Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já myslím, že pohled z druhé strany by neškodil nikomu v jakékoli situaci. Já sama tedy už tchýni nemám, takže mi nic jiného než dumat nad snachami nezbývá, přestože synkovi jsou 2 roky
S tchýní jsem vycházela dobře, svý syny totiž velmi dobře vychovala - žádní rozmazlení mamánci (jinak bych do něj ani nešla). Pokud je tchýně kráva, tak přece nemůže mít úžasného syna, to mi nějak nejde dohromady
Tudíž jestli mi synek do baráku přitáhne nějakou kravku jako snachu, bude to jen a jen moje chyba
ho prostě musím vychovat tak, aby měl dobrý vkus. ![]()
etatinek píše:Lamiia píše:Milá, zlatá… To vysvětluj těm ženským, které se na své děti/syny tak upnou, že je pro ně jediný smysl života na světě… Zvlášť pokud je to jedináček a manžela třeba nemá, nebo ten „nefunguje“ jako normální chlap, ale je to blb…etatinek píše:btw: pokud někoho miluju celým tělem i duší nééé 18 let ale celých 26… tak pro něj snad chci štěstí, chci aby žil normální život a s tím se dle mého počítá už v kolébce, že si to dítě nedělám tak, že se mnou bude nadosmrti… dyť je to ujetý..Hama píše:Žeby žárlivost??
Já mám třeba tchýni bez chybičky - pohlídá kdy je třeba a jak dlouho chceme, malýmu i nám by dala první poslední, nikdy nám do ničeho nemluvila…a přesto mě tak nějak se*e.
![]()
Možná by nebylo od věci si uvědomit, že tchýně jsou vlastně mámy vašich manželů, a že je prostě nemůžou jen tak vyškrtnout ze svého života… Cožpak vy neudržujete vztahy se svou rodinou, kamarády, mamkou?? Tak oni musí/chcou taky… A až „přijdete“ o svého jediného syna, kterého jste piplaly a milovaly celým tělem a duší cca 18 let a najednou vám ho „ukradne/odloudí/odvede“ jiná ženská, tak to bych chtěl vidět, to bez problému zvládne jen málokterá žena…
![]()
![]()
aha.. no ona je sama.. ale syny má dva.. neměl by ten smysl přejít na vnoučata? Ty jí totižto nějak nezajímají.. Je to logický ne?… Dyť tim ničej jen samy sebe.. mě tim nervuje ale nějak se s tím semtam vyrovnávam.. je masochistka?… Mám jí sehnat chlapa?.. Nebo koupit štěně?…
Oluscha píše:
Myslím si že to je hodně o tom jak si ty dvě padnou do oka , u mé ex tchýně sme si nepadli a také to tak podle toho vypadalo, nevážila já jsme si jí a ona mě .
Dnes mám nového přítele s jeho mámou vycházím naprosto báječně, padli jsme si do oka hned , máme stejné zájmy , nebo alespon se máme i o čem bavit, což je taky dost důležité si myslím.
mam to na chlup stejne!! ne-li jeste hur,protoze kdyz jsem ji prestala davat deti za jeji nazory a urazky na moji osobu,snazila se mi rozbit rodinu..doted lituju,ze jsem ji neprokoukla drive
![]()
Gina108 píše:
Tak já myslím, že pohled z druhé strany by neškodil nikomu v jakékoli situaci. Já sama tedy už tchýni nemám, takže mi nic jiného než dumat nad snachami nezbývá, přestože synkovi jsou 2 rokyS tchýní jsem vycházela dobře, svý syny totiž velmi dobře vychovala - žádní rozmazlení mamánci (jinak bych do něj ani nešla). Pokud je tchýně kráva, tak přece nemůže mít úžasného syna, to mi nějak nejde dohromady
![]()
Tudíž jestli mi synek do baráku přitáhne nějakou kravku jako snachu, bude to jen a jen moje chyba
ho prostě musím vychovat tak, aby měl dobrý vkus.
na tom něco je..
Tak zkusím to trošku rozvést (tedy důvody nenávisti)
Tchýně snachu …
snacha tchýni…
Určitě těch důvodů bude víc, tohle je „odposlouchané“ ze života ostatních, protože já měla na tchýně štěstí, ale určitě přidáte víc důvodů, proč se tyto dvě ženy můžou nesnášet ![]()
Kakika píše:
Tchýně snachu …
- s velkou pravděpodobností nebude snacha první žena v životě jejího syna…nějaká holka už mu hodně ublížila a ač za to snacha nemůže, může být té holce podobná
- tchýně nepobere vkus nové partnerky (docela se divím, že mě tchýně s mým tehdejším vzhledem přijala
)
- syn střídá ženy tak často, že si tchýně myslí, že je to stejně zas jen na nějaký měsíc a tak si nebuduje se snachou vztah, čímž pohnojí budoucí soužití
- tchýně není ochotná smířit se s tím, že si chlapec našel takové trdlo, co třeba neumí ani vařit
- tchýně na partnerku žárlí..najednou není jediná žena jeho života
snacha tchýni…
Určitě těch důvodů bude víc, tohle je „odposlouchané“ ze života ostatních, protože já měla na tchýně štěstí, ale určitě přidáte víc důvodů, proč se tyto dvě ženy můžou nesnášet
- tchýně se snaží poradit, co na jejího syna platí, ale snacha to vnímá jako „blbé rady“
- snacha automaticky předpokládá, že tchýně je skytý nepřítel, který manipuluje se svým synem, ač to ani není pravda (prostě zažitý fakt, že tchýně jsou nejlepší studené)
- tchýně má pocit, že se partnerka nedokáže tak dobře postarat a tak často dělá kontrolní návštěvy nebo často volá
- tchyně partnerku totálně ignoruje
vařit umim, domácnost mam v leším stavu jak ona, vždy když přijde obdivuje jak mám naklizeno, děti mám v pořádku, ona profi kuchařka, její syn, že vařím líp jak ona.. za nepřítele ji neberu, na začátku mi přišla strašně fajn… dokud nestávala opřená o zvonek tak dlouho dokud ji někdo nepřišel otevřít a vždy se ji povedlo vlézt do chvíle kdy sme na tom ležely.. její syn měl přede mnou tři ženy na trvalejší vztah, o milenkách bokem nevěděla, ty jí domu netahal, s jinou než se mnou nebydlel, s jinou než se mnou děti nemá.. nosím jí koláče, semtam oběd, večeři co uvařím.. mě nepříjde, že by měla proč na takovou snachu jako sem já nadávat bo žárlit… žárlení je pro mě naprosto nepochopitelný.. kor ve vztahu snacha-tchýně/syn,partner.. divný
Problém je v tom, že snacha je ta, která mi ukradla mého hošíka. A tchýně ta, která ho (takhle blbě) vychovala ![]()
Mám skvělou tchýni. Vím, že není zcela spokojena s tím, jaká by měla její snacha být a jaká je. Ale respektuje to, že jsem „nějaká“. Nabízí pomoc, velmi, velmi kulantně. A to tím způsobem, že se stáhne a že když poté někdy nabídky využiju a ozvu se „babi, tuhle jsi říkala, že bys …“ mám pak pocit, že je to ona, kdo dostal dárek!!!
Další věc - asi taky bylo řečeno - tchýně jsou ty, které už jsou „zasloužilé“. A řekněme si to mezi sebou, a to jsme vesměs snachy - i my bojujeme s názory. Jen prostě se ty naše názory netýkají našich nejbližších - našich mužů/partnerů a našich dětí.
Ještě jedna věc - tchýně může být pochopitelně současně máma syna (tudíž tchýně snachy) a dcery (tudíž tchýně zetě). Máma s dcerou spíš najdou společnou řeč než syn, o snaše nemluvě. Máma dceru vychovávala, dcera přebrala jisté vzorce chování a tak ty názorové rozpory nemusí být tak drastické. Syn to spíš neřeší - je to chlap a jisté věci ho prostě … netankujou. Tankujou ale jeho ženu/partnerku, prootže to je ta, která se ocitá … v jiné rodině, v jiné prostředí, v jiném názorovém světě. A pak babo raď, kdo je ten špatný. Problém je prostě v tom, že si … nerozumí. A komu je to zcela všechno šumák (do doby, než ho do toho zatáhne žena), je tchýnin zeť.
Lamiia píše:Kakika píše:vařit umim, domácnost mam v leším stavu jak ona, vždy když přijde obdivuje jak mám naklizeno, děti mám v pořádku, ona profi kuchařka, její syn, že vařím líp jak ona.. za nepřítele ji neberu, na začátku mi přišla strašně fajn… dokud nestávala opřená o zvonek tak dlouho dokud ji někdo nepřišel otevřít a vždy se ji povedlo vlézt do chvíle kdy sme na tom ležely.. její syn měl přede mnou tři ženy na trvalejší vztah, o milenkách bokem nevěděla, ty jí domu netahal, s jinou než se mnou nebydlel, s jinou než se mnou děti nemá.. nosím jí koláče, semtam oběd, večeři co uvařím.. mě nepříjde, že by měla proč na takovou snachu jako sem já nadávat bo žárlit… žárlení je pro mě naprosto nepochopitelný.. kor ve vztahu snacha-tchýně/syn,partner.. divný
Tchýně snachu …
- s velkou pravděpodobností nebude snacha první žena v životě jejího syna…nějaká holka už mu hodně ublížila a ač za to snacha nemůže, může být té holce podobná
- tchýně nepobere vkus nové partnerky (docela se divím, že mě tchýně s mým tehdejším vzhledem přijala
)
- syn střídá ženy tak často, že si tchýně myslí, že je to stejně zas jen na nějaký měsíc a tak si nebuduje se snachou vztah, čímž pohnojí budoucí soužití
- tchýně není ochotná smířit se s tím, že si chlapec našel takové trdlo, co třeba neumí ani vařit
snacha tchýni…
Určitě těch důvodů bude víc, tohle je „odposlouchané“ ze života ostatních, protože já měla na tchýně štěstí, ale určitě přidáte víc důvodů, proč se tyto dvě ženy můžou nesnášet
- tchýně se snaží poradit, co na jejího syna platí, ale snacha to vnímá jako „blbé rady“
- snacha automaticky předpokládá, že tchýně je skytý nepřítel, který manipuluje se svým synem, ač to ani není pravda (prostě zažitý fakt, že tchýně jsou nejlepší studené)
- tchýně má pocit, že se partnerka nedokáže tak dobře postarat a tak často dělá kontrolní návštěvy nebo často volá
Takže co ti na tchýni vlastně vadí??
Zbyly ji v životě už jen dva synové a oba/jeden je už pryč, tak je sama… Co by jsi dělala ty, kdyby jsi byla celé dny sama?? Tak nevím jak to je přesně u vás… Ale tak trochu se vžij do její role, co by jsi dělala ty a jak se chovala ty… Není to o tom, že chce být prostě ve společnosti lidí a svého syna?? Prostě ho miluje a chce s ním trávit čas, i když on už má jinou rodinu a néjde to, ale vysvětluj to citově závislé ženské na dítěti…
![]()
Já jen chci říct, že tchýně tu nespadly z Marsu, či se tu jen tak z ničeho nic neobjevily, ale že jsou to stéjné ženské, co mají děti jako vy, akorát jsou o 25-35 let starší… Život se jim chýlí ke konci a jejich smysl života - děti se jim rozprchly do světa… Co ony pak samotné, když nemají manžela, který by byl pro ně oporou a opravdovým manželem, né jen přítěží…
![]()
A rada… Ano kup ji štěně nebo sežeň chlapa… Jen zvol správnou rasu, ehm, myslím toho štěněte samozřéjmě…
![]()
PS: Pevně věřím a doufám, že většina žen je normálních a dokáží přijmout fakt, že jejich syn/ové si našli jinou ženu a od nich nadobro odchází a v této diskusi jsou tchýně, a není jich málo, které jsou zdá se úplně normální…
![]()
etatinek píše:Lamiia píše:Kakika píše:vařit umim, domácnost mam v leším stavu jak ona, vždy když přijde obdivuje jak mám naklizeno, děti mám v pořádku, ona profi kuchařka, její syn, že vařím líp jak ona.. za nepřítele ji neberu, na začátku mi přišla strašně fajn… dokud nestávala opřená o zvonek tak dlouho dokud ji někdo nepřišel otevřít a vždy se ji povedlo vlézt do chvíle kdy sme na tom ležely.. její syn měl přede mnou tři ženy na trvalejší vztah, o milenkách bokem nevěděla, ty jí domu netahal, s jinou než se mnou nebydlel, s jinou než se mnou děti nemá.. nosím jí koláče, semtam oběd, večeři co uvařím.. mě nepříjde, že by měla proč na takovou snachu jako sem já nadávat bo žárlit… žárlení je pro mě naprosto nepochopitelný.. kor ve vztahu snacha-tchýně/syn,partner.. divný
Tchýně snachu …
)
snacha tchýni…
Zbyly ji v životě už jen dva synové a oba/jeden je už pryč, tak je sama… Co by jsi dělala ty, kdyby jsi byla celé dny sama?? Tak nevím jak to je přesně u vás… Ale tak trochu se vžij do její role, co by jsi dělala ty a jak se chovala ty… Není to o tom, že chce být prostě ve společnosti lidí a svého syna?? Prostě ho miluje a chce s ním trávit čas, i když on už má jinou rodinu a néjde to, ale vysvětluj to citově závislé ženské na dítěti…
![]()
Já jen chci říct, že tchýně tu nespadly z Marsu, či se tu jen tak z ničeho nic neobjevily, ale že jsou to stéjné ženské, co mají děti jako vy, akorát jsou o 25-35 let starší… Život se jim chýlí ke konci a jejich smysl života - děti se jim rozprchly do světa… Co ony pak samotné, když nemají manžela, který by byl pro ně oporou a opravdovým manželem, né jen přítěží…
![]()
A rada… Ano kup ji štěně nebo sežeň chlapa… Jen zvol správnou rasu, ehm, myslím toho štěněte samozřéjmě…
PS: Pevně věřím a doufám, že většina žen je normálních a dokáží přijmout fakt, že jejich syn/ové si našli jinou ženu a od nich nadobro odchází a v této diskusi jsou tchýně, a není jich málo, které jsou zdá se úplně normální…![]()
![]()
Mým klukům je kolik jim je. Ale je mi jasný, jak mi to bude rvát srdce, až si sem přivede takovou nějakou … vlasy zelený, bud epálit jednu od druhý, otrhaný boty, mluvit to nebude, jen vydávat nějaký zajíkavý zvuky … o pozdravu ani nemluvě … a tomuhle já mám přihlížet, jak je do ní blázen????
A nebo naopak. Slečna se uklidní, zdravoit se naučí, aspoň pohledem, bude mít moje vnoučátko … no jasně, že budu slintat a stavět se na hlavu a kupovat výbavičku, až se narodí!!! A budu vědět, že se mám držet zpátky, jen nebudu vědět jak … abych byla aspoň „uspokojivá“ tchýně …
Markéta80 píše:
já se s tchýní nebavim a nestýkám přes rok a mam svatej pokoj. manžel říká že by ona nevycházela z žádnou takže chyba ve mě asi neni
. já si spíš říkam jestli oni nchodí an speciální kurzy jak prudit ostatní
![]()
![]()
Emilie píše: …bude mít moje vnoučátko … no jasně, že budu slintat a stavět se na hlavu a kupovat výbavičku, až se narodí!!! A budu vědět, že se mám držet zpátky, jen nebudu vědět jak … abych byla aspoň „uspokojivá“ tchýně …
A kdo určí, co je už moc a co naopak málo?? Ty nebo snacha?? Pro tebe to třeba bude málo a pro ni hodně… Tak buď budeš za tu, která se nestará, nepomáhá a o vnoučata „nejeví“ zájem, nebo budeš ta, co je u nový rodinky pečená, vařená, pořád se do něčeho montuje, poučuje a má blbý kecy…
To je asi kus od kusu… Ještě, že si tu nestěžujete na tchány… Takhle si tu vlastně brojíte samy proti sobě… Páč obě kategorie jsou ženy, jedny v pozicích nových žen v mužově životě a druhé ty „béjvalé“, opuštěné, zhrzené a osamocené…
![]()
etatinek píše:Lamiia píše:Kakika píše:vařit umim, domácnost mam v leším stavu jak ona, vždy když přijde obdivuje jak mám naklizeno, děti mám v pořádku, ona profi kuchařka, její syn, že vařím líp jak ona.. za nepřítele ji neberu, na začátku mi přišla strašně fajn… dokud nestávala opřená o zvonek tak dlouho dokud ji někdo nepřišel otevřít a vždy se ji povedlo vlézt do chvíle kdy sme na tom ležely.. její syn měl přede mnou tři ženy na trvalejší vztah, o milenkách bokem nevěděla, ty jí domu netahal, s jinou než se mnou nebydlel, s jinou než se mnou děti nemá.. nosím jí koláče, semtam oběd, večeři co uvařím.. mě nepříjde, že by měla proč na takovou snachu jako sem já nadávat bo žárlit… žárlení je pro mě naprosto nepochopitelný.. kor ve vztahu snacha-tchýně/syn,partner.. divný
Tchýně snachu …
)
snacha tchýni…
![]()
![]()
PS: Pevně věřím a doufám, že většina žen je normálních a dokáží přijmout fakt, že jejich syn/ové si našli jinou ženu a od nich nadobro odchází a v této diskusi jsou tchýně, a není jich málo, které jsou zdá se úplně normální…![]()
![]()
co mi vadí? To, že pokdu by byla pravda to co píšeš, přijala bych to.. ale mám tchýni dvě patra nad hlavou v jednom panelovém vchodě a ona nevolá, nepřichází tak, že bychom jí zajímali.. dyž příjde vybreptá se jak jí je zle, jak je na tom finančně mizerně, jak sou na ni všichni zlý, jak ji první syn ukradl zase bankovní kartu an kterou buhvíproč zná pin, prohrál zase kupu peněz v automatech, to má rodinu a tři děti, no prostě jak je svět na hovno, mě je 23, mám dvě děti a opravdu báječného chlapa a toto sem dlouho chápala, je sama, chce si postěžovat, proč ne.. do háje ale když to posloucháš denodenně občas se poštěstí, že obden cca dva roky.. přitom prostě nepříjde, že by si vzala dítko, jedno či druhé ven, k sobě do bytu.. že by přišla jak se máme my, jak se nám daří, jestli je vše v pořádku.. furt jen ona ona ona.. mě to nebaví, vztahy at už s kýmkoli se budují tak aby vyhovovali oboum stranám dle mého tak, že z toho mají provize obě ty strany.. já z toho mám jen nervy a tchýně ješitnou radost… nebo jak to mám brát?.. Je toho víc, je to zamotané.. snad to poberete..
TU ZCELA ÚVODNÍ OTÁZKU LZE POLOŽIT I OBRÁCENĚ.
PROČ TCHÝNĚ NENÁVIDÍ SNACHY. TEČKA.
Lamiia píše:etatinek píše:co mi vadí? To, že pokdu by byla pravda to co píšeš, přijala bych to.. ale mám tchýni dvě patra nad hlavou v jednom panelovém vchodě a ona nevolá, nepřichází tak, že bychom jí zajímali.. dyž příjde vybreptá se jak jí je zle, jak je na tom finančně mizerně, jak sou na ni všichni zlý, jak ji první syn ukradl zase bankovní kartu an kterou buhvíproč zná pin, prohrál zase kupu peněz v automatech, to má rodinu a tři děti, no prostě jak je svět na hovno, mě je 23, mám dvě děti a opravdu báječného chlapa a toto sem dlouho chápala, je sama, chce si postěžovat, proč ne.. do háje ale když to posloucháš denodenně občas se poštěstí, že obden cca dva roky.. přitom prostě nepříjde, že by si vzala dítko, jedno či druhé ven, k sobě do bytu.. že by přišla jak se máme my, jak se nám daří, jestli je vše v pořádku.. furt jen ona ona ona.. mě to nebaví, vztahy at už s kýmkoli se budují tak aby vyhovovali oboum stranám dle mého tak, že z toho mají provize obě ty strany.. já z toho mám jen nervy a tchýně ješitnou radost… nebo jak to mám brát?.. Je toho víc, je to zamotané.. snad to poberete..Lamiia píše:Kakika píše:vařit umim, domácnost mam v leším stavu jak ona, vždy když přijde obdivuje jak mám naklizeno, děti mám v pořádku, ona profi kuchařka, její syn, že vařím líp jak ona.. za nepřítele ji neberu, na začátku mi přišla strašně fajn… dokud nestávala opřená o zvonek tak dlouho dokud ji někdo nepřišel otevřít a vždy se ji povedlo vlézt do chvíle kdy sme na tom ležely.. její syn měl přede mnou tři ženy na trvalejší vztah, o milenkách bokem nevěděla, ty jí domu netahal, s jinou než se mnou nebydlel, s jinou než se mnou děti nemá.. nosím jí koláče, semtam oběd, večeři co uvařím.. mě nepříjde, že by měla proč na takovou snachu jako sem já nadávat bo žárlit… žárlení je pro mě naprosto nepochopitelný.. kor ve vztahu snacha-tchýně/syn,partner.. divný
Tchýně snachu …
)
snacha tchýni…
![]()
![]()
![]()
https://www.emimino.cz/…hondr-66152/
Už jsem to tam psal… TAK PROČ SI JI SAKRA POUŠTÍŠ DO BYTU A PROČ JI POSLOUCHÁŠ?? Ji kopni do pr… Ať si jde stěžovat k někomu jinému, ne?? Co ty máš nějakou povinnost ji otvírat a dělat ji vrbu?? Tohle asi nepochopím…
![]()
Milá, zlatá… To vysvětluj těm ženským, které se na své děti/syny tak upnou, že je pro ně jediný smysl života na světě… Zvlášť pokud je to jedináček a manžela třeba nemá, nebo ten „nefunguje“ jako normální chlap, ale je to blb…