Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malá_holka píše:
@marin Pardon ale zas Rusko a amíciA s němcema bych se já radši nepaktovala. Ti vyjdou všichni nastejno, kydaj na sebe špínu a přitom by všichni nejradši byli pupek světa. Ten ekonomickej růst, já vím. Ale krize byla pořád krizí i v eu, např.Příspěvek upraven 26.01.18 v 11:40
jenže pro nás bohužel toto už není možné…když vezmeš kolik toho vyvážíme a dovážíme a to nejen do sousedních států
a teď si představ, jak by se všechno díky tomu zdražilo…vývoz už by nebyl tak výhodný -) stačili by se všechny tyto podniky přeorientovat na domácí trh? propouštělo by se? A dovoz?-) všechno by bylo dražší, je otázkou o kolik. A kolik pracovních míst by to stálo ![]()
@marin píše:
Já také bych se nejraději také nepaktovala, ale takový je prostě fakt. Firmy už dneska obchodují zejména s EU, a tam největší podíl zaujímá právě Německo.
jj, nejsem v tom až tak orientovaná, ale nemáme to za současné situace tak, že víc vlastních produktů vyvezeme než prodáme na našem trhu? A že dovážíme ze zahraničí víc, než co je na pultě od místní naší výrobny?
@Keyllah píše:
jenže pro nás bohužel toto už není možné…když vezmeš kolik toho vyvážíme a dovážíme a to nejen do sousedních státůa teď si představ, jak by se všechno díky tomu zdražilo…vývoz už by nebyl tak výhodný -) stačili by se všechny tyto podniky přeorientovat na domácí trh? propouštělo by se? A dovoz?-) všechno by bylo dražší, je otázkou o kolik. A kolik pracovních míst by to stálo
Ty jo já fakt nevím, neumím odpovědět. Ty ceny, stoupaj i tak. Všeho. Ale fakt nevím. Já myslím, že kdyby nebylo zbití, tak se to zvladne. Celá politika je pakárna. Jen si tam měří koule
Nemůžu si pomoct.
@Keyllah píše:
jj, nejsem v tom až tak orientovaná, ale nemáme to za současné situace tak, že víc vlastních produktů vyvezeme než prodáme na našem trhu? A že dovážíme ze zahraničí víc, než co je na pultě od místní naší výrobny?
Radši bych kupovala jen naše věci, nez salmonelu z Polska
Naše ovo a zeleninu.
@Keyllah píše:
Tak to také přesně nevím. Ale vyvážíme v souhnném objemu více než dovážíme. Ale co mně přijde zvláštní, že prezident Zeman se nyní orientuje na Rusko a Čínu, ale za jeho vlády a za vlády kolegy z prognostického ústavu Klause, se orientovali jiným směrem a za ty prodeje firem a podniků zahraničním vlastníkům jsou odpovědní zejména oni. ![]()
S tou Čínou je to zase jen masáž médii proti Zemanovi. Macron do Číny může jet vyjednávat a je to v pohodě? https://www.novinky.cz/…-obchod.html
@aquawoman píše:
S tou Čínou je to zase jen masáž médii proti Zemanovi. Macron do Číny může jet vyjednávat a je to v pohodě? https://www.novinky.cz/…-obchod.html
Už jsem se ptala co je špatnýho na Rusku a Usa, takže co je špatnyho na Číně? to taky nevím
@malá_holka píše:
Radši bych kupovala jen naše věci, nez salmonelu z PolskaNaše ovo a zeleninu.
Já taky a klidně bych si připlatila. Ale myslím, že dnes víc vyvážíme a naše produkce není „pro nás“. Myslím, že jsem určitě vypěstovat a vyrobit to co potřebujeme, ale teď jsem zaměřeni hlavně na mezinárodní trhy a změna by nešla hned. Podle mě by nešlo o „normální“ zdražení, ale bylo by to o hodně víc…ale právě bych potřebovala někoho, kdo tomu fakt rozumí a je schopen říct, zdražilo by se o tolik a tolik, životní úroveň by klesla tak a tak…abych si byla schopna sama zhodnotit, jestli mi to za to stojí nebo ne ![]()
@aquawoman vyjednávat tam jet může, ale ne poklonkovat. Zatím se ta návštěva mnoho neprojevila, abych nekřivdila, tak možná v cestovním ruchu je to znát. Jen tu Číňané skupují podniky, aby měly vliv a chtějí se přes nás dostat dále na západ (Německo, Francie). Naše země je pro ně nezajímavá.
@malá_holka píše:
Radši bych kupovala jen naše věci, nez salmonelu z PolskaNaše ovo a zeleninu.
tady se i shodnem, ale na to tu neni potencial. Pro drtivou vetsinu lidi je stezejni cena, ne kvalita a to je smutny fakt ![]()
@malá_holka píše:
Už jsem se ptala co je špatnýho na Rusku a Usa, takže co je špatnyho na Číně? to taky nevím
nevadí mi obchodování s Čínou, ale nemyslím si, že ten objem nových zakázek je tak velký, jak se snaží prezentovat…obchodování proč ne, ale na Tibet a dodržování lidských práv v Číně mám celkem vyhraněný názor, takže kamarádi bychom asi nebyli, jen ten business ![]()
@marin píše:
Tak to také přesně nevím. Ale vyvážíme v souhnném objemu více než dovážíme. Ale co mně přijde zvláštní, že prezident Zeman se nyní orientuje na Rusko a Čínu, ale za jeho vlády a za vlády kolegy z prognostického ústavu Klause, se orientovali jiným směrem a za ty prodeje firem a podniků zahraničním vlastníkům jsou odpovědní zejména oni.
tak pořád ještě můžeš vytáhnout z kešeně pár milionů a koupit ten podnik sama. Trh volný. Dneska jsi se mohla jako vlastník Mountfieldu culit z obrazovky TV a drmolit za třetinu sekačku, no nekup to. ![]()
@jege píše:
Další velmi dobré shrnutí od Miroslava Macka: „Drahoš za celou dobu kampaně nepředvedl nic, proč by se měl stát CZ prezidentem. Zeman předvedl všechno, proč by se jim stát neměl.“Jinak jak tu někdo psal, že Drahoš byl dobře připraven na arogantního a útočícího Zemana, ale ten se při posledním duelu zklidnil a neútočil, takže Drahoš vyzněl jako příliš agresivní až neslušný, tak to byl přesný popis toho, co mě na Drahošovi zarazilo a znechutilo. Měl se přizpůsobit aktuální situací, neutočit tolik na nemocného starce v křesle oproti a ten by se znemožnil sám, takhle to bylo trapné na obou stranách.
Líbil se mi akorát pohodovou odpovědí na Zemanovou výtku, že nemá tolik zkušenosti jako on z předcházejících let přeměrování a prezidentování, kdy kontroval, že po TAKOVÝCH zkušenostech asi ani netouží.Tohle mělo vtip i ostrost a nebylo to agresivní a ani trapné.
Do téhle diskuze jsem Tě nezaregistrovala
, ale budu si na Tebe dávat pozor! ![]()
Píšeš fakt výborně, super postřehy! ![]()
@samá práce píše:
tak pořád ještě můžeš vytáhnout z kešeně pár milionů a koupit ten podnik sama. Trh volný. Dneska jsi se mohla jako vlastník Mountfieldu culit z obrazovky TV a drmolit za třetinu sekačku, no nekup to.
Tak to víme všichni, kdo měl v té době, kdy k privatizaci docházelo, peníze.
Ale třeba u těch Číňanů je spíše zájem ty podniky zlikvidovat a převzít know how, jim nejde o levnější pracovní sílu jako třeba Němcům. Číňané mají práceschopného obyvatelstva hodně. Tímto také právě už zlikvidovali hodně amerických firem, které tam působili, proto už Američané vývoj nechávají pouze v USA, už se poučili.
@marin Poklonkovat? Kde a jak konkrétně? To je zase prezentace médií. Pro mě je důležité, že nepoklonkuje drahé Merkel a to co řekl bylo jasné a zřejmé. Obávám se, že Drahoš by takto důrazný nikdy nebyl
Ono se říká, že o tom prezident nerozhoduje, ovšem vést diskuzi a argumentovat jistě může.