Přítel bere drogy, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.20 11:31

A co se týká syna? Žiji s tím feťákem dost dlouho na to, abych věděla, že svého syna nikdy ničím neohrozim!!! Vím své, ale Vy, co jste nikdy nezažili si myslete co chcete

• Citovat
  • Upravit
512
27.1.20 11:38

A jeste jednu vec ti k tomu reknu, muj partner je policista. S fetakama se setkava kazdy den a z 95% fetak fetakem navzdy zustane…kdyby to byla trava tak nereknu, to jeste dejme tomu, ale jakmile si strili, sance je proste minimalni…u PCR je 10 let a ty zkusenosti tam proste s nimi jsou obrovske…ale to asi slyset nechces ocividne.. my jsme jen sobecke..my nemyslime na zdravi tebe a tveho ditete a o psychice maleho ani nemluve…jakmile dojdou potom penize a zacne ti pomalu rozprpdavat veci atd…to bude teprve potom zabava.. a nedej boze ze ti zjisti HIV nebo neco lepsiho 8)
Co sis myslela, ze te tu budeme plácat po rameni jak si skvela, ze ho nechces vyhodit?? U me by mel jedinou sanci.. nastup na odvykacku do Berkovic, kde ho zavrou a bude se lecit bez moznosti odchodu z arealu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 11:48

@Dragonsqueen máte pravdu…

• Citovat
  • Upravit
3155
27.1.20 11:48

Ale tady se nic jinýho poradit nedá. Narkomani se z toho obvykle nevyhrabou. Třeba mají období, kdy neberou, ale dřív nebo později zase začnou. Vyhodili ho ze školy, z domu.. měl myslím dost času začít žít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.20 12:08
@Anonymní píše:
Odpověď na několik dotazů…
Ano.. mám zachraňovatelský pud.
Ani partnera svého syna jsem tak moc nemilovala jako jeho „toho feťáka“
Chudáka z něj rozhodně nedělám a sama se nebojím být. Sama jsem to zvládla spoustu let. Jen nechci být jako všichni a zavrhnout ho aby spadl ještě hlouběji. Pokud by byl úplně marný, tak na to kašlu, ale když vím, že je fungující tak proč poslat další život do píp…?? Když je třeba možnost mu pomoc?
Potřebovala jsem se vypsat, poradit, třeba je tu někdo se stejnými, možná podobnými zkušenostmi, evidentně je tu ale spoustu žen, co si hrabou jen na vlastním písečku a vidí jen sebe. Nepotřebuji odsuzovat za pomoc druhým.
Zkuste to obrátit, co kdyby se to stalo Vám? Jak by Vám bylo, kdyby se k Vám každý otočil zády? Joo Vám by se přece nikdy nic takového nestalo.
Když někoho miluješ, opravdu miluješ, tak v dobrém i zlém…a to i bez papíru
Možná jsem hloupá, blbá, zklamu se, bude to bolet..ale nikdy se neotacim zády k problému
Může se to stát i Vašim dětem…otočíte se? :roll: :nevim:

Napiš mi sz a já ti popíšu jednu zachraňovatelku feťáka. Já anonymovi sz napsat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
27.1.20 12:10

Vzpomnela jsem si na jeden pribeh z detstvi. (Kdyz mluvis o tom, ze mu doma nedali zadne navyky do zivota…ty jeho rpdinu znas velice dobre? Zila jsi s nimi?) Ja jen ze u nas na sidlisti byla jedna pani, ktera zila sama se dvema syny. Kluci ji doma se vsim museli pomahat. Museli chodit brzy domu nikde se nesmeli toulat, ucila se s nimi atd. Proste se starala o ne, drzela je dost zkratka, vsichni obdivovali, jake to ma skvele syny…A prask, v 15 a tomu druhemu bylo 14 prepadli benzinku. Pak zacali fetovat…jeden je v insolvenci, oba byli v lecebne pro drogove zavisle…tak si rikam kde se stala chyba? Matka se o ne starala vzorne a stejne z nich vyrostli takovy kvitka…Opravdu si myslis, ze dokazes posoudit jak to u nich doma bylo? Nase mama se o nas treba vubec nestarala a otec byl v zahranici… A ani ja a ani bratr nefetujeme, bratr vystudoval a donesl z vysoke cerveny diplom a ja mam stredni skolu…Ani jeden nefetujeme…Nemyslim si ze zalezi uplne jen na tom, jake pomery jsou doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
27.1.20 12:15
@Anonymní píše:
A co se týká syna? Žiji s tím feťákem dost dlouho na to, abych věděla, že svého syna nikdy ničím neohrozim!!! Vím své, ale Vy, co jste nikdy nezažili si myslete co chcete

Tak proc si tady vylevas srdicko, kdyz ti nase nazory vadi? :nevim:

Najdi si v okoli nejakou organizaci, ktera se zabyva pomoci drogove zavislym. Tam ti poskytnou odbornou pomoc a vysvetli ti, jaka uskali te cekaji v partnerskem zivote se zavislakem. Neber to na lehkou vahu. Oni maji dlouhodobe zkusenosti a vedi, jak poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 12:53

Objednala jsem poradnu pro feťáky. Ve čtvrtek… až přijede z práce postavím ho před hotovou věc a buď a nebo… ať jde

• Citovat
  • Upravit
512
27.1.20 13:02
@Anonymní píše:
Objednala jsem poradnu pro feťáky. Ve čtvrtek… až přijede z práce postavím ho před hotovou věc a buď a nebo… ať jde

Moc drzim palce. Mysli opravdu v tuhle chvili na sebe a na maleho. Pokud ma tvuj partner mozek, pujde do toho a nastoupi lecbu. Pokud ne, nenic sobe zivot a ani tvemu diteti. To ze si chce kazit zivot je jeho vec, ale mel by byt ohleduplny hlavne vuci vam…preci jen je to pro maleho nebezpecne :mavam: Moc drzim palce a dej vedet jak to dopadlo, jestli s nim byla rozumna rec. Hlavne se nenech uchlacholit a neodkladejte to. Bud chce a nebo nazdar :hug: hodne sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 13:06

@Dragonsqueen děkuji. Klepu se už od rána…
Určitě napíšu jak jsem to zvládla případně nezvládla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1165
27.1.20 14:28
@Anonymní píše:
Objednala jsem poradnu pro feťáky. Ve čtvrtek… až přijede z práce postavím ho před hotovou věc a buď a nebo… ať jde

Držím palce, ať vám to vyjde. Je prima, když se to někdy podaří.
Zkus si najít knihy od https://www.janjilek.cz/ , byl to terapeut, který opravdu ví, co píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
27.1.20 17:14
@Anonymní píše:
@Dragonsqueen děkuji. Klepu se už od rána…
Určitě napíšu jak jsem to zvládla případně nezvládla. :nevim:

Chápu, že ho chceš podpořit a pomoci mu. Co je dobré si uvědomit, že ta pomoc v těchto případech znamená dál nepodporovat užívání - a to užívání podporuješ tím, že se staráš, poskytuješ jídlo, bydlení atd. V okamžiku, kdy má tohle zajištěno, tak nemá důvod přestávat, nešáhne si na dno. Každý bývalý uživatel to řekne, že k rozhodnutí přestat a jít se léčit musel dospět sám (tedy ne skrze nějakou vnější motivaci typu „chce to moje přítelkyně“) a často na základě toho, že už byl v takových sr… A sáhl si na úplné dno.
Mohlo by ti pomoci si promluvit s někým, kdo si tím sám prošel (říká se jim peer pracovníci) nebo kdo byl v tvojí pozici (blízkého člověka uživatele).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 18:19

Pokud se nepůjde sám léčit alespoň na rok, kopla bych ho někam. Znám jednu holku, našla si přítele, bral pervitin. Ona chytrá a hezká holka, chtěla si zahrát na matku Terezu a zbavit ho závislosti. On jí řekl, tak já s tím seknu, ale zkus to jednou, ať víš o čem to bylo… A tak z ní udělal 10- ti letou feťačku :?.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 19:14
@Anonymní píše:
Pokud se nepůjde sám léčit alespoň na rok, kopla bych ho někam. Znám jednu holku, našla si přítele, bral pervitin. Ona chytrá a hezká holka, chtěla si zahrát na matku Terezu a zbavit ho závislosti. On jí řekl, tak já s tím seknu, ale zkus to jednou, ať víš o čem to bylo… A tak z ní udělal 10- ti letou feťačku :?.

Bože to je hrozný :,( :,(
Díky bohu tohle opravdu nikdy neudělám, na to se mám moc ráda…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky