Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Myšík Ahoj, v teplotách se skutečně nevyznám, používám OVU testy a pohmatem zkoumám čípek. Je to docela dobře poznat, tedy alespoň si to myslím. Minulý měsíc jsem ho kontrolovala poprvé, ale k tomu na potvrzení jsem měla OVU testík. Skutečně se v den OVU ztratil hluboko abyl měkkčí. Na měření teploty bych neměla čas a náladu
Vzhledem k tomu že spermie vydrží kolem dvou dnů, tak to jsi snad OVU zastihla nebo zastihneš, spíš si myslím že jsi ji už měla. Teď Ti to už jen řekne těhotenský testík, třeba už konečně bude poslední a u pupíku Tě bude píchat něco jiného ![]()
@Mengea : Ahojík, tak to by bylo úplně nejideálnější, to čekání je ale dlouhý…já už ani nedoufám, byla bych zas zklamaná, jako každý měsíc…
Ahoj holky, chci se zeptat, měla jste některá úplně v raném počátku těhotenství takové chvilkové šimrání v podbřišku? Dneska čekám MS, ale ještě nic.
@Nunetka : Ráda bych ti poradila, ale těhotná jsem ještě nebyla, teď čekám, jak se to podaří… ale myslím, že šimrání klidně mít můžeš, proč ne
. Spíš jak se zahnizďuje, můžeš krvácet, nebo můžeš cítit bolest… je to individuální…
@Nunetka Ahoj, těhotná jsem už byla. ALe šimrání si nevybavuji. Jako první příznakem bylo, že jsem nesnesla vůni salámu, a začala jsem mít růžový výtok. Ale četla jsem diskuzi o tom, že to prostě hned poznaly, tak třeba Tě tam už mimi šimrá ![]()
@Myšík Teď čekám na OVU, měla by být ve čtvrtek, čekání je teď snažší než čekáná na to, jak to dopadlo. Následující čtvrtek jdu za panem doktorem, jestli má cenu jít na placené testování kvality vajíček. Je to z krve a určí, jestli ve svém věku je mám ještě schopná. Tak uvidím co mi řekne, jestli mi to doporučí, nebo nechá půl roku se snažit.
@Mengea Ahojda, děkuju za reakci. No bohužel mi přišla MS, někdy už mi fakt přijde, že si to vsugerovávám i když se za každou cenu nesnažím pozorovat. Měla jsem dva dny zpoždění a pak to dorazilo.. :/ tak snad příští měsíc.
@Nunetka Ahoj, smím se zeptat kolik Ti je let? Já jsem si minulý měsíc myslela, že jsem zaručeně těhotná. Bolelo mi v podbřišku, zorničky jsem měla rozšířené a nakonec nic. Tak teď každým dnem očekávám OVu a půjde to nanovo ![]()
@Nunetka @Myšík Děvčata, tak podle OVu testů mám ovulaci od 24hodin do 48hodin. S přítelem jsme se tulili dnes ráno, tak jen doufám že spermie vydrží čekat na uvolněné vajíčko. Protože další várka smermijek už do konce týdne nebude. Na druhou stranu, kdo by nebyl rád, že vůbec ovulaci má
Na druhou stranu, jsem četla, že ovulace může být a vajíčka jsou v mém věku k ničemu
Vážně uvažuji o testu na AMH hodnoty. A jestli jsou holky moje po době použitelnosti, tak nevím…
@Mengea : Ahojky, máš pravdu, čekání na ovu je mnohem snazší a příjemnější
. Já jsem asi 7den po ovu a čekám, jak snažení dopadlo
. Před pár dny mi ale klesla teplota, pak zase o 0,2 stupně stoupla a je stabilně vyšší teď, no a před pár dny mě tak jako píchalo v břiše, jako píchání jehlou (nevím, 20 minut), druhej den večer chvílí taky. A jsem taky hodně unavená…špinění žádné. Čekání je nekonečné. Jo a včera jsem koukala na kriminálku, řešili tam mozky (doslova) a když jsem jeden viděla, jak se v tom ta patoložka rukou nípe, tak se mi zvedl kufr, což se mi moc často nestává
.
@Mengea : Věřím, že vajíčka budou v cajku
, nemysli na to nejhorší, i když ti rozumím. Snad mršky tam zůstaly čekat
.
@Myšík Ahoj, jsem na to úplně stejně jako ty, tak jsem zvědavá, jestli to vyjde. Jsem 7 DPO a styku, a od včera mě neskutečně tlačí a píchá v podbřišku, jako bych tam měla kamínek úplně uprostřed a někdo ho tlačíl dolů, sem tam mě v něm rýpne, nidkdy se mi tohle nestalo, také nešpiním. Ale říkám si, že by uhnizďování trvalo takhle dlouho? A s tím pachem, tak jsem dnes cítala česnek na míli daleko
, ale to už teda mám pocit, že mi hrabká.
@Karole : Já nevím, možná jsem si to jen myslela, že to bylo zahnizďování, ale třeba jen sílila děloha, to dělá, když se připravuje na zahnízdění, tak třeba to takhle probíhalo, ale nikdy se mi to předtím nestalo, buď jednorázové bodání, nebo nic, tohle bylo delší dobu, tak uvidíme. Dnes jsem testovala, jsem asi 8DPO, test negativní, ale to je asi ještě moc brzo. Držím ti pěsti.
Ahoj ženy, možná už někde odpověď na mojí otázku je, ale musela bych přečíst spoooousty příspěvků. Zajímalo by mě, jestli jste některá neměla ale vůbec žádné příznaky těhotenství. Vždycky tak 5 dní před MS mě bolí prsa, tak 2 dny před jsem zavodněná, špiním a snědla bych na co přijdu. Cyklus mívám 24-28dní. Dneska je to 28 dní a vůbec nic. Prsa nebolí, chutě nemám, nešpiním. Je možné že bych mohla být těhotná i když nemám absolutně žádné příznaky těhot.? Nechci si zatím dělat test. Nechci být zase zklamaná z jedné čárky. Pokud budu mít vynechání ještě 2dny, zkusím ten test pak.
@Myšík @Karole Ahojky, někde jsem četla že zahnizďování trvá až do sedmi dnů po OVU. Tak doufám děvčata, že ta Vaše se zrovna zavrtávala. Já jsem jen pět dní po OVU a čekám a čekám. Tak ať se nám všem uchycují malá zlobidla ![]()