Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
237
14.6.13 12:23

Agresorovi opravdu nemá smysl nic vysvětlovat a obhajovat se. Stejně si vytvoří svoji teorii a všechnu vinu hodí na oběť.
Také s tím mám zkušenost, při které se to potvrdilo.

• načítám...
46867
14.6.13 12:23
@BellinkaX píše:
Tady nejde o to, co si žádá nebo nežádá on. Ona nechá tu knihu pootevřenou, v ní to bude hlodat, že odešla beze slova. Takže spíš pro její pocit, že udělala tečku a že tu tečku udělala jasně..
A číst jeho reakce nemusí, ne?
A jinak, i přítel si zaslouží vysvětlení…

Ale Hata uz tu psala, ze jemu je uplne jasne proc odesla. Si myslis, ze on to nevi ;)

• načítám...
1823
14.6.13 12:25

Přesně tak.. navíc jak padlo tabu facky.. tak další fyzický útok na sebe evidentně nenechal dlouho čekat.. :roll:

mě probralo až když ten „můj“ šlehnul o zeď narvanym šanonem a řval, že mě zabije.. přesně jak píše @poučená ..ty emocionální vibrace byly šílený.. on se dokázal na oko i omluvit, ale během pěti minut klidně otočil zase na novo.. a mezitím mě dusil tichou domácností.. a když jsem od něj odešla.. tak se nejdřív omluvil.. pak mě ignoroval.. a ve finále sem byla „ta co si klidně zdrhla“ a nechala ho ve štychu.. :mrgreen: :mrgreen:

moje psychoDr. pravila, že s agresí ve ztahu se dá pracovat.. ale pokud tam není to pokání, ve smyslu, nezvládl jsem momentální emoce, tak se nedá dělat nic.. psychopat se nedá řešit ani terapií.. :zed: :zed:

taky mi v té nejtěžší chvíly pomohly tu holky z emimina.. :hug: :hug:

• načítám...
9180

Jsem ráda, že se tady konečně začíná rozebírat i druhá strana… Proč ženy přijímají násilí

Před lety jsem viděla dokument Čt, ve kterém vystupovalo čtyři nebo pět žen…
Některé z nich působily dost zlomeně a některé kupodivu sebevědomě. Proto mě hodně zarazilo až šokovalo, že při závěrečných titulcích, kde bylo psáno, jak ty ženy žijí po natočení dokumentu, bylo u té, u které bych to nejméně čekala dopsáno, „spáchala sebevraždu“ :zed: :zed: Na vysvětlenou " utekla od tyrana, který ji mlátil hlava nehlava a našla si jiného, který se po několika měsících vztahu projevil taky jako tyran :roll: :,( Měla pocit, že je přitahuje :! :!

Je mi z toho smutno :(

• načítám...
26295

Já bych ho teda nekontaktovala žádnou cestou. Vysvětlovat není co, on ví moc dobře, co se stalo. Navíc, když mu napíše e-mail, může získat IP adresu a zjistí, že je ve městě. To samé, když mu napíše dopis, bude vědět, že je stále v Kanadě. Teď neví, jestli odjela do Čech nebo je v Kanadě a hledání bude pro něj těžší.

• načítám...
sophinka1
@BellinkaX píše:
Tady nejde o to, co si žádá nebo nežádá on. Ona nechá tu knihu pootevřenou, v ní to bude hlodat, že odešla beze slova. Takže spíš pro její pocit, že udělala tečku a že tu tečku udělala jasně..

on tečku nevidí. pro něj nic nezkončilo a ani končit nebude. :zed: Kdyby mu napsala, bude ji ovlivňovat - a přiznejme si, kolik z nás by vydrželo nepřečíst si odpověď? Ona ho stále miluje, dokonce ho obhajuje. Pokud se vrátí, bude to katastrofa

• Upravit
2499
14.6.13 12:26
@Luca01 píše:
Holky, možná máte pravdu s tím, že nemá Marcovi napsat co se stalo, asi je to „správné“. Ale i přesto s ním něco zažila, né vždy to bylo tak hrůzostrašné, tak mi příjde prostě správné mu napsat, že prostě odešla a že už se nevrátí, popř. napsat proč. Nemyslím s ním začít vést nějakou komunikaci, to je jasné, že by se to mohlo zvrtnout, ale třeba mu to poslat poštou nebo tak, aby třeba nemohl odepsat…On teď určitě nechápe co se děje a bude se dožadovat nějakého vysvětlení :nevim:. To je jen můj názor, rozhodnutí je určitě na Aot, myslím, že se doteď zachovala velmi rozumně, takže rozumně se i rozhodne v tomto případě.

A proč tě ten Marc trápí? Proč ho řešíš? Pomáháme tady Aot, ne Marcovi.
Tohle je tlačení Aot do špatné životní strategie, do toho, aby mu vysvětlila - tj. aby se „odvinila“. A ona pak bude mít špatné svědomí, že to pořád nepochopil, bude mít potřebu mu to pořád vysvětlovat, jak to myslela, s čím nesouhlasila a on se bude omlouvat a říkat: „ale víš, kdybys tehdy,,, tak já bych… a tolik tě miluji… a za tohle mi vděčíš…“ a bude do té komunikace s ním zatažena a zatahována. Bude sedět na vařené nudli, kterou on si bude k sobě přitahovat, až ji zchlamstne. A pak nám Aot napíše: „Holky moc vám děkuji, ale víte, on mě tak miluje a já jsem se spletla, když jsem… nezlobte se, ale vracím se.“ Takhle to dopadne, když mu jednou, jedinkrát napíše.

• načítám...
8911
14.6.13 12:26
@Anonymní píše: … Pak mu můžeš třeba říct, že teď spíš každou chvíli s někým jiným, že Tě to baví a s ním Tě to vlastně už nebavilo (ano, je to lež, ale jeho může odradit od toužení po Tobě, už nejsi jeho, už Tě měli další muži). …

Ježišmarjá, ty chceš zakladatelce pomoct do hrobu?!! 8o

Jediné, co snad měla @Aot udělat, je nechat při odchodu na stole vzkaz: „Odcházím, nehledej mě.“ Podle mě mu žádné vysvětlení nedluží… :nevim:

• načítám...
sophinka1
14.6.13 12:28
@poučená píše:
A proč tě ten Marc trápí? Proč ho řešíš? Pomáháme tady Aot, ne Marcovi.
Tohle je tlačení Aot do špatné životní strategie, do toho, aby mu vysvětlila - tj. aby se „odvinila“. A ona pak bude mít špatné svědomí, že to pořád nepochopil, bude mít potřebu mu to pořád vysvětlovat, jak to myslela, s čím nesouhlasila a on se bude omlouvat a říkat: „ale víš, kdybys tehdy,,, tak já bych… a tolik tě miluji… a za tohle mi vděčíš…“ a bude do té komunikace s ním zatažena a zatahována. Bude sedět na vařené nudli, kterou on si bude k sobě přitahovat, až ji zchlamstne. A pak nám Aot napíše: „Holky moc vám děkuji, ale víte, on mě tak miluje a já jsem se spletla, když jsem… nezlobte se, ale vracím se.“ Takhle to dopadne, když mu jednou, jedinkrát napíše.

Naprosto přesně!!! a bohužel, protože jí nedolámal kosti, nevidí v něm zas takovou hrozbu jak by měla :zed:

• Upravit
54030
14.6.13 12:33
@BellinkaX píše:

Přítel se tě snaží pochopit sám, myslí na tebe a snaží se ti pomoct a rozumnět. Egoista se zabývá jen sám sebou.

Luca01 a ty, jste pro takovéhle typy násilníků snadné a naivní oběti. Vás by to vaše „fér“ a „košer“, nejspíš stálo život :idea:

• načítám...
2499
14.6.13 12:33

Aot není ničím vinna. Aot není vinna, že se s Marcem nerozloučila, že mu nevysvětlila. Aot musí žít a ne se cítit být vinna.

A pokud Marc cíti, že Aot je vinna, protože… a protože… a protože,,, tak to je jen a pouze Marcův problém. Však ať se Marc také zamyslí sám nad sebou. Ono to tiché rozjímání, proč se se mnou Aot nerozloučila, mu neuškodí. Naopak.

• načítám...
1823
14.6.13 12:37

@amazon..no ono to tak doopravdy je, že určité ženy přitahují násilnické typy.. :roll:

je to třeba tím, že samy v dětství zažily např. citové zneužívání.. čímž pádem v dospělosti ad1) jsou podstatně méně vnímavé vůči prvním signálům manipulace a agrese.. ad2) díky vlastnímu traumatu očekávají, že stejně jako rodiče, se k nim budou chovat i ostatní lidi.. a proto si vybírají partnera citově prázdného.. protože hněv a agrese, na kterou byly doma koneckonců zvyklé, je pro ně „menší problém“ než citové sblížení.. :think: těch variant je spousta, ale v principu to nebývá náhoda a zpravidla to zrcadlí nějaký problém i u té ženy.. :roll:

• načítám...
6806
14.6.13 12:37
@Michelangelo píše:
Přítel se tě snaží pochopit sám, myslí na tebe a snaží se ti pomoct a rozumnět. Egoista se zabývá jen sám sebou.Luca01 a ty, jste pro takovéhle typy násilníků snadné a naivní oběti. Vás by to vaše „fér“ a „košer“, nejspíš stálo život :idea:

:lol: :lol: :lol:
Dám přečíst manželovi :mrgreen: :mrgreen:
Jako sorry, že Ti nabourám teorii, ale mým životem žádný grázl ani násilník neprošel. Na chlapy jsem vždy měla dobrý čich (sorry za skromnost).

• načítám...
46867
14.6.13 12:38
@BellinkaX píše: :lol: :lol: :lol:
Dám přečíst manželovi :mrgreen: :mrgreen:
Jako sorry, že Ti nabourám teorii, ale mým životem žádný grázl ani násilník neprošel. Na chlapy jsem vždy měla dobrý čich (sorry za skromnost).

To je evidentni.

• načítám...
2499
14.6.13 12:39
@Timinka píše:
Naprosto přesně!!! a bohužel, protože jí nedolámal kosti, nevidí v něm zas takovou hrozbu jak by měla :zed:

Ale vždyť se vrací k svému tyranovi i ty, kterým ty kosti dolámal :! :zed: :zed: :zed: Holky, vy, co tady svými úvahami tlačíte Aot zpátky do okovů, ze kterých se právě dostala, vy jste něco zásadního prostě nepochopily. Kdo neprožije, asi opravdu nepochopí. Tak, jako to nejde vysvětlit vám, tak to Aot nebude schopna vysvětlit Marcovi.

Příspěvek upraven 14.06.13 v 12:40

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová