Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, ještě dotaz. Vím, že není v těhu dobrý vysoký krevní tlak, ale co nízký? Jak jsem psala, není mi dneska úplně nejlíp, teď se na mě trošku pokoušejí mdloby, tak si měřím TK a mám 90/47. Asi to zkusím zaspat, ale kdyby nebylo líp, tak pro jistotu pojedem na pohotovost… (malý kope, tak se tím zatím utěšuju…) ![]()
Bramburko , nízký tlak není taky dobrý, zkus si tlak zvýšit, dej si trochu kofeinu, skleničku vína ..... to neuškodí, tlak je potřeba, aby byl zajištěný dostatečný průtok krve tvým tělem i tělem miminka.
Dávej na sebe pozor! I.
Doufám, že jsem Tě moc nevyděsila, koukej ještě tady:
Nízký krevní tlak - je v těhotenství většinou normální a proto zvyšte příjem tekutin.
http://zdravi.idnes.cz/…-/zdravi.asp?…
.....prostě si vyber, tady píšou, že je to normální, pokud máš ovšem mdloby, řeš to, prostě si ten tlak zvyš.
Radko , to je zakon schvalnosti, dneska jsem cvicit nebyla - kombinace lenosti a taky jsem byla zdrbla z toho cukrtestu - ani ne tak z te dobroty, ale z toho vstavani v 6:10
![]()
Ve ctvrtek tentokrat taky nejdu, neb jedeme na chalupu … takze pristi tyden jdu do sebe a zkusim utery i ctvrtek … ok, minimalne ctvrtek
![]()
Urcite dej vedet, jaka je ta joga! Zrejme tam nekde narazis alespon na Kitty.
Bramburko , i na nizky tlak pozor, je z toho hned malatnost a mdloby, zadna radost
… jak jsi na tom s cukrem a se zelezem? Tradicni rada, radeji se zeptat doktora … opatruj se.
Juu, ten Aestetic ma pekne veci … se mozna vypravim do vzorkovny
… ale fusak asi az budeme mit vybrany kocar, at nehrajeme vsemi barvami ![]()
Drzte mi palecky at sebou neseknu nebo tak neco na te promoci! ![]()
Pa a dobrou!
KalinkoIvčo:mám dotaz,nestihla jsem dočíst a tak nevím jestli už jste náhodou neřešily ty čísla a kontakty na sebe. Před chvilkou mi volal manžel kamarádky (měla termín listopad),že se jim v 18.42 narodila Sofie a tak mě to přimělo se nad tím zamyslet že už nám to také pěkně utíká tak abychom o sobě něco věděli jako těhulinky na netu.
Ptám se přímo tebe protože tu dáváš dohromady tabulky a tak,tak se nezlob.
Zdravíme všechny těhulky a hladíme bříška Sabinka a Hanka
Aluško a Kitty - příští čtvrtek je na cvičení supl, ta naše cvičitelka je na školení a pak to další úterý taky. Takže já příští čtvrtek nepůjdu, tento taky ne, chci zkusit ten zítřek.
Aluško - užij si krásně promoci
Kitty - kdybys zítra šla na cvíčo, tak já mám černé legíny a červené tričko, velké břicho, delší vlasy hnědé (se zbytky různých barev:-) do culíku
Bramburko - můj Dr. říká, že nižší tlak je v těhu normální, já ho mám jako ty, ale pokud je ti na omdlení, tak si ho zkus zvýšit, abys neomdlela a neupadla.
Tak já jdu spát, dnešní vstávání v 5.45 mě dorazilo
. Dobrou
Dobré ráno holky.
Dneska teda byla noc.
Ve čtvrt na 5 mě vzbudila křeč.V pět se vzbudil Kuba,že je mokrý.A o půl šesté přišla Gabka,že má mokré pižamo.Normálně se mi obě děti počůrali. To se nestalo ani nepamatuju a navíc jsem v pondělí čistě povlíkala postele.No jako naschvál.Ale je pravda,že máme teď v bytě pěknou zimu.Snad začnou brzo topit,nebo tu umrznem.
Jdem se chystat do školky.Pa pa J.
Sabika píše:
Ahoj Holky,
tak je tu u nás tak ošklivo,kroupy a stálý déšť ani nemůžem se Sabčou na hřiště a tak hrajem na skovávanou.
Fusak řešíme momentálně také a chtěla jsem se zeptat (nevím jestli jste to tu třeba už nepsali nestíhám to dočíst) jestli se nechá ten Emitex 3v1 dát do autosedačky.
Zdravíme vás pa
http://www.babylife.cz/…ahledmmm.jpg
no já se dneska v noci taky necítila super, ale už je to lepší, tak snad bude vše ok.
holky to je zima co?
nemám bundu, kterou bych zapla, tak snad se ještě budu muset podívat po nějaké laciné
kitty25 píše:
no já se dneska v noci taky necítila super, ale už je to lepší, tak snad bude vše ok.holky to je zima co?nemám bundu, kterou bych zapla, tak snad se ještě budu muset podívat po nějaké laciné
to je aj moj problem.......zo vsetko mi brusko trci........ ![]()
Ahoj,
Krevni tlak - Muj KT po cele tehotenstvi je 90/50 nebo 90/55. Zatim jsem neomdlela, ale parkrat do toho moc nechybelo a nebo se mi stavalo, ze jsem byla tak malatna, ze mi neslo vstat. Doktorce jsem to ani moc nerikala. Uprimne receno, pomaha mi hodne pit (vodu
).
Bunda - Rano jsem vzala poprve svou normalni kozenou bundu a malem se udusila, taky nevim, v cem budu po porodu chodit ![]()
Honzik ma rymu, uz 3. noc po sobe byl asi 10× vzhuru a do toho dnes v pul 6 vyskocil z postele, jako by spal celou noc. Jsem uplne mrtva ![]()
Tehotenske cviceni - nasla jsem si asi pred mesicem cviceni ve factory pro, ale jeste jsem se tam nedostala. No a v pondeli mi to doktorka samozrejme zakazala…
Pocasi - no des, jak uz jsem psala, Honzik uz nastydl, vcera jsem venku na hristi malem umrzla, ale doma je samozrejme protivny a chce jit ven. Pozorovat Honzika, jak jezdi tam a zase zpet na motorce 2 hodiny, me fakt nebavi. A to bude jeste hur. Ach jo, proc nemuze byt porad leto.
Vaha - asi 9 kg nahore, nic moc. To zase bude 17 jako minule, snad to pak vykojim.
No nic, jdu neco delat. Mejte se.
Ahoj holky.
Tak je to v prd…
Na mateřskou nárok nemám
,dostanu jen rodičák. To by fakt naštvalo.
Jsem teď bez nálady.
Pa pa J.
Ahoj holky,
tak u nás je taky pěkná zima,každou chvíli prší.Doufam,že bude teplý podzim a ne pořád takhle hnusně.
Jiři,tak to je mi líto ,že jsi takhle pochodila.
Inge,at se Honzík brzy uzdraví.My zase dokola jezdíme na kole.
Bramburko,já mam tlak taky nižší,ale ne tolik jak Ty.Radši se porad s doktorem,tim nic nezkazíš.
Po 14 dnech slabších pohybů,mam v břiše asi 2 dny pěkně živo,mimčo se asi přetočilo,už nekope dole,ale pěkně po celém břiše a nejvíc nahoře.
Pa pa.
Ahojky těhulky!
Tak mám dnešní KO za sebou a vše je v pořádku i glukoza na které jsem byla minulý týden. Taky jsem byla na interně a tam bylo taky všechno v pořádku až na ten tlak jak tu píšete. U mě 100/65, což je proti některým z vás ještě hodně. Tak jsem si zas oddychla.
Taky jsem se objednala na příští týden na 4D ultrazvuk. Už se hrozně těšim, až to naše zlatíčko uvidim.
Další KO+UTZ 26.9.
Musim se pochlubit konečně jsem koupila něco tomu našemu mimískovi na sebe. Už ho nebudeme mít uplně nahatý. ![]()
A taky jsem objednala novou komodu do pokojíčku, aby jsme to měli do čeho dávat, bohužel doba dodání je 8 týdnů, pani ve Scontu řikala, že je tu možnost, že to bude dřív, ale že nic neslibuje.
Ahojky!
Tak dneska už je to lepší, resp. teď už je to lepší. Byla jsem donucena vypít kafe (normálně ho nepiju a nechutná mi), ale v práci mi bylo zase nějak nevolno…
. Tak už si to raději budu hlídat. Žáha pálí pořád, raději ani moc nejím, protože ze všeho je mi zle. Koupila jsem si ten Maalox, pomáhá víc než Rennie, ale vydrží to tak hodinu dvě… No to mám za to, že mi víc než půlku těhotenství bylo dobře. A ještě k tomu venku tak hnusné počasí… ![]()