Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Katka3B byt je napsany na pritele a maji na nej pravo oba? To je divny..
@Katka3B a co tam má bratr za práva, když je byt napsaný na přítele a je odhlášen? Vůbec ti to nezávidím, přeji hodně sil ![]()
@subsomi Ahoj zdědili ho na pul…on bydlel stále při té rekonstrukci v bytě, rekonstruovali jsme si to sami s kamarádama..mému příteli je 25 a jemu 26…maminka umřela na rakovinu prsa a táta o pul roku později na mrtvičku. Já samozdřejmě chápu že to nemohlo být lehký a určitě ani nebylo ale jestli se z toho muj přítel dostal tak proč on ne? bydlíme tu dva měsíce teprv a maličkou mám tři týdny není to šestinedělím, vadilo mi to i před tím ![]()
Je možné že na to tedy právo nemá, ale nic jiného jim po rodičích nezbylo, museli bychom mu z toho neco přeci dát ![]()
@Katka3B píše:
Byt byl napsaný na bratra ale musel se přepsat kvuli té exekuci aby nám naše věci nikdo kvuli němu neodnesl…dluží skoro 100tisíc
Kačko to stejně nepomuže, exekutor pujde na adresu kde má dlužník trvalé bydliště a je jedno čí je byt ![]()
@Katka3B Ale můžete mu tím aspoň pohrozit. Když nebude sekat latinu a chovat se normálně, tak ať si jde, nic mu tam vlastně nepatří… Myslíš že by to nepomohlo?
@Katka3B píše:Přestat to řešit??? Milá zakladatelko, naopak řešit a okamžitě! Exekuce bratra z Vás všech může udělat bezdomovce. Představ si loďku a na jednom konci v té loďce tvůj muž ucpává díry a na druhém konci je bratr dělá. Co myslíš, půjdete ke dnu všichni tři i s miminkem? Řešení: Postoj bratra nejen nezměníte ani jeden, ale z ochlasty se může stát násilník a týpek co pro litr vína rozprodá co doma najde! Pořádek a soukromí je v tuto chvilku jen estetický problém! Popadni dcerku, sbal 2 kufry: jeden sobě s miminkovskými věcmi a druhý mužovi. Najdi podnájem - nejlépe zařízený, třeba něco malinkého, ale čistého a s rozumným nájemným. A narovinu řekni muži: odcházíme, buď jdeš s námi, nebo tu zůstaň. Okamžitě po přestěhování zajděte za právníkem ohledně vašich vydání a rekonstrukce v bytě a vyplacení bratra s ohledem na jeho narůstající dluhy každým okamžikem. Zhodnotili jste totiž majetek, který není jen Vašíim vlastnictvím a tak může bez dalšího právního zásahu posloužit k umoření dluhu bratra pro exekuci! Právně se pak musíte (bratr vs brats) majetkově vypořádat sami!!! Ale logicky, z čeho se bratr vypořádá majetkově, když je výdělečně nečinný??
Dobrý den, asi to bude na delší psaní i čtení, ale už opravdu nevím jak dál. Jak začít: Mám přítele a je mu 25 mě je 23 a máme spolu 3týdení holčičku. Když partnerovi bylo 18 zemřeli mu rodiče, přítel má bratra a o toho tu právě jde. Jsme spolu s přítelem dva roky, rok bydlel u mě a mých rodiču a byt co zdědil po rodičích jsme rekonstruovali. Jeho bratr od smrti rodiču nepracuje a to už je 7let muj přítel za něj platí nájem, režije bytu a poplatil část jeho exekuce. Rekonstrukce nás s přítelem stála 200tisíc a pěkně jsme se tím zadlužili, ale co neudělat pro to aby se nám dobře žilo s maličkou. Bouže jsme v jednou malém pokoji a ve druhém bydlí brate přítele. Jsem z toho na prášky protože si koupím jaguer, sušenku, nechám si v lednici porci z večeře a druhý den a nic tam z toho není, sežere nám to právě bratr. Neplatí nám ani korunu za bydlení, má na krku exekuci, nepracuje, je celý dny doma a chlastá. Ani se nemeje a když otevře dveře do jeho pokoje smrdí nám celá kuchyn, meje se jednou za 14dní a vypere si z našeho tak jednou za měsíc. Bere to jako kdyby vše to zrekonstruované mu patřilo, používá mé nové hrnce a vaří si v nic polévky s pitlíku. Mě to vážne leze na mozek protože jsem chtěla bydlet se svou novou rodinkou a trpím tu tohle. Přítel s tím nic nedělá a tvrdí že ho to taky štve kupovat vonítka do každé mísnosti a živit ho ale že už toho má taky dost a že to není lehký ho jen tak vyhodit. Ale povězte, my mu našli práci on se na ní vykašlal že je to málo peněz, sice nabízeli 10tisíc a měl hlídat na Arkády Pankrác ale on nic neumí po sedmi letech nemakání. S přítelem se kvuli tomu jen hádáme a já jsem stále v šesti nedělí a děsně mě to trápí. Odešla bych od něj protože se bratra furt zastává, ale nemužu kvuli dceři a mám ho stále samozdřejmě moc rádaVčera jsme se kvuli tomu děsně rafli a on mi řek že kašle na nějaké domácí práce že si to mám dělat sama, když na něj řvu kvuli bratrovi.Ale ono se v tom vážně žít nedá, neumí po sobě ani umejt záchod a je to nechutné si sedat na něco kam chodí desetkrát za hodinu protože chlastá krabicové víno. Nevím kde na to bere peníze a když se ho přítel zeptá tak mu odpoví že nám do toho nic není a to tu žije v novém zadarmo
Už nevím jak dál, prosím poradte mi zda to mám přehlížet či to začít pořádně řešit? Děkuji
@Katka3B A co mu něco dát (vzít si třeba půjčku) a aby se odstěhoval někam do podnájmu? Být s ním celý den doma a ještě k tomu v šestinedělí, tak to musí být masakr ![]()
@Magnifique píše:
Přestat to řešit??? Milá zakladatelko, naopak řešit a okamžitě! Exekuce bratra z Vás všech může udělat bezdomovce. Představ si loďku a na jednom konci v té loďce tvůj muž ucpává díry a na druhém konci je bratr dělá. Co myslíš, půjdete ke dnu všichni tři i s miminkem? Řešení: Postoj bratra nejen nezměníte ani jeden, ale z ochlasty se může stát násilník a týpek co pro litr vína rozprodá co doma najde! Pořádek a soukromí je v tuto chvilku jen estetický problém! Popadni dcerku, sbal 2 kufry: jeden sobě s miminkovskými věcmi a druhý mužovi. Najdi podnájem - nejlépe zařízený, třeba něco malinkého, ale čistého a s rozumným nájemným. A narovinu řekni muži: odcházíme, buď jdeš s námi, nebo tu zůstaň. Okamžitě po přestěhování zajděte za právníkem ohledně vašich vydání a rekonstrukce v bytě a vyplacení bratra s ohledem na jeho narůstající dluhy každým okamžikem. Zhodnotili jste totiž majetek, který není jen Vašíim vlastnictvím a tak může bez dalšího právního zásahu posloužit k umoření dluhu bratra pro exekuci! Právně se pak musíte (bratr vs brats) majetkově vypořádat sami!!! Ale logicky, z čeho se bratr vypořádá majetkově, když je výdělečně nečinný??
@wery85 myslím si že nepomuže nic…zamyká se před náma aby tam přítel k němu nemohl a z pokoje vychází jen když nás neslyšlí chodit po bytě a zdravý na pul huby ![]()
@Magnifique Ahoj děkuji za radu, ale my nemužeme jít do podnájmu, nemáme na to penízky…dnes jsou podnájmi od desítky nahoru a to je vážně hodně
Tohle nejde neřešit
Máš to těžký, tvůj přítel má ted svoji rodinu tebe a malou je táta, řekni mu, jestli nejde aby šel bratr jinam ke kámošovi na ubytovnu a dal se dohromady, že takto když si bude žít zadarmo se nikdy sám na vlastní nohy nepostaví, mluv v klidu
Jako by ti na jeho bratrovi záleželo ![]()