Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš chybu v Matrixu. Proč čekáš dvojčata s přítelem? Kdyby byl manžel, tak by se rodina asi nechovala lépe, ale museli by tě respektovat.
Zvláštní, někdy se stane, že si lidi nesednou, ale měla by se zachovat asponˇslušnost, a ne tohle. Že ti ani nepopřejí k narozeninám, nepodají ti ruku, to je mega buranství. Ty dárky na vánoce si od tebe vzali? No, asi si s nima ještě užiješ.
Asi bych to partnerovi vysvětlila tak, že by se měl s rodiči upřímně pobavit, protože tady tenhle styl se na 100% obrátí proti tobě a možná i proti němu.
Předtím jim třeba vadilo, že pro jejich syna nejsi ta pravá kterou si představovali, ale teď tě budou nenávidět jako tu, která jim syna vzala.
Myslím, že zase není takový problém, aby tě respektovali jako jiného normálního člověka kterého potkají třeba na úřadě. Dospělí lidi by s tímhle neměli mít problém. Ale to aby tě měli rádi si nikdy nevynutíš, dokonce ani respekt toho, že jste šťastní si nevynutíš. Ale můžou s tebou jednat slušně, to je snad základ dobrého vychování.
Je to smutné, že to tak je, ale bohužel. Radši ale zažívat studený odstup, než nenávist a ignoraci.
Upřímně, takové jednání vůči partnerům nikdy nepochopím. Dospělí lidi a člověk má pocit, že je zase zpátky ve školce.
@Anonymní píše:
@terien Ne nerespektují mě. Kdyby mě respektovali pozvali by nás třeba oba dva na Vánoce nebo se zeptali jak se máme, bohužel to nikdy neudělali a když je na to přítel několikrát upozorňoval stejně byl výsledek nula. Čekáme dvojčata a to je nezajímá už vůbec. Nečekám od nich už vůbec nic jen nechci aby se vztahy mezi nima a mým přítelem ztratily a mě udávali jako příčinu..
Tak když tě nemají rádi, tak s tebou asi nechtějí trávit ani vánoce, ani nic jiného, to bys zas mohla pochopit ty. A už vůbec nechápu, že bys tam šla, když víš, jak to je
tohle si prostě nevynutíš. A samozřejmě, že ty budeš ta příčina, přítel to totiž udělal úplně špatně.
Tvůj partner je frajer, postavil se za tebe…
Já bych byla pro otevřený rozhovor, ať ti řeknou, v čem je problém. Milovat tě nemusí, ale respektovat by měli.
@Pet32 Třeba pak už zakladatelka nebude mít zájem o jejích přízeň. Az se třeba tchán s tchýni uraci…
@arinecka Jojo, dárky si vzali. A když si přítel vzal mámu stranou a řekl jí jestli si uvědomuje, že jsem všechny dárky vybírala, kupovala a balila já a nedokáže mi koupit alespoň drobnost tak řekla, že jí to nedošlo. No obrečela jsem to, ale v tom mě zase uklidnila moje máma, že mám svojí rodinu a ať se netrápím. Přítelovi nějak zkusím domluvit ať začne komunikovat a já se na nějaké vztahy asi vykašlu..
Ještě mě napadá, jestli rodiče nejsou věřící. Pak by mohl být problém i v tom, že jsi těhotná, ale nejste manželé. On by tam možná i ten respekt přišel, kdybyste byli manželé…
@Anonymní píše:
@terien Ne nerespektují mě. Kdyby mě respektovali pozvali by nás třeba oba dva na Vánoce nebo se zeptali jak se máme, bohužel to nikdy neudělali a když je na to přítel několikrát upozorňoval stejně byl výsledek nula. Čekáme dvojčata a to je nezajímá už vůbec. Nečekám od nich už vůbec nic jen nechci aby se vztahy mezi nima a mým přítelem ztratily a mě udávali jako příčinu..
Nejspíš jsou to lidi kterým se nezavdeci nikdo, taky jsem zažila v okolí, že rodiči nikdy nebyly spokojení s partnery svých dětí, přestože ty, děti byly ve vztahu spokojené.. Neuděláš nic ![]()
@Anonymní píše:
@arinecka Jojo, dárky si vzali. A když si přítel vzal mámu stranou a řekl jí jestli si uvědomuje, že jsem všechny dárky vybírala, kupovala a balila já a nedokáže mi koupit alespoň drobnost tak řekla, že jí to nedošlo. No obrečela jsem to, ale v tom mě zase uklidnila moje máma, že mám svojí rodinu a ať se netrápím. Přítelovi nějak zkusím domluvit ať začne komunikovat a já se na nějaké vztahy asi vykašlu..
Vubec se do toho memotej. Není to tvoje věc.
No, moje rodina respektovala každou holku, co jsem si kdy dovedl a uznávám zpětně, že to občas byly strašný osoby… a za to mají můj vděk a vím, že pokud bych si příště měl najít holku, tak chci, aby mou rodinu také respektovala a měla ráda, protože oni jí to vrátí.
Tys to zkusila a neuspělas, ne vlastní vinou. Hold nejsou všichni rodiče fajn a otevření všem. Snad aspoň vztah mezi tvým klukem a tvou rodinou je fajn.
@nozu Nene věřící nejsou vůbec, svatbu máme v plánu, zasnoubení jsme, ale díky momentální situaci jsme ji museli odložit.. ![]()
Hele kočko, jsem matka dospělých dětí. A ne všechny jejich protějšky mi sedly. To už je tak, není člověk ten, aby se zalíbil lidem všem. Takže doporučuji chovat se mile a slušně a nepodlézat jako např. s těmi dárky. Já si nechci na někoho zvykat, když to za půl roku může být jinak. Svým dětem jsem vysvětlila, že opravdu vážně budu brát jejich protějšky až po svatbě. Pak už budou patřit do rodiny. Nějací „přátelé“ mě fakt moc nezajímají. Těch může být…