Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zeptej se jich
Noc horsiho nez, ze se spolu nebudete dal bavit se stejne nestane. My tady z jednoho prispevku nezjistime jestli jsi napr. Zakerna/źla/prechytracela/stihacka/introvert/mas divne reci/jsi nesympaticka od pohledu/nudna/neprejici/jizliva/slizka (ve smyslu, ze se na kazdeho hned navesis)/tak krasna a chytra, ze je tim rozcilujes
Proste tohle ti musi rict oni.
@Janča209 jak ses s tim naučila zit? Já mám vždy období, kdy jsem s tim smirena a tak nějak rezignuju a pak mám období třeba jako teď, že je mi to lito a nechápu, proc to tak je. Samozřejmě je to mnou, ale nevím proč. Asi se neumím bavit s lidma nebo nemám charisma, jsem nezajímá, nesympaticka
![]()
@Šarlota4 a koho se mám zeptat? Ty 3 kamarádky se mnou nejspíš problém nemají a pochybuju, že mi manželova rodina řekne důvod. Myslím si, že jsem nesympaticka, ale na druhou stranu si myslím, že skareda nejsem. Chlapi se za mnou porad otáčejí.
Ale za kým ne
.
Zla nebo zakerna rozhodne nejsem ![]()
Asi spíš z části introvert
Možná máš prostě špatnou zkušenost z minulosti a na základě toho k sobě přitahuješ další podobné zkušenosti. Očekáváš je, připravuješ se na ně dopředu (jako teď na nástup do nové práce), tak zákonitě musí nastat. Změň své myšlení, vnímání sama sebe, očekávej přijetí a pochopení a bude to tak. Je to snadné. Zákon přitažlivosti funguje, ať chceš nebo ne.
@Anonymní píše:
@Šarlota4 a koho se mám zeptat? Ty 3 kamarádky se mnou nejspíš problém nemají a pochybuju, že mi manželova rodina řekne důvod. Myslím si, že jsem nesympaticka, ale na druhou stranu si myslím, že skareda nejsem. Chlapi se za mnou porad otáčejí.
Ale za kým ne.
Zla nebo zakerna rozhodne nejsem
Tak kdyz je seslost a jsou tam i jini lide, tak bych se zeptala.
@Anonymní píše:
Nejsem oblíbena a chtěla bych to změnit, ale nevím jak. Do puberty to bylo v pohode, mela jsem kamarády a byla naopak oblíbena, jenže pak se ve mě něco zlomilo ani nevím co a uzavřela jsem se. Bude mi 30 a mám jen 3 kamarádky, se kterými se pravidelně stykam. Ale nejsou to „přátele“, kterým bych mohla říct úplně vše.
Všimla jsem si, že privolavam takové divné situace. Byla jsem např na svatbě rodiny manžela a když přišlo na gratulace a předávání darů, tak zrovna když jsem předávala já přestal fotit foťák. Takové situace se mi stávají často… manželova rodina mě moc nemusí, nic jsme si neudělali, ale prostě to není ono.
Bude mi končit rodičák a nastoupim do nové prace a už ted se děsim toho, jak budu na lidi působit a jsem smirena s tim, že prostě nebudu oblibena. Mela jsem s tim problém i v minule práci. Vzdy jsem prostě Černá ovce.
Manžel má kamarádů hodně a mezi nimi jsem také neoblibena - nemusejí mě. Plánujeme společnou oslavu 30 narozenin a manžel tam bude mít kupu lidi a ja jen 3?
Zřejmě to bude otázka sebevědomí. Pokud budeš vyzařovat na své okolí energii člověka, který si je vědomý své ceny, za čas tě tak začně vnímat i tvoje okolí.
Doporučuji vyhledat solidního psychologa/psychoterapeuta. Takto na dálku se těžko radí. Třeba svoje okolí „dusíš“ přehnanou pozorností. Měj se ráda, najdi si nějaké záliby/koníčky, něco, co tě bude těšit. Pokud máš tři přátele, tak ti gratuluji. Už jsem dneska psala v jiné diskuzi. Známých a kamarádů můžeme mít hodně, ale „v nouzi poznáš přítele“, a takových je málo.
@Anonymní píše:
Ale za kým ne.
Zla nebo zakerna rozhodne nejsem
Tak se zeptej manžela, ať to nenápadně vytáhne z kamarádů a jejich manželek, proč jsi pro ně „divná“ ![]()
Mmch anonymko, co děláš za práci? Jaké máš povolání? Jsi anonym, tak to snad neva, když to prozradíš… ![]()
Ono i stačí, když člověk ostatním „nevoní“. Nemusí zrovna smrdět, stačí jen nevonět. Když jsem ještě chodil do zaměstnání, tak tam byla kolegyně, která používala protivný parfém. Ne levný, ale mě osobně voněl jako nějaká varianta potu.
@Gina108 manžel mi na to odpoví o blaznim, že nejsem vůbec divná a ze proti me nic nemají ![]()
Moje profese je sociální pracovník
A nejsi jenom přecitlivělá a poněkud vztahovačná? To, že se rozbije foťák, se přece stává. Manželova rodina může být jen odtažitá, protože čeká, co se z tebe vyklube. Když ty si to přebereš, jakože tě nemají rádi, tak se v jejich přítomnosti chováš taky jinak a je to začarovaný kruh. A na konci z toho výjde, že ty jseš bubák, co se s nimi nebaví (třeba).
Proč by ses nemohla zeptat kamarádek, když vlastně nejsou až takové kamarádky, když si nemůžete říct všechno? Proč si vůbec nemůžete říkat všechno? Není to ono taky trochu tím, že k sobě nikoho nepustíš?
Nemyslím to všechno ve zlém, jen přemítám, kde může být problém.
@kadlina je pravda, že si málokoho "Pustim k tělu. " jenže nevím, jak se toho zbavit, nechci to tak, to Prostě samo vždy nějak vyplyne
. Říkaly jsme si vše, ale jednou jsem se jim sverila o zdravotním stavu syna (bylo to pro me v té době velmi neprijemne a osobní) a dvě to rozkecaly úplně všude a jedna se tvářila pohrdave a nic mi na to neřekla. Z toho jsem si odvodila, že je lepší si vše moc osobní a důležité nechat pro sebe
No, taky jsem introvert, nezajímavá. Pokud ale sama sebe budeš vnímat ve špatném světle, bude tě takto vnímat i okolí. Změn své myšlení k sobě samé, měj se ráda. Dá se to naučit ![]()
@Netopirek upřímně nevím, ale domnívám se, že prostě působím nesympaticky. Da se s tim něco dělat? Těžko že