Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lalelale píše:
@DustInTheWind jeee tebe si pamatuju, ty jsi ta, co má v ruce ty přísně tajné důkazy o tom, že Británie krade migrantům dětikteré ale kvůli bezpečnosti nemůže zveřejnit. sestava tohoto fóra je nyní kompletní, já zde končím
Tak to si pamatuješ hodně špatně.
Za prvé ten a za druhé jsem nikdy nic takového netvrdil.
Tak běž hledat, kde jsem něco takového psal, a až najdeš, tak se ozvi. ![]()
@DustInTheWind píše:
Tak to si pamatuješ hodně špatně.Za prvé ten a za druhé jsem nikdy nic takového netvrdil.
Tak běž hledat, kde jsem něco takového psal, a až najdeš, tak se ozvi.
Nevím kdo, ale je pravdou že to v jednom vláknu tato konspirace byla, něco ve smyslu že se vrací lidé z dovolené a na letišti ti odeberou dítě a tebe pošlou letadlem domů..
@david85lbc píše:
Nevím kdo, ale je pravdou že to v jednom vláknu tato konspirace byla, něco ve smyslu že se vrací lidé z dovolené a na letišti ti odeberou dítě a tebe pošlou letadlem domů..
Tak pravdou určitě je, že se najdou vlákna s nejrůznějšími konspiracemi.
Ale nevím, proč bych měl být spojovaný s něčím, co jsem nenapsal.
@DustInTheWind píše:
Tak pravdou určitě je, že se najdou vlákna s nejrůznějšími konspiracemi.Ale nevím, proč bych měl být spojovaný s něčím, co jsem nenapsal.
Já jen že jsi třeba někdo vzpomene na ten nick co to tvrdil ![]()
@david85lbc píše:
Já jen že jsi třeba někdo vzpomene na ten nick co to tvrdil
Nick nevím, ale už jsem si vzpomněl, ve které diskusi jsem se na tohle téma bavil. Díky ![]()
@Lalelale píše:
@Milan42 vidím, že jsi právník z leknutí. Takový hnůj jako tahle diskuze tu tedy nebyl hodně dlouho. Jako vždy si potvrzuji, že s chlapem, co jde diskutovat na dámské forum, není něco v pořádku.
Hele nejen, že genderově diskriminujes na základě pohlaví, ale ještě jsi blázen. A když jsi požádána o odargumentovani výroku, pocastujes lidí urážkami ![]()
@Lalelale píše:
@DustInTheWind jeee tebe si pamatuju, ty jsi ta, co má v ruce ty přísně tajné důkazy o tom, že Británie krade migrantům dětikteré ale kvůli bezpečnosti nemůže zveřejnit. sestava tohoto fóra je nyní kompletní, já zde končím
Tu diskuzi založila Kralicice okatá - Únosy v Norsku a VB, ne tento prispevovatel. Když dokážeš nepravdivě obvinit, dokážeš se i omluvit?
@Lalelale píše:
@Milan42 vidím, že jsi právník z leknutí. Takový hnůj jako tahle diskuze tu tedy nebyl hodně dlouho. Jako vždy si potvrzuji, že s chlapem, co jde diskutovat na dámské forum, není něco v pořádku.
Jaké leknutí? Právník nejsem.
Ale možnost, že libovolná žena ve firmě může obžalovat libovolného muže ve firmě, a on pak musí dokazovat, že nic nebylo, to je prostě strašné. A to to u nás ještě tak rozšířené není, a soudy vesměs chtějí něco víc, než jen to žena řekla.
Ale v USA je to už úplně šílené… představa, že mě jen nějaká nařkne, že před 20 lety cosi… a já mám dokazovat, že ne… to prostě nejde. I kamerové záznamy jsou dávno fuč, ani letenku, že tenkrát byl člověk 2000 km daleko už nikde nenajde, po takové době.
Jinak, jsou tu mnohem horší diskuze, než takhle nad situací v USA, nepřijde mi tohle jako žádný hnůj… proč to tak vidíš? Nikdo tu sprostě nenadává, nikoho osobně neuráží…
@pohledzdruhestrany píše:
Tu diskuzi založila Kralicice okatá - Únosy v Norsku a VB, ne tento prispevovatel. Když dokážeš nepravdivě obvinit, dokážeš se i omluvit?
To nemá cenu, ona obvinila, genderově oddiskriminovala, urazila lidi tady - a tím pádem udělala ze zajímavé diskuze hnůj, a pak se ještě kvůli tomu hnoji urazila a už jsem nepřijde.
Prostě typ samonasíracíhose člověka. ![]()
Dobře ten![]()
Taky nás takový preventivní věci čekají?
A je to opravdu sexistické?
https://www.idnes.cz/…mediahub_jpl
Kdysi by žádná žena dbalá své pověsti s cizím mužem a bez doprovodu o samotě takto dlouho necestovala. Prvně by se mohla obávat o svou bezpečnost, ale zejména by se vyrojily klepy zpochybňující její počestnost a pověst.
Ten muž to bere obráceně. Obává se o svou bezpečnost z hlediska možných udání, ale zejména se chce vyhnout klepům, které by mu mohly zničit pověst.
Na naše poměry až směšně paranoidní, i v USA si z toho asi leckdo bude dělat legraci. Ale není první veřejně známý muž, který to tam tak bere. Takže kdo ví, možná už je tam společenská situace tak daleko, že se muži cítí potřebu chránit před obviněními i před klepy.
Mimochodem ženu, která by odmítla sama cestovat s pro ni cizím mužem 15 hodin v dodávce, protože by měla obavy o své bezpečí a z možných klepů, by nikdo ze sexismu neobvinil. A i mně se několikrát stalo, že nějaká žena se očividně vyhnula tomu být se mnou někde o samotě, protože se bála. Chápu to a rozhodně bych se kvůli tomu ženám neposmíval.
Takže když už je na tom něco sexismus, tak to, že on jako muž nemá podle mnohých právo se bát a jednat podle toho, zatímco žena by takové právo měla. ![]()
@Lalelale píše:
@pohledzdruhestrany že muže nevyhodil?novinářka má pravdu, vidí ji jen jako sexuální objekt a až potom jako novinářku. Buran. Žasnu, že někdo vůbec potřebuje vysvětlení.
On s ní však neodmítl cestovat proto, že je příliš sexuálně přitažlivá, ale z obav o své bezpečí (MeToo) a aby nezavdal příležitost podezřením a klepům. Jednoduše cestu s ní bez doprovodu vyhodnotil jako přílišné riziko pro sebe a svou kariéru.
@Mart81 píše:
On s ní však neodmítl cestovat proto, že je příliš sexuálně přitažlivá, ale z obav o své bezpečí (MeToo) a aby nezavdal příležitost podezřením a klepům. Jednoduše cestu s ní bez doprovodu vyhodnotil jako přílišné riziko pro sebe a svou kariéru.
Zajímá mě, jestli dotyčná samo. nasiraci diskuterka pochopí tuto relativně snadnou výrokovou logiku nebo aktivistické přesvědčení potlačí neuronová propojení ![]()
Jinak chovat se sexisticky v širším slova smyslu - tedy zohledňovat při svém jednání pohlaví dotyčného a jednat podle zavedených stereotypů, je úplně normální a běžné. Jde jen o obvyklou míru a použití.
Sexistické je pustit sednout ženu a ne muže. Sexistické je sdílet na služební cestě jeden pokoj s kolegou, ale chtít oddělené pokoje s kolegyní. Sexistické (a zcela pochopitelné) je, když žena, za níž jde tmavou ulicí neznámý muž znervózní podstatně víc, než kdyby za ní šla jiná žena.
Takže obviňovat někoho ze sexismu obecně je hloupost. Smysl má obvinit ze sexismu ve významu, že ji považuje za méněcennou, protože je žena. Jenže to se podle mě na tento případ nevztahuje. On s ní neodmítl cestovat proto, že by se jí jako ženy štítil nebo byl přesvědčen, že není hodna s ním dělat rozhovor (dělal ho s ní několikrát před tím) nebo sdílet stejnou dodávku. Odmítl s ní cestovat o samotě kvůli vlastnímu bezpečí a aby se vyhnul pomluvám.
Takže pokud ho ta novinářka na tomto základě vzápětí obvinila ze sexismu, tak jen dokázala (aspoň pro mě), že je skutečně nebezpečný magor neváhající sáhnout k smyšleným obviněním, kdykoli se jí to hodí a může jí to získat pozornost (na sociální sítě to vytáhla předpokládám ona a ne on) a ten politik udělal velmi dobře, že se preventivně chránil.
Protože pokud ona takto volně a účelově zachází s pojmem sexismus, aby ho mohla obvinit, může stejně tak volně a účelově zacházet i s pojmy kolem sexuálního obtěžování (v širším slova smyslu).
@Mart81 píše:
Jinak chovat se sexisticky v širším slova smyslu - tedy zohledňovat při svém jednání pohlaví dotyčného a jednat podle zavedených stereotypů, je úplně normální a běžné. Jde jen o obvyklou míru a použití.Sexistické je pustit sednout ženu a ne muže. Sexistické je sdílet na služební cestě jeden pokoj s kolegou, ale chtít oddělené pokoje s kolegyní. Sexistické (a zcela pochopitelné) je, když žena, za níž jde tmavou ulicí neznámý muž znervózní podstatně víc, než kdyby za ní šla jiná žena.
Takže obviňovat někoho ze sexismu obecně je hloupost. Smysl má obvinit ze sexismu ve významu, že ji považuje za méněcennou, protože je žena. Jenže to se podle mě na tento případ nevztahuje. On s ní neodmítl cestovat proto, že by se jí jako ženy štítil nebo byl přesvědčen, že není hodna s ním dělat rozhovor (dělal ho s ní několikrát před tím) nebo sdílet stejnou dodávku. Odmítl s ní cestovat o samotě kvůli vlastnímu bezpečí a aby se vyhnul pomluvám.
Takže pokud ho ta novinářka na tomto základě vzápětí obvinila ze sexismu, tak jen dokázala (aspoň pro mě), že je skutečně nebezpečný magor neváhající sáhnout k smyšleným obviněním, kdykoli se jí to hodí a může jí to získat pozornost (na sociální sítě to vytáhla předpokládám ona a ne on) a ten politik udělal velmi dobře, že se preventivně chránil.
Protože pokud ona takto volně a účelově zachází s pojmem sexismus, aby ho mohla obvinit, může stejně tak volně a účelově zacházet i s pojmy kolem sexuálního obtěžování (v širším slova smyslu).
Sexismus je v podstatě i šu. kani se ženskou pro potěchu i pro plození. Na rovinu se přiznám, jaká jsem šovinistická svi.ne. Chci šu. kat ženskou právě proto, že je to ženská a nikoliv chlap, zcela účelově selektuji na základě pohlaví a nikdo mi to už neodpáře ![]()
Sexismus je v podstatě i šu. kani se ženskou pro potěchu i pro plození. Na rovinu se přiznám, jaká jsem šovinistická svi.ne. Chci šu. kat ženskou právě proto, že je to ženská a nikoliv chlap, zcela účelově selektuji na základě pohlaví a nikdo mi to už neodpáře
Jen se nedělej. ![]()