Přehnané reakce ohledně mého partnera

Anonymní
15.10.20 10:57

Přehnané reakce ohledně mého partnera

Dobrý den,
potřebuju se z toho vypsat, protože už mi z toho hrabe a nějaké rady by mi taky neuškodily. Je mi 22, jsem v druhém ročníku na VŠ (ještě 3 roky přede mnou), bydlím u rodičů a mám pracujícího přítele 24, on teď bydlí s tátou v domě který doplácí (jeho táta by se měl časem přestěhovat do svého, co teď rekontruuje). No jsme spolu zatím 9 měsíců, ale opravdu jsem hezčí vztah nezažila, rozumíme si a vycházíme spolu skvěle. No a teď k tomu horšímu - můj táta mi stále chodí říkat, jak na mě příteli nezaleží, jak se se mnou chce rozejít, stále vymýšlí pomluvy, aby nás rozeštval, abychom se už rozešli, protože jemu se nelíbí a já už nevím co mám dělat. Stále vyhrožuje jak mi přestane platit školu, co všechno mi nebude platit apod. (Ano mám brigády, ale nezvládám uplatit pronájem pokoje v městě školy + všechny ostatní náklady) No a už jsem sama řekla, ať narovinu řekne co udělá a nevyhrožuje tím, protože jestli chce skončit s podporou, tak pro mě nemá smysl dělat teď další semestr, když třeba za rok už nebudu moct. To už radši teď půjdu do nějaké práce a začnu žít podle svého. Jen je to velký krok, tak nevím co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
15.10.20 11:03

Dokud studuješ, tak mají rodiče vyživovací povinnost, takže jeho výhrůžky jsou plané. Případně můžeš zajít na OSPOD, aby ti vyměřili výživné a odstěhuj se od nich. To by tatíček asi koukal. A co konkrétně se mu na příteli nelíbí? Málo vzdělaný? Etnikum? Má špatnou pověst? Špatnou rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.10.20 11:12

Asi na něj žárlí…mi to tak připadá :) zkus vydržet, já mám peklo od vlastní sestry už 10 let…nemá mého přítele ráda a co já s tím,…já ho miluju že oni si nesedli musím nějak vydržet…taky jsme museli zvládnout kupu naschválů z její strany ale co nadělám…můžeš jen doufat že se to časem zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 11:23

@PanenkovaMakova Přesně tak málo vzdělaný (ikdyž ke své práci vš opravdu nepotřebuje), vadí mu jeho práce… ale stále vymýšlí pomluvy jaký je to alkoholik a já jsem naivní, když si myslím, že nepije. Berte to z mé strany - věřím příteli co mi řekne, dál hodně si voláme ať už normálně nebo i s obrazem, takže bych věděla o tom a taky s ním trávím hodně času. Vždy když jde na pivo, tak mi o tom řekne a to že jde jednou za čtvrt roku na hodinu pokecat s klukama do hospody, mi teda nepřijde jako alkoholismus.
@Meleys Já vím, že bych měla vydržet, ale je to opravdu otravný. Chce mi začít zakazovat se s ním i vídat a to je dost přehnaný.

• Citovat
  • Upravit
861
15.10.20 11:34

A na sestěhování s přítelem se ještě necítíte? Jasně bych tátovi řekla, že je to tvoje volba a jeho pomluvy na tom nic nezmění, akorát to zkazí vztah mezi Vámi. To si opravdu v téhle době ještě někdo myslí, že jedině s VŠ má člověk dobrý plat? 🤦‍♀️ Přítel má SŠ a vydělá si víc než já s VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.10.20 11:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,
potřebuju se z toho vypsat, protože už mi z toho hrabe a nějaké rady by mi taky neuškodily. Je mi 22, jsem v druhém ročníku na VŠ (ještě 3 roky přede mnou), bydlím u rodičů a mám pracujícího přítele 24, on teď bydlí s tátou v domě který doplácí (jeho táta by se měl časem přestěhovat do svého, co teď rekontruuje). No jsme spolu zatím 9 měsíců, ale opravdu jsem hezčí vztah nezažila, rozumíme si a vycházíme spolu skvěle. No a teď k tomu horšímu - můj táta mi stále chodí říkat, jak na mě příteli nezaleží, jak se se mnou chce rozejít, stále vymýšlí pomluvy, aby nás rozeštval, abychom se už rozešli, protože jemu se nelíbí a já už nevím co mám dělat. Stále vyhrožuje jak mi přestane platit školu, co všechno mi nebude platit apod. (Ano mám brigády, ale nezvládám uplatit pronájem pokoje v městě školy + všechny ostatní náklady) No a už jsem sama řekla, ať narovinu řekne co udělá a nevyhrožuje tím, protože jestli chce skončit s podporou, tak pro mě nemá smysl dělat teď další semestr, když třeba za rok už nebudu moct. To už radši teď půjdu do nějaké práce a začnu žít podle svého. Jen je to velký krok, tak nevím co mám dělat.

Můj otec nemůže manžela vystát dodnes. A to jsme spolu 18 let. Po rodině rozhlašuje, jak nám to spolu neklape a že se budeme rozvádět. Mně také zrazoval, abych s ním nebyla. V mém případě mi ale neměl čím vyhrožovat. To jen pro informaci, že se může stát, že to tátu nepřejde.

Asi bych mu připomněla vyživovací povinnost. Zakázat se stýkat s přítelem ti opravdu nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
15.10.20 11:36
@Anonymní píše:
Dobrý den,
potřebuju se z toho vypsat, protože už mi z toho hrabe a nějaké rady by mi taky neuškodily. Je mi 22, jsem v druhém ročníku na VŠ (ještě 3 roky přede mnou), bydlím u rodičů a mám pracujícího přítele 24, on teď bydlí s tátou v domě který doplácí (jeho táta by se měl časem přestěhovat do svého, co teď rekontruuje). No jsme spolu zatím 9 měsíců, ale opravdu jsem hezčí vztah nezažila, rozumíme si a vycházíme spolu skvěle. No a teď k tomu horšímu - můj táta mi stále chodí říkat, jak na mě příteli nezaleží, jak se se mnou chce rozejít, stále vymýšlí pomluvy, aby nás rozeštval, abychom se už rozešli, protože jemu se nelíbí a já už nevím co mám dělat. Stále vyhrožuje jak mi přestane platit školu, co všechno mi nebude platit apod. (Ano mám brigády, ale nezvládám uplatit pronájem pokoje v městě školy + všechny ostatní náklady) No a už jsem sama řekla, ať narovinu řekne co udělá a nevyhrožuje tím, protože jestli chce skončit s podporou, tak pro mě nemá smysl dělat teď další semestr, když třeba za rok už nebudu moct. To už radši teď půjdu do nějaké práce a začnu žít podle svého. Jen je to velký krok, tak nevím co mám dělat.

Co na to tvoje matka?

• Citovat
  • Upravit
365
15.10.20 11:38

Jsi plnoletá nemůže ti to zakazovat, třeba má strach že ty díky němu nedoděláš školu když je bez vzdělání ale studium přece neurčuje charakter člověka. Tátu ujisti že chceš v klidu dostudovat a že ti na příteli záleží a rozejít se s ním nechceš..uvidíš buď se s tím srovná tatík nebo ne :roll: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
15.10.20 11:39

Co na to Tvoje matka? Ví o tom? jak se k tomu staví?
Můžeš tátovi taky vyhrožovat… ospod, vyživovací povinnost. Řekni to i dalším členum rodiny… babičky, dědové, tety… můžou Tě podpořit. Je lepší o těchto věcech otevřeně mluvit s okolím… pak není nikdo překvapen, pokud ze dne na den odejdeš od rodičů… jako že se k tomu schyluje.
Co Tvůj přítel? Pokud o Tebe stojí a počítá s Tebou do budoucna, pomůže Ti. Jak na to reagoval?
Na školu nekašli… snaž se jí dokončit, hodí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 12:39
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Driv nebo pozdeji se dost casto zacne jevit ten rozdil ve vzdelani, zvlast pokud ma muz nizsi vzdelani nez zena, no a rozdil u vas - ty vs a on asi jen se zakl. vzdelanim, to opravdu neni uplne moc perspektivni. Chlapi jsou jodne jesitni, mimochodem.
Jasne, chapu, ted po 9 mesicich se vznasis na ruzovem oblacku, partner taky toka jak tetrev a roztahuje brka jako pav v parku ve snaze se co nejvic sve samicce zalibit - ale budete mit v budoucnu taky spolecnou rec, a alespon nektere zajmy? Jak jeho prijmou tvoji kamaradi asi taky vysokoslaci, nebude se on s nimi citit blbe, bude si mit on s nimi o cem vykladat a ty zas naopak s jeho znamyma?
Proste na randeni takovy typ cloveka asi dobry, ale fakt bych se snazila do budoucna klofnout nekoho „sourodejsiho“ ke mne. Protoze v praktickem zivote zijete kazdy v jinem svete a ro se do vztahu postupem doby urcite zacne promitat.

Anonym nebo smazat- odpovidam tez na anonym.

• Citovat
  • Upravit
25897
15.10.20 12:48

Rodiče to většinou s dětmi myslí dobře. Můj vyvolený se mým rodičům též příliš nezdál a to nejen kvůli vzdělání. A už jsme spolu desítky let. Jestli spolu máte být, tak spolu budete. Asi tak. A čím tvůj přítel je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
15.10.20 13:13
@Anonymní píše:
Driv nebo pozdeji se dost casto zacne jevit ten rozdil ve vzdelani, zvlast pokud ma muz nizsi vzdelani nez zena, no a rozdil u vas - ty vs a on asi jen se zakl. vzdelanim, to opravdu neni uplne moc perspektivni. Chlapi jsou jodne jesitni, mimochodem.
Jasne, chapu, ted po 9 mesicich se vznasis na ruzovem oblacku, partner taky toka jak tetrev a roztahuje brka jako pav v parku ve snaze se co nejvic sve samicce zalibit - ale budete mit v budoucnu taky spolecnou rec, a alespon nektere zajmy? Jak jeho prijmou tvoji kamaradi asi taky vysokoslaci, nebude se on s nimi citit blbe, bude si mit on s nimi o cem vykladat a ty zas naopak s jeho znamyma?
Proste na randeni takovy typ cloveka asi dobry, ale fakt bych se snazila do budoucna klofnout nekoho „sourodejsiho“ ke mne. Protoze v praktickem zivote zijete kazdy v jinem svete a ro se do vztahu postupem doby urcite zacne promitat.Anonym nebo smazat- odpovidam tez na anonym.

Promiň, ale to jako fakt? Myslím, že z hlediska sociální interakce je vzdělání bezpředmětné. Znám vysokoškolsky vzdělané lidi, se kterými se nedá zavést téma na normální rozhovor, stejně tak jako lidi s výučňákem, se kterými se dá pokecat o čemkoliv. Naopak si myslím, že rozmanitost ve vztahu je důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
15.10.20 14:52

@Martha03 Vzdělání možná bezpředmětné je. Ale důležité je IQ a EQ. Pokud tady lidi nejsou kompatibilní, tak je to průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
15.10.20 19:56

@divine woman to nijak nerozporuji. Očividně si s ním zakladatelka rozumí. Reagovala jsem na příspěvek anonymu jenž apriori předpokládá, že vysokoškolsky vzdělaná holka má přátele jenž si s nim nebudou rozumět, protože on je vlastně „blbej“ jelikož tu vejšku nemá a nebude si s nimi mít co říct… A s tím nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 20:29

@PanenkovaMakova Přítel už by se na to i cítil, ale já to úplně nechci uspěchat… ale poslední dobou začínám vidět, že by to bylo asi to nejlepší, co bych mohla udělat. Ano stále tyto názory jsou… taky si vydělá člověk víc co dělá rukama…
@Kakika Vím, že zakazovat nemůže, jen je to nepříjemný stále a dokola řešit jedno a to samé. Já bych tenhle jeho problém chtěla vyřešit nějak klidně, ne hned vyrukovat s tím, že má vyživovací povinnost (ikdyž je to pravda).
@Uslava Máma se k tomu vyjádřila, tak že teď jí nevadí, ale jako budoucího manžela bych si prý mohla vybrat někoho na lepším místě, prý abychom se měli dobře. Jenže peníze taky nejsou všechno.
@Meleys Už jsme vedli hodně rozhovorů na tohle téma a stále je to stejné. On chce abychom se rozešli, já to dělat nechci a on se pak naštve a odejde…
@salubriter Přítel se ke všemu staví dobře, ten by mi poskytl bydlení a snažil by se mi i pomoct, abych tu školu ještě dodělala. V něm mám velkou oporu :)
@divine woman Přítel je strojník ve stavební formě (bagr, různý nakladače, bobíky,… s čím je zrovna potřeba) - osobně to neberu jako nějak podřadný zaměstnání jako někteří. A ještě k jeho vzdělání, je vyučenej a jak psal anonym - nemyslím si, že vzdělání určuje kdo má být s kým, prostě si rozumíme, tak proč řešit tituly.
@Martha03 Myslím si to samé :) A s názorem že vš vzdělaný člověk má kolem sebe jen vysokoškoláky, to mi přijde taky jako blbost. Z osobní zkušenosti vím, že mám kolem sebe lidi, co skončili základkou, výúčňákem ale i maturitou, prostě je to různorodý…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky