Profese učitele
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@smoulinka71 Já jsem vděčná za volno o prázdninách, protože nemusím kluky nechávat ve školce a víc si sebe navzájem užijeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
Tak když je to tak časově náročné, tak proč většinou když je matka učitelka, je i dcera. To já bych tedy dceři rozmluvila. Holky, aspoň si přiznejte, že to má tuhle výhodu, že máte více volna, než kterákoliv jiná profese. Myslím si, že by to bylo fér.
nemáme víc volna. Jen máme tu možnost udělat si část práce v době, kdy chceme my. A nemusíme řešit prázdniny. To je velké plus. Na druhou stranu si nemůžeme vybrat dovolenou jindy a letět k moři mimo sezónu za levno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 U mě jde o to, že by mě nebavilo sedět v kanclu od 8-16,30 a čučet pořád stejným směrem např. Ve škole je to přece jen pestřejší…někdy veeelmi pestré
Jako pozitivum vidím 40 dní dovolené, jistě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa Přesně, holt o letních prázdninách v době dešťů do Vietnamu nepoletím
-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mončatka píše:
@smoulinka71 Já jsem vděčná za volno o prázdninách, protože nemusím kluky nechávat ve školce a víc si sebe navzájem užijeme.
No konečně někdo upřímný.
Já taky dělám profesi, která není časově náročná, jen občas, ale bývalo to horší. Dceru bych na učitelku klidně dala, myslím si, že je to dobrá profese pro rodinný život. Lepší než nějaká ekonomika atd.
- Citovat
- Upravit
@Veve79 píše:
@smoulinka71 U mě jde o to, že by mě nebavilo sedět v kanclu od 8-16,30 a čučet pořád stejným směrem např. Ve škole je to přece jen pestřejší…někdy veeelmi pestréJako pozitivum vidím 40 dní dovolené, jistě.
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:![]()
![]()
![]()
![]()
Konečně něco pozitivního, už jsem myslela, že učitelka je hrozné povolání.
to ale nikdo netvrdil
to jen ty jsi sem naběhla s tím, jaké je to lážo plážo, tak jsme se ti snažily ukázat, že až taková pohodička to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
to ale nikdo netvrdilto jen ty jsi sem naběhla s tím, jaké je to lážo plážo, tak jsme se ti snažily ukázat, že až taková pohodička to není.
No mě to tak prostě přijde ve srovnání s jinými profesemi, ale je možné, že se mýlím. Každopádně jsem chodila ke kamarádovi do dětského stacionáře a tam mi to přišlo strašně fajn.
- Citovat
- Upravit
Zajímalo by mě, proč ti, kteří mají nejvíce řečí o pracovní době, volnu a samých výhodách, sami nešli studovat pajďák a neučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 píše:
No mě to tak prostě přijde ve srovnání s jinými profesemi, ale je možné, že se mýlím. Každopádně jsem chodila ke kamarádovi do dětského stacionáře a tam mi to přišlo strašně fajn.
ano, návštěvníkům, kteří tu práci neznají, přijde fajn kde co. Ale to neznamená, že to tak opravdu je. A posílat učitele z fleku na zkušenou do mezinárodní firmy jen proto, že ty si myslíš, jak fajnovou práci mají, to mi přijde trochu nefér. Já tě taky neposílám za katedru, aby sis to vyzkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
ano, návštěvníkům, kteří tu práci neznají, přijde fajn kde co. Ale to neznamená, že to tak opravdu je. A posílat učitele z fleku na zkušenou do mezinárodní firmy jen proto, že ty si myslíš, jak fajnovou práci mají, to mi přijde trochu nefér. Já tě taky neposílám za katedru, aby sis to vyzkoušela.
A to já bych klidně šla. Proč svoji práci nevyzdvihujete? Jak je to super? Takhle to totiž vypadá, že si všechny učitelky jenom stěžují. Já třeba o své práci takhle mluvím, nestěžuji si.
- Citovat
- Upravit
@sloninka píše:
Zajímalo by mě, proč ti, kteří mají nejvíce řečí o pracovní době, volnu a samých výhodách, sami nešli studovat pajďák a neučí.
Já bych klidně šla, ale sama mám práci, která mě velmi baví a přináší mi spousty výhod, jenže já se tím netajím. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smoulinka71 píše:
A to já bych klidně šla. Proč svoji práci nevyzdvihujete? Jak je to super? Takhle to totiž vypadá, že si všechny učitelky jenom stěžují. Já třeba o své práci takhle mluvím, nestěžuji si.
Proč? Protože mínění veřejnosti je takové, jako to tvoje. pro mě osobně je to boj s větrnými mlýny. Mnohdy se lépe domluvím s dětmi než s jejich rodiči. A v popisu práce nemám přesvědčovat dospělé, jak se mám skvěle. Já si na svou práci nestěžuji - ale točí mě, z jakých důvodů ji lidi odsuzují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje poznámka patřila rejpalům, kteří tvrdí, že učitelská práce je nejjednodušší a oni chudáčci musí dřít, zatímco učitelé se flákají. Tebe tvoje práce evidentně baví, tak nepatříš mezi zmíněné rejpaly a nestavíš se do role chudinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smoulinka71 tak já jsem tu třeba psala, že mě učit moc baví
a když to srovnám s tím, co jsem předtím dělala mimo jiné třeba nákupčí v hypermarketu, kde nade mnou jen ředitelka, pode mnou 15 lidí, věčně přesčasy, který mi dodnes nikdo nezaplatil… tak pro mě má práce učitelky samá plus
co děláš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit