Přehnané reakce ohledně mého partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
16.10.20 06:45
@divine woman píše:
@Martha03 Vzdělání možná bezpředmětné je. Ale důležité je IQ a EQ. Pokud tady lidi nejsou kompatibilní, tak je to průšvih.

A ego. To hraje velkou roli.

• Citovat
  • Upravit
858
16.10.20 13:39
@Anonymní píše:
Driv nebo pozdeji se dost casto zacne jevit ten rozdil ve vzdelani, zvlast pokud ma muz nizsi vzdelani nez zena, no a rozdil u vas - ty vs a on asi jen se zakl. vzdelanim, to opravdu neni uplne moc perspektivni. Chlapi jsou jodne jesitni, mimochodem.
Jasne, chapu, ted po 9 mesicich se vznasis na ruzovem oblacku, partner taky toka jak tetrev a roztahuje brka jako pav v parku ve snaze se co nejvic sve samicce zalibit - ale budete mit v budoucnu taky spolecnou rec, a alespon nektere zajmy? Jak jeho prijmou tvoji kamaradi asi taky vysokoslaci, nebude se on s nimi citit blbe, bude si mit on s nimi o cem vykladat a ty zas naopak s jeho znamyma?
Proste na randeni takovy typ cloveka asi dobry, ale fakt bych se snazila do budoucna klofnout nekoho „sourodejsiho“ ke mne. Protoze v praktickem zivote zijete kazdy v jinem svete a ro se do vztahu postupem doby urcite zacne promitat.Anonym nebo smazat- odpovidam tez na anonym.

Tohle ale mnohem víc vypovídá o tobě a tvém pohledu na svět. Mám výrazně vyšší vzdělání než manžel a pořád si máme co říct. Daleko důležitější než vzdělání je inteligence a životní hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14332
16.10.20 14:04

U různých profesí je to trochu jiné. Lékaři jsou třeba kasta, jen tak mezi sebe někoho nepustí, právníci mají také svůj svět. Určitě hraje roli i to co z tebe chtějí rodiče mít, jestli splníš jejich sen :-)

No a druhá věc je tvůj přítel… jak se cítí on a jak tu profesi bere.
Pokud to přítel postaví tak, že to bude on, kdo tě dokope dokončit školu - drž se ho jak klíště :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
16.10.20 14:23

Ty máš nejlepší možnost posoudit, zda-li se k sobě hodíte, Můžeš vše poznat z jeho vyprávění, třeba konkrétně z té práce, jestli si dokázal poradit s nějakým technickým problémem (seřídit, opravit), jaký má potenciál do budoucna, kdyby chtěl dělat něco jiného… pokud to ty nebo nejbližší potřebují vědět. Jo a VŠ není vše, protože se k tomu diplomu nerozdává obecný přehled a fištrón, jen se to u toho absolventa předpokládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
16.10.20 14:28

Ty jsi ta medicka, co ji otec rekl, ze je beztak kur.?
Nebav se s nim o tom, nic mu nerikej. Medicina je tezky obor a potrebuje velkou soucinost rodicu. Nemuzrs vedle toho pracovat.
Otce nepredelas, nepresvedcis. Ma svou pravdu, ego, tebe nikdy respektovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 14:32

@spinkánek Já si osobně taky myslím že vš není vše… Vycházíme spolu dobře, rozumíme si a to že bych dejme tomu za 3 roky dostala titul nic na tom nezmění, prostě jak to je, tak to bude. Myslím si, že je jedno co má kdo z partnerů vystudované. Nevím osobně neodsuzuju lidi, co vejšku nedělají, je to každého věc a svobodné rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.20 14:35

@PaníBovaryová Teď úplně nevím o čem mluvíte, studuju architekturu

• Citovat
  • Upravit
21703
16.10.20 15:08
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Teď úplně nevím o čem mluvíte, studuju architekturu

Uplne stejny pripad tu byl nedavno, take se otec silne stavel proti vztahu sve dospele studujici dcery a vymyslel si, jak jeji pritel pije a chodi do hospody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
16.10.20 15:21

Je to par let, co jeden sociologicky pruzkum ukazal, ze nejdele vydrzi vztahy, kde je zena mladsi a ma vyssi vzdelani nez partner (statisticky). Ja myslim, ze otcove casto budou mit pocit, ze budouci svagr neni dost dobry…ze pro takoveho si ji nevychovali..no ale jste spolu pomerne kratce, ja vim, ze je to asi tezke, to doma poslouchat, ale kvuli takovemu vztahu bych se nerozesla s rodinou, jiste si muzete promluvit-ujistit otce, ze skolu dodelas, vysvetlit mu, ze tehotna nejsi a svatbu nechystate, nebo ceho se vlastne tata boji… casem se bohuzel i muze ukazat, ze mel treba tata pravdu a ty mas ruzove bryle..az dodelas skolu a bude porad laska pevna, treba to bude i ten tata akveptovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.10.20 19:15
@Secado píše:
Tohle ale mnohem víc vypovídá o tobě a tvém pohledu na svět. Mám výrazně vyšší vzdělání než manžel a pořád si máme co říct. Daleko důležitější než vzdělání je inteligence a životní hodnoty.

Kvalitní výrok, bystrá hlavičko. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 20:03
@Anonymní píše:
Driv nebo pozdeji se dost casto zacne jevit ten rozdil ve vzdelani, zvlast pokud ma muz nizsi vzdelani nez zena, no a rozdil u vas - ty vs a on asi jen se zakl. vzdelanim, to opravdu neni uplne moc perspektivni. Chlapi jsou jodne jesitni, mimochodem.
Jasne, chapu, ted po 9 mesicich se vznasis na ruzovem oblacku, partner taky toka jak tetrev a roztahuje brka jako pav v parku ve snaze se co nejvic sve samicce zalibit - ale budete mit v budoucnu taky spolecnou rec, a alespon nektere zajmy? Jak jeho prijmou tvoji kamaradi asi taky vysokoslaci, nebude se on s nimi citit blbe, bude si mit on s nimi o cem vykladat a ty zas naopak s jeho znamyma?
Proste na randeni takovy typ cloveka asi dobry, ale fakt bych se snazila do budoucna klofnout nekoho „sourodejsiho“ ke mne. Protoze v praktickem zivote zijete kazdy v jinem svete a ro se do vztahu postupem doby urcite zacne promitat.Anonym nebo smazat- odpovidam tez na anonym.

Tak můj manžel má podle tebe ‘jen maturitu’. No ne každý vejsku potřebuje. Samostudiem se vypracoval a bere 100 měsíčně. Je neuvěřitelně sečtělý. Já večer ctu slataniny, on si ve volném case neustále něco studuje - koníčky typu foceni, další věci k práci, angličtina… já mám vejsku, nikdy jsem to nedelala, protože v oboru bych měla max 30, takže jsem mimo obor za 60. Kamos se na závěrečný zkoušky vybodl, protože se nepohodl s vedoucím práce, ze měl jiný názor a finančně i profesně je taky úplně jinde než všichni ostatní… někdo proste nemusí mít vzdělání a dokud ti to neřekne, tak to ani nepoznas. No a řekneme si upřímně, to co kolikrát vyleze u vejsky je tragédie. Pracovní návyky to nemá, je to hloupý, mluvit to neumi, kolikrát ano nejsou schopni popsat co vlastně studovali :nevim: anonym-finance

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.20 20:14

Můj manžel je strojník a máme se finančně velmi dobře, nechápu, co na téhle profesi vašim vadí, strojníků je málo a práce je pořád hodně a královsky placená.

• Citovat
  • Upravit
25897
16.10.20 20:22

Anonymní růže, můžeš napsat co děláte? Jen tak pro zajímavost. Moc lidí, co berou 100 nebo 60 tisíc neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
17.10.20 04:49
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova Přesně tak málo vzdělaný (ikdyž ke své práci vš opravdu nepotřebuje), vadí mu jeho práce… ale stále vymýšlí pomluvy jaký je to alkoholik a já jsem naivní, když si myslím, že nepije. Berte to z mé strany - věřím příteli co mi řekne, dál hodně si voláme ať už normálně nebo i s obrazem, takže bych věděla o tom a taky s ním trávím hodně času. Vždy když jde na pivo, tak mi o tom řekne a to že jde jednou za čtvrt roku na hodinu pokecat s klukama do hospody, mi teda nepřijde jako alkoholismus.
@Meleys Já vím, že bych měla vydržet, ale je to opravdu otravný. Chce mi začít zakazovat se s ním i vídat a to je dost přehnaný.

Otec ti závidí, že jsi šťastnější, než je on sám. A ve 22 letech máš oproti otci i víc rozumu. Jak uz tady někdo psal, tvůj otec ti musí platit na studia apod. až do tvých 26 let. Nenech se otrávit a v klidu jednej tak, jak sama cítíš, že je pro tebe nejlepší. Přeju ti mnoho zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 06:49

@divine woman můj manžel ani maturitu nemá jen vyučují list a těch 100.mes.ma taky. Pracuje jako instalater, topenar, ale když mi vypráví jaký jelita mají vejsku 🙄 a on jim musí vysvětlovat kde udělali chybu, no titul není vše a praxi se to nevyrovná

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky