Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jojo i to je možné poslední dva dny MS klidně někdo ovu mívá a zákonitě nemusíš otěhotnět jen při ovu. Vedle v diskusi poslední den MS otěhotněla i ted holčina a už to má ozkoušené po druhém dítěti a vždy to vyšlo na poprvé…takže někdo to tak opravdu může mít! Já byla u doktora 12DC těsně před plánovanou ovu měla jsem sliznici 7,9mm levý folík 8mm a pravý 6mm ještě to mělo do ovu dorůst tak jak by mělo být optimum sliznice 10-12mm a folíce okolo těch 10mm no ale jstli dorostlo a kdy ta ovu přesně byla kdo ví!Už se tím trápím dlouho a pokud to nevyšlo ani ted do dubna tomu dávám klid budu jen měřit BT přestanu utrácet za testy a něčím se zabavím v dubnu mě čeká hormonální profil a přítele spermiogram a pak se uvidí co dál…nevěřila jsem tomu ale asi je fakt na čase začít dělat i myslet aspon trošku na něco jiného!!! A vy co se snažíte fakt ze začátku přeju aby to vyšlo a nemuseli jste se tím užírat!
astio: dík za podporu
Bylo mi včera tak fajn, když jsem si dodala odvahy a začala si tady s vámi psát - měla jsem radost, že si o BT můžu s někým psát a ještě větší radost jsem měla, že můžu pomoct a poradit
Děkuji, že jsem mohla být užitečná.
Květinka: počkej to teprve ještě přijde. Já jsem první měsíc snažení takže graf je jen jeden a ještě mi přijde takový nejasný, ale počkej na ten další to bude rozházené a já si nebudu vědět rady. Takže tvé zkušenosti ještě převelice využiji ![]()
astio: vzpomínám si, jak jsem já řešila první dva grafy, jak jsem v nich taky měla chaos, ale naštěstí mám suprovou gynekoložku, dala mi sešit s předtištěnými tabulkami, do kterých si mé grafy značím a nabídla mi, že jí grafy můžu posílát (oskenované, přes meil) a že se pak nad nimi můžeme telefonicky pobavit. Takže jsem své první grafy řešila s ní.
Květinka: No tak to máš opravdu skvělou gynekoložku a co ti na ty grafy řekla? Zdravotně jsi tedy v pořádku a čekáš na správnou chvíli kdy to přijde říkám to dobře. No mě gynekolog řekl, že pokud to půl roku nepůjde, začneme to řešit. Nějáký hormonální profil a tak. Nevím, ale pořád žiju v naději, že se to povede, musím tomu dát čas. Tento měsíc se to asi nepovedlo, ale co bych čekala když je to první…
Já jsem teda vysadila v listopadu HA a od té doby byla teďka první ovulace
Jinak ta ovulace se automaticky vyznačí až pár dní zpětně. Takže nezoufejte, vše se ukáže až časem. Já od neděle říkala, že ovu určitě byla v sobotu a teprve dneska se mi to z grafu potvrdilo
Někdo otěhotní hnedka první cyklus bez prášků a někomu to hold trvá dlouho, to se nedá nic dělat
I když mě to teda trochu rozčiluje, furt jen čekat ![]()
jo jsem šťastná, že mám tak skělou doktorku, vždycky mě povbuzuje, že má páry, kdy měla žena i muž špatné výsledky a přece otěhotněli. Anebo, že má pár kdy byli i na umělém oplodnění, které se nepodařilo a oni to pak vzdali a začali stavět barák a ona hned druhý měsíc při stavbě baráku otěhotněla úplně přirozeně
Takže naděje na zázrak mě neopouští
A co se týká vyšetřeních - mě doktorka podle grafů,ultrazvuku a krve - měřila mi hormony - tak jsem v pořádku. U nás bude asi problém v manželových spermijkách. S bývalou přítelkyní (asi před 4 roky) byl na spermigramu a ten mu vyšel dost špatně, ale prý řekli mu, že na umělé oplodnění by mu to stačilo. A doktorka mi říkala, že na spermije působí nevyspání a hlavně stres a řekněte mi, který muž není smermiogramem stresovaný - takže výsledky jsou podle mě vždycky zkreslené. Takže jsem manželovi koupila selen, zinek a obač mu uvařím čajík s kotvičníkem. A teď ještě aby nastal ten správný čas ![]()
Liduše: já jsem antikoncepci nikdy nebrala a taky jsem zatím neotěhotněla.
MIMI PROSTĚ BUDE A HOTOVO!!! Buď se to povede teď nebo si holt počkáme, ale věřím, že u každé z nás nastane ten správný čas, kdy k tomu má dojít.
![]()
Liduše píše:
Tak teď jsem přelouskala celou diskuzi a nikde jsem se nedočetla, jak jste to měli s HA. Jinak dnes jsem měla teplotu vysoko, takže se mi konečně vyznačila ovulace, takže už musím jen čekat
Kar-maa - ten pokles v tvém grafu může být to zahnizďování, ne? Něco jsem o tom přečetla v manuálu měření BT
http://www.womenzone.cz/…Lidkas/grafy
Ahojky
![]()
Já jsem HA brala v celém životě asi půl roku! Je to asi před osmi léty. Nedělala mi vůbec dobře, vyzkoušela jsem různé značky, ale blbí… Pořád bych jen spala!!!! A hlavně, měla jsem po nich pocit, že se ze mě stala frigitka!!! Můj mi mohl šahat kam chtěl a se mnou to ani nehlo! Jen jsem chtěla spát!!!
![]()
Vysadila jsem je a vše se vrátilo do starých dobrých kolejí!
![]()
Kvetinka5.2 píše:
kar-maa: jo, ten pokles a zase stoupnutí teploty, jak je to v Tvém grafu, může znamenat zahnízdění
Moc bych vám to mimi přála - my už chceme miminko 2 roky, víc se snažíme 1 rok a teplotu měřím 6 měsíc a stále nic.
Liduše: jj, ovulace proběhla, ale určit přesně den v Tvém grafu nedokážu, ikdyž asi nejspíš toho 11.2.
Ne ne zahnízdění je sice pokles teploty, ale jen jeden den a hned to vyskočí zase nahoru! Už jsem to studovala.
![]()
A mně teplota šla solů postupně. ![]()
astio píše:kar-maa píše:No to je to co já také nechápu, on se ženit chce, ale pořád se podle mě k tomu nemůže něják odhodlat.astio píše:
kar-maa: Ta to máme opačně, tvůj by mimi nemusel můj se pro to úplně natchnul, ale svatba to se mu tedy moc nechce. No doufám, že jedou se pro to rozhoupe.Já jsem to s mojím vyřešila jesnoduše. Ne, že by nechtěl ženit, ale když už jsem nechtěla čekat, tak když se nás kdokoli zeptal kdy bude svatba, tak jsem jednoduše řekla příští rok a bylo to! Řekla jsem to tak každému a pak už bylo blbé couvnout
Moc dobře nechápu proč nechce svatbu. Přeci dítě je mnohem větší závazek než svatba?![]()
![]()
astio píše:kar-maa píše:To vypadá skoro jako ten tvůj grafkar-maa píše:
astio: jestli ti to půjde otevřít…,nepřipomíná ti ten graf něco?http://www.womenzone.cz/…0ms%20fs.jpg
Jo jo ten graf je hodně podobnej, že? Je to graf jedné těhulky! Tělo si zapamatovalo, že by před MS měla teplota klesnout a tak klesla akorád se nedostavila a pak se zase zvedla.
![]()
![]()
Můžeš porovnat, jestli se ti bude chtít…
http://www.womenzone.cz/…ar-maa/grafy?…
:think![]()
:
a bylo z toho něco? nebo přišla MS
kar-maa píše:astio píše:kar-maa píše:No to je to co já také nechápu, on se ženit chce, ale pořád se podle mě k tomu nemůže něják odhodlat.astio píše:
kar-maa: Ta to máme opačně, tvůj by mimi nemusel můj se pro to úplně natchnul, ale svatba to se mu tedy moc nechce. No doufám, že jedou se pro to rozhoupe.Já jsem to s mojím vyřešila jesnoduše. Ne, že by nechtěl ženit, ale když už jsem nechtěla čekat, tak když se nás kdokoli zeptal kdy bude svatba, tak jsem jednoduše řekla příští rok a bylo to! Řekla jsem to tak každému a pak už bylo blbé couvnout
Moc dobře nechápu proč nechce svatbu. Přeci dítě je mnohem větší závazek než svatba?![]()
![]()
Já jsem to vyřešila jednoduše, když se nás kdokoli zeptal kdy bude svatba tak jsem řekla příští rok a pak už bylo blý couvnout!
![]()