IVF srpen – září 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
18.7.11 21:42

Ahoj LuS :mavam: ,

Taky zaciname prvni IVF. Moji sestre to vyslo hned napoprve, ma krasne dvojcatka. Bylo ji tenkrat 35. To bylo pred 6 lety, rikam si ze treba uz veda zase od te doby pokrocila a sance se zvysily.
Dlouhy protokol mi byl vysvetlen takto: Zacine se 21.den cyklu, coz pro me je zitra. Nejdrive se hormony utlumi a tim se ‚uspi‘ vajecniky. Na to mi dali sprej do nosu (Synarel). Tato faze trva 2-3 tydny. Pak udelaji scan, a pokud vse vypada dobre tak se teprve zacne stimulovat injekcema. Na to mam Gonal F. Pak to pokracuje jako u kratkeho protokolu, u ktereho se rovnou stimuluje. Snazim se nemyslet na to co ty leky se mnou budou delat, proste to tak ma byt, tak to musim vydrzet.
Nevim presne podle ceho doktor rozhodne ktery protokol se bude delat. Asi to nejak souvisi s vekem a vysledky krevnich rozboru.
Mas vyhodu ze je ti manzel ochoten davat ty injekce! Memu drahemu by se tak klepala ruka ze by to pichl jinam :-) . Takze potrenuju a budu pichat sama.

Hezky vecer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
18.7.11 21:56

Bee, píšeš mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
18.7.11 22:00

Holky já měla krátky protokol.Začínala jsem 1DC a OPU byla 13DC.
Stimulka Menopurem ale slabá odezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
18.7.11 22:03
Katka1311 píše:
Holky já měla krátky protokol.Začínala jsem 1DC a OPU byla 13DC.
Stimulka Menopurem ale slabá odezva.

No já právě nechápu, podle čeho se to nastavuje? Myslím, že mi nic není, jen manžel má špatné sperma, proto IVF…

Vím, že se to nedá uspšchat, ale mě by ten krátký pomohl kvůli práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
18.7.11 22:07

No já myslím že mi dal dr.špatný protokol,pač jsem měla i vyšší FSH a pak špatná reakce na stimulku.Manža špatné SPG ale já myslela že dr.ví co dělá :think: Jinak asi neporadím jak se to určuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
18.7.11 22:09

No nic holky dobrou noc.
Já požehlila ještě teď a nedalo mi tak jsem ještě koukla na chvilku tady,pokud je manža ve vaně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
18.7.11 22:24
Katka1311 píše:
No já myslím že mi dal dr.špatný protokol,pač jsem měla i vyšší FSH a pak špatná reakce na stimulku.Manža špatné SPG ale já myslela že dr.ví co dělá :think: Jinak asi neporadím jak se to určuje.

Toš aby se potom čert v tom vyznal, viď?
Já jsem měla nedávno taky kuriózní zážitek(ten tvůj samozřejmě kuriózní není), ale ten si nechám na jindy :lol: , dobrou noc holky… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
18.7.11 22:27
Honey Bee píše:
Ahoj LuS :mavam: ,

Taky zaciname prvni IVF. Moji sestre to vyslo hned napoprve, ma krasne dvojcatka. Bylo ji tenkrat 35. To bylo pred 6 lety, rikam si ze treba uz veda zase od te doby pokrocila a sance se zvysily.
Dlouhy protokol mi byl vysvetlen takto: Zacine se 21.den cyklu, coz pro me je zitra. Nejdrive se hormony utlumi a tim se ‚uspi‘ vajecniky. Na to mi dali sprej do nosu (Synarel). Tato faze trva 2-3 tydny. Pak udelaji scan, a pokud vse vypada dobre tak se teprve zacne stimulovat injekcema. Na to mam Gonal F. Pak to pokracuje jako u kratkeho protokolu, u ktereho se rovnou stimuluje. Snazim se nemyslet na to co ty leky se mnou budou delat, proste to tak ma byt, tak to musim vydrzet.
Nevim presne podle ceho doktor rozhodne ktery protokol se bude delat. Asi to nejak souvisi s vekem a vysledky krevnich rozboru.
Mas vyhodu ze je ti manzel ochoten davat ty injekce! Memu drahemu by se tak klepala ruka ze by to pichl jinam :-) . Takze potrenuju a budu pichat sama.

Hezky vecer :mavam:

Tak držím pěsti, aby jsi vykročila šťastnou pravou nohou, nebo si foukni jako prví do pravé nosní dírky (vtip) :lol: :mrgreen:

Píchat injekce ti může i jiná spřízněná duše, ne?

Mě asi pomůže sousedka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
18.7.11 23:04

cauky devcata,
ta Jarutka jak tady prolitla mela na tuty hyperstimulak. ja uz se na nej taky moc tesim. jsem zdravotni sestra a uz vidim, jak se budu krasne sledovat. zitra cekam MS, ntak doufam, ze dorazi a ja ve stredu zacnu pichat. :lol: . jinak co se tyce protokolu, tak ty doktori vybiraji individualne kazdy zensky a kdyz proste neklapne, vyberou jinej. je to podle hormonalniho profilu, AMH hormonu atd. a nepiste tolik-nestiham cist takhle po praci. hele, udelejte nekdo tabulku a hodte ji sem, kdo na cem je, at vime a mame prehled. tak jestli na to mate cas, pisnete to, pac ja uz se ve vas ztracim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.7.11 07:22

Holky, ještě jednou moc díky všem za přivítání :kytka: Aspoň to bude do září líp utíkat :palec:
Glumbi - bohužel nám žádná embryjka nezůstala, takže pojedem celý IVF cyklus znova. Já se teď ještě musím dovyšetřit s aortou, protože kvůli genetickým testům, z kterých vyplynulo, že můžu mít předpoklady k aneurismatu, mi zavedli jen jedno embryo. Doufám, že bude všechno vpořádku a v září už si nechám zavést 2 :palec:
Zítra si mám volat ještě na nějaké manželovy výsledky a rovnou se mám objednat na druhou polovinu srpna do poradny :dance:
Kači - a jak to vypadá s tebou? Čekáš na výsledky genetiky a pak se objednáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10572
19.7.11 07:44

Vanilko :mavam: jednak čekám i na výsledky genetiky a 8.8.jdu na endokrinologické vyšetření mám zvýšené hodnoty na štítnou žlázu,tak ji musím taky přeléčit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
19.7.11 07:51

Dobré ráno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
19.7.11 08:49

8-) 8-) Dobré ráno kočky, dík za vysvětlení s těmi protokoly…

Čím méně nás na portálu bude, tím lépe (víc šťastně těhotných), ale je fajn, že občas se tudy mihnou zdravotní sestřičky :-) , rady odborníka, i když spravedlnost v tom hledat nejde, viď?
Dokonce jsem slyšela, že v Ostravě je v CADu sester jako máku…vy byste to měly mít holky za odměnu, hladký průběh otěhotnění i dál, ale bohužel :roll:

Ptát se proč zrovna já je asi vždy bezpředmětné :-?

Tak ještě jednou hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
19.7.11 08:50

CARU,,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Saraher79
19.7.11 09:09

Dobré ráno holky :mavam:
tedy o víkendu jsme makali, včera jsem v práci jela jak fretka, ale dočíst vás, to abych dělala i odpolední :-)
Tak co, stimulantky, jak zvládáte píchání? :palec:
Já nějak nepociťovala ani to, že stimuluju, nepřibrala jsem, prostě v pohodě. Samozřejmě jsem měla víc plačtivých nálad, ale šlo to, tak se toho nebojte :-)
Já čekám na výsledky z genetiky už 9. týden :pocitac: Zas mám volat až příští úterý, to by se z toho člověk :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex