Problém s tchánovci a jejich dcerou.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5182
1.7.20 09:40
@Takyjedna píše:
Asi fakt jo :mrgreen:, když si to představíš, tak je to zlej sen :lol:

To je, jeste ze se nesesly spolu v porodnici, kdyz jsou z jednoho mesta, nastesti jsou prece jen par mesicu od sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.7.20 09:41

@ulice Než ji manžel potkal, tak sestra asi ještě nebyla na světě nebo maximálně v kočárku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
1.7.20 10:36

Ufff nedocetla jsem. prostě bych k nám holcinu netahala a stejně tak asi nepouštěla své děti s tchanovci na delší dobu. Nicméně, tchýně vychovala dvě další bezproblémové děti, jedno sis vzala. Zvažte, zda holka nemá nějakou diagnózu, ty záchvaty na to trochu ukazují

• Citovat
  • Upravit
127
1.7.20 11:54

Evidentně rodiče dceru nezvládají. Proto ji tak často někam odkládají- k jednomu či druhému synovi, k internetu…
Ale jsou to typy rodičů, kteří by před svými dětmi nikdy nepřiznali chybu, a že jejich děti mohou něco dělat lépe než oni…
Na chatě si klidně mohla užít spoustu zábavy jen s rodiči - mohla vařit s mamkou, starat se o zahrádku, opékat si s nima buřty, čvachtat se v bazénku, nebo si číst…
Na to společnost dalších dětí nepotřebuje. Vždyť je s dětmi pořád, teď si mohla užít jen rodiče…
Souhlasím se zakladatelčiným manželem. Obě má rodinám přispějí prázdniny - od sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.20 15:37
@lucenka píše:
A ne snad? Kdyby byly děti na chatě, tak se to nestane. A když ví, jaká Zuzanka je, tak mi nepřijde jako nejlepší nápad si jí vzít na celý víkend k sobě a pak se rozčilovat, že vymyslela zase nějakou blbost.

Tady vůbec nejde o nějaké špinavé okno, to už bylo vyřešený. Kdyby to Zuzka nevytáhla vůbec to neřešíme. Ani by jsme to nezmiňovali. Nám vadí přístup tchánovců, že to zlehčují a říkají, že tomu můj chlap nerozumí. Takže to měl asi nechat být a to nevypadá dobře před našima klukama. Nikdo z toho nedělal vědu, jsou to děti, ale nelze se tomu smát a zkehčovat to. Příště by to mohlo být něco horšího. Kdyby u toho nebyly naše děti u té hádky, je to jedno, nám šlo o to, že chlap jim vynadal, museli to jít umýt, všichni bez rozdílu, je jedno, kdo to vymyslel, to vůbec neřešil. A tím to mělo končit, ne, že kluci uslyší, že tomu tata vubec nerozumí a chudák Zuzanka musela to okno mýt taky, protože jí vlastně závidíme, že jezdí k moři. To je úplně mimo, my nemůžeme, když to udělají všichni společně Zuzku nechat být a vynadat jen klukům, to by nebylo spravedlivé. Ty to úplně překrucuješ, nejde o okno, jde o Zuzky scény, které dělá záměrně a ví, že tím dosáhne svého, tatínek ji politoval. A hlavně o přístup tchánovců, nebýt u toho naše děti ať si s ní dělají co chtějí, ale takhle nám to vadí kvůli naším dětem. Jim to neprojde Zuzce jo. A ještě vytáhne nějaké moře, přitom moc dobře ví, že ty jejich dovolený ve školním roce nás stojí mnoho vysvětlování. Protože Zuzka jede k moři, oni musí do školy. Babička s dědou by je vzali také, ale my s tím nesouhlasíme ve školním roce, to se má chodit do školy. Je fakt, že to Zuzka vše hravě dožene a i na dovolený se sama učí, to náš starší není v té přípravě do školy tak samostatný, my se s ním musíme učit a dokopat ho k tomu a po návratu, kdy by nebyl 14 dní ve škole by to byl boj. Zuzka ta si k tomu sedne a sama to udělá, tak to je o něčem jiném. A tchánovci ví, jak to kluk s tou školou má, že ho to neturuje, ví, že na jednu dvojku se musel učit více než Zuzka na samé jedničky, že mu ta čeština tolik nejde a i za tou dvojkou je plno času učení a ještě před ním tohle vytáhnou. Takže mi tomu vůbec nerozumíme, jsme úplně blbí, chudákům nedopřejeme moře v lednu i v únoru, Zuzce to závidíme a ještě ji dokonce závidíme i samé jedničky. To není žádná pravda, ať je má, já jí to přeji a jsem pyšná i na kluka, jedna dvojka není žádná katastrofa. Tak to prosím tě neotáčej, nevím, kde si na to přišla. A když se jim nechce na chatu, tak je tam nutit nebudu, ještě, když vím, že tam jim bude Zuzka víc rozkazovat, u nás si to kluci tak nenechají líbit, ona taky měla na výběr, mohla jet nebo jít k nám, což tak bylo. A kdyby se to nestalo minulý víkend, tak se to stane třeba tento, to je úplně jedno jestli jeli nebo nejeli na chatu. Už to prostě přeteklo.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.7.20 16:25
@Anonymní píše:
Tady vůbec nejde o nějaké špinavé okno, to už bylo vyřešený. Kdyby to Zuzka nevytáhla vůbec to neřešíme. Ani by jsme to nezmiňovali. Nám vadí přístup tchánovců, že to zlehčují a říkají, že tomu můj chlap nerozumí. Takže to měl asi nechat být a to nevypadá dobře před našima klukama. Nikdo z toho nedělal vědu, jsou to děti, ale nelze se tomu smát a zkehčovat to. Příště by to mohlo být něco horšího. Kdyby u toho nebyly naše děti u té hádky, je to jedno, nám šlo o to, že chlap jim vynadal, museli to jít umýt, všichni bez rozdílu, je jedno, kdo to vymyslel, to vůbec neřešil. A tím to mělo končit, ne, že kluci uslyší, že tomu tata vubec nerozumí a chudák Zuzanka musela to okno mýt taky, protože jí vlastně závidíme, že jezdí k moři. To je úplně mimo, my nemůžeme, když to udělají všichni společně Zuzku nechat být a vynadat jen klukům, to by nebylo spravedlivé. Ty to úplně překrucuješ, nejde o okno, jde o Zuzky scény, které dělá záměrně a ví, že tím dosáhne svého, tatínek ji politoval. A hlavně o přístup tchánovců, nebýt u toho naše děti ať si s ní dělají co chtějí, ale takhle nám to vadí kvůli naším dětem. Jim to neprojde Zuzce jo. A ještě vytáhne nějaké moře, přitom moc dobře ví, že ty jejich dovolený ve školním roce nás stojí mnoho vysvětlování. Protože Zuzka jede k moři, oni musí do školy. Babička s dědou by je vzali také, ale my s tím nesouhlasíme ve školním roce, to se má chodit do školy. Je fakt, že to Zuzka vše hravě dožene a i na dovolený se sama učí, to náš starší není v té přípravě do školy tak samostatný, my se s ním musíme učit a dokopat ho k tomu a po návratu, kdy by nebyl 14 dní ve škole by to byl boj. Zuzka ta si k tomu sedne a sama to udělá, tak to je o něčem jiném. A tchánovci ví, jak to kluk s tou školou má, že ho to neturuje, ví, že na jednu dvojku se musel učit více než Zuzka na samé jedničky, že mu ta čeština tolik nejde a i za tou dvojkou je plno času učení a ještě před ním tohle vytáhnou. Takže mi tomu vůbec nerozumíme, jsme úplně blbí, chudákům nedopřejeme moře v lednu i v únoru, Zuzce to závidíme a ještě ji dokonce závidíme i samé jedničky. To není žádná pravda, ať je má, já jí to přeji a jsem pyšná i na kluka, jedna dvojka není žádná katastrofa. Tak to prosím tě neotáčej, nevím, kde si na to přišla. A když se jim nechce na chatu, tak je tam nutit nebudu, ještě, když vím, že tam jim bude Zuzka víc rozkazovat, u nás si to kluci tak nenechají líbit, ona taky měla na výběr, mohla jet nebo jít k nám, což tak bylo. A kdyby se to nestalo minulý víkend, tak se to stane třeba tento, to je úplně jedno jestli jeli nebo nejeli na chatu. Už to prostě přeteklo.

Takže oni mají pravdu. To moře jim závidíte. Chudáci kluci, mít takovou matku, co je nepustí s babičkou k moři nje za trest. Chápu, proč to řekli.
A chlap měl popravdě rodičům hned říct, proč je Zuzanka naštvaná. A ne to přecházet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.20 16:51
@lucenka píše:
Takže oni mají pravdu. To moře jim závidíte. Chudáci kluci, mít takovou matku, co je nepustí s babičkou k moři nje za trest. Chápu, proč to řekli.
A chlap měl popravdě rodičům hned říct, proč je Zuzanka naštvaná. A ne to přecházet.

Kdyby to řekl, říkali by, že na ní žalujeme, proto to neřekl, děláme to tak, že když se něco stane u nás, vyřešíme si to sami s mnohem menší scénou a ona na konec poslechne i když to zkusí, ví, že jí nic jiného nezbyde a je do toho nezstahujeme, to už dávno víme, že nemá cenu. Oni to neměli řešit, spíše měli řešit tu její scénu. Je to její brácha, ale je to dospělý chlap a nemá ho co bouchat. Kdyby naši kluc se takto chovali, tak to budu řešit. Já se nezlobím ani tak na Zuzku i když je to s ní někdy těžké, ale na jejich rodiče a na to jak nás schodili před našima dětma. A máš pravdu ve školní rok naše děti budou chodit do školy a ne jezdit k moři, od toho jsou prázdniny.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.7.20 16:59
@Anonymní píše:
Kdyby to řekl, říkali by, že na ní žalujeme, proto to neřekl, děláme to tak, že když se něco stane u nás, vyřešíme si to sami s mnohem menší scénou a ona na konec poslechne i když to zkusí, ví, že jí nic jiného nezbyde a je do toho nezstahujeme, to už dávno víme, že nemá cenu. Oni to neměli řešit, spíše měli řešit tu její scénu. Je to její brácha, ale je to dospělý chlap a nemá ho co bouchat. Kdyby naši kluc se takto chovali, tak to budu řešit. Já se nezlobím ani tak na Zuzku i když je to s ní někdy těžké, ale na jejich rodiče a na to jak nás schodili před našima dětma. A máš pravdu ve školní rok naše děti budou chodit do školy a ne jezdit k moři, od toho jsou prázdniny.

Ale v úvodním příspěvku jsi psala, že se rodiče zeptali, co se stalo. V té chvíli měl říct pravdu a ne kecy o tom, že to stejně nemá smysl jim něco říkat.
A tvých dětí je mi líto. Ono není špatné si zajet k tomu moři i mimo prázdniny, kdy tam nejsou davy a hlavně některé destinace je lepší navštívit v takovou roční dobu, kdy prázdniny nejsou nebo jsou krátké ;)

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
1.7.20 17:09
@lucenka píše:
Ale v úvodním příspěvku jsi psala, že se rodiče zeptali, co se stalo. V té chvíli měl říct pravdu a ne kecy o tom, že to stejně nemá smysl jim něco říkat.
A tvých dětí je mi líto. Ono není špatné si zajet k tomu moři i mimo prázdniny, kdy tam nejsou davy a hlavně některé destinace je lepší navštívit v takovou roční dobu, kdy prázdniny nejsou nebo jsou krátké ;)

N, haha, to jsou chudaci deti, ze jezdi k mori jen o prazdninach :mrgreen: to jsou hlody, to ti povim :lol:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.7.20 17:12
@PaníKadrnožková píše:
N, haha, to jsou chudaci deti, ze jezdi k mori jen o prazdninach :mrgreen: to jsou hlody, to ti povim :lol:

Ano, pro mě a evidentně i pro tchanovce jsou chudáci. Když mají tu možnost jet a rodiče je nechtějí pustit.

• Citovat
  • Upravit
42962
1.7.20 17:19
@PaníKadrnožková píše:
N, haha, to jsou chudaci deti, ze jezdi k mori jen o prazdninach :mrgreen: to jsou hlody, to ti povim :lol:

Nehledě na to, že ne každý může vybírat dovolenou mimo celozávodní, že. V posledních letech jsme byli rádi, že nám zaměstnavatel umožnil společných 14 dnů a vlítli jsme do cestovky aspoň na nějakej schopnej Last minute. A že třeba můj zaměstnavatel v poslední době hodně přitvrdil, měla jsem dva týdny nucené v květnu. A to zase v žádném případě nemohl manžel ani dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.7.20 17:20
@Betty MacDonald píše:
Nehledě na to, že ne každý může vybírat dovolenou mimo celozávodní, že. V posledních letech jsme byli rádi, že nám zaměstnavatel umožnil společných 14 dnů a vlítli jsme do cestovky aspoň na nějakej schopnej Last minute. A že třeba můj zaměstnavatel v poslední době hodně přitvrdil, měla jsem dva týdny nucené v květnu.

Ale tak tady zakladatelka nemusí řešit dovolenou, když se tchanovci nabídli, že by děti k tomu moři vzali oni ;)

• Citovat
  • Upravit
766
1.7.20 17:21

Já bych tedy taky nepustila. Nejen kvůli učení, ale aby tam skákali jak malá teta píská a babička s dědou by jí to ještě posvětili, to neeee 8o. Nelíbilo by se mi to z principu. A asi musí být i osvěžující být někde jen se svou rodinou a neřešit příbuzné. Užijte si svoje dovolené, hádě nechte doma a klukům bych udělala takovej program, že na to nezapomenou. Zaslouží si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.7.20 17:23
@aleaa píše:
Já bych tedy taky nepustila. Nejen kvůli učení, ale aby tam skákali jak malá teta píská a babička s dědou by jí to ještě posvětili, to neeee 8o. Nelíbilo by se mi to z principu. A asi musí být i osvěžující být někde jen se svou rodinou a neřešit příbuzné. Užijte si svoje dovolené, hádě nechte doma a klukům bych udělala takovej program, že na to nezapomenou. Zaslouží si to.

Klukům v neděli zakladatelka udělala skvělý program, když byla v práci a tatínek je nikam nevzal, takže byli se svou tetou :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32325
1.7.20 17:26

Nevychované dítě bych si domů nepustila, ať je příbuzné jakkoliv. Buď se bude slušně chovat nebo se bude sama nudit na chalupě nebo doma, jednoduché. A pokud rodiče protežují dceru a nasazují na vniky, tak bych je s nimi samotné taky nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová