Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Matika je na fb na stránce učitelé +(zadání myslím)
Ne celé, ale kousek
Matematika je mi celkem jedno, spíš mě zajímá, jaká byla čeština, na té synátor může pohořet. No uvidíme, co řekne po příchodu domů. Ještě mají pořád 2. pokus v pondělí.
@kamila.815204 Sakra a syn říkal, že mu přišla snadná. A to on je v matice teda slabej. Čeština je jeho silná stránka. To jsem zvědavá, co tam vyšvihnul, že mu to přišlo lehký ![]()
Já se rohodla počkat na ofiko rozřazení od Cermatu. Nebudeme kontrolovat výsledky. U nás by to přineslo víc stresu než užitku ![]()
Btw, oni zveřejní jen, na jakou školu kdo je přiřazen, nebo i bodové výsledky?
@Me Mimmix píše: Více
To jsem psala. Neměla jsem v plánu kontrolovat, protože dcera loni říkala, že fakt nechce.
A pak přišla domů a bylo to to první, co udělala
A ještě mi dokonce ten výsledek oznámila.
Syn je taky silnější v češtině. Přitom ta matika vypadá obdobně jako jsou testy z minulých let. Tak uvidíme, no. Ještě je možnost v pondělí.
@kamila.815204 píše: Více
Mně hlásily zatím nějaké děti z přípravy-že tak nějak ok, matika, lehčí než ten Cermat nanečisto, podobný, jako minulý roky.
@Francis6 píše: Více
Super. I když na testy abych se radši nedívala, po klukovi to nepřečte ani člověk, natož počítač. Doufám, že si aspoň jednou moje PIŠ ČITELNĚ vzal k srdci ![]()
Není sám. Ale já jim to vždycky hodnotila tak, že opravdu viděli, že můžou přijít o body i kvůli nečitelnosti nebo zapomenutí háčku apod. Tak snad jsem je dostatečně vycvičila)
@Me Mimmix my se loni taky nekoukal, body nepočítali, prostě jsme čekali do 15.5.
A jako prasopes píše kluk taky ![]()
@Francis6 píše: Více
To je dobře. V naší přípravce na tohle důraz nekladli a to je špatně. Zvlášť pro hraboše jako je můj kluk.
Tenhle typ „chyb“ pak zamrzí. A třeba u „hledání chyb“ kvůli nečitelnosti nebo chybějícímu písmenku můžou přijít hned o dva body.