Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Saraher79 píše:Šári, ale co když má někdo alergii třeba na embryo?
Ladun, to mi mrzí, až budeš mít výsledky, tak možná budeš moudřejší.
No mě říkali výsledky 4-6 týdnů, asi mají prázdniny, či co
Imuno se léčí buď prednisonem a styk s kondomem několik měsíců, aby si tělo odvyklo na cizí látky a nic ho nedráždilo. No a nám navrhla, že určitě nechceme čekat, tak rovnou IVF. A přitom beru taky prednison na potlačení imunity a ještě před OPU a ET injekci dexamed - taky na potlačení imunity.
Tebe bude taky čekat vyšetření na imuno, viď. Já byla v Plzni jako Jaruška, vyšetřovali jak krev, tak sperma a můj hlen.
Jaru , ještě máme 2 mražáčky, ale já bych na KET nechtěla, dokud mě nepřesvědčí, že v imunitě to není. Štítku mám prý v pořádku, tak mě nenapadá, proč by se embrya pořád neměly uchytit. A jestli mě nepošle na imuno, tak ať mě aspoň nadopuje co nejvíc lékama na potlačení imunity, ať se vyloučí tento problém ![]()
Jaru, s čerstvýma embryjkama je větší šance na úspěch, než z KETu, tak to ber tak, že máš aspoň větší šanci
.A navíc i sliznice bývá připravenější
Jestli mi Dr. v CARu nevyjde vstříc a nebude se mnou nic dělat, tak z tama odejdu, možná i bez mražáčků…Než jim nacpem další prachy tak chci, aby se pokusili můj problém řešit, jinak si to nezaslouží ![]()
Kdy se teda chystáte na další IVF?
Šári a kdy Vy?
Ahoj holky ![]()
teda Vy jedete
, nestíhám dočítat, jak tu člověk půl dne není ![]()
Straki, prosím tě, napiš mi název té mateří kašičky na růst sliznice, očekávám každým dnem MS, protože mi je pěkně blbě, tak abych pak hned mohla zobat a brzo zakvoknout ![]()
Ladun, na imuno jsme byli v Plzni a trvalo to asi 3 měsíce od první konzultace až po výsledky.
Našla mi ještě 10% protilátky na právě vajíčko, ale říkala, že na to stačí ten prednison. Ono je asi víc způsobů léčby, někdo prostě nechce čekat, tak se prednison nasadí při IVF a někdo nejdřív přeléčí imunitu (minimálně 3 měsíce prednison a styk s kondomem) a pak se uvidí, jestli se bude dál pokračovat v léčbě nebo je člověk zdravý.
Ladun, osobně si myslím, že pokud tě ládují prednisonem, tak to stačí, stejně by ti nic jiného nedávali. Ale doporučení ti může dát i tvůj gynekolog, tak zkus jeho. Nebo jim řekni, že jiný CAR ti určitě vyšetření dá, na to oni budou slyšet ![]()
My se chystáme až koncem září na další IVF, bohužel, ani z jednoho jsme neměli mrazáčky.
Káďule taky baštím mateří kašičku, mám od MedPharma. A piju kontryhel do ovulace. ![]()
Sári já vím, že nechodíš do IVF, ale myslela jsem, že Pronatal je i v Plzni.
Na výsledky immuno jste čekali 3 měsíce? mě můj doktor říkal, že je to tak na měsíc, proto jsem si myslela, že IVF začnu koncem září ![]()
A to nechci myslet na to, kdyby něco zjistili a chtěli nás léčit, další doba čekání ![]()
Holky když vás tady tak čtu, tak přemýšlím nad tím, co všechno baštíte a pijete mimo léky…
Ta mateří kašička je nějaká dobrá?
Poraďte,co je na co? a kdy, protože to je taky důležité, že?
Saraher,…
neboj, to bude dobré, v nejhorším přežiješ i ty píchance, jak píšeš ![]()
Hlavně aby byl výsledek ![]()
Jaru, výsledky byli do měsíce, ale měli jsem to přes prázdniny jako ty, takže jeden měsíc nabrali krev, pak další ovu hlen a sperma, pak měli dovču a pak byli výsledky ![]()
Ještě mi napadlo Ladun, ta doktorka říkala, že mám málo vitamínu B, což se tedy manžel divil a řekl, že piva piju dost.
Ale obecně ona radí vitamín B a kyselinu listovou.
Luci, mateří kašička je dobrá na růst sliznice.
Já občas beru na pročištění Chlorellu, zkoušela jsem i zelený ječmen, ale to nedám, br, to je hnus, jsem se po tom osypala. Ale manžel to pije normálně, což tedy obdivuju.
Beru ještě selen a zinek a občas Gynex. Tedy, já jsem jak lékárna ![]()
A Luci, manžel by měl brát vitamín E, když má špatné spermio. Myslím, že ani ten selen a zinek by mu neublížil.
Saraher79 píše:
A Luci, manžel by měl brát vitamín E, když má špatné spermio. Myslím, že ani ten selen a zinek by mu neublížil.
Oba s manželem jíme komplex vitamínů a rybí tuk na cholesterol (manžel je jako lunt, ale má vysoký cholesterol), taky mu urolog napsal nějaké hormony, protože má v těle prý moc ženského hormónu, který zabíjí jeho mužský, proto to špatné sperma. Jinak se mi zdá, že mu to zhoustlo, tak jsem zase zvědavá jaké bude další spermio, zatím to šlo z kopce dolů, snad budou mít z čeho vybrat…
A tu mateří kašičku jíš pořád?
Já kašičku jím pořád. Někdy před ovu i 2× denně. ![]()
Aha, tak to jo. Ale neboj, potřebují jen 1 z těch několika milionu spermií a tu vždycky najdou ![]()
Sári, děkuju, kontryhel mám taky, tak ještě skáknu pro kašičku ![]()
jj, zavádějí podle toho kolik chceš ty nebo oni? Já bych asi chtěla dvě embryjka, kdyby byla…
Jméno píše:
jj, zavádějí podle toho kolik chceš ty nebo oni? Já bych asi chtěla dvě embryjka, kdyby byla…
Standartně všude zavádějí 2 emrya, ale je to na domluvě, pokud chceš jiný počet, jako třeba já ![]()
Každý reaguje na léčbu individuálně, holt manžel musí vydržet, že budeš náladová

U mě je riziko trombofilie, taťka měl trombozu v 50 letech, tak prý spadám do rizikové skupiny, tak uvidíme. Pokud ano, tak bych si musela píchat injekce na ředění krve, ale co člověk neudělá pro ten vytoužený výsledek, že