Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezmění se a bude to horší a horší. Časem ti zakáže úplně všechno a bude tě víc a víc omezovat. Utíkej pryč. Žila jsem takhle pět let, přišla o kamarády, skoro i o rodinu, než mi to všechno došlo. Kupuje ti dárky, kytičky a pak ti vyčítá, že ho nemiluješ. Můj Ex nakonec dodal, že jsem jako jeho druhá máma (jeho vlastní byla alkoholička, která je posílala krást a nikdy se o ně nestarala, do práce chodil jen táta, doma vařil a uklízel). Pak mi to teprve došlo a zdrhla jsem.
@Anonymní píše:
Mám to taky tak.. Taková šikana.
Nohy na ramena co nejdřív. Tipuju, že si pak ještě bude hrát, že největší chudáček je on a udělá z tebe šílenou mrchu( zažila jsem si to), co mu strašně ublížila a ubližovala, ale nenech se. Ne, že ty bys ho dle slov měla milovat míň, ale on je duševně naprosto nevyzrálý a neví, o čem ta láska vlastně je. Držím pěsti na pevné nervy. Můj současný přítel byl zvědavý, proč jsem se s ním rozešla. Moc se mi o tom nechtělo mluvit, ale když jsem mu vylíčila jen nepatrně určité detaily tak měl oči v sloup. Važ si sama sebe, měj se ráda a on příjde jednou ten, který ví, jak se k ženě chovat.
@Anonymní píše:
Nohy na ramena co nejdřív. Tipuju, že si pak ještě bude hrát, že největší chudáček je on a udělá z tebe šílenou mrchu( zažila jsem si to), co mu strašně ublížila a ubližovala, ale nenech se. Ne, že ty bys ho dle slov měla milovat míň, ale on je duševně naprosto nevyzrálý a neví, o čem ta láska vlastně je. Držím pěsti na pevné nervy. Můj současný přítel byl zvědavý, proč jsem se s ním rozešla. Moc se mi o tom nechtělo mluvit, ale když jsem mu vylíčila jen nepatrně určité detaily tak měl oči v sloup. Važ si sama sebe, měj se ráda a on příjde jednou ten, který ví, jak se k ženě chovat.
Neumím se vyjadřovat. Současný přítel se ptal, proč jsem se rozešla s tím bývalým.
A kdyby te pozadal o ruku? Co bys citila? Planovala bys svatbu s radosti? Tesila by ses na ten den D? Tesila by ses na svatebni cestu? Mohla bys vsechno mit podle SVYCH nabo VASICH predstav anebo jen
podle JEHO predstav?
@Anonymní píše:
@Uslava Nějak jsem nepochopila Váš komentář…
Jak to chceš řešit? A nebo nechceš?
@Anonymní píše:
Vidím, že přesně víš, o čem mluvíš. A vinná jsi byla Ty, že? Dělala si to, co chtěl on, že ano? Já taky zdrhám ze schůzek, od kamarádek jenom proto, že on mi píše jak moc mu chybím. Nechce být sám. Je to fakt síla, nevěřila bych, že se mi tohle můžu stát. Jednoho kreténa, který mě jen využíval jsem se zbavila, moc mi ublížil a teď tohle.. Matku nikomu dělat nebudu, jenomže s ním nejde mluvit.
@Anonymní píše:
@cecetka O ruku mě už požádal, ale tehdy to nebylo takové, jako teď.
Jak dlouho spolu jste?
Zkusit si s ním promluvit že potřebuješ prostor…? Jak dlouho spolu jste?? A začal to dělat až teď nebo od začátku?? (TECH FAKTORŮ JE ASI VÍC) ale pokud se teď hned nezmění řekla bych že se to bude 100% zhoršovat (až to může propuknout v psychické týrání) zatím to zní pouze jako manipulace a citové vydírání ale…jak dlouho?? Skus si s ním otevřené promluvit (nejdřív si ale srovnej co vážně ty chceš, jak to chceš, co ti vadí a co zvládneš akceptovat a s tím za ním běž
) a pokud bude zcéna a další citové vydírání které docílí akorát toho že si budeš vyčítat že ty si udělala chybu že jsi s ním o tom chtěla mluvit (jakože když na to prijde a nepochopí to tak to asi dokáže raz dva otočit proti tobě) TAK UTÍKEJ!! Dokud to jde. ☹️️☹️️
@Mišička090 Jsme spolu 2 roky a 9 měsíců. Na začátku jsem to vůbec nevnímala.
@Anonymní píše:
@HrozTaj On v sobě chybu nevidí, pro něho jsou tyto věci projev lásky. Myslím, že on má hodně popletený pohled na lásku.
Ono ani neni nutny zkoumat, u koho je chyba. Mozna ani zadna chyba neexistuje, neni zadnej predpis, jak casto je treba partnera viskat a jaky je standardni dukaz lasky. Jemu nevyhovuje, ze viskas malo a nekdy nemas chut na sex, tobe nevyhovuje, ze te do veci tlaci a na truc pije. Proste si nevyhovujete navzajem. Nejlip kdyz se prestanete vzajemne trapit.
Ten můj chtěl taky… Kor když zjistil, že jsem bývalá masérka
ale brzo jsem hodila zpátečku, nebudu ho denně drbat, masírovat a bůh ví co, když on na mě ani nesahne (v sexu též) a má výmluvy typu „já dělám pro rodinu - práce, barák atd“
no rychle jsem přestala a teď už si ani nevzpomene
ale my jsme spolu už pár let a máme děti, tak už je to taky jiný
a teda nikdy nemanipuloval, nevycital, prostě to jen chtěl ![]()
Kup mu tu umělou ruku na drbání, ať se drbe sám ![]()
@Kubula.K Jasně, že ne, ale vyžadovat to denně to je už moc, ne? A všechno - záda, nohy, vískat.. Já už toho mám plný zuby a cítím se maximálně omezována. On v tom ale vidí jenom to, že ho nemám ráda. Že mě to obtěžuje.
Taky jsem kvůli němu zahodila super práci, protože bych musela cestovat a to by on nesnesl. Musím být v noci vždycky s ním. S kámoškou na dovolenou? Určitě ne.
On bere svoje pocity za standard - kdyz to dela dobre jemu, musi i tobe. Jsou nejaky situace, kdy chape, ze ruzny lidi maji veci ruzne?