Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jak se k tomu stavi manzel?
Nema ona psychiatrickou diagnozu?
@Russet to právě neumím a ani to nejde. Pomlouvá nás po rodině. Neustále rozebírá problémy a aktivně je vyhledává. Vymyslí pseudoproblém a nafoukne ho do obřích rozměrů.
Už jsme ve fázi, že děti k ní jedině pod dozorem.
@Lalelale asi to budu muset vydržet kvůli dětem. Ona by šla okamžitě k soudu, že je nevídá a manžel k ní sám jezdit odmítá, protože to je prý návštěva o pomlouvání mé osoby a celé mé rodiny… Případně zve kamarádky s dcerami, aby mu ukázala, že nejse nenahraditelná.
@Anonymní píše:
Přestávám psychicky zvládat svoji tchýni. Chápu, že za to svým způsobem asi nemůže, protože je už v letech a nemocná. Ale je zlá a zákeřná. Pomlouvá, manipuluje. Přitom na první pohled působí jako úžasná a chápavá babička, co by se pro vnoučata rozkrájela.
Kdysi jsem se snažila, abychom měly spolu dobrý vztah. Všechno, co jsem jí řekla, nějak zneužila a využila. Dostali jsme se do fáze, že jí neříkáme jen to, co se nedá utajit.
Bohužel si hodně věcí domýšlí - i věci, které jsme nikdy neřešili a nejsou podstatné, případně překroutí. Neumí se z ničeho radovat, všechno je špatně a i když to je náhodou dobře, tak to do další návštěvy překroutí, aby to bylo špatně. Např. dítě má kašel. Za 2 týdny se dozvím, že to byl zápal plic a sotva jsme se vyhnuli pobytu v nemocnici. I když mám jasné důkazy, že se mýlí, tak to neuzná, ignoruje a klidně na nás před dětmi křičí. Ona má totiž vždy ve všem pravdu a to i ve věcech, kterým naprosto nerozumí. Je mi schopná kázat do mé práce, když se ohradím, že to tak není, tak na mě vyjede, že ONA to ví. Vysvětluje mi, jak to funguje u nás doma, tak jí řeknu, že to tak není, opět na mě ječí, že to tak prostě je.
Dám příklad. Rozhodla se, že k snídani je nejlepší chleba s něčím. Moje děti chleba nejedí, střídáme jogurty s ovocem a kaši s ovocem. Byli jsme na rodinné akci a tam jsme se o tom bavili. Švagrová se mě zeptala, co dělám k snídani, tak jsem to začala popisovat. Tchýně mi skočila do řeči a začala vykládat, že samozřejmě jedí jedině chleba, protože to je ta nejlepší snídaně. Je to jen příklad, takových věcí je moc - hračky, knížky, dětské chování, vzpomínky…
Už se to začíná samozřejmě podepisovat na vztahu dětí k ní. Což je samozřejmě taky moje vina, protože o ní mluvím nepěkně, což bych si nikdy nedovolila. Před dětmi mluvím o babičce jen v dobrém a omlouvám ji. Ale děti vnímají, že babička křičí na rodiče a mluví na ně dost nepěkně.
No s takovou ježibabou bych prostě nekomunikovala,jelikož to ani nejde podle toho co píšeš. Nevím jestli tedy bydlíte pohromadě ..pokud ani bůh s tebou..pokud ne já osobně bych ji za takových podmínek nenavštěvovala ![]()
@Anonymní píše:
@Russet to právě neumím a ani to nejde. Pomlouvá nás po rodině. Neustále rozebírá problémy a aktivně je vyhledává. Vymyslí pseudoproblém a nafoukne ho do obřích rozměrů.
@Lalelale asi to budu muset vydržet kvůli dětem. Ona by šla okamžitě k soudu, že je nevídá a manžel k ní sám jezdit odmítá, protože to je prý návštěva o pomlouvání mé osoby a celé mé rodiny… Případně zve kamarádky s dcerami, aby mu ukázala, že nejse nenahraditelná.
Kolik je babičce let? Myslíš, že by se chtěla soudit o styk s dětmi? Jak se k tomu všemu staví muž, sedl si s mámou a řekl jí, že hranice mezigeneračního vztahu těžce překračuje?
Příspěvek upraven 11.02.19 v 13:27
@jenny.fields prý žádnou diagnózu nemá, podle mě by se na ní psychiatr určitě vyřádil a něco by našel.
Muž je plně na mé straně.
@Anonymní píše:
A oni o ní nemají obrázek? Ty jsi jediná, komu jeji pomluvy škodí?
@Anonymní píše:
A jak často jí vidate? Co jsem stihla načíst na emimi, mohla by na vás vysoudit tak dva dny v měsíci. A vzhledem k okolnostem (nechce jí vídat ani vlastní syn), to asi bude povedená persona a soud by k tomu nejspíš přihlédl. A narovinu, nemusíš si nechat vše líbit, i když jí vidas. Osobně bych jí to dala hodně sežrat…
@Anonymní píše:
@jenny.fields prý žádnou diagnózu nemá, podle mě by se na ní psychiatr určitě vyřádil a něco by našel.
Muž je plně na mé straně.
Dobře, že je muž na Tvé straně, ale je tomu tak i navenek. Dokáže se Tě před mámou zastat a říci jí to vše do očí? Nebo Ti to řekne doma, že za Tebou stojí a před mámou mlčí.
@Lalelale Já myslím že si nemusí nechat líbit vůbec nic
není důvod…aby poslouchala hloupé připomínky a to co čtu tak jsou to připomínky docela z cesty ![]()
@Jedna babička je už důchodového věku a ano, ona by se soudila, ona by je nejraději měla v péči. Několik let v to doufala, protože ona sama dala své děti do výchovy své mámě, tak předpokládala, že to udělám taky.
@Annabela11 kdybychom bydeli pohromadě, tak bych už asi seděla.
Muž s ní mluvil už několikrát, ale ona ho ignoruje. Prostě jen ona má pravdu a my se jen urážíme, protože tu pravdu nesneseme.
@Anonymní píše:
@Jedna babička je už důchodového věku a ano, ona by se soudila, ona by je nejraději měla v péči. Několik let v to doufala, protože ona sama dala své děti do výchovy své mámě, tak předpokládala, že to udělám taky.@Annabela11 kdybychom bydeli pohromadě, tak bych už asi seděla.
Muž s ní mluvil už několikrát, ale ona ho ignoruje. Prostě jen ona má pravdu a my se jen urážíme, protože tu pravdu nesneseme.
Kolik je let dětem?
@Jedna babička své mámě řekl, že ještě slovo na můj účet a může se sbalit a vypadnout. @Lalelale ale i třeba 1 víkend, kdy by byly u ní samy, by byl pro mě nepřekonatelný. Ona je schopná jim celou dobu tlačit, že jsem debilní kráva. Případně řekně dítěti, že je debilní… Aktuálně se vídáme 2-3 hodiny co 2 měsíce. Mimo to tak 3× týdně telefonuje.
@Anonymní píše:
@Jedna babička své mámě řekl, že ještě slovo na můj účet a může se sbalit a vypadnout. @Lalelale ale i třeba 1 víkend, kdy by byly u ní samy, by byl pro mě nepřekonatelný. Ona je schopná jim celou dobu tlačit, že jsem debilní kráva. Případně řekně dítěti, že je debilní… Aktuálně se vídáme 2-3 hodiny co 2 měsíce. Mimo to tak 3× týdně telefonuje.
Nemyslím si, že by ten soud vyhrála, ta vypadá, že by dítě spíš ohrozila, než že by byla přínosem. Můžete se spojit s právníkem. Kolik jí je let? Telefon bych jí nebrala, natož třikrát týdně. Podle mě se necháváte vydírat něčím, co nemá šanci udělat
Příspěvek upraven 11.02.19 v 13:42