Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@terinka4444 píše:
ano, a teď mi napiš nějaké pravidlo k půlročnímu dítěti.Podle mě je to zaklínadlo matek, co si myslí, že jsou pupkem světa.
já to nepraktikuju, po mě to nechtěj.
Ale k půlročnímu mě snad napadlo: nemixovat jako příkrm knedlo-vepřo-zelo.
Fakt nevím. ![]()
@lenorecka píše:
@nostress Jasne. Ono to ted vypada, ze to je muj zivotni problem cislo jedna. To zas ne. Zlobi me to a kdyz jsem videla diskuzi s podobnym tematem, vylila jsem si srdce. S tchyni kamosky nejsme a nebudem, ale vim, ze by to mohlo byt mnohem horsi. Viz dnesni denicek.
Vždy by to mohlo být ještě horší. ![]()
Příspěvek upraven 23.03.19 v 09:12
Zakladatelka- původně jsem chtěla reagovat a nějak diskutovat ale protože 95% vás mě má za hysterickou krávu, další mě posílají k lékaři a diskuze se přesměrovala na trička s obrázky tak opravdu nevidím moc důvodů sem psát.
Za občasné nápady na řešení nebo podněty ke zlepšení děkuji, děkuji i těm co opravdu pochopili jak se to má a ostatním…snad jen pusu na čelíčko aby se probrali.
@lenorecka píše:
@nostress Je to mozne. Hlidaci babicky se hodi vzdycky.
Ty jsou k nezaplacení. ![]()
Promin ale zdá se mi že to přeháníš sama mám 3kluky a ten nejstarší 15letý následky nemá žádný a 4letý si s nimi hraje rozumně a nejmenší má 15měsíců a když nemá pistol tak má v ruce klacek. a pistolku na vodu zakázat je fakt už na hlavu v létě se stím zabaví i ty moji pubertáci
@Anonymní píše:
Zakladatelka- původně jsem chtěla reagovat a nějak diskutovat ale protože 95% vás mě má za hysterickou krávu, další mě posílají k lékaři a diskuze se přesměrovala na trička s obrázky tak opravdu nevidím moc důvodů sem psát.Za občasné nápady na řešení nebo podněty ke zlepšení děkuji, děkuji i těm co opravdu pochopili jak se to má a ostatním…snad jen pusu na čelíčko aby se probrali.
Vodní pistolkou se děti vzájemně nezabíjejí, ale stříkají na sebe (nebo kolem sebe)vodu. Probrat by jste se měla spíš vy ![]()
Reakce jsem nečetla.. ale.. Zbraně chápu, to taky nemám moc ráda, pistole a samopaly co řvou blikají a některé dokonce střílejí různé kuličky atd..
co se týká vodní pistole, tka t omi přijde už hodně přehnané.. Vodní pistoli, bych nebrala jako zbraň, ale je to prostě něco čím se střílí voda- klidně na urovní takové natahovacího válce a pak se střílí voda- nevím, jesli někdo ví. ale určitě na koupališti to děti mají..
Vodní pistoli bych neřešila, přijala a klukvo řekla, že si může stříkat vodu do prostoru a nebo na terč.. to mi fakt přijde ujeté, brát ot jako zbraň. zakázala bych na lidi..
Příspěvek upraven 26.05.16 v 14:35
@Anonymní píše:
Zakladatelka- původně jsem chtěla reagovat a nějak diskutovat ale protože 95% vás mě má za hysterickou krávu, další mě posílají k lékaři a diskuze se přesměrovala na trička s obrázky tak opravdu nevidím moc důvodů sem psát.Za občasné nápady na řešení nebo podněty ke zlepšení děkuji, děkuji i těm co opravdu pochopili jak se to má a ostatním…snad jen pusu na čelíčko aby se probrali.
Jasně, hele, když dostane pistolku, rovnou to seber, a před všema vyhoď do popelnice, ať dostanou co proto, ať to všichni vidí, že TY máš hlavní slovo, o svých dětech rozhoduješ bezvýhradně ty, a běda, když to někdo nerespektuje.
Myslím, že to účinně zabere, příště už nebudou žádné pistole jako dárky. Ba dokonce totiž nebude ani oslava a jiné dárky, protože s takovou se na Vás všichni vykašlou. ![]()
A když by náhodou žádnou pistoli nedostal, tak si zaklepej sama na čelíčko, že jsi se stresovala úplně zbytečně.
Užij si to.
![]()
@WaIl píše:
Jasně, hele, když dostane pistolku, rovnou to seber, a před všema vyhoď do popelnice, ať dostanou co proto, ať to všichni vidí, že TY máš hlavní slovo, o svých dětech rozhoduješ bezvýhradně ty, a běda, když to někdo nerespektuje.
Myslím, že to účinně zabere, příště už nebudou žádné pistole jako dárky. Ba dokonce totiž nebude ani oslava a jiné dárky, protože s takovou se na Vás všichni vykašlou.A když by náhodou žádnou pistoli nedostal, tak si zaklepej sama na čelíčko, že jsi se stresovala úplně zbytečně.
Užij si to.
![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka- původně jsem chtěla reagovat a nějak diskutovatale protože 95% vás mě má za hysterickou krávu, další mě posílají k lékaři a diskuze se přesměrovala na trička s obrázky tak opravdu nevidím moc důvodů sem psát.Za občasné nápady na řešení nebo podněty ke zlepšení děkuji, děkuji i těm co opravdu pochopili jak se to má a ostatním…snad jen pusu na čelíčko aby se probrali.
jestli by nestálo za to se zamyslet sama nad sebou, když si tolik myslí totéž ![]()
@Anonymní píše:
tvoje reakce je opravdu přehnaná, vyhazovat dítěti hračku… no nevím, ale fakt chudák dítě, spíš opravdu pracuj stím jak mu to vysvětlit že je to pouze hračka ale jinak zbraně jako takové jsou velmi nebezpečné. Tvoje reakce tady je taky dost přes čáru, ono totiž ty trička jsou podobná hysterie jako máš ty se zbraněma, nicméně je fakt, že trička jsou o dost víc uhozená.
Jaký názor na to má manžel??? To by mě totiž velmi zajímalo
@Anonymní píše:
Ostatní aby se probrali? Jste mě rozsekala
![]()
Nejstarší byl na zbraně ulítlej od malinka takže jsme doma měli slušný arzenál
. Stavěl si zbraně i z lega, maloval jen zbraně a vojáky. doma jsme mu to nikdo necpal ale nezakazovali jsme to, proč taky
. jednu dobu nosil neustále vojenskou čepici No letos mu bylo 10 let a zbraně ho už neberou i když je má v pokoji neustále ale už nejsou prioritou
, ted hlavně minecraft
U dárku řešim jako jediné dítě, pokud se mu to líbí a mě tolik ne tak to neni můj dárek a nikdy by mě nenapadlo ho vyhodit
ale zbraně bud dostal k něčemu nebo šel s tatínkem a sám si vybral, nejraději měl co největší zbran
. Ale kladný vztah ke zbraním asi mít bude ale věřim že pokud by jsme z toho dělali něco zakázaného o to víc by ho to lákalo. něčim ho ty zbraně okouzlily ale už neříká že bude profi vojákem
![]()
@Anonymní píše:
Kvuli tomu, ze ty mas problem, ze ty jsi priposranek ze zbrani, ze nezvladas mit jakysi stredni neutralni postoj vetsiny rozumnych lidi, se my mame probrat
Tak si tuhle diskuzi pekne vytiskni, zaramuj a az se ti to vymsti a budes mit z ditete taky priposranka nebo naopak army silence, precti si to po sobe znova. Profackovat se pak muzes sama, mozna to radsi udelej hned, v budoucnu by se ti to skrz kazajku nemuselo povest.