Problém s tchánovci a jejich dcerou.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
1.7.20 07:49
@PaníKadrnožková píše:
@lucenka ze nejvetsi chybou bylo neposlat kluky se Zuzkou na chalupu :P

A ne snad? Kdyby byly děti na chatě, tak se to nestane. A když ví, jaká Zuzanka je, tak mi nepřijde jako nejlepší nápad si jí vzít na celý víkend k sobě a pak se rozčilovat, že vymyslela zase nějakou blbost.

• Citovat
  • Upravit
9414
1.7.20 07:54

Já to popravdě moc nechápu. Fakt to bylo dost dlouhý a na emimino moc detailů, jak v realistickým románě. Děcka zloběj, dělaj kravinky, klasická situace. Pak je rodiče bráněj, taky klasická situace. Blbý jsou ty příbuzenský vztahy, ono je dokázaný, a taky je to vidět, že lidi jsou prostě biologicky nucený(pokud to nemaj pošramocený v hlavě) víc chránit toho, kdo je víc příbuzný- takže tchánovci budou mít podvědomě bližší vztah k malé Zuzce, než k stejně starým vnoučatům. Ale je fakt, že by se měli krotit a nekazit dětem fajn přátelství. Jsou teda idioti, že vytahujou scestné argumenty o tom vysvědčení a o moři, to je krajně nevhodný. A vy byste měli přestat nasazovat na tu Zuzku, je to z toho trošku vidět, že na ní nějakým způsobem fakt žárlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
1.7.20 07:54

@lucenka a tak je lepší je poslat na chatu, kam se jim nechce, aby je tam celý víkend beztrestně dirigovala :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
1.7.20 07:58
@Anonymní píše:
Vím, že byla chyba ji pustit do bytu, ale seděla na schodech, kolo táhla po schodech do třetího patra, protože ho neuměla dát do výtahu tak, aby se vešlo, tam fňukala, že má žízeň a že už bude hodná. Kluci prosili, že si s ní chtějí zahrát stolní hru. Tak jsem ji pustila, řekla jsem jí, že jestli se bude u té hry vztekat, že ví, kde jsou dveře. Hráli si hezky, akorát měla pár prupovídek na mladšího bráchu, že má jít domů, že táta říkal, že mu není 18 a že si nebude dělat co chce. To jsem utnula, hned toho nechala. Pak jsme šli nakoupit a my měli domluvený výlet, tak jsem jí řekla, ať jde domů, že tam s námi nepůjde, protože jsem věděla, že by se to nelíbilo manželovi. Sice si dupla, nafoukla, ale šla. Když přišel manžel z práce, řekla jsem mu to, tomu se to nelíbilo. Ale já jí tam nemohla nechat takhle sedět, bylo mi jí v té chvíli líto a i kvůli Sousedům, jak to vypadá?

Jak kvůli sousedům??? Co je ti po nich?
Ty řeš to, že jsi vypekla manžela, když jsi ji pustila dovnitř.

Nechápu, nikdy nepochopím a nechápala jsem „co by tomu řekli lidi/sousedi.“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
1.7.20 07:59
@PaníKadrnožková píše:
Ty jsi muj oblibenec :P ale smula. S teorii o chybach zakladatelky uz prisla prvni lucenka, takze ta bere vsechnu slavu :jazyk:

Jé, děkuju, čím jsem si to vysloužil? :D Sakra :( A to jsem schválně dneska vstával brzo, kdyby tu bylo nějaké zajímavé téma, tak abych přispěl jako první :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
1.7.20 08:00
@PaníKadrnožková píše:
Hele, pochopila jsem to dobre, ze vy si Zuzku, kdyz je s vami, srovnat umite, ale je problem s rodici? Ona zjevne testuje hranice na vsechny strany. Pokud je detem dobre, tak at se bavej, budou halt dostavat pravidelna skoleni. Ale s rodici bych se o Zuzce nebavila. Umim si predstavit, ze ji vezu k nim, ona pusti scenku, rodice zacnou lamentovat, ja reknu: politujte chudinku, byla u nas zavrena ve sklepe s krysama jako vzdycky, vid Zuzi, vsechno jim to rekni, treba uz te k nam nepustej, tak papa… Melo by je to prestat bavit :think:Synek obcas dela scenky treba pri hre, vzteka se, ze prohrava, a kdyz me to prestane bavit, tak se mu zacnu fakt megahnusne vysmivat, proste ty pindy zenu do absurdna…zachvili je klid ;)

Tohle je úplně nejlepší řešení dané situace :lol: :mrgreen: Kdyby šlo o vlastní dítě, hodně bych přitvrdila, ale v tomto případě, kdy je výchova v podstatě na někom jiném, geniální :palec: Chudák holka, jestli ti její rodiče brzy nedostanou rozum, bude to mít v dospělosti mega těžký 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.7.20 08:03
@katyna1984 píše:
@lucenka a tak je lepší je poslat na chatu, kam se jim nechce, aby je tam celý víkend beztrestně dirigovala :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak evidentně jim to až tolik nevadí, když stejně se Zuzanou strávili celý víkend a dál se s ní přátelí. Kdyby jim tak to její dirigování vadilo, tak ji snad můžou usměrnit nebo se s ní tolik nestýkat.

• Citovat
  • Upravit
1.7.20 08:06
@Takyjedna píše:
Já to popravdě moc nechápu. Fakt to bylo dost dlouhý a na emimino moc detailů, jak v realistickým románě. Děcka zloběj, dělaj kravinky, klasická situace. Pak je rodiče bráněj, taky klasická situace. Blbý jsou ty příbuzenský vztahy, ono je dokázaný, a taky je to vidět, že lidi jsou prostě biologicky nucený(pokud to nemaj pošramocený v hlavě) víc chránit toho, kdo je víc příbuzný- takže tchánovci budou mít podvědomě bližší vztah k malé Zuzce, než k stejně starým vnoučatům. Ale je fakt, že by se měli krotit a nekazit dětem fajn přátelství. Jsou teda idioti, že vytahujou scestné argumenty o tom vysvědčení a o moři, to je krajně nevhodný. A vy byste měli přestat nasazovat na tu Zuzku, je to z toho trošku vidět, že na ní nějakým způsobem fakt žárlíte.

Nemyslím, že by zakladatelka žárlila. Spíš ji štve přístup tchánovců a následně kažení výchovy jejich dětí. Se Zuzkou může nastavit jejich pravidla, když bude s nimi, ale já bych jí na čas taky odizolovala. Je už dost velká, aby si uvědomila, že jsou určitá pravidla, která ale neurčuje ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.7.20 08:23

Zakladatelko, Zuzanka je pěkně rozmazlenej smrad, kterej zkouší orat celou rodinou. A ty jí taky nahráváš. Proč jsi ji pouštěla do bytu? Ty nemusíš nic, jen umřít. A co by řekli sousedi by ti mělo být jedno. Myslím si, že tchánovci jsou ve věku jejích prarodičů a už to usměrňování a výchovu nedávají. Chovají se k ní ne jako k dceři, ale jako k vnučce. Dala bych si pusu na zámek, holku brala k sobě jen když se mi chce, u vás nezlobí, jak píšeš. Kdyby něco zkusila, okamžitě bych jí poslala domů. Je chytrá, pochopí to hned. A další věc, nepleťte se do vztahů mezi tchánovci a jejich mladším synem. Dokud není plnoletý, měl by rodiče respektovat a ne se stěhovat k bratrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
1.7.20 08:32
@lucenka píše:
Tak evidentně jim to až tolik nevadí, když stejně se Zuzanou strávili celý víkend a dál se s ní přátelí. Kdyby jim tak to její dirigování vadilo, tak ji snad můžou usměrnit nebo se s ní tolik nestýkat.

Poked jsem dobre cetla, tak se klukum nechtelo :think:

• Citovat
  • Upravit
1.7.20 08:51

Jsi naštvaná, že jí všechno prochází, ale když se domluvíte, že k vám nějakou dobu nesmí, ty ji hned při první příležitosti pustíš k vám. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
1.7.20 09:11

Ona je nejspíš rozmazlená. Na druhou stranu dle tvého popisu jsou tvoji synové dokonalí, když něco provedou okamžitě toho lituji a stydí se :lol: Za dvojku na vysvědčení nemůžou, určitě :lol: Podle vyprávění neumíš tu holku vůbec ocenit, vlastně bojuješ za svoje děti proti ní. Proč? Závidíš jí, že je nejmladší, protěžovaná, že je to holka? Žárlíš na ní? Vsadím se, že než tě manžel potkal měl se sestrou vztah dobrý.

Ona je nejspíš trochu spratek. Ale to co popisuješ nejsou žádné velké problémy, ale nesmysly. Já mám nebio děti doma, mnohem víc zlobivějsi než tahle holka - mám říct mužovi, že je doma už nechci? :mrgreen:

Myslím si, že si neobjektivní a zaujatá. A nezmění se to. Budeš dělat vše proto, aby jsi s manželovo sestrou nevycházela a ani v její dospělosti ji nebudeš mít ráda. Ta holka to moc dobře ví.

Že tvoji synové něco provedou a pak jdou bonzovat, že za to může ona - o něčem svědčí. Oni ví, že na ni můžou všechno svést a ty to budeš brát tak, že ona je ta špatná - a bez ní by je to ani nenapadlo :lol: Jak by tak vzorne kluky mohlo napadnout něco tak hrozného? Za to může za příšerná holka. Děti mají být parta, co drží spolu. A jsou. Dokud do toho nevstoupí protěžování některého z nich - v tvém případě tvých synů. Holka vás má ráda a ty z ní děláš pomalu zrůdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
1.7.20 09:12
@lucenka píše:
Tak on by ten problém nebyl, kdyby vaše děti nechtěly sedět doma a vyrazily na chatu ;) popravdě úplně nechápu, proč jste je tam neposlali.
Zuzanku bych nebrala domů, ale kamarádění bych nebránila.
A pak jsem úplně nepochopila, jak mohla být Zuzanka přítomná tvé hádce s manželem, když jste ji před tím odvedli domů :nevim:
A pak děti zlobí. Ruku na srdce, ty a tvůj manžel jste nikdy nevyvedli žádnou hloupost? Chyba mi přijde i ze statný manžela, že hned při předání popravdě neřekl, co se stalo.
Edit. o bratrovi Zuzanky :oops:Příspěvek upraven 01.07.20 v 06:21

Jj jim vadi, ze tchanovci jsou na strane Zuzanky. A sami nechaji svoje kluky rozhodovat. Chata byla domluvena a klukum se nechtelo tak nemuseli. Svym zpusobem ma Zuzanka pravdu, kluci jsou bonzaci :lol: lumparnu udelali vsichni spolu cela skupina ctyr deti, tak je snad jedno kdo to vymyslel, je pekne hnusne pak ukazat na jednoho ‘to byl jeji napad’.
Manzel mel rodicum rict ‘udelala to a to, potrestali jsme ji tak a tak, pani se omluvila, takze vse je uz v poradku’. Mel jim rict co se stalo ale proc z ni delat tu nejhorsi. Zadny rodic nechce, kdyz mu prijde dite z vikendu, slyset jen stiznosti.
Je to jejich vychova, jejich boj, holt ji moc rozmazluji a v puberte se jim to vrati. Deti bych klidne nechala at si hraji venku, ale kdyz se domluvili s manzelem ze k nim domu nepujde, tak ji zakl. zvat dovnitr nemela. Mohla ji podat piti ve dverich a poslat kluky ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
1.7.20 09:16

@ulice
Nez ji poznal, vztah se sestrou nemohl mit zadny. Vypada to, ze zakl. a tchyne byly tehotne najednou, kdyz deti spolu chodi do tridy :lol: ale jinak souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
1.7.20 09:38
@hani28 píše:
@ulice
Nez ji poznal, vztah se sestrou nemohl mit zadny. Vypada to, ze zakl. a tchyne byly tehotne najednou, kdyz deti spolu chodi do tridy :lol: ale jinak souhlasim

Asi fakt jo :mrgreen:, když si to představíš, tak je to zlej sen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová