Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@petraminimaks píše:
Já jsme taky studovala psychologii a psychoterapii a tak vim, že rada uteč, je hrozně moc radikální a pro člověka, který si na to nepříjde sám - k ničemu, ona musí přijít na to, že to není vztah, že je to manipulace, že by jí mohl později ublížit-bez téhle zkušeností, tam bude pořád pomyslné a co kdyby, a třeba, a tak zkusim ještě apod…
No prave…cti u uvidis..aot na to prisla…ted jen dostava nadhled. Sice pres internet. Prece neni slepice aby ji cizi anonymni zenske radily a ona konala. Precti si to cele!!!
@Aot Jinak coz se s nim domluvit, ze se ti po rodicich styska a jet domu v dobe kdy je pracovne pryc. Styskalo by se mu tak i tak a ty bys mela body k dobru, ze ho nechces o sebe okradat v dobe kdy je doma ( tedavsnad jsi mne pochopila jak to myslim).
@petraminimaks Jenomže problém je, že tehleten stav může trvat do té doby, než otěhotní. Ona si ničeho moc nevšimne, spoustu věcí je u ní normální, protože on jí miluje, proto se přece on takhle chová. Jakmile otěhotní, už s dítětem nikdy neodejde. Už to nepůjde tak lehko. A myslím si, že v tomto momentu on přitvrdí a teprve začne vytahovat svou pravou tvář. Možná by bylo fajn, aby zde zakladatelka den za dnem psala jeho chování a my jí řekli, jestli tohle je či není normální, protože ona sama to nevidí. Tím bychom jí pomaličku dávaly podněty k tomu, že odejít je správné a hlavně ale po tom odchodu jí neustále dodávaly odvahu k tomu, že udělala dobře a že se v žádném případě nemá vracet. Ty podivné situace bychom jí připomínaly dokola a dokola, aby nezačala litovat a nebrečela, že on jí přece miluje a ona mu tak strašně ublížila (a on tuhle komedii bude stoprocentně hrát). Ty zlomené hůlky, ořezané fotky, sex jako dokazování lásky a neustálá kontrola, to není normální, to zavání velkým průserem.
Mna ešte napadla aj taká vec, využiť terajšiu situáciu, a ísť domov, lebo sú povodne, proste si nájsť takúto reálnu zámienku. Poveda´t, že ta rodina potrebuje…Alebo doslova tajne zdrhnúť.
@Aot tak vidíš, možná si vzpomeneš i na další podivné situace, ale myslím, že už ani nemusíš, že už je Ti všechno jasné.
A co mam rict na policii a ambasade? Muj pritel mi koupil letenky do Karibiku, nikdy na me nesahl, ani vlasek nezkrivil, ale bojim se, ze me zabije? Budu za blazna. Neni to tak lehky. Kdo mi uveri? Krom orezanych fotek ja nemam nic. Nic! A co dokazuji orezane fotky? Nic.
Holky je mě napadlo, kdyby slečna odletěla a on by byl natolik chytrej a náhlasil by, že ho třeba okradla apod, můžou na ni? Pardon za blbej dotaz, ale ty filmy…:D
@Aot píše:
Holky, tak jsem rychle prolitla jeho pracovni stul. Zadne oltare s mou figurkou se nekonaly, ale jeden suplik je zamceny?! Klicek nikde, a co jsem nasla, tak dve letenky do Karibiku na termin Vanoc. Pritom jsme se jasne domluvili, ze na tyhle Vanoce prileti moje rodina k nam?! On s tim souhlasil, dokonce jsme i planovali, ze vsichni pojedeme lyzovat a tak. Nerekl ani slovo na protest, tak co to ma byt? Ja jsem ted tak vytocena. Nejradsi bych mu okamzite naliskala!Jo a holky, co jsem vam nerekla,.jednou me balil muj lektor anglictiny, ale to je uz vic nez rok a pul zpatky. Pozval me na kavu a daval mi najevo, ze se mu libim, ja jsem s nim nesla, ale doma jsem to rekla Marcovi, ten samozrejme trochu zuril. Ale co bylo horsi, ze mi potom ten lektor tvrdil, ze mu Marc vyhrozoval, a pry mu vyhrozoval, ze udela neco jeho rodine, pokud mi neda pokoj. Ja jsem samozrejme tomu lektorovi neverila ani slovo, myslela jsem, ze to je urazena jesitnost a chce mi proste nejak ublizit, k tomu vsemu mi to Marc samozrejme poprel. Bylo to v zacatcich naseho vztahu, to ani ty projevy nebyly takove, takze jsem si ani nedokazala predstavit, ze by to mohla byt pravda. Ale ted mi to dava smysl. Na kurz jsem pak musela chodit samozrejme jinam.
Ja mam takovou zlost. Vubec nevim, co delat. Jsem bleda zlosti.
Jasný rozumim, ale to, že koupil letenky do Karibiku-zas neberu jako důvod k rozchodu, chtěl udělat překvapení, třeba…nemusí v tom hned být to nejhorší..nebo mu nesedí rodina přítelkyně..asi by nebyl jedinej, co by se vykrucoval z návštěvy budoucí tchýně:-)).šuplík zamklej mít může, taky to může být normální, žárlivej přehnaně je, souhlasim, ale taky nemusíme hned chlapovi řikat, kdo nás kde balí, někdo to hůř vstřebává-má třeba komplexy..
Tak aby jsme se pak všechny nedivily co v tom šuplíku je
…třeba fotky, jak jde po ulici, nebo jak aot nakupuje, nebo fotky jiných žen jak snimi praktikuje sex…nikdy nevíš ![]()
Prosim Te, hlavne bud opatrna jak nejvic muzes. Ja bych teda na nic necekala, zjistila si kdy leti letadlo do Cech, rano zavolala do prace, ze mi neni dobre a nedorazim, sbalila par svestek, jela na letiste, tam vybrala penize z uctu, nasedla na letadlo a frrr pryc.
A jak radi holky, nechat mobil i se simkou v Kanade. Pro pripad, ze by to chtel nahlasit na policii jako pohresovani, bych tam jen zavolala, ze od nej utikas z duvodu psychickeho tyrani. Vic vysvetlovat nemusis. Tak samo na ambasade.
Drzim pesti.
Ant. V nejhorším případě, řekni, že…no prostě se odkaž na tuto diskusi, např. na ambasádě, že tě tam posíláme a ukaž jim to…třeba takto naivně. Také, že když si tuto diskusi zakládala, tak jsi ani netušila, jaké to vše může mát důsledky…apod.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat