PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3221
1.12.09 09:22

Magdi: O Roxe víme, dostali jsme echo-)Jsem jen zvědavá, co ta Mikitaa,jestli už, nebo jí ještě trápí…S kojením teda neporadím,ale taky si myslím jako Batata,že si každá musí najít asi svůj vlastní rytmus s mimi…/i když to se mi to kecá a pak budu na prášky…-)/ Julča je teda kouzelná-) Prý to takhle holčičky dělávají,že napodobují maminky-i já to prý dělala…Jen teda bac bac musí holt vynechat, no…ale to se určitě brzy odnaučí, neboj-)

Stazi: Jsi mě docela překvapila otázkou co si bereme s sebou k jídlu do porodky-já teda asi nic, max nějaké bebe-v nejhorším případě vyšlu muže pro nějakou baštu někam…ještě kdybych měla myslet na tohle…už takhle si myslí, že půlku věcí zapomenu…-))))))))

Jinak teda nevím jak jste na tom Vy,ale já se už půjdu asi odstřelit, ten stav je už k nevydržení…Chytla jsem rýmu,takže jsem včera jsem šla vysílená spát už někdy ve 22h…celou noc jsem pořádně nespala,byla asi 5× čůrat,jak Batat trefně říká-byla jsem jak grilované kuře a při každém otočení neskutečná bolest třísel,zas a všeho…takže byť jsem spala asi 10h,mám pocit jako bych nespala vůbec…Představa dalších třeba 14dní v tomto stavu mě teskutečně děsí…-( Už raději od včerejška ani nechodím ven,protože se sotva plazim a každej pohyb navíc je zbytečnej…Máte to taky tak,nebo jsem blázen jen já?…-))))

Jinak teda těhulkám co nejpohodovější den a maminkám dobré mlíčko a hodná miminka!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
1.12.09 09:53

Jo, Leni mám to úplně stejně. Nikam nechodím, jen k doktorovy a v neděli jsme byli trochu na procházce ( no jen se podívat na stavbu domečku) a pak v krámě, bo prostě žádný tůry prostě nedám. Jsem ráda, že teď máme tak malej byt, že se tak nenaběhám, hihihihihi :lol: .
Hele a blbě se vejdu i do auta, na řízení mám najednou nějaký krátký ruce :think:

Taky si do porodky nebudu brát žádný jídlo, maximálně tak nějaký ten hroznový cukr a nebo čokošku.

No, nic jdu dát spršku a pádím na monitor a na kontrolu. Zpět budu až odpolko, tak nestresujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
1.12.09 10:01

Jéé ahojky vítám magdičku doma,,kojení si myslím že se upraví,,mikit snad tě nebudou trápit,,alespon budeš pod konrolou,,holky juj co máte rýmu je mi vás líto vím jaké to je,,po včerejší ko mě pekně bolelo v podbřišku ale už je to lepší,,dneska mám v plánu uklízet jelikož jak jsem měla tu kyčel bolavou neudělala jsem nic ted je mi mnohem lépe a mám víc enrgie,,rýma už se mi taky lepší tak sjem ráda,, :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
1.12.09 10:21

magdicka: ahooooj, vitám tě zpět i s Elisou :)))) Ať je vše ok a to kojení se spraví..prd o tom vím, tak nemám co poradit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
1.12.09 10:33

Holky, ja se posledni 2 dny citim tak nejak lip a dokonce i lip spim 8-o Jak jsem si myslela, ze uz ani den nevydrzim, tak ted jsem nejak plna energie. Vcera jsem dokonce zvladla vsechno co jsem si naplanovala 8-o 8-o 8-o . Ted se uz pomalu chystam do nem.jeste musim malyho odevzdat kamosce. Ona mi zakazala ho tahat s sebou :oops: Tak jsem rada, aspon budu mit klidecek. Vratim se domu az asi hodne pozde, takze dneska asi uz psat nebudu.
Jo jinak jsem vcera byla na „mensim“ nakupu. Jsem se asi zblaznila toho tolik tahat, jeste ze jsem s sebou mela synacka. Moc mi pomohl. Predstavte si, ze jsme jeli salinou asi 5 zastavek a ti koko…me nechali stat s deckama na schodech. To se mi asi jeste nestalo. Hned vedle nas stal asi 80letej dedula a z mista pro invalidy se na me krenila asi 16 leta vypatlana holcina. Za normalnich okolnosti bych ju asi za ucho z te sedacky vytahla aspon kvuli dedulovi, ale vcera jsem tak nejak asi rezignovala. Ale chapete to?? Se vubec nestydela… :poblion: :pocitac:
Magdi, to je fajn, ze mas uz mllicko a ze je to lepsi…vydrzat vydrzat a pujde to :kytka:
Holky co jdete na kontrolu…dobre poridte!!
Ja jsem myslela, ze navstivim Mikitku, ale psala, ze ji tam nepusti ani chlapa, takze ji asi jen napisu. To je zajimavy, jak ma kazda nemocnice jinej nazor na postup porodu a druh. Ze ji rekli, ze cisar nehrozi. Oni to totiz musi obhajovat pred pojistovnou a pro pojistovnu poloha KP neni duvod. To znam…uz pred 11 rokama, kdyz jsem tam byla ja. Stejne ho nakonec museli udelat. Tak uvidime… drzime palecky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
1.12.09 10:47

Batato: Tak abys nebyla další na řadě, když máš tolik energie :mrgreen: To se tak říká,že většinou tak dva dny před porodem,bývají maminy fit a zvládají toho hafo, jako kdyby vůbec nebyly těhulky!-))))Čímž pádem mě to rozhodně nečeká,protože jsem jak lazar bez energie… :lol: Každopádně s tou holčinou-ohnout přes koleno-já to taky nesnáším. Jedu v tramvaji a pustit mě chce stará 80ti letá babička a před ní sedí mladík, kterej dělá, že nevidí ani neslyší…to mě vyloženě štve. V takovou chvíli si neodpustím poznámku,že to přece nejde aby mě pouštěla sednout, když jsou tu jiní gentlenani…což je ale stejně k ničemu a je nenapadne se vednout…Je zajímavé, že mě fakt za celou dobu těhu pustili sednout vlastně jen ženský-nevzpomínám si ani na jednoho chlapa…Smutné…

Jančo: Tak ať Ti KO dopadne dobře-třeba si Tě tam už nechají-termín máš už za 4dny…tak to jsem zvědavá-) Držím pěstičky!

Luci: To je fajn, že je Ti lépe a máš i více energie! Hlavně že ta rýma odchází, je to fakt pěknej vopruz…bojuju s heřmánkovým čajem s citronem a s česnekovou pomazánkou…-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
1.12.09 11:10

Leni, taky si to rikam…vsak jsem psala o tom, jak jsem ejdnou surovala jak diva a pak jsem zustala v nemocnici 12 dni, ne? :lol: A ja furt chodim po byte, kde bych jeste co uklidila…no je toho tady dost, ale prave to me znepokojuje…
Navic jsem vcera koupila latku, chtela bych usit volan na postylku, aby nebyly videt dole v supliku ty pliny. Se to prodava jako prosteradlo za skoro 500, tak jsem koupila vcera za 150 krasnou bezovou latku a neco spichnu…jestli to stiham..kdyztak az se vratim s miminkovou :lol:
Jinak Leni s tim MHD, me vetsinou pousti chlapy, baby obcas. je to tejden zpet, kdy jsem nastoupila a sedela tam baba s kocarkem a vedle ni 1 misto jinak vsude plno. Tak jsem posadila malyho. Na klin ho vzit nemuzu, bo zadnej uz nemam :lol: Ona nic, nechama me stat…asi uz zapomnela jaky to je tahat takovy pupcisko :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
1.12.09 11:15

stazi jen naber u nas se vari dobre a stejne jsem chcipala hlady, nake slane krekry a bebecka no jak radili uz holky, ja valila piskoty :-D

kojeni od vcera supr, co 4 hodky tak doufam ze ji to vydrzi

batat to je des ti pubosi, doufam ze to vychovame lip teda :think: a setri se jo? ale ja jsem stejna tak mam co kecat.

holky vydrzte za chvili bude pupek dole, je to uleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
1.12.09 11:19

Batato: Hihi…no jo, vždyť to jsi vlastně myslím včera psala s tou nemocnicí…se fakt picnu…No jo,tak v nejhorším případě ušiješ volán až bude malá doma-) Úplně Tě chápu-taky mám ještě došít přehoz přes postýlku a už týdny a týdny se k tomu nemůžu dokopat-takže držím pěstičky!-) No a to MHD-to by mě možná nakrklo úplně nejvíc, ženská s kočárem…tak to teda fakt nechápu…člověk by řekl,že právě tyhle ženský by měly mít pochopení,ale evidentně to tak teda není…Já mám doma taky bordel jak v tanku,ale dnes fakt nemám sílu ho uklidit…a možná ani zítra…ani jindy…-) Bych sebou nejraději plácla o gauč-jenže nám ho dnes čistili,takže mám na 2dny útrum… :mrgreen:

Magdi: elinka je teeeedaaaa kouzelnáááá…fakt krásná! Je super,že kojíš po těch 4hoďkách,tak ať to vydrží!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
1.12.09 15:38

Ahoj holky,
určitě Vám dala Farska vědět,že už máme Klárinku na světě :-)
Podařilo se to vyvolat hned první tabletkou.Kontrakce nastoupily cca do hodiny a půl.Nebyly nijak silné,ale bylo mi jasné,že se to rozběhne.
Nevím jestli chcete,abych popsala celý porod,přece jen to máte před sebou,tak nechci nijak děsit. :wink:
Každopádně co se týče nízké váhy, tak Klárka měla 2480g,apgar score 10-10-10,do první dětské vizity shubla na 2300g a pak začala hned nabírat,když jsme šli domů, měla 2390g.Žloutenku neměla a jiné potíže taky ne,kojí se dobře i když musím trochu hlídat bradičku, kterou si občas upraví podle sebe a pak špatně saje,s každým kojením, je to ale lepší.Nakonec jsme tedy šly domů klasicky čtvrtý den (tedy v neděli).Dneska jsme byli na první procházce.
Porod byl bez komplikací a i bez nástřihu,PA si myslela,že bude potřeba šít něco uvnitř,ale pak zjistila,že ani tam nedošlo k žádnému poranění.Musím říct,že to bylo super, protože hned po porodu jsem si normálně sedla a běhala jsem jak laňka,to když si vzpomenu na dny po porodu Verunky, nedá se to srovnat.
Co se týče bolesti,tak jsem byla fakt dost překvapená,jak silné kontrakce jsem teď měla, někde v půlce porodu, jsem si myslela,že už bude konec,protože silnější už to minule nebylo a ani být nemůže…nu a on se nějak konec nekonal a bylo toho předemnou ještě hooodně :roll: a to mi ani nedávali žádnou kapačku na posilnění kontrakcí.Jsem se fakt až styděla a i omlouvala, jak jim tam řvu :oops:
Teď si jdu přečíst, jak je na tom Magdička a ostatní holky :-)
Jo a pokusím se sem dát fotku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
1.12.09 15:39

a ještě jednu fotku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
1.12.09 16:16

Cancerko vítám vás doma,,maličká je šikovná,,je fajn že porod proběhl bez trápení,,ja bych si ho přečetla celý nevím jak holky,,jak dopadli kontroly holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
1.12.09 16:24

Cancerko: Vítej zpět doma! Klárinka je hezoučká-se Vám povedla :mrgreen: Hlavně že jste obě zdravé a pořádku!Gratulujuuuuu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
1.12.09 17:07

Všem moc děkuju za gratulace :kytka:
Magdi
normálně fakt jsem na tebe druhý den po obědě myslela,že za chvilku jdeš na sál a budeš mít taky miminko u sebe.Moc gratuluju k Elise koukám,že není o moc větší než Klárka,je to taky taková mala myšička stočená v klubíčku,že? :-) Je krásná roztomilá blondýnka :-)
Kojeni bude určitě ok, opravdu dokud neni mliko,tak se mimčo nezasytí.Tak držím palce at vydrží 3-4 h interval. :palec:

Roxo
gratuluji k narozeni Kryštůfka :kytka: to je fajn,že jsi to měla rychlé :wink:

jejda mikitko doufám, že je vše ok a jste oba v pořádku. aha takže doktoři panikaří a děsí tě

Leninko
díky za pochvalu , však to byla precizní výroba :lol:

Jsem ráda,že jsme to zvládli ještě před zakázanýma návštěvama,takže návštěvy i tatínek k porodu mohl bez problémů.
Co se týče kojení mlíko se mi vytvořilo brzy a stahování dělohy u kojení,to je teda mazec 8-o , naštěstí to trvalo fakt jen do nedělního rána.
Verunka je na mikulášovi s taťkou a brzy už se asi vrátí.Taky mi tu nějak začal smrdět uzlíček v ruce, tak jdem měnit plínečku.
Až budu mít zase chvíli,tak se ozvu.

ju a doplnila jsem miminka do seznamu

paaaa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
1.12.09 17:23

Ahoj ženy, tak předně vítám Cancerku doma.

No, já dnes po kontrole. Zítra nastupuji do špitálu. Za poslední týden jsem přibrala 3 kg, což není normální a mám oteklý snad i uši, to se doktorovy nelíbí a taky Kačenka je dle dnešního měření 3900g a cca 52 cm, což se mu taky nelíbí, bo já jsem prcek a on mi na rovinu řekl, že tak velký dítě prostě normálně neporodím. Takže nastupuji na pozorování a aby vymysleli jak a kdy Káču přivedou na svět. Jsem z toho docela vyplašená, že normální přirozenej porod nebude a i je mi to líto. Dítě je stále velmi vysoko a čípek uzavřenej. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí