Problém s tchánovci a jejich dcerou.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.7.20 18:32
@ZuzaM píše:
Tak já bych snad i chápala, že jí rozmazlují, chápala bych, že i holky zlobí a dělají scény, ale kdyby někdo řekl a ještě přede mnou "Zuzanko nic si z toho nedělej, on ti závidí, že jezdíme k moři, když byl brácha malý, nejezdili jsme, neměli jsme koruny, pak začal, že náš syn Zuzce závidí, že měla samé jedničky a on dvojku z češtiny, ", tak bych mu asi dala do dršky.:-)) Vážně bych si s tchánovci promluvila a že jestli tohle budou říkat a ještě před kluky, tak se s nimi budete vídat jen výjimečně.Příspěvek upraven 01.07.20 v 17:39

Ano a to je přesně o co nám jde, co nás naštvalo, jenže teorie vídat se jen výjimečně se nabízí a je správná, ale v praxi, když ta Zuzka je zvyklá, pokud nikde nejsou a jsou její rodiče v práci, tak je denně u nás až do večera. Tchánovci se dali na podnikání a mají hodně práce. Domů chodí kolem osmé večer a Zuzka je do té doby většinou u nás a když jde domů dříve, tak stejně tu denně je. To nám nevadí, tchánovci nám zase pomohli, když jsme se brali a čekali malého. Přidali nám na svatbu, koupili pračku, my máme pevnou pracovní dobu, oni ne, takže, když je potřeba i oni pomůžou s vyzvednutím, odvozem. Nebo třeba při nemoci dětí, já bych si musela vzít ošetřovačku. Takže takto nám to oni vrací i když Zuzka je u nás mnohonásobně více než kluci u nich. Protože oni mnohem více pracují a ona by byla po škole až do večera bezprizorní. Také si o tom myslím svoje, že by si zasloužila více pozornosti rodičů, ale neventiluju to a už vůbec ne před Zuzkou. Jenže tohle oni přesně udělali, nesouhlasí, že trváme, aby kluci chodili do školy celý rok, ale neměli to vytahovat před nimi, když ví, že to Zuzce závidí. A ano, někdy chceme být jen my čtyři a poslat kluky taky nemělo bychom moc šancí.

• Citovat
  • Upravit
Katchulina
1.7.20 19:42

Mám taky dvě školou povinné švagrové, jedné bude 14 a druhé je 11,náš nejstarší syn je o šest let mladší, než nejmladší švagrová. Také k nám ta nejmladší často chodí, občas spí, hodně se kamarádí s našim 12ti letým synem, ale u nás je to na pohodu, protože všechny děti ví, že u nás jsou nějaká pravidla a u nich doma také a ty hold musí dodržovat, jestli se jim to nelíbí, nemusí se navštěvovat doma. Tady vidím problém u rodičů té slečny, ona jenom využívá situace, co s tím bohužel neporadím.

• Citovat
  • Upravit
53518
1.7.20 22:28
@fera21 píše:
Až tak velký sci-fi to není. Jedna známá rodičů měla poměrně aktivního příbuznýho, což v kombinaci s tehdy obvyklým vysokým počtem dětí a nízkým věkem rodičů vedlo k tomu, že čtyři děti v různém příbuzenském poměru chodily do stejné třídy.

V mé sociální bublině se to neděje. Znám vlastně jen jeden takový případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.20 07:24
@lucenka píše:
Proč to překrucuješ? Ty sis něco šlehla? :think:
:palec: :palec: :palec: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.20 07:28
@lucenka píše:
Tak snad mi může být líto víc lidí. Ne jen tebou určené skupině.

Ted ti je urcite lito i Kadrnozkovy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 19:59
@Russet píše:
V mé sociální bublině se to neděje. Znám vlastně jen jeden takový případ.

Nevím, co to má společného s nějakou sociální bublinou, vlastně úplně toto spojení nesnáším a nevím, kdo to vymyslel. Ale to je jedno, o to nejde, že si tchánovci pořídili ještě benjaminka. My to máme také v plánu, ještě do třetice zkusit holčičku a protože nejsme milionáři a chceme dětem dopřát více než nutnost, také si na třetí dítě ještě počkáme, až kluci odrostou. Přijde mi to praktické i třeba na studiích dětí, tři vysokoškoláci, každý jinde, není žádná sranda uživit. To je jen jeden z mnoha důvodů. Oni tchánovci nejsou žádní starci, není jim ještě ani 50. Manžela měli velmi brzy, stejně jako my prvního syna. A Zuzka nemá ve třídě nejstarší rodiče, spolužák má starší maminku a to je on nejstarší ze tří dětí, má ještě dva mladší sourozence. Tohle sice moc taky nechápu, ale každého věc. Jen nechápu co to má společného s nějakou sociální bublinou, dnes je to běžné.

• Citovat
  • Upravit
25897
3.7.20 09:10

Zakladatelko, pořizovat si x-té dítě ve 40 nebo po 40 není neobvyklé, ale běžné to úplně není. Ve svém okolí mám buď ženy, kterým se nedařilo mnoho let otěhotnět a stalo se, až když to vzdaly, nebo chlapy, kteří jedou druhé kolo. Manžele s benjamínkem neznám ani jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová