Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ZustanSeMnou píše:
@smajlik345A je to dům zakladatelky?
Je to dům matky od přítele, ale kdo je v katastru zda jen matka či přítel nevím to tady nebylo psáno.
Ale i tak to snad nedává právo tchyni pouštět děti do cizího soukromí. Jednou jim patro dala, tak má snad respektovat soukromí
@smajlik345
Dala jim patro, ale dům je její.
Vzdytse můžou odstěhovat, pokud jim to nevyhovuje.
Vím, je to od tchyně neslušné, ale její dům, její pravidla..
@Anonymní píše:
@pikolaTy děti už jsem měla možnost dobře poznat. Když je babička „hlídá“ prakticky demolují celý barák. Když odjedou, uklizime po nich třeba klidně hodinu. Hračky, kolébka a další by pro ně nejspíš byly lákavá hračka. Vím, že to nedělají naschvál, ale holt mají ve zvyku po věcech skákat, věšet se na ně a roztahovat je po domě. Dveře do bytu máme, ale tchýně do nich má klíč, protože sdílíme půdu…
Do tvých věcí nikdo nemá nárok lézt, dveře bych zamkla.
@ZustanSeMnou píše:
@smajlik345
To je prý v plánu. Ale i tak je to neslušné, nejsou to malé dětí, ale dospělý syn s rodinou, proto by měla respektovat jeho, partnerku a jejich soukromí
@smajlik345 ale ona je prostě nerespektuje, to se už nezmění
I kdyby byl barák tchýně, nemá tam co pouštět děti na hraní. Pokud budete bydlet na podnájmu, nevím, zda budete tolerovat majitele bytu, který tam chodí a nechává si hrát svoje děti u vás doma. Vždyť mu ten byt přeci patří…
@ZustanSeMnou píše:
@smajlik345
To se asi pleteš. Když někomu něco půjčíš - něco jako prostor, tak je to jeho prostor, i když je tam v nájmu nebo na dobré slovo.
Syn majitelky domu má nárok na soukromí. Hloupá matka, nebo spíš úplně kretenská matka, by šla proti vlastnímu dítěti jenom proto, že přijde návštěva.
Pokud má majitelka domu zájem na dobrých vztazích, tak bude držet jisté regule chování všech.
Když by matka chtěla držet svoje postoje ve stylu můj dům, moje pravidla, tak má v tom případě zodpovědnost za uložené věci cizích lidí, které svolila u sebe uložit a bude hmotně zodpovědná za zničení. Snacha i syn je tam nechávají v dobré víře.
Takže já bych teda doporučila držet jistá pravidla chování a nepřipustit ničení uložených věcí nemajitelů domu, protože oni tam jistě pobývají se souhlasem majitele domu.
Věc jedna je, jak by to melo byt, věc druhá, jak to je.
Těžko bude tchyni něco znova vysvětlovat, co tchyně nechce pochopit.
@Dobrej_tym píše: Šmarja, no za mě teda přeháníš. Co by tam jako mohly na výbavičce zničit? Jakože jsou schopné rozebrat postýlku? Víš, jak ti to zdemoluje tvoje mimino nebo tvoje děti, a to velmi rychle? Tak nepořádek by mě naštval, že si je nikdo neohlídá. Ale abych kvůli tomu dělala dusno a barikádovala se…Spíš nechápu, proč prostě nezamkneš. Že ti lezou do soukromí.
no sorry jako, já bych tam nebydlela ani na víkend, přespím a jdu.
@AnoNe píše:
Tak vyšroubujte kliku, ne.
z čeho? také reakce mimo mísu - nejdřív si přečti diskusi, NEMAJÍ dveře ![]()
to aby uklidila celou voji bytovou jednotku
Když tchýně si vezme dětí na hlídání a místo aby je hlídala a věnovala se jim, tak je pustí do bytové jednotky svého syna a jeho přítelkyně a dělejte si tam co chcete