tu někdo psal že každej není odvařenej z břicha nebo mimina, to je fér. Zároveň je fér, že toto vezmete na vědomí a nebudete se laskavě doprošovat - až budou mít zájem, však ať se ozvou. Neozvou? Jejich věc. Ať pak nebrečí, že s tvojí mámou mají vnoučata lepší vztahy, to není tvoje práce je přemlouvat aby se milostivě zajímali.
3. Nechápu, proč by se vyčerpaná bolavá matka pár dní po prvním porodu měla přizpůsobovat ženské dvakrát starší, která už ma mít přece henten rozum a moudrost a kdesicosi a neměla by upadat do hysterie, že uvidí mimino až se matka trochu zahojí a srovná - však ono ho neubude. Stejně jako nechápu, proč by měli prarodiče osahávat rodičce břicho - na to dítě jaksi stejně nedosáhnou a je to pořád tělo ženy jako osoby, ne veřejný majetek. Já teda lidem v rodině na břicho nesahám a nevím proč by na tom těhotenství mělo něco měnit. Lidi nejsou psíci na hlazení.
Howg.
@Anonymní píše:
@Karleon obe deti jsou tvoje?
Ano, obě moje od jejího prvního syna.
@Venetia píše:
a co je na tom spatne?
Budu šetřit slova stejně jako v případě mé tchyně.
Pripomnelo mi to tu diskuzi, kdy take daleko odstehovana a sama svymi predstavami o potrebach v tehotenstvi frustrovana matka potrebovala manzela non stop u sebe az do konce sestinedeli a byla desne nestatsna a zrazena, ze chce na tri dny odjet vydelavat jim na zivobyti…
@Anonymní píše:
@inkakřivák co by u maminky problem nebyl?
Me by taky svihlo z toho, kdyby u mě nekdo v šestinedělí bydlel. Ideální by byla varianta, kdyby tchanovci treba po dvou, trech týdnech, až se vzpamatujes, prileteli jako na dovolenou do CR a bydleli jinde, treba na hotelu. K vám by chodili treba každé odpoledne na dvě až tři hodiny.
Bohuzel, tak to je. Taky mám část rodiny v zahraničí a část dal v rámci CR. Nikoho jsme nejezdili otravovat těsně po porodu, mimina jsme na živo videli az v nekolika týdnech, i prarodiče.