PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
15.11.09 23:18

leni: ja co jsem vycetla v moudrych knihach a diskuzich tak ta zatka ma byt tmava…prej az do hneda…ale na vlastni oci jsem to nevidela :nevim: a pisou ze muze odejit uz 14 dni pred porodem :nevim:

treba mi to vyvrati nekdo kdo uz to videl…jezis me odejit zatka 14 dni pred porodem…predstava 14 denniho hysteraku…no potes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
15.11.09 23:23

Mikit: Tak to souhlas…Nerada bych označovalo kdejaké píchnutí za kontrakci…hihihihi…navíc nám malují v porodnici 23-29.11.,takže se rodit nebude-))) BUď před anebo až po,jinak protestuju!!!! 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
15.11.09 23:27

Holky, taky máte tak oteklý nohy? Já úplně čumím, mě snad natýkaj před očima.
O tý zátce nevím, ale prej může být i čirá s krvavýma vlákýnkama. A nebo může být tak vodová a nenápadná, že si ani ničeho nevšimneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
16.11.09 08:38

Já jsem měla hlen bílý s příměsí krve, rozhodně to nešlo splést, do 4 hodin jsem odjížděla do porodnice. Ale fakt někomu odchází postupně a někdy mnohem dřív, takže dokud nemáte kontrakce a nebo neprdne voda, tak bych to neřešila.

Leni, já mám poslední dobou taky takovej bílej hustej výtok, asi to k tomu patří, i když mě to taky znervózňuje.

Jani, doporučovala bych písemky před porodem, šestinedělí je fakt jízda hormonů, já jsem nebyla tak 14 dní schopná skoro normální komunikace a spočítat si peníze v obchodě. Fakt mimoň. Jinak mě v prvním těhotenství taky otýkaly nohy, teď je to zatím OK.Sundej si radši všechny prstýnky.

Vyfotila jsem včera teda ten můj břich, jenže já než to narvu do kompu a sem, tak to možná i dřív porodím :oops: Jedu se do Prahy ostříhat, musím se dát do kupy, po porodu se zas půl roku pořádně nikam nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
16.11.09 09:24

Ahoj holky !!!

Tak se hlásím po víkendu.

Debata o odtoku plodovky a hlenové zátce je zajímavá, taky mám pocit, že to nepoznám :((( O víkendu jsme byli na prohlídce porodnice a tam ta PA říkala, že často maminky vnímají odtok plodové vody, že v nich jakoby něco lupne a pak to teče. To co vídáme v amerických filmech je prý docela častý :)))
Jinak hlenová zátka… jojo, má být tmavě krvavá..pokud je světlé krvácení, okamžitě valit do porodnice.
U vody je to tak, že by měla být bezbarvá nebo narůžovělá (pak do 2h dojet do porodnice). Pokud je nazelená, nažloutlá tak okamžitě do porodnice.

Jinak ta prohlídka porodnice byla moc super (FN Bohunice), stručně nám řekli jejich standardní postupy, kudy přijet do porodnice, atd… Potom byla prohlídka porodních boxů a pokojů na šestinedělí. To co mě docela dostalo je, že tam mají ty porodní boxy vedle sebe a nejsou tam klasické dveře. Vypadá to jako minipokojíček ale dveře jsou spíš jakási příčka ze skla..myslím, že tam asi člověk slyší jak se heká vedla, to asi hysterkám jako jsem já, moc nepomůže :(((

mikitaa: jj, naprosto ti rozumím´. Jsem asi stejná…už teď chytám paniku. Při té prohlídce porodnice tam byla jedna maminka na porodním boxu a jednou tam hekla a já sem myslela, že padnu…záchvat paniky jak prase… Vůbec netrpím tím přáním jako „už aby to bylo, já chci rodit“…spíš „ještě nééé, já se bojííím“ :))) Asi nad tím nesmím moc přemýšlet no :)

Jinak jsem konečně dobalila tašku..no jsou dvě…když si člověk má vzít i toaleťák, 2 balíky vložek, župan..tak kam se to má narvat, že ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.11.09 09:42

Zdravím při pondělkovým ránu, s tou vadou ani zátkou neporadím…já jsem přenášela cca 10 dnů, tak mne poslali do nemocnice, a vyvyolávali…3 den jsem už říkala dr že pokud ten den neporodím, tak to balím,takže mi vodu píchli, barva taková čirá do růžova..
Xlenininko: já také řeším příjmení bez - ová, ale řekli, že to dopředu nelze, až po narození…žeby nějaká změna??? :-?
Jinak už mám aspoň oblečení trochu přichystané…a za mnou je velký předvánoční úklid, pořád zháním ještě kočárek… :roll:

hezký začátek týdne

ela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
16.11.09 09:45

EL: To bude asi tím, že my musíme dát dotazník do nemocniční matriky už 3 týdny před porodem,takže proto si asi zároveň budeme vyřizovat i ty papíry na příjmení-vím, že holky říkaly, že jinde se to takhle nedělá…takže těžko říci, jak to vlastně je…-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.11.09 09:52

Teda, 3 týdny to je docela hooodně dopředu..já jsem minule měnila jméno cca 10 minut před porodem, nějak se mi to rozleželo…naštěstí to byl kluk, tak jsem -ová nemusela řešit, ale ptala jsem se na to a říkali mi že až po narození…alespoň u nás ve slezsku.. :-)

Hezký den

ela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
16.11.09 10:57

Jezisi holky, to me vubec nenapadlo řešit nějaký -ová, když já nejsem a v oddacím listě je jasně napsaný, že dcera bude bez. S tím jestli mě někdo bude po porodu otravovat, tak asi něco uslyší. Ty úřednice jsou někdy opravdu na baterky.
Loli, s těma boxama…i kdyby tam byly normální dveře, tak by to nepomohlo a bylo by slyšet, jak baby rodí. Věř mi, že až budeš mít bolesti, bude ti úplně fuk, jestli tě někdo slyší nebo ne. A ptala ses na ten porodní plán a takové ty věci? Dali ti nějaký seznam, co musíš mít s sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.11.09 11:41

ela: a bud rada ze si vdana…pac my uz mame potvrzeny jmena na matrice mesic :lol:

loli: taaaak…nechcu rodit…te moje oblibena veta v posledni dobe :lol: jinak tady je porodnice uplne pruchozi…jen nadstandart je oddelenej fakt dverma…jinak dvere vubec nejsou…kdyz sem byla na monitoru tak tam rodily zrovna dve zensky - nehekaly ale fakt rvaly - no a to byl okamzik kdyz sem rekla ze ja rodit teda nebudu :lol:

ve ctvrtek jdu na KO tak su napnuta jak ksandy…pac mi teda reknou bud at se jdu objednat na cisar nebo ze se prcek otocil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
16.11.09 11:53

Mikit, ja jdu taky ve ct a taky bych mela mit novy info…akorat doktor furt dela, ze nic, ze je vse ok. Jestli me neposle…pujdu sama :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.11.09 12:12

no vidis…mame stejne stary mimouse tak aji kontroly..nechodime ke stejnymu doktorovi??? :)…tak skoda ze sem se nerozhodla pro ty bohunice mohly sme aji rodit stejne :lol: me moje dr na cisar zas doporucovala spis milouse…ale asi zustanu u te breclavi…je tam takovej rodinej pristup a to se mi libi…ivancice by se mi libili nejvic ale je to zruky..martin by to mel slozity tam za mnou jezdit.

joooo a chcete jeste pobavit…vcera sem vylezla z vany…tak sem stala naha v kuchyni…martin na me kouka..a rika..prosimte jdi se obliknout…vypadas jak velryba nakurich nozkach :lol: no nejsou ty chlapi mily? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
16.11.09 12:28

Mikit, tak to ja mam zas opacne. Kdyz jsem naha, tak na me manza cuci a prohlizi si me…kontroluje, jestli je bricho dost veliky…boze az je mi trapne. Nechapu, jak se mu to bricho muze libit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
16.11.09 13:29

Ahoj holky, dneska jsem měla fakt srandovní sen. Normalně jsem jako seděla u stolu a najednou mi pod žebry z břicha šouhala jedna nožička a pinďour s pytlíkem,tak říkám taťkovi, koukej on je to kluk a ne holka, jak říkali a pořád koukáme na toho pindíka.Nakonec mi ten chlapeček pod žebry vylezl celej a já byla úplně v klidu, jako by to bylo normální :lol: :lol:

Dneska jsem nedobrovolně uklidila ve špajzce,protože se mi tam rozbila flaška piva a rozlila úplně všude :roll:

Čučím,že může být nějaký problém s -ová 8-o u Verunky jsme nic takového nemuseli řešit, tak doufám,že ani teď.

Tááááák teď jsem spokojená, pochvaly obrázku mě hřejí u :srdce: díííky :kytka:

petrush
tak to je dobře,že jsi na to v porodnici nebyla sama :palec:
S tím jménem promiň,ale musím se fakt smát,nu Vojtíšek i Martínek jsou pěkná jména.Tož příště to bude Martínek nebo Martinka noooo :-)

Leninko
hih já nestraším,to bylo takové malé požární cvičení :lol: Od té doby je klid,tak to fakt asi bylo z toho sexu+macmiror.Ještě jsem zvědavá na čtvrteční kontrolu, jestli ty kontrakce třeba neotevřeli hrdlo.
A co boty už máš?
Leninko ta zátka jak vypadá, co jsem slyšela,tak u každého trošku jinak. U mě to byl takový hlen,fakt to nevypadalo jako výtok, bylo to narůžovělé a světlé a hlavně toho bylo dost.Když to na mě přišlo,tak mě to nutilo pořád chodit na záchod čůrat i na velkou a tak jsem ten hlen měla snad pětkrát po sobě na tom záchodě, nešlo to přehlédnout.Ale je fakt, že někomu odejde dřív než rodí,to pak nevím jak to probíhá :nevim:
Koukám,že od alzi raději nic nebrat :-?

mikitoo
máš pravdu Magdicka se dlouho neozvala :think:
A neboj, třeba budeš ještě sama ze sebe překvapená,že budeš v klidu druhá polovička bude na hromádce :palec:
Držím palce ať je mimouš otočený a nemusíš na císaře.
:lol: :lol: :lol: velryba na kuřích nožkách :lol: to nemá chybu

JančoK
Krtka jsem od ruky nemalovala,to bych fakt nezvládla.Udělali jsme fintu.Promítli jsme dataprojektorem obrázek na zeď a tužkou slabě obmalovali a pak postupně 14 dní vymalovávali.
V té škole dlouhé sezení, to je fakt na nic,člověka pak všechno bolí.Nu já bych to asi teď nedala, musela bych to odložit. Mám totiž hlavu plnou jiných myšlenek a na školu bych neměla ani místo ani náladu.
Pokud to budeš dál zvládat, máš můj obdiv :potlesk:
Oteklé nohy, nemám vůbec,ale určitě to nahlaš u dr.

Roxo
Se jdeš šlechtit k porodu,aby jsi měla u pana doktora protekci že? :lol: :-P Neee, vážně chápu tě, protože já jsem taky raději skočila k holiči. Naposledy jsem byla v minulém těhu, od té doby jsem se nějak nedostala :oops:

Lolinko
U nás jsou porodní boxy, tak vedle sebe,ale nějak si nemůžu vybavit, že bych slyšela někoho jiného rodit, nějak jsem vnímala jen sama sebe…no joo ostatní mě prostě nezajímaly :mrgreen:

Mějte se děvčata dobře opatrujte pupíky a sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
17.11.09 07:41

ahoj nestihaaaaam :-D ale uz mam napeceno tak uz vas nebudu zanedbavat :mrgreen:

mikit uplne mi me pripominas, ja uz jsem taky uplne na dne, mam pocit ze manzla vubec nezajimam, prijde z prace ani skoro nepozdravi, kdyz mu neco vykladam ani me neposloucha, proste total nezajem obcas to na me tak prijde ale ted jak uz jsme v tech stavech je to horsi ze.. taky jsem prestala uplne komunikovat a on trosicku zacal. a pak mi zvedlo naladu ze jsme se sli podivat na novy byt a on je taky nadsen. akorat to neni dostaveno tak ze je to daleko. ale ty mas aspon kam zajit i kdyz verim ze se ti samotne nechce, ja jsem stejna. ale tady jsem fakt odrizla od sveta a ani neridim. uz abysme byli v novem. jeste k tomu porodu taky az to budes popisovat bude to znit tak ‚normalne‘ ale v tu chvili to bude mazec.. :mrgreen:

Petrus me tvrdne bricho a mam bolestive kontrakce uz od pateho mesice, i s juli jsem to tak mela tak tomu vubec neprikladam vahu. a s tim briskem, musis tomu dat cas, ono to fakt trva nez splaskne uplneale splaskne neboj n :-D

cancerko ja kdyz jsem otevrela tu fotku tak se mi smazal cely prispevek a reklo mi to ze mi to fotku nezobrazi, byla jsem tak nasrana :lol: ze uz se to bojim otevrit, ta to zkusim az to dopisu je? jen jestli me tygr necha, kdyz az potom.

leni no jeje urady… :roll: snad to brzo vyridis a mass klid, vytok mam taky furt ale zatka nevim pry t poznas :-? jen vim ze plodovka je naruzovela

tak tygr je vzhuru tak zas nestihnu zareagovat na vse. ale aspon neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí