Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jessikka Ale vzdyt je to prece totez. Ty mas nejakou predstavu a ostatni ji nerespektuji. Mas plne pravo se vymezit a rozhodnout o svem diteti.
@jessikka píše:
No jasně. Další z diskusí, kde se to diskutérka, s kterou ostatní nesouhlasí snaží zachránit kydáním další špíny a hledáním dalších argumentů.
Takových je tu pět do týdne.
@jessikka Ale mne je uplne fuk, ze se mnou nesouhlasite
Muj zivot nestoji a nepada na emiminu.
Jen si myslim, ze kazdy ma pravo rozhodovat o svem diteti. I pokud jdd o hloupe tricko. A vyhazovat penize za veci, ktere pak nebude nikdo nosit, je zbytecne. To je vsechno. ![]()
@lenorecka píše:
@nostress To ja si moc rikat nemuzu. Manzela mela v sedmnacti a vychovavala ho jeji maminka. Ja jsem na penize celkem hakliva. Vadi mi, ze utraci za kraviny a pak, kdyz se ji poroucha auto, musime ji my kupovat nove.
To už by bylo na jinou diskuzi. Taky nechápu, proč by jste vy museli dotovat dospělou ženu, a ještě jí kupovat auto? ![]()
@lenorecka píše:
@jessikka Ale mne je uplne fuk, ze se mnou nesouhlasiteMuj zivot nestoji a nepada na emiminu.
Jen si myslim, ze kazdy ma pravo rozhodovat o svem diteti. I pokud jdd o hloupe tricko. A vyhazovat penize za veci, ktere pak nebude nikdo nosit, je zbytecne. To je vsechno.
Ne, to je diAmetrálně odlišné. V mnou popisovaných případech tím dítěti ničí zdraví. V tvém případě se TOBĚ nelíbí tričko.
Mimochodem, jen jsem popisovala co tím rčením rozumím já. Nic takového se v mé rodině neděje.
Příspěvek upraven 26.05.16 v 12:27
@lenorecka píše:
@jessikka Ale mne je uplne fuk, ze se mnou nesouhlasiteMuj zivot nestoji a nepada na emiminu.
Jen si myslim, ze kazdy ma pravo rozhodovat o svem diteti. I pokud jdd o hloupe tricko. A vyhazovat penize za veci, ktere pak nebude nikdo nosit, je zbytecne. To je vsechno.
ale ty nemáš právo jí říkat, za co má a nemá utrácet peníze. A pokud tě rodiče slušně vychovali, tak ti jistě řekli, že dárky se nevrací. Navíc toto ani není dárek pro tebe ![]()
@nostress Mame dost penez, ona zije sama jenom z duchodu. S tim problem nemam. Je to porsd matka meho muze. Ale vadi mi, kdyz ty penize pak vyhazuje za nesmysly, o kterych ji stokrat reknu, ze je nechcu.
@lucenka Ja ji to nerikam. Darek jsem ji vratila jednou, kdyz po ste ignorovalla moje prani. Ja chapu, ze to neni uplne koser. Ale reagovala jsem na zakladatelku, ktera jr vr stejne situaci - jednalo se o krajni reseni, kdyz nic jineho nezabralo.
@lenorecka Mne se libi, ze ji financne podporujete, my delame v rodine s muzem to same a tady na emiminu se vzdy ohrazuji proti diskuterkam, ktere v dospelosti zapomenou na svoji rodinu a uctovali by jim pomalu i vodu a energii za navstevu ve svem dome…na reci typu nostress jsem skoro hakliva..ale to je uz jina diskuze…
@lenorecka píše:
@lucenka Ja ji to nerikam. Darek jsem ji vratila jednou, kdyz po ste ignorovalla moje prani. Ja chapu, ze to neni uplne koser.Ale reagovala jsem na zakladatelku, ktera jr vr stejne situaci - jednalo se o krajni reseni, kdyz nic jineho nezabralo.
Před chvilkou jsi ještě psala, že nevíš, co je na tom špatného jí to slušně vrátit. A před tím, žes jí to hodila na hlavu.
Tak možná se za chvíli dozvíme, že jsi to s díky a s radostí přijala ![]()
@jessikka precti si to cele - hodila na hlavu mysleno obrazne.
Slusne jsem ji to vratila.
@lauraka Ja to beru jako samozrejmost. Pomahame i moji mame, kdyz je potreba. Muzeme si to zatim dovolit, tak neni co resit.
@lenorecka píše:
@nostress Mame dost penez, ona zije sama jenom z duchodu. S tim problem nemam. Je to porsd matka meho muze. Ale vadi mi, kdyz ty penize pak vyhazuje za nesmysly, o kterych ji stokrat reknu, ze je nechcu.
Máš prostě svoji pravdu. Zacyklila jsi se na tričkách.
Je vidět, že jsi opravdu tvrdohlavá. Prostě jste si s tchýní nesedly.
Příspěvek upraven 23.03.19 v 08:48
Nečetla jsem celou diskuzi, ale přispět musím.. Moje kolegyně synovi nekoupila nikdy žádné pistole, meče, zbraně, vojáčky.. Nic takového.. Synek dospěl a dal se k vojákům záložákům, tak si to dětství kompenzuje v dospělosti
Kolegyni málem omylo, když se k nim dal, ale už to překousla.. Tím chci jen říct, že ani dětství bez těchto hraček nemusí být výhra ![]()
@nostress Jasne. Ono to ted vypada, ze to je muj zivotni problem cislo jedna. To zas ne. Zlobi me to a kdyz jsem videla diskuzi s podobnym tematem, vylila jsem si srdce. S tchyni kamosky nejsme a nebudem, ale vim, ze by to mohlo byt mnohem horsi. Viz dnesni denicek.