Prarodiče nejeví zájem o vnučku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26273
5.4.17 22:32

Miluju otazky u bezdetnych, kdy se prarodice dockaji vnoucat a pak na to kaslou. My mame tri babicky (jedna nevlastni od tchana). Prava tchyne - absolutni nezajem, vysmech. Dite v kocaru 0. Moje mamka neni nejmladsi, ale kdyz se sejdem 1× mesicne v dome meho detstvi, pomaha. Tchan s nevlastni babickou jsou hodni, ale take nikdy nevozili. Beru to tak, jak to je. Lito mi to je, ale neudelam nic. Ja sama travila veskere vikendy a prazdniny u babicky (ano, byla jsem starsi), ale v podstate me odlozili a cau :) Ja nemam odlozit kam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
5.4.17 22:32
@warita píše:
ne neni to primarne na mne. Lidi jsou smeckovy tvorove, jeste donedavna zili v klanech, pomahali si navzajem a o deti se starala siroka rodina, kdo byl zrovna po ruce. To, jak zijeme ted v moderni dobe je s evolucniho hlediska neprirozene a pro vychovu deti ne zrovna idealni.

Mam na to asi jiny nahled. Od rodiny ocekavam pomoc, jak se slusi a patri.

A nezlob se a mne, pokud dcera pada na hubu vycerpanim (coz je v sestinedeli docela pochopitelne), tak by milujici matka snad mela citit potrebu pomoct? Ja tu pomoc potrebovala a nebudu si tady hrat na nejakou trpitelku, ktera vsechno zvladne, ale doopravdy se z toho hrouti fyzicky i psychicky. A jeste davat rady ostatnim, jak to musi vydrzet a trpet v tichosti.

Chápu te. My mame něco podobného u obou babiček. Jedna dokonce bydlí o ulici vedle a kočár vozila dohromady tak 5×. A to druhorozená byla ukázkové spici miminko. Takže hlídání žádná prace, krom houpání kočáru. Starší dcera /3r/ ma babičku rada, ale nechápe, proč ji moc nevidí. Krom toho, ze tahle babička mela od své matky i tchyně full servis, nemá potřebu to nějak předat dal. Ma své zájmy a basta. Jo a taky radši kupuje darecky a chlubí se fotkama, než by vzala děti treba na hřiště. Smutné, tahle doba, no. A taky mne to občas pěkne naštve, když třeba ví, ze jsem tuhle byla nemocna, muž v práci a ji nenapadne se optat, jestli treba nechci vzít děti ven. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.4.17 22:40
@LindaPraha píše:
Miluju otazky u bezdetnych, kdy se prarodice dockaji vnoucat a pak na to kaslou. My mame tri babicky (jedna nevlastni od tchana). Prava tchyne - absolutni nezajem, vysmech. Dite v kocaru 0. Moje mamka neni nejmladsi, ale kdyz se sejdem 1× mesicne v dome meho detstvi, pomaha. Tchan s nevlastni babickou jsou hodni, ale take nikdy nevozili. Beru to tak, jak to je. Lito mi to je, ale neudelam nic. Ja sama travila veskere vikendy a prazdniny u babicky (ano, byla jsem starsi), ale v podstate me odlozili a cau :) Ja nemam odlozit kam :)

ja byla taky pecena varena u babicky. Byvala jsem dost nemocna, tak mne mamka casto zaparkovala u babicky. Nutno rict, ze cas s babickou byl ten nejhezci z celeho meho detstvi.

Snad budu moct svym vnukum nabidnout neco podobneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544

@warita Ty, ten herpes na rtu je ale pro dite opravdu nebezpecny, vis to? Muze se jim infekce dostat do oka (velice lehce) a muze to mit vazne nasledky… tak na to fakt bacha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
@hedwa píše:
Chápu te. My mame něco podobného u obou babiček. Jedna dokonce bydlí o ulici vedle a kočár vozila dohromady tak 5×. A to druhorozená byla ukázkové spici miminko. Takže hlídání žádná prace, krom houpání kočáru. Starší dcera /3r/ ma babičku rada, ale nechápe, proč ji moc nevidí. Krom toho, ze tahle babička mela od své matky i tchyně full servis, nemá potřebu to nějak předat dal. Ma své zájmy a basta. Jo a taky radši kupuje darecky a chlubí se fotkama, než by vzala děti treba na hřiště. Smutné, tahle doba, no. A taky mne to občas pěkne naštve, když třeba ví, ze jsem tuhle byla nemocna, muž v práci a ji nenapadne se optat, jestli treba nechci vzít děti ven. :cert:

Mamka taky ukazuje pořád fotky ostatním přitom syna takovou dobu neviděla. V době nemoci, kdy je mi ouvej je mi taky líto že žádná pomoc není. Ano chlapa mám ale ten nás živí a nemůže si brát dovolenou neustále. Takže trpím do půl pátý a pak mě vystřídá at můžu spát. Většinou stejně ale musím fungovat kvůli prckovi, moc mě ležet nenechá takže se toho blbě zbavuji a akorát nemoci přecházím. Jinak se to dá krásně zvládnout i bez hlídání akorát v kině a na večeři ve dvou jsme nebyli ani nepamatuji :D ale jinak si nestěžuji, jen doufám že já jednou budu svým dětem funkční babičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.4.17 22:46
@blumen píše:
@warita Ty, ten herpes na rtu je ale pro dite opravdu nebezpecny, vis to? Muze se jim infekce dostat do oka (velice lehce) a muze to mit vazne nasledky… tak na to fakt bacha ;)

vim vim, vsak ja netrvala na tom, aby s tim prisla. Tohle zrovna byla asi jedina vymluva, kde jsem chapala, ze fakt nemuze. Ale 8 tydnu herpes nemela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
5.4.17 22:48

@kacenka8 Jo, to odpovídá. Tchyně dávala děti každý víkend na hlídání k babičce. Naopak naši hlídání neměli, mámy (pro změnu :mrgreen: ) tchyně nás taky nehlídala. Prázdniny jsme trávila u druhé babičky, která normálně pracovala. A neměla problém se i tak postarat o 3 děti, jedno svoje a mě s bráchou :nevim: Nemocná naštěstí nebývám. Jen předloni jsem měla zápal plic, máma zrovna na školení, takže pomoc žádná. Já už jsem teď ve fázi, že s pomocí tchyně ani nepočítám. Automaticky počítám, že během porodu budou dceru hlídat naši a jiné scénáře ani nemáme. Tchyně se ani o nic kolem druhého dítěte nezajímá, jestli něco nepotřebuje, nebo nějakou pomoc, jak to uděláme a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
5.4.17 22:50

Tak dite jsi si neporizovala kvuli babicce a dedovi ne? Tak od nich nic necekej a bud rada ze ti pomaha tchyne. To je to ocekavani…Prece dite jsi si porizovala protoze jsi ho chtela ty a manzel, ne kvuli svym rodicum, tak je nech zit.. Asi chteji mit klid a nutit je k tomu aby ti pomahali? dost divny ocekavani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
5.4.17 22:51
@bobr123 píše:
Ale tak v prvni rade je prece ta pece na tobe, ty sis vybrala ze budes matkou a nemuzes se spolehat na nikoho jineho. Teda krome manzela, pokud s nim zijes ve spolecne domacnosti. Muze te to mrzet, ale ocekavat to ze ti mama pomuze s ditetem, to je podle me fakt moc. Nenapadlo te treba ze je mama rada ze ma konecne po letegh svuj zivot, ktery si chce uzit, svuj klid kdy se nemusi starat o nikoho jen o sebe?

Hele to je taky těžké, až její máma bude stará taky bude třeba potřebovat pomoct s nákupem, finančně…A to jí má taky odmítnout že už chce mít klid konečně? je to koloběh života, rodina by si měla celoživotně pomáhat a ne říct si že děti mám už velké tak mě vnoučata nezajímají. Vždyt už se o ty vonučata nemusí starat 24hodin denně. Stačí že jednou týdně přijde povozit a už tím mámě pomůže. Je docela blbý říct že někdo na mimina a děti už není, ty děti taky nejsou pak na starý lidi a kolikrát pomáhají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
5.4.17 22:58
@kacka52 píše:
@kacenka8 Jo, to odpovídá. Tchyně dávala děti každý víkend na hlídání k babičce. Naopak naši hlídání neměli, mámy (pro změnu :mrgreen: ) tchyně nás taky nehlídala. Prázdniny jsme trávila u druhé babičky, která normálně pracovala. A neměla problém se i tak postarat o 3 děti, jedno svoje a mě s bráchou :nevim: Nemocná naštěstí nebývám. Jen předloni jsem měla zápal plic, máma zrovna na školení, takže pomoc žádná. Já už jsem teď ve fázi, že s pomocí tchyně ani nepočítám. Automaticky počítám, že během porodu budou dceru hlídat naši a jiné scénáře ani nemáme. Tchyně se ani o nic kolem druhého dítěte nezajímá, jestli něco nepotřebuje, nebo nějakou pomoc, jak to uděláme a tak.

Já taky s nikým už nepočítám, ono je to lepší se s tím smířit a od nikoho nic nečekat. Já bych mámě stejně malého nedala moc bych se bála jak na sebe nejsou zvyklí. Ona ale stejně ani nezavolá takže je to jedno a o starost méně. Je to docela smutný když je to moje máma. Spíš bysme si přáli druhé miminko a mám prostě strach jak to uděláme bez hlídání když bych musela být dlouho v nemocnici. Tchánovci jsou hodný, ti si malého občas vezmou na procházku ale už je na nich taky vidět že jsou už starší. Je jim 65let ale i tak se o všechny vnoučata zajímají a malej je má hrozně rád :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
5.4.17 23:00

@Sinquinita
Já bych je nechala být. Dítě jim těžko vnutíš a když ten zájem nemají, tak holt nemají :nevim: Zařiďte se sami podle svého.. u nás je to podobné, jeden prarodič tak nejeví zájem, děti už neviděl roky, nezavolá, narozeniny jsou mu ukradené, nekomunikuje. A co mám jako dělat :nevim: Jeho rozhodnutí, on se ochuzuje o čas s dětmi. Já mu je nutit nebudu ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
5.4.17 23:01
@Inaris píše:
Jenže to je právě ten koloběh života, že organismus stárne, únava narůstá, svoje už si fakt odpracovali… Samozřejmě zájem je namístě, ale dost mladých rodičů si to plete s povinností prarodičů se jim o jejich potomka dost často starat. :)

Povinnost to samozřejmě není. Ale pokud ten zájem o vnouče není vůbec žádný tak je to hodně smutné. Jak jsem psala výše, až budou prarodiče starý taky budou potřebovat pomoct od svých dětí a přeci jim neřeknou že už na starý lidi nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
5.4.17 23:03
@Aony píše:
Holky proc jste nektere tak nechapave a zle??? Ja autorce uplne rozumim..to ze vetsina z vas to zvladla sama..bez pomoci..a ani je nenapadlo ocekavat pomoc od svoji rodiny..prece neznamena..ze by vas to nepotesilo..a neusnadnilo to spoustu veci!!a pokud vite ze miminko je extremne uplakane..dcera na dne..tak na nejake reci typu..mela sis uvedomit ze to nebude lehke..a na co mas manzela..tak takove reci jsou na houby..v tech chvilich je jakakoliv pomoc vitana..nastesti jsem mela obe dve deti extremne hodne..ale vim jak moc narocne to muze byt..a v tu chvili by mi mamka urcite pomohla..tady ta pomoc neni..je nezajem..A to je potom na prd.. :pocitac:

Konečně normální názor. Ja jsem docela v šoku, jak se tu na zakladatelku útočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
5.4.17 23:17
@kacenka8 píše:
Hele to je taky těžké, až její máma bude stará taky bude třeba potřebovat pomoct s nákupem, finančně…A to jí má taky odmítnout že už chce mít klid konečně? je to koloběh života, rodina by si měla celoživotně pomáhat a ne říct si že děti mám už velké tak mě vnoučata nezajímají. Vždyt už se o ty vonučata nemusí starat 24hodin denně. Stačí že jednou týdně přijde povozit a už tím mámě pomůže. Je docela blbý říct že někdo na mimina a děti už není, ty děti taky nejsou pak na starý lidi a kolikrát pomáhají :nevim:
:palec: přesně jsi vystihla to, co jsem se chystala napsat o tom koloběhu života a pomoci ve stáří.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
5.4.17 23:33
@Zuzanec píše: :palec: přesně jsi vystihla to, co jsem se chystala napsat o tom koloběhu života a pomoci ve stáří.

To jo úplně nesnáším jak to pak jako starý berou jako samozřejmnost že jim jejich děti pomůžou, přitom oni se na ně vykvajzli když potřebovali pomoct s vnoučetem, kdy třeba už chodili do práce a byli zase prázdniny a neměli kam dát dítko. Znám jednu, ta má mámu socku alkoholičku. Každý den sedí v hospodě a kouří cigára. Dcera která má 2 děti tak jí každý měsíc pomáhá se zaplacením nájmu. Babku ani nenapadne že je pěkně drzá a nestydí se říct že už svoje děti vychovala a že vnoučata hlídat nebude že chce mít klid. Přitom sama měla za mladých let full servis s hlídacíma babičkama. Nemusela řešit prázdniny, nemoc dětí měla je prostě kam dát tak byl ten život jednoduší a možná kdyby tohle neměla tak by asi pochopila že to sranda není. Kor v dnešní době udržet si práci když děti pořád marodí. Tahle babka je tedy extrém ale jde krásně vidět, jak to bere jako samozřejmnost že má přeci malý důchod tak jí dcera musí pomáhat. A vidím v okolí i víc takových podobných případů. Já třeba mámě pomáhala s ostatními sourozenci, později přispívala z brigád do domácnosti. Ostatní sourozence hlídala jako svoje vlastní děti a hold asi byla máma zvyklá že nepoznala jaké to je být úplně bez pomoci tak si to prostě neumí představit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová