Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mirecekblbecek píše: **
A ted´ si představ, že když potřebují kluci zkontrolovat úkol z mluvnice, diktát, tak jak si nejsem jistá, pošlu je za tatínkem, který je vyučený, ale většinou měl z jč za 1.![]()
![]()
Tak to ti gratuluji k tak skvělému chlapovi. Já znám jednoho jediného kluka, co měl dobré známky z češtiny. Ostatní nešli pod trojku, a to už na ZŠ. Je to bída.
Ne kecám vlastně dva kluky znám s dobrými známkami z čj.
@meluzi píše:
Tak to ti gratuluji k tak skvělému chlapovi. Já znám jednoho jediného kluka, co měl dobré známky z češtiny. Ostatní nešli pod trojku, a to už na ZŠ. Je to bída.
Ne kecám vlastně dva kluky znám s dobrými známkami z čj.
no má svoje mouchy, co se týče školy, je děsně línej, měl skvělou paměť, básničky se učil před hodinou, takže by to dotáh až…kdyby nebyl lenivec.ALe logika teda nic moc…já mít jeho pamět, týýýý,v.le, to by se děly věci.
![]()
Zakladatelko nestačím zírat, jak ses tu začala odhalovat… na začátku jsi mi přišla sympatická a přála jsem si, aby ti tato diskuze pomohla, ale to co tady předvádíš…
…ono se taky nedá vše hodit „na rodinu“.Fakt jsi mě moc překvapila a to negativně…ta SMS „Ahojki mylacku, moc tě myluju. Sy moje beruzka.“ má svoje pravopisné mouchy…ale tobě se klidně může stát, že nebudeš ničí miláček a ani beruška. A že nebudeš nikomu stát ani za to, aby ti nějakou láskyplnou SMS psal.
@Malaga píše:
Zakladatelko nestačím zírat, jak ses tu začala odhalovat… na začátku jsi mi přišla sympatická a přála jsem si, aby ti tato diskuze pomohla, ale to co tady předvádíš……ono se taky nedá vše hodit „na rodinu“.Fakt jsi mě moc překvapila a to negativně…ta SMS „Ahojki mylacku, moc tě myluju. Sy moje beruzka.“ má svoje pravopisné mouchy…ale tobě se klidně může stát, že nebudeš ničí miláček a ani beruška. A že nebudeš nikomu stát ani za to, aby ti nějakou láskyplnou SMS psal.
jsem na tom dost podobně, také jen zírám, jak se projevuje a už chápu, proč nemá žádné přátele a s nikým si v rodině nerozumí, nikdo není pro ni dost dobrý, protože ona je o moc lepší než ti ostatní
@mirecekblbecek píše:
no má svoje mouchy, co se týče školy, je děsně línej, měl skvělou paměť, básničky se učil před hodinou, takže by to dotáh až…kdyby nebyl lenivec.ALe logika teda nic moc…já mít jeho pamět, týýýý,v.le, to by se děly věci.![]()
Máš štěstí, že máš muže, kterého máš zač obdivovat (viz. paměť a určitě i spousty dalších věcí). Já jsem nechtěla, aby to ode vyznělo nějak špatně, ale také potřebuji k muži vzhlížet.
@Malaga píše:
Zakladatelko nestačím zírat, jak ses tu začala odhalovat… na začátku jsi mi přišla sympatická a přála jsem si, aby ti tato diskuze pomohla, ale to co tady předvádíš……ono se taky nedá vše hodit „na rodinu“.Fakt jsi mě moc překvapila a to negativně…ta SMS „Ahojki mylacku, moc tě myluju. Sy moje beruzka.“ má svoje pravopisné mouchy…ale tobě se klidně může stát, že nebudeš ničí miláček a ani beruška. A že nebudeš nikomu stát ani za to, aby ti nějakou láskyplnou SMS psal.
Čím jsem se tak zprotivila? Tím, že si klepu na čelo, když někdo píše jakoby češtinu neviděl ani z rychlíku? Ano klepu. Někdo si zas klepe na čelo, když říkám, že jdu derivovat a píšu integrál. A mám se z toho složit, že neříkám a nepíšu vždy na 100% správně?
A to, že nebudu ničí beruška? To je mi v podstatě jedno. Za a) tyhle oslovení nemám ráda, za b) v tuhle chvíli partnera nehledám a v podstatě ani nemáš šanci najít, když se prakticky s nikým nevídám a za c) nemám za c).
@Dr.Renča píše:
jsem na tom dost podobně, také jen zírám, jak se projevuje a už chápu, proč nemá žádné přátele a s nikým si v rodině nerozumí, nikdo není pro ni dost dobrý, protože ona je o moc lepší než ti ostatní
Ano všichni jsou špatní.. Hrozně špatní. Ne nejsou. Máma umí češtinu, ale ne matiku a fyziku. Otec zvládá fyziku, matiku, ale neumí vysvětlovat. A já zas neumím kreslit, hrát na hudební nástroj, nemám vkus, neumím organizovat svůj čas a předměty ekonomie apod - hrůza.
Samozřejmě našlo by se toho daleko více. Nevím, kde spousta z Vás přišla na to, že jsem „dokonalá“ a mám rypák nahoru…
@meluzi píše:
Ano všichni jsou špatní.. Hrozně špatní. Ne nejsou. Máma umí češtinu, ale ne matiku a fyziku. Otec zvládá fyziku, matiku, ale neumí vysvětlovat. A já zas neumím kreslit, hrát na hudební nástroj, nemám vkus, neumím organizovat svůj čas a předměty ekonomie apod - hrůza, manuálně zručná také nejsem.
Samozřejmě našlo by se toho daleko více. Nevím, kde spousta z Vás přišla na to, že jsem „dokonalá“ a mám rypák nahoru…
@meluzi píše:
Máš štěstí, že máš muže, kterého máš zač obdivovat (viz. paměť a určitě i spousty dalších věcí). Já jsem nechtěla, aby to ode vyznělo nějak špatně, ale také potřebuji k muži vzhlížet.
jo, jo, to potřebují všichni, z druhé strany, až se opravdu zamiluješ, tak opravdu budeš přehlížet tolik věcí, až to oči polezou z důlků.
![]()
@mirecekblbecek píše:
jo, jo, to potřebují všichni, z druhé strany, až se opravdu zamiluješ, tak opravdu budeš přehlížet tolik věcí, až to oči polezou z důlků.![]()
Vím, ale také vím, že ty růžové brýle se časem rozplývají a člověk začíná koukat na to, jestli je reálná šance, že ten vztah přežije. A společná budoucnost s absolutně odlišnými prioritami je dost velká utopie.
@meluzi píše:
Ok asi nedovedu. Nevím jestli máš děti, tak víš, že se ti nikdo o ně nepostará. Tak stejně tak já mám zase úkoly a on ně se mi taky nikdo „nepostará“.
Sorry za blbé přirovnání dětí k úkolům, ale pro mě jsou úkoly a škola trošku takový děti. Takže asi tak.
Predstav si, ze dite, ktere vyzaduje nepretrzitou zdravotni peci a jeste ty ukoly k tomu. Takze asi tak
@Jana525 píše:
Predstav si, ze dite, ktere vyzaduje nepretrzitou zdravotni peci a jeste ty ukoly k tomu. Takze asi tak
A myslíš, že já chodím pařit? Ne dřepím doma a dělám věci do školy. I když ano tenhle semestr si mohu dovolit ten luxus být 2-3 hodiny týdně nedělat do školy nic.
A sorry, ale od tebe mám pocit, že si na mně posledních pár příspěvků vylíváš zlost.. Nevím do hlavy ti nevidím. Třeba to můžeš myslet i dobře, co já vím?? Tak já si tedy také rýpnu.. Když máš dítě, které vyžaduje nonstop péči, kde bereš čas rýpat zde do mně? Omlouvám se, normálně takhle na nikoho nereaguji, ale jak ty na mě tak já na tebe.
A ještě dodám ano nedokážu se vcítit do tvé životní situace. A ty zase do moji. Takže soudy, že to je určitě tak jak tvrdíš si prosím nechej. Neznáš mě, já neznám tebe.
Hodně štěstí do budoucna
Dle mě už bylo řečeno vše, co řečeno být mohlo. Posledních x příspěvků se začíná hodně odklánět od tématu. Takže prosím pokud mi budete chtít napsat ještě nějaké rady, tipy či zkušenosti. Klidně pište. Ale prosím, už tu nechci řešit vztahy/nevztahy, to co se mi líbí/nelíbí, apod..
Děkuji
@meluzi jen tak pro legraci, už jsem to zapoměla, co jsouu derivace, integrál? poprosím o vysvětlení stručně a polopaticky, děkuji