Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gába27 píše:
@Litta Víš, ono není velký problém se dostat do křížku se zákonem. To je dříve než nové boty. Stačí, když ti ožrala skočí na přechodu pod auto a už to frčí. Taky to bude tvůj problém a tvá vina, protože jsi měla předpokládat, že ti tam skočí. Indiáni mají přísloví: „nesuď druhého člověka, pokud neujdeš míli v jeho mokasínech“. Nevíme nic o motivech zakladatelky. Je vinna a v podstatě už i rovnou odsouzená jen proto, že jeden záznam v rejstříku už má. A to je ten problém v této zemi. Kdo už problém měl, těžko si najde slušnou práci, podnikat nejspíš nebude moci, prostě se to s ním už poveze. Ano, chyba je, že ty inzeráty ještě nejsou stažené. Byla bych i celkem pro, aby celá tahle diskuze zmizela.
Nevěřím vlastním očím. Takže podle tebe je normální prodávat padělky a všechno to kolem?
Tady vůbec nejde o to, že už byla trestaná. ![]()
Tak to otevřete věznice, oni jsou totiž všichni vlastně nevinní a nějak se do toho dostali omylem.
Přivydělat si může každý zákonnou cestou. ![]()
@Gába27 Já ale neřeším její první prohřešek, protože opravdu nevím, o co jde. Vím, že např. s exekutory se dá přijít do problémů třeba kvůli nepozornosti někoho, se kterým někde sepisuješ jinak běžnou smlouvu - někde se někdo překlikne a neštěstí je na světě.
Každopádně se mi moc nechce věřit, že všichni se záznamem jsou nezaměstnaní. Skutečně to tak je? Pokud ano, tak je asi jasné, proč je jich u nás tolik…
A když už ona kvůli tomu nemůže ani podnikat, tak bych to nechala prodávat třeba manžela, ale nedělala bych to nezákonně, ne? A hlavně bych neprodávala padělky, to je prostě absurdnost!
Příspěvek upraven 30.07.13 v 17:48
@Kelsey píše:
Myslíte si, že si paní inzeráty smaže?
Už jí to tu píšeme od dopoledne, kolik je teď hodin a inzerát co sem dala @Ambriel stále funguje, několikrát se paní psalo ať to smaže, ale ona doprodává.
Nevěřím tomu, že něco smaže.
Já teď nevím, který inzerát je na mysli? Smázla jsem, co šlo ![]()
@Semyaza píše:jako sorry, ale ona si za to může a dobře jí tak. Když je někdo né moc chytrý, tak čemu se jako divíš? Logicky - něco prodávám, tak se musím chovat tak, ať mi na to nepřijdou, nebo si vyřídit ŽL
![]()
Mě je špatně z toho, jak se tady radí zakl., jak se z toho vyvlíknout![]()
Příspěvek upraven 30.07.13 v 17:40
Ale ona snad chtěla poradit, ne? Nebo psala v úvodu: „jsem špatná, zastřelte mě“? ŽL si nemusíš ihned vyřizovat, pokud nejde o „soustavnou činnost prováděnou podnikatelem vlastním jménem, na vlastní odpovědnost i riziko za účelem dosažení zisku“. Zakladatelka taky nemusela vědět, jestli ten obchod vůbec pojede, takže objednala jednu zásilku. Víc jich nerealizovala. Ťamani prodávají ty své šunty na každém rohu, houby se jim stane, neboť nerozumí česky a vesele podnikají dál. Tady ženská nabídne pár hraček a je z toho velký průser.
@Ambriel To už tady na začátku roku bylo. Velmi mnoho prý šlo v zápětí (po vyplacení 500,– na vlak) rozbít výlohu, aby se mohli vrátit zpět. ![]()
@Gába27 píše:
Ale ona snad chtěla poradit, ne? Nebo psala v úvodu: „jsem špatná, zastřelte mě“? ŽL si nemusíš ihned vyřizovat, pokud nejde o „soustavnou činnost prováděnou podnikatelem vlastním jménem, na vlastní odpovědnost i riziko za účelem dosažení zisku“.Zakladatelka taky nemusela vědět, jestli ten obchod vůbec pojede, takže objednala jednu zásilku. Víc jich nerealizovala. Ťamani prodávají ty své šunty na každém rohu, houby se jim stane, neboť nerozumí česky a vesele podnikají dál. Tady ženská nabídne pár hraček a je z toho velký průser.
A o co tedy šlo pokud po dobu skoro 6ti měsíců prodávala a měla z toho zisk? ![]()
Já za negativní názory se nezlobím. Udělala jsem chybu a vím to. NEjsem z toho nedšená. Já jsem ochotná nést následky a klidně i zaplatit popř. pokutu, nebo nést následky.
@Gába27 Tak má prodávat něco, co se prodávat smí. Argumentovat tím, že jiní to dělají, je velký omyl. Můžu tě zastřelit, protože v televizi se pořád mluví o vraždách? TOHLE je čecháčkovství. Kdo neokrádá, okrádá rodinu, nebo jak to je.
@Gába27 A ti,,ťamani,, mají živnosti. Většina podnikatelů neví, jak jim podnikání půjde, přesto si živnostenské listy vyřizují, proč? Protože je to povinnost.
@Gába27 pár hraček? Jako už to že provize je +100%
Dle aktuálního kurzu čnb, ale to není podstatné - spíš smutné.
Když vidím, že se rozjel obchod, tak si ten ŽL pořídím a nečekám, až mě nějaká „dobrá“ duše napráší. Vietnamci mají obchody, jsou zaregistrování na příslušném úřadě a je jen na lidech, jeslti si to koupí nebo ne. Odvádějí daně, SP a ZP svých zaměstnanců. Takže srovnávat zakl, která prodává padělky bez ŽL a Vietnamce, kteří prodávají věci lidem, kteří prostě peníze nemají, je trochu divná. Ale no, asi žiju v jiném světě
![]()
@Linda85 píše:
To je doprodej co zbylo.Ale to můžu doložit výpisy, že se nic neprodalo.
No výpisy je moc zajímat nebudou, tak platit se dá osobně, nebo třebas na účet dítěte? ![]()
@Linda85 Je dobře, že to tak bereš, a snad se prostě poučíš a život půjde dál - připouštím, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Ale aby tě tu někdo obhajoval, to je myslím opačný extrém… ![]()
@Litta píše:
@Linda85 Je dobře, že to tak bereš, a snad se prostě poučíš a život půjde dál - připouštím, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Ale aby tě tu někdo obhajoval, to je myslím opačný extrém…
Tak zoufalí. Já to brala že s kamarádkama si budeme objednávat Ty hračky, o. k, krásná cena, vím jak jsou hračky v obchodě drahé. A v dnešní době je každá kačka dobrá.
@Gába27 píše:
@pata308 Naprostý souhlas. Pokud chci a vím, poradím. Ale opět to zavání tím skvělým čecháčkovstvím. Máš průser, dobře ti tak, sama si za to můžeš. Je to jednak smutné a jednak na
No promiň a není to tak? Jinak nevidím, že by tu někdo dělal nějaké nálety. Jen tu pár lidí vaše hýčkání a poplácávání uvádí na pravou míru. Porušila zákona a ne, není to v pořádku a fakt by se na problémy měla připravit. včetně sociálky, pokud pobírala dávky, závislé na příjmu
Blbost. Je vinna, prostě protože úmyslně obcházela zákon.