Poradna duly
Jana Čurdová
@Petromila111 A ty ji davas misto Sunaru prevazne puding, nebo pribinak, nebo jogurt? Kolikrat ji davas flasticku? Ty vitaminy z UM ji ale timto nenahradis, vis to?! Ale zase je jina vec, jestli ti jinak nechce pit, tak je to reseni…
@majkla0 To je jasny, ze jim pribinak chutna, me chutna jeste dneska, kdyz to porovnas chutove s jinou kojeneckou stravou, tak je to delikatesa, on by se nemel davat kvuli tomu, ze to dite nesni, ale ze mu to zatezuje jeste travici organy. Navic pribinacek je tvaroh a ten se ma az po 1.roce. Zase musite pripustit, ze dneska vime vic nez za nasich matek! ![]()
@dasenka11 přesně tak máš pravdu, v každé generaci se to dělalo jinak, teď jsou ty dětská tělíčka zase jiná než byla ta naše. nejde o to se řídit co kde píšou… taky sem nečekala 14 dní abych dala kuboj něco co je od půl roka, kaše a čaje, ale tvaroh by se neměl. v pribiňáčku baby je prý jogurt a né tvaroh, ale stejně by se s tímhle do toho 8 měsíce mělo čekat
@Kacenka020 Nevim, jestli jsou dneska deti citlivejsi nez jsme byli my, ale kazdopadne dneska se vi o strave pro kojence daleko vic a neni to nahoda. Dneska se vi i o jidle pro dospele vic, co je zdrave a ceho hodne skodi. Tenkrat jedli vsichni jen knedliky s omackou a reknou a nic nam nebylo, ale nebylo!!! Nevim jak vasi, ale nasi nejsou dneska uplne zdravi. Generace nasich rodicu neoplyva zdravym a to se ukazuje az ted! Ted tem detem nic neni, ale jednou az budou dospely a starsi, tak jim selzou treba ty streva, nebo budou mit s nima problemy, treba uz to pak nikoho nenapadne, ze by to mohlo byt tim, ze kdyz byly maly, tak dostaly pribinacek moc brzo a ze ty streva jsou tim porusena. Vy reknete, ze my jedli to a to a ze jsme to prezili, no super, tak fajn, ze jsme neumreli, to me teda uklidnilo!
Navic my jsme jeste mlady a nevime, jak nam pozdeji bude, protoze nasledky prichazi az ve stari. Dam treba priklad, ze ve stedoveku se umiralo nejpozdeji ve 40ti letech, dneska se umira tak kolem 80ti let! A proc, protoze nejime uz tak bezhlave jako tenkrat, vime kazdym rokem vic, co je pro nas dobre a dulezite a schovat se do ulity a myslet si, ja si to budu delat po svym je pohodlny, ale mozna ne tak vhodny a dobry pro vase deti
Ja nejsem zadnej expert, ale clovek by nemel byt zarputilej, a delat jen, co tenkrat tak pekne a pohodlne fungovalo. Vase mamy si nejsou te chyby vedome, protoze tenkrat to chyba nebyla, ale dneska se vi vic, tak proc chcete byt hluche, proc nechcete udelat pro budoucnost svych deticek co nejvic to jde, proc chcete volit jen to pohodlne a osvedcene? Pohodlne a osvedcene neni vzdy to nejlepsi!
Tak jsem si pročítala x diskusí a přejdeme na bílé jogurty, pribináky si spapame s tátou ![]()
jej no vidíš máš reccht ani mi to nedošlo, ten čas se mi tak vleče už ho chci moc vidět
ani nevím jaky rok je
každou radu ocením ![]()
Ahoj Kači, prosím tě vím že jsem jaksik zabrusila na špatnou diskuzi ale když už jsem tady
mam takovou otázku, řekli jste jsi někdo o epidurál?
@Neity
však to neva
ne ne já ho neměla, je to drahý. jako ano říkají, že to v některých případech může porod urychlit, ale za tu cenu…
@Neity Ja ho mela a nemas pak vubec bolesti, takze pokud moc nesnasis bolest a bude to vypadat na to, ze to bude na dlouho, tak do toho klidne jdi.
Jsi potom vic uvolnena, ale dylku porodu to zas tak moc neurychluje! Ja jsem to nechala poznamenat uz u prihlaseni do porodnice, ze ji budu asi chtit a neboj se niceho neni to vubec hrozny, nejdriv ti ty zada umrtvi jako u zubare a pak teprve delaji to zavedeni, nic stejne neuvidis! ![]()
@Neity ahoj, vítám Tě
. Já si epidurál taky nedávala a kdybych byla podruhé těhotná, tak ho taky nechci. Odradilo mě to, že jsem četla, že si ho rodičky nechaly dát a porodily dřív, než epidural zabral…tak jsem si říkala, že je to prostě zbytečné. Ale je to názor každého ![]()
@majkla0 On se prave musi dat vcas, proto se rozhodni uz predtim! Ale muze se stat, ze porod pujde tak rychle, ze k tomu nedojde ![]()
@dasenka11 Ano malá sunar nemá moc ráda a dělá u toho scény a ze vzduchu být živa nemůže, bohužel jsem od začátku nemohla kojit, tak jí to nějak nahradit musím, mlíko jí dávám ráno a večer…A není tak uplně pravda, že by naše maminy nevěděli co se smí a nesmí i tehdy doktoři říkali, kdy je vhodný začínat s jogurtama, pribinou a podobně. Myslím že minulou dobu moc podceňuješ. A to kdo je nemocný dneska je individualní, moje babičky jsou naprosto zdravé stejně jako rodiče. Nemůže se vše házet jen na stravu v dětství…Ale máme každá jiný názor.. @Neity Já taky epidural neměla, přišlo mi to zbytečný a vydržet se to dalo i když mi porod vyvolávali a nebyl zrovna krátkej
…
@Petromila111 A zkousela si uz vsechny znacky UM? V tomto veku by to stalo jeste za zkousku, fakt zkusit veschny, jsou od vsech vzorky v lekarnach vetsinou, nebo na net strankach od vyrobku. Anebo ma problemy vubec s flaskou? ![]()
Ahoj holky
,tak dneska sme boli na kontrole v 6.mesiaci, prcek má 7810g a 71cm
. Doktor nám troška naordinoval aký máme mat jedálniček (síce ešte stále kojim ale už toho mlieka moc nemám
):
ráno-kojenie, doobeda-presnidávka (ovocná alebo pomaly vyskúšat pribináčka),na obed-kojenie, poobede-zeleninovo-masové pyré, večer kašička+kojenie ![]()
A inak moj prcek moc tú zeleninku nechce jedávat, tak mi doktor povedal, že možem skúsit do toho dat polovičku lyžičky cukru, tak uvidíme, zajtra to vyskúšam ![]()
Majkla0 tak to je dobre, ze smakovalo.Ja se taky poradim s mamkou. A prave me taky rikala, ze uz jsem dlabala vse.