Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vzdyt pistolka na vodu je naprosto senzacni, strasne jsme si s tim jako deti vyblbli, holky, kluci, bylo to fuk, nejzasadnejsi vec v bazenu
Proc mu odeprit takovou skvelou zabavu. Zbytecne resis kraviny, nechapu, jak by ho to mohlo poznamenat. Hrajou si s tim deti bezne.
No a řekla jsi to aspoň tchánovcům? Vašim jsi to vysvětlila a u tchánovců už dopředu předpokládáš, že mu dají pušku. Jak se k tomu staví manžel? Už s ohledem na starší dceru bych se to snažila nějak vysvětlit.
Ale vyhazování hraček na oslavě je kravina a to opravdu od slova kráva. Tak nebuď kráva a nehroť to.
@iiiv píše:
Moji kluci po sobě střílí snad vším, prsty, košťátky…jsou jim 2 roky a 5, a to pistoli snad ani doma nikdy neměli. šermujou se vařečkama, větvema. Prostě to k těm dětem patří
Mimochodem, asi přesně takhle.. Ono stačí vidět dnešní pohádku, kde máš rytíře, co šermují, střílí a bojují o hrad.. Neškodné dětské hry, kdo si nehrál na princezny, vojáčky, rytíře a podobné věci? Raději vážně klukovi vysvětli, že je to jen hračka, jaký je rozdíl mezi pravou zbraní apod, co se smí a co ne.. A promluv si s dcerou (nevím, kolik jí je, ale jestli má nějaké trauma jako měla moje kamarádka z dělobuchů - kdysi jeden bouchnul nedaleko jí a on se ji několik let strašně bála a o silvestra vážně trpěla - tak bych zkusila (dětského) psychologa, protože pokud v ní problémy vyvolá i barevná hračka pistolky, tak je vážně něco špatně
)
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Řeším dilema-syn bude mít za chvilku narozeniny. A absolutně nepřipadá v úvahu aby dostal nějaké pistolky, zbraně, makety…prostě cokoliv co je útočné už jen z principu. Nesnáším to, nesnáším tyhle hračky, jsou úplně zbytečné a ponoukají děti k všelijakým kravinám. Do této skupiny počítám i pistolky na vodu(proč učit děti že na někoho střílet je prostě normální). Starší dcera má velmi špatné zkušenosti se zbraněmi, psychicky je na tom špatně. A teď-mojí straně rodiny jsem jednoduše vysvětlila jak se to má, jak se k tomu stavím a není problém, všichni chápou či tolerují. Problém je strana manželova…Nesneseme se, jednoduše, a předpokládám že nějaké moje prosby aby jsme doma toto neměli budou ignorovat. Když syn dostane od nich nějakou zbraň-mám poděkovat, nechat to být a pak hodit do popelnice-když už to syn uvidí? nebo rovnou vzít a vyhodit s tím že jsme jasně řekla že si to nepřeju? A oslava bude celá v kopru…Chci se připravit na varinatu že to nastane abych zachovala klidnou hlavu-jsem dost vzteklý člověk tak nějaký návod a příprava snad pomůže. nechci synovi zkazit oslavu…
mi přijdeš fakt hysterická - proč je špatná vodní pistolka
Jinak zkaž dítku oslavu, jak chceš. Ono je to fuk - budu udělá scénu ono, nebo uděláš scénu Ty popř ti příbuzní
když Ti to za to stojí, je celkem fuk, jakým způsobem to proběhne.
@lauraka píše:
Vzdyt pistolka na vodu je naprosto senzacni, strasne jsme si s tim jako deti vyblbli, holky, kluci, bylo to fuk, nejzasadnejsi vec v bazenuProc mu odeprit takovou skvelou zabavu. Zbytecne resis kraviny, nechapu, jak by ho to mohlo poznamenat. Hrajou si s tim deti bezne.
Jen jako děti? Já s ní dokážu telit s manželem ještě teď a pořádat vodní bitvy
A to mám dětství a pubertu za sebou.. Asi jsem divná… ![]()
Je to blbost. To je jak když chceš holce zakázat barbíny, aby v budoucnosti netrpěla anorexii ![]()
Bojuj, ne nadarmo se ovšem říká: Odříkaného chleba největší krajíc!…
Oni to deti nevnimaji jako formu nasili proti jinemu cloveku. Ta hracka je pro ne jen hrackou, symbol indiana, policajta, stejne jako kdyz k hasici patri helma s hadici
taky jsem si hrala s pistolkama a nejsem psychicky labilni silenec. Prehanis to s tou pistolkou na vodu. To neni strileni, ale splichani vody, coz muzou delat i rukama, ale delaji to pistolkou (nebo tou pumpickou, nemusi to byt tvar pistole
). Takhle, dokazu te ale pochopit. Presto to neprehanej. Ve skolce tyhle hracky mit bude. Darky prevezmi a kdyz tam budou pistole, nech ho pohrat a kdyz se ti to fakt nebude libit, nevyhazuj - daruj to nekomu v nouzi ![]()
@elinka90 píše:
Je to blbost. To je jak když chceš holce zakázat barbíny, aby v budoucnosti netrpěla anorexii
Výborné přirovnání.
Klidně tu pistoli (kterou vůbec možná nedostane!!!) demonstrativně vyhoď. Budeš za hysterickou blbku. Právem.
Příspěvek upraven 26.05.16 v 08:53
Jen by mě zajímalo, jak se třeba koukáš na sportovní střelbu. Na sport, který má dlouhou tradici, vyžaduje, um, soustředění, trénink. Co biatlon?
Já třeba toužím jít na střelnici a trochu si do terče zastřílet. Asi jsem psychopat, co brzo někoho oddělá.
@Sany80s píše:
Podstatné není, co si přeješ ty, ale zda to uvítá syn.
Jsi zbytečně hysterická a vynucování si typů hraček je nesmysl.
no, napsala jsi to krásně. Prý ani pistolku na vodu. Ty bláho, hysterické matky jsou fakt top.
Zakladatelko chápu tě, nemyslím si, že ke klukovi patří zbraně. Ty prostě nepatří k nikomu. Taky nechci mít doma žádné pistolky a pod. Pokud i jednu udělá z klacku, fajn, to je kreativita, ale podporovat to kupováním atrap nebudu.
Manželově rodině bych to dopředu vysvělila. Pokud přeci jen něco přitáhnou, tak bych to na oslvě zkousla a pak to asi v okamžiku, jakmile se toho dítě nabaží nenápadně ztopila. U většího dítěte bych možná zkusila udělat výměnný obchod - dáme pistolku pryč a vyere si zato jinou hračku.
Tak pominu-li tu hysterii (nesnáším, nesnáším…) nad něčím, s čím se dříve nebo později setká i bez tvého vědomí a daleko přínosnější než hysterické odmítání mi přijde naučit ho, jak k takovým věcem v životě přistupovat… tak sebrat dítěti na oslavě dárek, který právě dostalo, mi přijde s výjimkou toho, pokud by ho skutečně ohrožoval na životě, hodně kruté.
Pokud ty se s tchánovci nesnášíš, ať s nimi promluví muž, pokud i on se s nimi nesnáší, na oslavu je nezvěte. Pokud má muž na věc jiný názor než ty, budeš to mít hodně těžký
A pokud ti tchánovci záměrně dělají naschvály, tak jim pověz, že syn děsně moc touží po pistoli.
Mimochodem, kdybys viděla, jak si včera s duplem hrála moje čtyřletá princezna, asi by tě vomejvali. Zbraně jí nezakazujeme, ani je jakkoliv nepropagujeme, ale děti chodí do školky, na hřiště, občas vidí nějakou tu pohádku… a nemám pocit, že by zrovna takhle vyrůstali budoucí kriminálníci, tam bude problém někde jinde.