První dítě kolem 35 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
13.2.23 18:11
@Anonymní píše:
No, jako mít dítě když po něm člověk až tak netouží si neumím představit, při tom, jaké zemětřesení v životě to je, ať si člověk myslí jak chce že ví co to obnáší. Ale ten věk je taky znát…ale asi u každého individuálně, kamarádka má děti v 35 a 38 a je fakt šťastná, chtěla je až tak pozdě a všechno je v pořádku. Jaké chtěla mnohem dřív a nepovedlo se, v 35 už jsem to vlastně vzdala a ono to přišlo. Předtím jsem byla zoufalá, měla jsem pocit nenaplneneho života, byla jsem přesvědčena že dítě je přesně to co mi chybí, že si nic nepreju vic. A upřímně, teď to moc nezvládám. Od začátku nezvládám hlavně fyzicky nespani. Ano, jasně že jsem věděla že to tak může být, že spíš výjimky mezi dětmi v noci spí obstojně, ale prostě jsem myslela ze to zvládnu jako jiné. Ale kombinace narocnejsiho dítěte, což se prostě může stát, a asi právě mého věku je problém. Neužívám si to, hazim strašně moc povinností na manžela, u mě je to o přežití do dalšího dne a je mi jasné že matka roku nejsem. Zároveň je mi to strašně líto, tak jsem to nechtěla. Ale ty síly člověk asi neodhadne předem, protože představit si to pro bezdetneho stejně nejde.

Obcas mi prijde, ze ty co se moc tesily a mely v detech napln zivota, tak to pak moc nedavaji.
Oproti tem, co tehotenstvi a porod berou jako nutne zlo a jediny zpusob, jak prijit k detem ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
14.2.23 04:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
kterà jste měla první mimi mezi 30 a 35 lety. Jak to vidite zpětně? Nelitujete toho? Včera jsem měla narozeniny (30) a chytla mě nějaká depka. Jsem jediná z rodiny a z okolí, kdo dítě nemá. Mám pořád pocit, že mám dost času.

Já taky ale je mi 32, děti nemám ani partnera, co mi se ke mně hodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.23 15:47
@Lucie_Sx píše:
Obcas mi prijde, ze ty co se moc tesily a mely v detech napln zivota, tak to pak moc nedavaji.
Oproti tem, co tehotenstvi a porod berou jako nutne zlo a jediny zpusob, jak prijit k detem ;).

Já mám taky ten pocit. Kamarádka z VŠ má teď pětiletého syna a ona vždycky říkala, jak chce děti brzo a být mladá maminka atd. No měla ho jned po škole, neposlouchali jsme nic jiného než jen těhotenské řeči a problémy, nás ostatní trochu i odsuzovala. Před Vánoci jsme se potkali všichni na kafi a ona si stêžovala, jak je to těžké, jak další dítě určitě nechce, že ji to ubíjí, že má pořád 20 kg navíc atd… :nevim: Nevím, co se stalo, ale dost ji to semlelo. Jsme stejně staré a já mám rozhodně víc energie než ona.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová