Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak bohužel, jste to neměli příjmat. Když chtěli tak moc dat něco dětem tak jim měli založit nějaký stavebko, sporici účet, investici apod. Zkusila bych s nimi vše v klidu probrat, že jste moc vděční ze vám takto vypomohli, ale je to prostě vaše bydlení, takže to bude podle vás. Vaši mají jen tebe, že jsou tak závislí a chtějí bydlet blízko?
@Anonymní píše:
@terien Oni si už našli jiné bydlení a mají penzion, který provozují…My s mužem jsme byli zásadně proti aby něco prodávali, ale naši mají pořád pocit, že musí organizovat život ostatním…byly z toho strašný hádky
Tak k čemu to bylo? To jste mohli jít dočasně do penzionu vy a byl klid.
@terien Ten penzion není uzpůsoben na bydlení s malými dětmi, takže nemohli.
@Anonymní píše:
@poučená Já spokojená byla, ale našim se pořád něco nezdálo, já se často informuji jak probíhá rekonstrukce, jezdíme tam o víkendech, teda spíše můj muž, já mám malá dvojčata a nechci je tahat do toho bordelu. Samozřejmě nejradši bych byla kdybysme si to zařídili celý my, ale to oni nechtěli a hádali se abysme si ty peníze vzali a koupili dětem dům, že kdoví jaká bude doba..jenže ted jsou naštvaní, protože byt se už prodává a zřejmě půjdou do menšího než kde byli a máma je z toho nervní a každého hlavně mě buzeruje a začala mě sledovat co si píšu s manželem. Vyšli jsme z toho jako dva nevděční neschopáci.
Takže maminka má nervy na pochodu.
Otec s mužem se ale třeba umí domluvit?
Není někdo další, třeba z širší rodiny, kdo by tu situaci uměl uklidnit?
Samozřejmě, že lidem sluší vděčnost, ale zase se nesmí nechat vydírat.
Rodinné vztahy jsou křehká rovnováha.
Není možné, domluvit s rodiči, že se třeba na měsíc neuvidíte, protože jste z hádek rozrušení a potřebujete se uklidnit?
Věřím, že se maminka uklidní a zase to budou báječní rodiče. Vždyť vás milují, chtějí pro vás a vaše děti to nejlepší. Jen že se někde něco úplně nepovedlo, ale to se stává.
Nejde to mamince nějak kompenzovat, to co ji vylekalo? Ono se zvenčí nikdy nevidí do všeho, co se v rodinných vztazích vlastně řeší. Možná tam o to bydlení až tak úplně nejde?
Příspěvek upraven 30.10.20 v 21:55
@JancaS84 To je neznáš, oni jsou strašně organizační typ, prosazují si hodně svoje…mají ještě staršího syna. Oni jsou hodně fixovaní na moje děti, takže proto. A jak jsem psala, chtěli pomoc s bydlením, není přece výjimka, že rodiče pomáhají svým dětem i finančně s bydlením, ale tohle byl špatnej krok. Hlavně ted už budeme pořád ty neschopní co nám pomohli s bydlením. a ted jsme jen ti nejhorší.
@Anonymní píše:
@terien Ten penzion není uzpůsoben na bydlení s malými dětmi, takže nemohli.
Hele já se v tom nějak ztrácím, přijde mi to všechno šíleně překombinované a ve finále nejste spokojen nikdo. Co jste měli nebo neměli už je teď jedno, vydrž do stěhování, pak si s vašima promluvte a zkus jim to vysvětlit. Se staříkama je to někdy složitý.
@Anonymní píše:
@JancaS84 To je neznáš, oni jsou strašně organizační typ, prosazují si hodně svoje…mají ještě staršího syna. Oni jsou hodně fixovaní na moje děti, takže proto. A jak jsem psala, chtěli pomoc s bydlením, není přece výjimka, že rodiče pomáhají svým dětem i finančně s bydlením, ale tohle byl špatnej krok. Hlavně ted už budeme pořád ty neschopní co nám pomohli s bydlením. a ted jsme jen ti nejhorší.
tak jim ty prachy vrať ![]()
@poučená No, říct našim, že se na měsíc neuvidíme, tak to by se šíleně urazili a oni tak dlouho nevydrží nevidět děti. Naši jsou strašně vztahovační, hodně se chytaj za slovíčka, kdo co řekl a jak a jak se tvářil apod…rádi své děti dirigují, jsou tak zvyklí od svých rodičů, mají teorii, že rodič může všechno a i číst konverzaci manželů…ono to bude dobrý, ale ne ted. Podle mě jsou z celý situaci nešťastní, chybí jim jejich starý byt, kde žili 15 let, ted pujdou do menšího, jsou z toho hlavně teda máma nervozní a hledaj na všem chyby a já a manžel jsme po ruce, tak řeší nás. Vadí jí už vlastně na mě všechno…že nejsem posedlá úklidem jako ona, že sem-tam okřiknu děti když dělají neplechu, že nevyřím složitá jídla jako ona…první den to mi říkali jak mě obdivují, že jsem s 2 dětmi tady dokázala v tak malém bytě vydržet a pak další dny už jen vyvolávali hádky kvůli všemu a dnes máma vytáhla tohle…finační pomoc od rodičů je fajn, ale ne vždy se to vyplatí…radši bydlet skromně v malém bytě a mít klid než v baráku být celej život někomu zavázaný..
@PaníBovaryová Já tam psala, že peníze dostanou z prodeje bytu, dům na který nám dali část peněz je již koupený…problémy a hádky nastaly až ted ke konci.
Až budete pryc a vasi si predelaj byt podle sebe, tak se to srovna. Pak at si prijedou k vam na kafe, pokecate a bude to v pohode. A kdyz ne, tak jim reknete, ze ten mega a pul jim splatite… Proste uz jste byli vsichni zvykli na svuj klid a pak najednou bum a bydlite dohromady. Uz jen tyden… neda se tam driv? Kdyz bude kuchyn+wc hotova tak neni co resit a uz bych volala stehovaky ![]()
@Anonymní píše:
@poučená No, říct našim, že se na měsíc neuvidíme, tak to by se šíleně urazili a oni tak dlouho nevydrží nevidět děti. Naši jsou strašně vztahovační, hodně se chytaj za slovíčka, kdo co řekl a jak a jak se tvářil apod…rádi své děti dirigují, jsou tak zvyklí od svých rodičů, mají teorii, že rodič může všechno a i číst konverzaci manželů…ono to bude dobrý, ale ne ted. Podle mě jsou z celý situaci nešťastní, chybí jim jejich starý byt, kde žili 15 let, ted pujdou do menšího, jsou z toho hlavně teda máma nervozní a hledaj na všem chyby a já a manžel jsme po ruce, tak řeší nás. Vadí jí už vlastně na mě všechno…že nejsem posedlá úklidem jako ona, že sem-tam okřiknu děti když dělají neplechu, že nevyřím složitá jídla jako ona…první den to mi říkali jak mě obdivují, že jsem s 2 dětmi tady dokázala v tak malém bytě vydržet a pak další dny už jen vyvolávali hádky kvůli všemu a dnes máma vytáhla tohle…finační pomoc od rodičů je fajn, ale ne vždy se to vyplatí…radši bydlet skromně v malém bytě a mít klid než v baráku být celej život někomu zavázaný..
Toto si ale nemůžete nechat líbit. ROZHODNĚ NE. Jste už rodina, už nejste svobodná dcera. Toto nemá perspektivu na uklidnění a vás to převálcuje, nervy vám to zničí. Když se lidé rozhádají, tak už si věci neumí vyjasnit, protože si každý trvá na svém.
Já vám doporučuji, na půl roku distanc. Já lepší řešení nevidím. Ať se urazí, jak je libo, ale váš rodinný klid je důležitý. S dětmi to snad bez maminčiny pomoci zvládnete.
Maminka si pak třeba všimne, že je lepší se s vámi nehádat, aby vás neztratila.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová Já tam psala, že peníze dostanou z prodeje bytu, dům na který nám dali část peněz je již koupený…problémy a hádky nastaly až ted ke konci.
z čeho teda pramení váš údajný nevděk? Za co máte být vděční?
@PaníBovaryová Za to, že tu rekonstrukci zařizuje můj táta (Našel firmu, jezdí se tam dívat jak pokračuje rekonstrukce atd.) Ty peníze my ani fyzicky nemáme, má je táta a ten taky rozhodoval o tom jaká firmu, za kolik atd. Takže těžko by muž nebo já zařizovali, když nemáme peníze. Manžel pracuje do večera, takže nemá čas přes den jezdit na dům jako můj táta, který jako podnikatel může kdykoliv odjet kamkoliv, to mu taky manželovi vyčítají, že se málo zajímá atd…Když jsem jim to na začátku říkala, že my na to nebudeme mít čas předělávat a jezdit tam, tak táta hned, že neee, já to zařídím atd a ve finále jsme ti nejhorší, nevděční, čte mi zprávy co si píšeme s mužem, vyhledává hádky atd…
Zakladatelko, máte to opravdu na všechny strany zamotaně obtížné.
PŘEJI VÁM PEVNÉ NERVY
![]()
@poučená Já spokojená byla, ale našim se pořád něco nezdálo, já se často informuji jak probíhá rekonstrukce, jezdíme tam o víkendech, teda spíše můj muž, já mám malá dvojčata a nechci je tahat do toho bordelu. Samozřejmě nejradši bych byla kdybysme si to zařídili celý my, ale to oni nechtěli a hádali se abysme si ty peníze vzali a koupili dětem dům, že kdoví jaká bude doba..jenže ted jsou naštvaní, protože byt se už prodává a zřejmě půjdou do menšího než kde byli a máma je z toho nervní a každého hlavně mě buzeruje a začala mě sledovat co si píšu s manželem. Vyšli jsme z toho jako dva nevděční neschopáci.