Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@omites píše:
Tak ja mam o 17,5 roku mladsi sestru. Celkove jsme 3 sestry. Proste me mela mamka v 19 a ji v 36. V dnesni dobe nic nenormalniho. Nicmene moje sestra, kdyz ji bylo 10 vozila meho novorozeneho syna v kocarku i s kamoskama a dalo se s ni v pohode domluvit. Zuzka proste zkousi, co si muze dovolit a rodice ji to zerou.
Presne to me napadlo, ze zakl. ma 28 a 9.leteho syna takze teoreticky klidne i on muze jednou mit o 18 let mladsiho sourozence.
Rekla bych té Zuzce, ze takhle u vás tedy ne a a ani nikde tohle není hezky… jestli k vám fakt chodit chce měla by to chování změnit. Což mě přijde, ze k vám chodit chce.
Hrozny tyhle manipulace te Zuzky a řeči od prarodičů. 😔
Tak on by ten problém nebyl, kdyby vaše děti nechtěly sedět doma a vyrazily na chatu
popravdě úplně nechápu, proč jste je tam neposlali.
Zuzanku bych nebrala domů, ale kamarádění bych nebránila.
A pak jsem úplně nepochopila, jak mohla být Zuzanka přítomná tvé hádce s manželem, když jste ji před tím odvedli domů ![]()
A pak děti zlobí. Ruku na srdce, ty a tvůj manžel jste nikdy nevyvedli žádnou hloupost? Chyba mi přijde i ze statný manžela, že hned při předání popravdě neřekl, co se stalo.
Edit. o bratrovi Zuzanky ![]()
Příspěvek upraven 01.07.20 v 06:21
Dítě je naplnění i pokladem vašich životů. Dívenka pouze hledá své místo na slunci a protože to není schopna vyjádřit, tak trpí. Bylo by vhodné si uvědomit, že je to rovnocenný partner a zavést s ní diskusi, která by vyústila v to, že byste si uvědomili jak moc jste jí ublížili a přijmuli za to adekvátní trest.
@lucenka a na tu poslední větu jsi přišla jak?
byla jsi tam? Protože tu nikde nečtu, ze by 17 letý bratr pomazal okno.
@katyna1984 píše:
@lucenka a na tu poslední větu jsi přišla jak?byla jsi tam? Protože tu nikde nečtu, ze by 17 letý bratr pomazal okno.
Omlouvám se
četla jsem to v rychlosti a přehlídla jsem, že to byl kamarád kluků ![]()
Taky znám jednu Zuzku. Je i ve stejném věku. Prosila rodiče ať ji pořídí psa. Tak tatínek koupil a co myslíš. Když ho měla jít vyvencit, tak mu rekla - nikam nejdu, pes je napsaný na tebe, tak se starej. A on ho šel vyvencit sám. Prostě blbá výchova, přesně jak u tvých tchanovcu.
@Russet píše:
Domů bych ji nebrala, synům venku bych nebránila ji vidět. Jí bych do očí řekla, že u nás bude jen v případě, až přestane dělat scény a být sprostá. Že u nás se chováme slušně. A když už se s manželem na něčem dohodnete, aspoň to dodrž.Je to spratek. Ale přijde mi dobrý sci-fi mít v 28 letech desetiletou sestru. To si rodičové vyrobili rozmazlence.
Až tak velký sci-fi to není. Jedna známá rodičů měla poměrně aktivního příbuznýho, což v kombinaci s tehdy obvyklým vysokým počtem dětí a nízkým věkem rodičů vedlo k tomu, že čtyři děti v různém příbuzenském poměru chodily do stejné třídy.
@lucenka píše:
Tak on by ten problém nebyl, kdyby vaše děti nechtěly sedět doma a vyrazily na chatupopravdě úplně nechápu, proč jste je tam neposlali.
A pak jsem úplně nepochopila, jak mohla být Zuzanka přítomná tvé hádce s manželem, když jste ji před tím odvedli domů
A pak děti zlobí. Ruku na srdce, ty a tvůj manžel jste nikdy nevyvedli žádnou hloupost? Chyba mi přijde i ze statný manžela, že hned při předání popravdě neřekl, co se stalo. Ale víc, než chování Zuzanky mě zaráží chování toho 17 letého bratra, který se té akce s hlínou taky zúčastnil.
Když se urve lokomotiva, tak automaticky bere všecky vagóny, na tom není nic divnýho.
@fera21 píše:
Dítě je naplnění i pokladem vašich životů. Dívenka pouze hledá své místo na slunci a protože to není schopna vyjádřit, tak trpí. Bylo by vhodné si uvědomit, že je to rovnocenný partner a zavést s ní diskusi, která by vyústila v to, že byste si uvědomili jak moc jste jí ublížili a přijmuli za to adekvátní trest.
Ne, 10 leté rozmazlené dítě není rovnocenný partner, to za prvé. A za druhé, pokud ji někdo ubližuje, tak to jsou její rodiče nikoliv zakladatelka s manželem. Výrazně tu holku poškozují. To, co jí teď oni tolerují, už nikdo druhý tolerovat nebude a o to to bude mít v životě děvče těžší.
@fera21 píše:
Ty jsi muj oblibenec
ale smula. S teorii o chybach zakladatelky uz prisla prvni lucenka, takze ta bere vsechnu slavu ![]()
@lucenka píše:
Tak on by ten problém nebyl, kdyby vaše děti nechtěly sedět doma a vyrazily na chatupopravdě úplně nechápu, proč jste je tam neposlali.
A pak jsem úplně nepochopila, jak mohla být Zuzanka přítomná tvé hádce s manželem, když jste ji před tím odvedli domů
A pak děti zlobí. Ruku na srdce, ty a tvůj manžel jste nikdy nevyvedli žádnou hloupost? Chyba mi přijde i ze statný manžela, že hned při předání popravdě neřekl, co se stalo.
Edit. o bratrovi ZuzankyPříspěvek upraven 01.07.20 v 06:21
Ty jsi proste boží, jak vzdycky vymyslis nejakou totalni pi. ovinu
![]()
@PaníKadrnožková píše:
Ty jsi proste boží, jak vzdycky vymyslis nejakou totalni pi. ovinu![]()
A co se ti na tom nelíbí? Že těžko zakáže dětem stýkat se se Zuzanou, když jsou spolužáci? Nebo to, že kdyby děcka jela s tchyní na chalupu, tak by k tomu incidentu nedošlo? Nebo to, že nikdo není bezchybný a občas vyvedl nějakou blbost? Nebo to, že otec na dotaz tchyně měl odpovědět pravdu? Tobě kdyby někdo přivedl dítě, které by se chovalo jako Zuzana a na dotaz, co se stalo, odpověděl daným stylem, by to vyhovovalo? ![]()
@Russet mám kamarádku, která nemohla otěhotnět a její máma si myslela, ze je ona sama v přechodu… no nebyla. Kamaradcin bracha je o půl roku starší než její dcera. Dceři je teď 5 a kamosce 34. Kamos 38 je strejda přičemž synovcovi je 29🤷🏻♀️