Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,
tak už jsme doma, na půl uvařený, ale v celku ![]()
Honzík se tentokrát předvedl, otvíral pusinku a hrál si s ručkama před obličejem, kopal nožkama, prostě krásný. Taky se pochlapil a podle UZ naprosto přesně odpovídá 23+3, tak třeba fakt porodím toho 30.11. ![]()
Akorát mě překvapilo, že už máme 600 g, zdá se mi to nějak moc
, musím najít tu tabulku od Marti a zkontrolovat to
… sice doktor řekl, že to je jak má být, ale já chci rodit miminko tak 3,5 kg ne víc
...... uvidíme ![]()
Tak Sevco , držím pěsti na KO, teda měsíc a půl bez kontroly bych to nevydržela ![]()
Sabiko , taky držím pěsti do Brna, super, že budeš mít hezké fotky, viď ![]()
Holky, v tom hicu, žijete ještě
???? … jdu do bazénu nebo leknu!
Pa I.
Jejda, tak prcka chválím, jak je přesně podle metříku a při tom už máme být 23+4
.........no ten jeden den ![]()
Tak jsem našla tu tabulku, je na str. 84, no a na konci 24 tt máme mít 540 g, tak těch šest deka snad není moc navíc
![]()
… už jdu fakt do tý vody
Pa I.
Ahoj holky,
tak už jsme doma z dovči.Mam už vybaleno,zítra mě čeká velké praní a asi budem malovat ložnici a koupelnu.Manža má ještě dovču,tak ted budem pracovat.
Ivčo,to je super,že se vám Honzík hezky předvádí na UTZ,po těch nervech,tak si to konečně užívej.Jaká byla voda?
Sabiko,závidim že už máte vymalováno.Naše malá taky miluje bazén,na dovče si to pěkně užila.
Sevco,já taky pohyby ted tak často necítim.Určo bude vše ok.
Dobrou noc,pa pa.
KalinkaIvča , omlouvám se, že vám sem lezu, já patřím do ledňátek, ale známe se ze snažilek
. Kalinko, chtěla jsem se zeptat, jelikož jsem pročítala tak nějak zhruba vaší diskuzi a ty jsi psala o těch špatnejch tripplech a pak amniocentéze, jestli jsi byla předtim někdy ve 12. tt. na tom šíjovém projasnění a jak ti to vyšlo, jestli teda neva, že takhle otravuju ![]()
Jo, a moooooooc gratuluju ke zdravému Honzíkovi
![]()
(To naší pídě bude taky Jeníček
)
Ahoj holky.
To bude zase den.
Vypadá to,že bude zase vedro.Kuba od rána (od 7 co vztal) neposlouchá a ještě ke všemu mě bolí kyčle.Jak to,vy pracující, zvládáte?Celý den sedět? Já jsem seděla jen skoro celé odpoledne (při žehlení) a dneska si to pěkně odtrpím.
A to se musím odbelhat do obchodu a sehnat Kubovi to pyžamko.(V pondělí už nastupuje do školky.) S těma mojima loudama to bude trvat celé dopoledne.Ach jo.Teď opět po moc dlouhé době pociťuju,že auto je potřeba.
KalinkaIvča
Ahoj Ivčo.TO muselo být nádherné.
Těch šest deka by nemělo být nějak moc poznat.Nezapomeň,že ta tabulka je průměr.
Když tak bude mít Honzík při narození 3600 g.A to není takový rozdíl. A pořád je to ještě maličké miminko. Vím,ne. ![]()
Vladi1
Vítám tě z dovči doma.Jak bylo?Určitě suprově.
A s těma pohybama.....Hlavně,že je cítíš aspoň někdy.Třeba budeš mít mooooc hodné a klidné miminko.
Do mě Radek buší dost často a celkem silně,snad se vybouří a potom bude klidný.
![]()
Jinak všem, co malují nebo už mají vymalováno,celkem závidím.
Já chci taky.Ale musíme vydržet ještě 2 roky.Naštěstí to není taková hrůza. Letos vymalujem jen kuchyň a obývák.Teda jestli to ještě zvládnu.Martin má kocoury,i když maluje válečkem na bílo. Já to naštěstí umím.Tak já maluju a Martin uklízí. ![]()
No kafe dopité.Umyju si hlavu a padám se belhat na nákupy.
Pa pa J.
já teda chcípám se zádama a celodenní sezení je taky šílené, příští týden vyrážíme na dovču do Mikulova, tak se těším.
no už jen 2 měsíce, tak to snad vydržím ne?
Kalinko - dík žes připomněla tabulku - hned jsem nalistovala - tak v 22tt kdy nás měřili a vážili má mít mimi 350gr a my měli 420 - kamarádka 490..
tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat
Ahojda všem,
no abych řekla pravdu taky mě to v poslední době v práci dost zmáhá, bolí mě záda,jak sedím celý den u PC, ale vůbec nejhorší je to vedro, protože nemáme klimu, jen větřáky (z těch mě právě bolí záda).
Jinak jsem byla ráno na KO a Alex je v poho, zítra jdeme ještě na UTZ, tak už se těším (minule otevíral pusinku a šermoval ručkama), jsem zvědavá co na nás bude ukazovat tentokrát ![]()
Jo holky chtěla jsem se zeptat budete si kupovat monitor dechu?
Dneska mi přišly moooc pěkné těhu ryfličky z MMB
, tak jsem ráda, protože už jsem ten pupík neměla kam nacpat.
papa Sevca
Ahojky,
u nas nic moc noveho, kontrola minuly tyden v pohode, pristi az 3.9. a 21.8. test na cukrovku.
Nic mi neni, jenom jsem obcas tak malatna, ze nemuzu vstat, protoze bych asi omdlela. Krevni tlak mam 90/60 jako v prvnim tehu, takze tim to asi neni, tak nevim, co s tim ![]()
O vikendu budeme slavit Honzikovy narozeniny, tak si musim rozmyslet, co uplacam za dort, abych zitra nakoupila ingredience.
Od 1. srpna chodi Honzik kazde pondeli, stredu a patek na hlidani (pani od nas hlida cca 4 deti v jeho veku nebo trochu starsi) a vypada to, ze si uz zvykl a ze to snad bude OK. Doufam, ze to takhle vydrzi do meho nastupu na materskou. Do prace chci chodit, co to pujde. Prijde mi, ze prace me unavuje vyrazne mene nez hlidani Honzika ![]()
Takze tak u nas, moc gratuluju vsem k uspesnym kontrolam, vstupu do 2. poloviny tehotenstvi a tak.
Ahoj holky.
Tak jsme se asi před půl hoďkou vrátili.Stihli jsme se stavit na návštěvu.Kuba má dneska zlobivku.Od rána je to děs,ale teď to neřeším.Přišel taťka z práce,tak ať se chvíli čílí on.
No ne? Přece potřebuju klid. ![]()
Teda vy pracující máte můj obdiv.A pracující a navíc s dítětem(dětmi)? Tak to smekám. Mě nějak ti moji dva začali pořádně zmáhat. ![]()
MOnitor dechu…Ten kupovat nebudu.Už se na to někdo ptal dříve.Stejně spím dost lehce (co mám děti).A zapoměla bych ho vypínat.
A pak bych se děsila,co že se to děje.
![]()
Teď jsem si vzpoměla......
Když byla Gabča mimčo,tak jsem ji jednou měla v náručí.A najednou jsem se vyděsila,jak to,že není v postýlce.
![]()
To jen tak,pro pobavení.
Pa pa J.
Ahoj holky ![]()
No, mě to vedro taky docela zmáhá, mám nohy oteklé jak konve… Navíc (i když užívám ty prášky na žíly) se mi dále tvoří ty modřiny, ale už jsou takové škaredé fialové. Na jedné noze jich mám asi 10. Tak jsem zvědavá, co mi příští týden řekne obvoďačka. V práci už mě konečně začali šetřit (po mé blijícím dni v minulém týdnu)
, takže na nemocenskou asi ještě nepůjdu. Musím vydržet…
Jinak dneska jsem už musela vyrazit do obchodu pro nějaké těhu kalhoty - překvapilo mě, jak je to šíleně drahé. Skoro jsem si říkala, jestli se nevyplatí koupit nějaké dvoje normální kalhoty ve větší velikosti v akci… Nakonec jsem v C&A objevila těhu kalhoty za 275,– a sedí perfektně. Hned jsem přikoupila ještě těhu tričko a mám zas na chvíli vystaráno.
Jo, a zítra mě čeká test na cukrovku (dala jsem si předsevzetí, že dneska budu bez sladkého, bohužel má vůle je slabá…
). Tak držte palce, ať to dobře dopadne…
Gratuluju všem ke kontrolám!!!
Mějte se , papa ![]()
Ahoj těhulky,
pár dní jsem tu nebyla, ale dívala jsem se, že kontroly mimíšků jsou v pořádku, takže všem gratuluju ![]()
My jsme dneska byly na velkém UTZ. Ze začátku to vypadalo, že malou ani neuvidím. Doktor tam měl nějakou slečnu, asi mladou dr., koukali na monitor spolu, skoro u toho nemluvili
Pak naštěstí obrazovku natočil na mě a Klárku mi ukázal. Zrovna si cucala ukazováček, bylo to nádherné
Prohlížel srdíčko i ostatní orgány, všechno je podle něj OK. Podle MS jsem dneska 22+0, podle dnešního UTZ 22+5, tak to snad do těch Vánoc porodím.
Vedro mě taky zmáhá, navíc mě začíná pobolívat v kříži, tak jsem zvědavá, co budu dělat za pár týdnů.
Holky, ty nákupy ve slevách jsou super. Já se teď ale nikam nedostanu. Ulovila jsem si aspo%n na mimibazaru těhulacláče, příští týden dorazí, snad mi vydrží až do porodu. Mám sice těhurifle, ale nějak se do nich nevejdu, jsem širší v bocích a přes stehna ![]()
Tak se mějte, třeba vás ještě dočtu a něco napíšu
Dobré ráno holky.
Dneska to zase vypadá na pařák.
Ale aspoň,že se děti vzbudili s dobrou náladou. ![]()
Dneska máme na oběd zapečené brambory s mletým masem a rajčaty.Mňam.Dneska přijde návštěva a zůstane na oběd.To si dáme. ![]()
Pa pa J.
tady to zatím ujde, je pod mrakem, jsem ráda, ty vedra jsou děsný
vůle slabá - mám koláček
![]()
jinak monitor dechu nekupuji - dá se ale někde v Praze půjčit za 1000/0,5 rok, kdyby někdo nechtěl kupovat
oblečení pro Brambůrku - už jsme o tom i psaly, já chodím do HM, mají větší velikosti a ceny super, těhu je moc drahé, teď jsem ulovila v Nextu super trička za 170,–, akorát podprsenku jsem si koupila těhu (1000,–)
jinak kalhoty větší velikosti, jdoucí zapnout pod břichem už nezapnu
, takže budu muset ještě asi jedny dokoupit, nemám totiž na teď žádné dlouhé. V HM jsem ale sehnala super 3/4 s gumou v pase, nosím pořád. jo a mají tam super tepláky za 400,– kratší i dlouhé, s volným pasem, vhodné pro nás těhulky. krásný materiál, doporučuji