Problémy s tchyní, už nevím, co dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.2.19 13:41
@Russet píše:
A oni o ní nemají obrázek? Ty jsi jediná, komu jeji pomluvy škodí?

Ona pomlouvá úplně všechny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.19 13:44

@Lalelale ona se umí skvěle ovládat a přetvařovat. Kdo ji nezná, je z ní nadšený.
Pokud ji nevezmu já/muž telefon, tak obvolava moje rodiče. 3× týdně beru jako super, dřív volala denně.

• Citovat
  • Upravit
917
11.2.19 13:45

Čekáme první a taky se bojím, že tu za mnou bude potom pořád dojíždět. Hlavně v létě, pěšky je to jen 30 minut a ona si fakt lebedí v nečekaných návštěvách. Nejsem sice žádná šmudla, ale když jsem celý den pryč, s bídou dám do pračky a si uvařím tak jsem prostě utahaná a jdu spát. Velký úklid se snažím dohnat v pátek večer nebo v sobotu, ale ona je na důchodě a klidně když ví, že jsem doma se staví. Barák máme velký, navíc velkého psa, je to celkem namáhavé, moje mamka mi už nabídla, že mi později klidně pomůže, tak to budu muset přijmout. Moje maminka mi totiž nebude nic vyčítat jako tchyně a hlavně mě nebude soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.2.19 13:50
@Anonymní píše:
@Lalelale ona se umí skvěle ovládat a přetvařovat. Kdo ji nezná, je z ní nadšený.
Pokud ji nevezmu já/muž telefon, tak obvolava moje rodiče. 3× týdně beru jako super, dřív volala denně.

Tak když nechceš tu možnost ani probrat s právníkem, co by ti jasně řekl, jak malou/velkou má šanci, tak asi není pomoci :nevim: ale fakt, nechávás se vydirat blbosti. Kde vzala číslo na tvé rodiče? Nechala bych ho změnit a tečka. Pak nebude mít koho obvolavat

• Citovat
  • Upravit
917
11.2.19 13:50

Tchyně od zakladatelky je celkem peklo. Vnoučka má ráda, ale je podle mě tak trochu psychopat. Obecně platí, že synáčci neumějí s tímhle typem matek vůbec komunikovat a čekat, že to za ně udělá jejich polovička je fakt zvrácené.
Myslím, že psaním sms je to nejhorší řešení. Tam neslyší tón hlasu, nevidí obličej. Nejdou vidět pocity, nejde to prostě dobře vysvětlit.
Jestli brečí, že na ni kašlete, tak co, doprošovat bych se nedoprošovala. Taky se bojím, že bude vidět na mé výchově jen samé chyby, ale lepší než přepečlivá matka, které dítě se pak bez ní ani nehne.
Moji tchyni se strašně líbila výchova a tip ťop servis jaký měl můj první synovec. Ale dnes je to kluk, který bez máminé sukně neudělá krok, takže všeho s mírou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.2.19 13:51
@Anonymní píše:
Pokud ji nevezmu já/muž telefon, tak obvolava moje rodiče. 3× týdně beru jako super, dřív volala denně.

Tomu nevěřím, že jsou z ní ostatní nadšení. Ono stačí pár hodin s takovou věčnou brebentilkou pobýt a máš jasno. Telefon brát nemusíš. Já jsem své okolí taky naučila, že sice mám mobilní telefon, ale odmítám být 24 hodin na příjmu. Jedna osoba ví, že mám noční a klidně mi je schopná dvakrát zavolat. A divit se, že JEŠTĚ spím. Normálně telefonu vypínám zvuk, ale někdy holt čekám třeba kurýra a není jiná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.19 13:55

@Lalelale pochází ze stejného města, tak se znají celý život.
Na muže číslo má. To je celkem normální, tak volá jemu a chce mě předat.
S právníkem jsme to řešili před lety. A šanci samozřejmě má, je to babička a já nemám důkazy, abych dokázala, jak se chová.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.19 13:57

@Russet jsou. Ona je opravdu skvělá herečka. Ukazuje se jen v dobrém světle. K cizím se chová slušně a s respektem.

• Citovat
  • Upravit
53518
11.2.19 14:01
@Anonymní píše:
@Russet jsou. Ona je opravdu skvělá herečka. Ukazuje se jen v dobrém světle. K cizím se chová slušně a s respektem.

Oni mohou být taky slušní herci, odkývat jí to, protože je to vnitřně ne.sere jako tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.2.19 14:10
@Anonymní píše:
@Jedna babička je už důchodového věku a ano, ona by se soudila, ona by je nejraději měla v péči. Několik let v to doufala, protože ona sama dala své děti do výchovy své mámě, tak předpokládala, že to udělám taky.@Annabela11 kdybychom bydeli pohromadě, tak bych už asi seděla.
Muž s ní mluvil už několikrát, ale ona ho ignoruje. Prostě jen ona má pravdu a my se jen urážíme, protože tu pravdu nesneseme.

Já bych tam prostě nejezdila :nevim: … proč se pořád nervovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.2.19 14:11
@Anonymní píše:

A v rodině vypustí ventil… Přetvařovat s nedá furt no…ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.2.19 14:13
@Anonymní píše:
@Jedna babička své mámě řekl, že ještě slovo na můj účet a může se sbalit a vypadnout. @Lalelale ale i třeba 1 víkend, kdy by byly u ní samy, by byl pro mě nepřekonatelný. Ona je schopná jim celou dobu tlačit, že jsem debilní kráva. Případně řekně dítěti, že je debilní… Aktuálně se vídáme 2-3 hodiny co 2 měsíce. Mimo to tak 3× týdně telefonuje.

Tak v tom případě už patří na psychiatrické oddělení :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.2.19 14:15
@Anonymní píše:
@Lalelale pochází ze stejného města, tak se znají celý život.
Na muže číslo má. To je celkem normální, tak volá jemu a chce mě předat.
S právníkem jsme to řešili před lety. A šanci samozřejmě má, je to babička a já nemám důkazy, abych dokázala, jak se chová.
Čím víc mi přijde, že si to jen necháváte líbit :nevim: rodiče neumí změnit číslo nebo ji zablokovat? A proč by tě muž měl předávat?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.19 14:19

@Lalelale moje máma je její kamarádka od dětství. Znaji se. Mají na sebe telefon a vždycky ho měly. Mámě nezakazu, aby ji hovor přijala. Moje máma ji bere. Ale moje máma je její opak. Vidí v lidech jen to dobré. A hlavně ona s ní mluví normálně. Mě bere asi jako mentálně retardovanou.
Prostě mě předá. Není to pokaždé.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
11.2.19 14:37
@Anonymní píše:
@Lalelale moje máma je její kamarádka od dětství. Znaji se. Mají na sebe telefon a vždycky ho měly. Mámě nezakazu, aby ji hovor přijala. Moje máma ji bere. Ale moje máma je její opak. Vidí v lidech jen to dobré. A hlavně ona s ní mluví normálně. Mě bere asi jako mentálně retardovanou.
Prostě mě předá. Není to pokaždé.

Promiň, ale přijde mi, že ve tvém příběhu něco podstatného chybí… Tchýně vás pomlouvá horem dolem, chce se soudit o vaše děti, je to úplný blázen a tvoje mamka je její nej kámoška? :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová