Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava píše:
Vubec se do toho memotej. Není to tvoje věc.
To, že jí okatě hákujou a ponižujou na rodinných událostech není její věc, jo? ![]()
@divine woman Já jim určitě nepodlézám, ale na Vánoce dárky od nás mi přijdou jako normální věc nebo asi jsem tak byla vychovaná.. to samé, když jim alespoň napíšu sms k svátku a narozeninám.. svatba je důležitá a určitě nechceme žít na hromádce, ale oni ke mně mají takový vztah od začátku a určitě se kvůli respektu nechci během týdne vdávat.. ![]()
@Anonymní píše:
@divine woman Já jim určitě nepodlézám, ale na Vánoce dárky od nás mi přijdou jako normální věc nebo asi jsem tak byla vychovaná.. to samé, když jim alespoň napíšu sms k svátku a narozeninám.. svatba je důležitá a určitě nechceme žít na hromádce, ale oni ke mně mají takový vztah od začátku a určitě se kvůli respektu nechci během týdne vdávat..
Přestaň se trápit a dárky, blahopřání a podobné věci nech na jejich synovi. Ty jsi pro ně cizí člověk. Je to hnusné, ale je to tak.
Netrap se tím, nevnucuj se. Donutit je, aby te měli radi, to nejde. Ale respektovat te jako partnerku jejich syna a navíc budoucí matku svých vnoučat, to proste musí. Hele, moje Babicka je typická tchyně, kterou nikdo nechce
žádná partnerka nebude v jejích očích pro mého otce dobrá. Já babičku miluju, ale je to typická megera tchyně
takže z vlastních zkušenosti vím, ze opravdu nema cenu to řešit ani se trápit. A když už, tak by to měl řešit partner. Možná, ze nastane změna, až se děti narodí… ale u nás v rodině to neplatilo. Chovej se k nim tak jak uznas za vhodné. Když je chceš pozvat na návštěvu, pozvi. Když chceš koupit dárky, kup. Ukaž jim, ze ty jsi rozumná a vychovaná. Ale nečekej to od nich. Smířit se s tím je nejlepší varianta… aspoň tedy u nás to tak bylo
My to taky nemame nejake extra, s par lidma z rodiny od manzela si rozumim, s nekteryma ne, jsou z jineho testa.. ale za ty roky jsme si zvykli, vztahu pomohlo dite - to by byla sila kdyby ti tvi nemeli zajem o vnouce… a cim tipujes, ze to je, ze te nemaji radi? Jsi necim vyrazna? Vzhledem nebo zkusenosti, nebo nevim cim uz…?
Myslím, že už jsi pro to udělala, co jsi mohla. U přítele je super, že se tě zastal.
U nás je to 15 let podobné a nezměnila to ani svatba, ani děti. Přitom my jsme nemohli přijít na důvod. Protože jsem normálně vypadající, věkově odpovídám, VŠ s normální normálně placenou prací, nekouřím a nepiju a o manžela i děti se starám a i knim se chovám normálně. Až teď jsme s manželem odhalili, že jsem nikdy neměla moc peněz a taky málo podlézám. Mám i svoje názory. Takže pokud se mi něco nezdá, oponuju. Ale já se k tomu podlézání nehodlám nutit. ![]()
Manželův bratr si nedávno přivedl přítelkyni, se kterou rovnou čeká dítě. Brát se nechtějí. Ona je na nemocenské, od té doby, co měla pozitivní těhotenský test.
. Má teda hodně bohaté rodiče. Takže teď se švagrem po několika měsících chození staví a vybavují luxusní dům. A tu manželovi rodiče hodně obdivují.
Ona je teda opravdu hezká a milá, takže ani mě nevadí. Jen mě nebaví, jak mě s ní tchánovci pořád srovnávají. ![]()
@terien píše:
Tak když tě nemají rádi, tak s tebou asi nechtějí trávit ani vánoce, ani nic jiného, to bys zas mohla pochopit ty. A už vůbec nechápu, že bys tam šla, když víš, jak to jetohle si prostě nevynutíš. A samozřejmě, že ty budeš ta příčina, přítel to totiž udělal úplně špatně.
Udělal to dobře. Nechápu, proč by měl udržovat vztahy s nevychovanymi burany.
@Příjemné Pondělí píše:
Udělal to dobře. Nechápu, proč by měl udržovat vztahy s nevychovanymi burany.
To je věc názoru. Navíc neznáme důvody, takže nějaké soudy bych si ponechala
@SlečnaDahlia píše:
To, že jí okatě hákujou a ponižujou na rodinných událostech není její věc, jo?
Však tam chodit nemusí. Já bych se tedy určitě necpala někam, kde nejsem vítána
@Annabela11 ano, to je její volba, nikdo ani ji nemůže nutit, že toho musí mít rád. Získat trochu respektu k druhému. Zase lepší než, aby předstírali, jak ji mají rádi a jen by odešla, už by ji pomlouvali.
@terien Snad se tchán a tchýně do budoucna nebudou divit že jim snacha nebude chtít půjčovat vnouče… třeba, za jejich trapné chování ![]()
@nozu Tak to by měli zavrhnout i vlastního syna ne? pokud by byli věřící.
@Annabela11 píše:
@terien Snad se tchán a tchýně do budoucna nebudou divit že jim snacha nebude chtít půjčovat vnouče… třeba, za jejich trapné chování
Ono to nebude jen její dítě, že. A třeba se divit nebudou, třeba o něj ani nebudou stát ![]()
@terien Není to jen její dítě to je jasné ale pokud by s oni ke mě chovali takto tak bych jim dítě prostě odmítla svěřit to by se mohl manžel stavět na hlavu!!Oni ji ignorují tak já bych ignorovala to že chtějí vidět vnouče. Jo je možné že třeba ani zájem mít nebudou.
@LilyJane No z toho mám strach. Prostě přítel je jinej než jejich druhej syn tomu je 40 let a sice má svůj byt, ale je u nich pečenej vařenej.. připravujou se mu obědy na celý týden do práce, děti nemá a oni ho mají respektivě furt doma.. ale přítel to odsuzuje, nenechá si do ničeho mluvit.. a to jim asi vadí, že je nemají oba dva doma.. nebo už nevím