Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ja budu 9 den po et a 15 den od pregnylu takže jestli tam něco bude mohlo by se to ukazat
ale bojím ![]()
Kleo, to je mi moc líto, jak to vše probíhalo, posílám ti hodně síly a držím pěsti ať se vše co nejdříve zahojí a ty se budeš těšit na další snažení.
![]()
Hoope, teda ty sis už taky prošla svoje. Je vidět, že jsi silná a statečná holka ![]()
Iarosko, tak to je fajn, že jdete do druhého kola a moc ti přeji ať je to to poslední
![]()
Barunkona středu držím pěsti a přeji jen krásné zprávičky
![]()
Katko, tobě držím pěsti na zítra a přeji ať se dovíte jen ty nejlepší zprávy ![]()
Vigo, vítám tě
Ptej se na vše co chceš vědět, ráda ti odpovím, když budu vědět ![]()
Hanččí, jak se vede, doufám, že jak synátor tak i ty už jste zdrávi a v pohodě ![]()
Janijacku
![]()
Minko
![]()
ahojky všem, no na jednu otázku mi asi neodpovíte - proč zrovna my? Ale jinak mám dotazů spousty. Jaké všechny testy se provádí ženám a jak probíhá inseminace a taky mě zajímá průběh umělého oplodnění.
Mám docela strach, že to nezvládnu
. pls. papa
Ahoj Jesse se synátorem to už je lepší, tak ten dostal antibiotika, takže už je v pořádku. Za to já ještě ne v noci mě trápí velký kašel a ještě mám kapku rýmu a blbý na tom je, že jako těhotná nemůžu si nic vzít, tak trpím a léčím to aspoň bylinkovým čajem pro těhotné.
Vigo inseminace jsou v pohodě to vezmou chlapovi spermie, ty si den dva před tím píchneš pregnyl a v den zákroku je to bez narkózy zavedou do tebe takovou hadičku, kterou do tebe pustí ty spermie. Vlastně jakoby dostanou blíž k vajíčku. Občas bývá i u inseminace stimulka. No a IVF to budeš stimulovat píchat do sebe injekce v určitou dobu pak podle ultrazvuku kolik se ti objeví vajíček, tak půjdeš pod narkózu a vajíčka odeberou chlapovi spermie a oplodní je a pak záleží jak se budou vyvíjet a pak ti zavedou jedno nebo dvě embryjka. A pak jenom 14 dní čekáš na výsledek krve jestli to klaplo nebo ne. Já jsem absolvovala 3 inseminace a bez úspěšně a pak už jsme se rozhodli pro IVF a první pokus hned klapnul. A hlavně každý centrum to dělá jinak.
Aha, díky. Chodíme do CARu ve Frýdku.Hradí něco pojišťovna? Díky a dobrou
Pojišťovna něco přispívá, ale i tak nás to stálo kolem 30.000,– kč. Já chodila do Sanusu v Jihlavě. Taky dobrou noc.
hanččí píše:
Ahoj Jesse se synátorem to už je lepší, tak ten dostal antibiotika, takže už je v pořádku. Za to já ještě ne v noci mě trápí velký kašel a ještě mám kapku rýmu a blbý na tom je, že jako těhotná nemůžu si nic vzít, tak trpím a léčím to aspoň bylinkovým čajem pro těhotné.
Hanččí, tak to je mi líto a přeji ať to rychle přejde ![]()
vigo píše:
Aha, díky. Chodíme do CARu ve Frýdku.Hradí něco pojišťovna? Díky a dobrou
Vigo, každý CAR to má jinak, každá pojišťovna doplácí různě. Jak to probíhá ve tvém CAR, už jste měli nějaká vyšetření. Jsi tam spokojená. Na jaře jsem taky o Frýdku přemýšlela, ale pak jsem se rozhodla pro Polanku a jsem tam celkem spokojená.
Hanččí ti už zhruba na tvé otázky odpověděla, ale jestli tě ještě cokoli zajíma, ptej se, ![]()
Dobré ráno holky ![]()
Chtěla jsem se vás zeptat, jestli někomu z vás dělali ještě po OPU odběr krve a dělali hormonální profil?Protože podle mě mi IVF nemuselo vyjít právě z tohoto důvodu. Při KET jsem byla na umělém cyklu, tak mi hladinu progesteronu a estrogenu dodávaly léky.
Jinak příště na odběru budu určitě trvat, ať si doktor myslí, co chce ![]()
Kleofasku,me krev po OPU uz nebrali..ale napada me jestli mas za sebou vysetreni genetiky a imunologie??tam by se dalo lecos zjistit,jinak jak se citis??myslim na tebe
![]()
Barunko genetiku máme na jedničku.
Imunologii nemáme. Ale ta se dělá když je ženská alergická na sperma nebo trofoblast ne? Kde si o to můžu požádat? V CAR? Já si myslím, že imuno je v pořádku, ale pro klid duše bych to možná chtěla. Akorát nevím, jak to probíhá. Vím, že je gumisex asi 3 měsíce, bere se prednison a potom nevím, jak to vyšetřují