Psychický propad aneb nevím jak dál...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8437
30.5.16 16:31

@meluzi A ty úkoly Ti zaberou víc, míň nebo stejne času jako spolužákům? O tom se snad mezi sebou bavíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 16:42
@mirecekblbecek píše:
to si nemyslím, každé období má svoje, děti mají dětské starosti, dospělí taky, obojí má stejnou váhu. Jak čas běží tak se učíme za pochodu, ale nemusíme ten tlak vnímat jako nutně negativně, stačí změnit myšlení. A že o všem přemýšlí? To je jedině dobře, prostě to není ten typ co má vše na háku, a že se učí celý den? NO a co, je vidět, že je holka snaživá, co já bych za takovou dala, ti moji chachaři celý rok neotevřou knížku, podle toho ty známky vypadají, pořád vysvětluju, učte se, málo platný, musí do toho dozrát, třeba časem pochopí, třeba ne.
A říct holce, že se učí celý den, snaží se, nemáš na to, není zrovna moc povzbudivé, já si nemyslím, že na to nemá, jen je pečlivá, snaživá, baví ji ten obor, ne jako ostatní-přijdou domů a učení je pro ně pomalu sprosté slovo. I ti, co nemají Iq 200(nemyslím tím zakladatelku) nemají právo studovat? Já nemám vysoce nadprůměrné Iq, přesto chodím na podobnou školu jako neteř, ona se na zkoušku učí 1 večer, mi to trvá týden, to to mám vzdát? Já mám takovou radost, že jsem to dokázala, jsem vyučená, mat.,voš, ted vš. A jsem na sebe hrdá, i když se musím daleko více učit, než ostatní, s poruchami učení, adhd, to není jednoduché, takže zakladatelko, držím palce, máš na to, studuj, vydrž, máš na to.

Děkuji za to, že píšeš tak pozitivní příspěvky a zastáváš se mě. Podle mě je každá škola, pro každého náročná úplně jinak. Někomu leze do hlavy teorie a doma se ji šrotit nemusí, jiný zas umí leccos spočítat, aniž by to někde lovil ze skript a nebo se učil postupy výpočtů jako cvičená opička. Jiný zas neumí/nechce makat. Další zase nemá umělecké cítění. Někdo nemá vlohy na to být kreativní. ATD…

A souhlasím s @mirecekblbecek. To, že někdo tráví všechen čas učením, přece neznamená, že na něco nemá. A myslím, že by bylo moudré si uvědomit, že některé školy nefungují tak, že si odsedím/neodsedím přednášky a záhy napíšu zkoušku. Existují totiž i obory, kde se rýsuje (domy, stroje, součástky.. prostě konstrukce) a navrhuje na to, zda konstrukce bude stát a bude bezpečná a nebo zda zkolabuje. Někdo by mohl namítnout, že přece máme počítače, do kterých to nacpeme a ono nám to řekne co a jak. Ano pravda softwary jsou, ale nás to učí asi „blbě“, když po nás chtějí, abychom uměli daný problém spočítat i v ruce (pěkně po staru.. jeden přednášející nám vždy říkal: „Když nastane blackout. Vy si budete mnout ruce, protože budete mít to gro.“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 16:48
@mirecekblbecek píše:
to si nemyslím, každé období má svoje, děti mají dětské starosti, dospělí taky, obojí má stejnou váhu. Jak čas běží tak se učíme za pochodu, ale nemusíme ten tlak vnímat jako nutně negativně, stačí změnit myšlení. A že o všem přemýšlí? To je jedině dobře, prostě to není ten typ co má vše na háku, a že se učí celý den? NO a co, je vidět, že je holka snaživá, co já bych za takovou dala, ti moji chachaři celý rok neotevřou knížku, podle toho ty známky vypadají, pořád vysvětluju, učte se, málo platný, musí do toho dozrát, třeba časem pochopí, třeba ne.
A říct holce, že se učí celý den, snaží se, nemáš na to, není zrovna moc povzbudivé, já si nemyslím, že na to nemá, jen je pečlivá, snaživá, baví ji ten obor, ne jako ostatní-přijdou domů a učení je pro ně pomalu sprosté slovo. I ti, co nemají Iq 200(nemyslím tím zakladatelku) nemají právo studovat? Já nemám vysoce nadprůměrné Iq, přesto chodím na podobnou školu jako neteř, ona se na zkoušku učí 1 večer, mi to trvá týden, to to mám vzdát? Já mám takovou radost, že jsem to dokázala, jsem vyučená, mat.,voš, ted vš. A jsem na sebe hrdá, i když se musím daleko více učit, než ostatní, s poruchami učení, adhd, to není jednoduché, takže zakladatelko, držím palce, máš na to, studuj, vydrž, máš na to.

Krom toho.. pro každého je náročné každé životní období jinak. Já například rok pracovala na pozici státního úředníka. Povolání mi sice volný čas nekradlo, ale absolutně mě ta práce nenaplňovala. Připadala jsem si nevyužitá. Kdežto škola mě baví, protože se neustále učím novým věcem. Jen ty úkoly jsou děsný žrout času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
30.5.16 16:52

@meluzi :lol: Tak bylo by dost smutný, kdyby člověk s VŠ titulem uměl jen zmácknout příslušné tlačítko a pak si vytisknout výsledek. To bysme tu školu mohli rovnou zrušit. Od vysokoškoláka očekávám, ze bude principu rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 16:55
@brisco píše:
@meluzi A ty úkoly Ti zaberou víc, míň nebo stejne času jako spolužákům? O tom se snad mezi sebou bavíte.

V součtu přibližně stejně. Ale je to těžké takto říct. Např. mě výkresy na jeden předmět trvaly 36 hodin (to byla ta náročnější část) + 12 hodin (jednodušší část). A spolužačka kreslila tu jednodušší cca 6 hodin, ale nad tou těžší nechala okolo 50 hodin. Opravdu je to těžké porovnávat. A u počítání je to obdobné. A i dalších x lidí to tak má. Profesoři jsou na nás prostě tvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.5.16 16:56
Když nastane blackout. Vy si budete mnout ruce, protože budete mít to gro.“) to mi připomíná situaci, kdy jsme se učili na voš vypočítat důchody, ten vzorec je poměrně dost složitý(pro mně),když mi říkala kámoška, že to byla její noční můra, když to museli umět vypočítat. Tak jsem měla obavy, no a oni udělali novou koncepci, podle které už se to nemuselo počítat, protože jsou na to programy, takže byl svět hned veselejší. :mrgreen: Jinak jsem s ekonomikou, politikou, problém neměla. :mrgreen: Ještě dodám, že školu dělám dálkově, i voš, se 3 dětmi, vařím denně pro 7 lidí, pracuji, i když na piidi úvazek. A ve škole mám spoustu spolužaček starších, než jsem já, většina nemá IQ 200,ze zkoušek mají podobné známky jako já a nikdo nepřemýšlí nad tím, že když nemá samé AAAAA, že by to vzdal. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
30.5.16 17:00

@meluzi A to nikdo nikam nechodí? Máte aspoň tělocvik? Na VŠ jsem v pohodě stihala 2× tydne aerobik, pri práci a dítěti to uz tak lehce nejde, to se tady snažím říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 17:00
@brisco píše:
@meluzi :lol: Tak bylo by dost smutný, kdyby člověk s VŠ titulem uměl jen zmácknout příslušné tlačítko a pak si vytisknout výsledek. To bysme tu školu mohli rovnou zrušit. Od vysokoškoláka očekávám, ze bude principu rozumět.

Souhlas.. Bohužel, ale lidé s tímto názorem na této škole také studovali. Také podle toho vypadá naše statistika..
Nástup.. cca 1 200 kousků
Po dvou letech.. cca 350 kousíčků
Ono spousta lidí studium na této škole vidí jak „Hurvínek válku.“ Bohužel jsem patřila mezi tyto osoby také. Ale naštěstí jsem procitla včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 17:20
@mirecekblbecek píše:
Když nastane blackout. Vy si budete mnout ruce, protože budete mít to gro.“)
to mi připomíná situaci, kdy jsme se učili na voš vypočítat důchody, ten vzorec je poměrně dost složitý(pro mně),když mi říkala kámoška, že to byla její noční můra, když to museli umět vypočítat. Tak jsem měla obavy, no a oni udělali novou koncepci, podle které už se to nemuselo počítat, protože jsou na to programy, takže byl svět hned veselejší. :mrgreen: Jinak jsem s ekonomikou, politikou, problém neměla. :mrgreen: Ještě dodám, že školu dělám dálkově, i voš, se 3 dětmi, vařím denně pro 7 lidí, pracuji, i když na piidi úvazek. A ve škole mám spoustu spolužaček starších, než jsem já, většina nemá IQ 200,ze zkoušek mají podobné známky jako já a nikdo nepřemýšlí nad tím, že když nemá samé AAAAA, že by to vzdal. :mavam:

Tak u nás změna koncepce v nejbližší dobe opravdu nehrozí. Změny tedy probíhají, ale k horšímu :(. Spojují 2-3 předměty do jednoho časová dotace je minimální a úroveň znalostí se buď nemění a nebo jen nezvyšuje. A o ekonomice mi raději nemluv. Zrovna se jí učím na zkoušku. Tohle je věda, ke které mám takovou averzi, ale zároveň vím, že bez ní by to také úplně nešlo.
No nic naplat, každý nemůže milovat vše kolem sebe.

A jinak u tebe musím smeknout klobouk. Celkem čumím, co stíháš sve svém programu. Ale jen rak dal a hodně úspěchů. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.5.16 17:24
@meluzi píše:
Tak u nás změna koncepce v nejbližší dobe opravdu nehrozí. Změny tedy probíhají, ale k horšímu :(. Spojují 2-3 předměty do jednoho časová dotace je minimální a úroveň znalostí se buď nemění a nebo jen nezvyšuje. A o ekonomice mi raději nemluv. Zrovna se jí učím na zkoušku. Tohle je věda, ke které mám takovou averzi, ale zároveň vím, že bez ní by to také úplně nešlo.
No nic naplat, každý nemůže milovat vše kolem sebe.A jinak u tebe musím smeknout klobouk. Celkem čumím, co stíháš sve svém programu. Ale jen rak dal a hodně úspěchů. :kytka:

děkuji, mám kámošku, která chodila se mnou na voš, měla 3 děti, z toho jedno 4leté, pracovala na 3 směny, studovala na samé 1,dokončila s červeným diplomem, tak před tou smekám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 17:30
@brisco píše:
@meluzi A to nikdo nikam nechodí? Máte aspoň tělocvik? Na VŠ jsem v pohodě stihala 2× tydne aerobik, pri práci a dítěti to uz tak lehce nejde, to se tady snažím říct.

Chodí. Vždy všichni pospichají domů. ;) V paralelce máme tak 2 party o cca 5 lidech. A zbytek je nehomogenní útvar, který nemá jakýkoli pud se nějak sbližovat. Nebo se tak alespoň nikdo neprojevuje. Tělocvik máme jako volitelný předmět a já chodila. Ale tam se také kontakt vytvořit nedá. Vždycky se všichni vypaří jak pára nad hrncem. Asi bychom všichni potřebovali nějaký tmel, co by nás alespoň trochu přiblížil,

Příspěvek upraven 30.05.16 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 17:32
@mirecekblbecek píše:
děkuji, mám kámošku, která chodila se mnou na voš, měla 3 děti, z toho jedno 4leté, pracovala na 3 směny, studovala na samé 1,dokončila s červeným diplomem, tak před tou smekám…

Ty blaho, chtěla bych mít její píli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
30.5.16 17:33
@mirecekblbecek píše:

Ty blaho, jednou bych chtěla mít její píli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.5.16 17:36
@meluzi píše:
Ty blaho, jednou bych chtěla mít její píli.

máš ji,opravdu.ona byla ale neskutečně vyčerpaná, má děsně lakomého chlapa, který jí dává strašně málo a tak musela pracovat až do zblbnutí, na vš nešla z finančních důvodů, je daleko chytřejší než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
30.5.16 18:14

Divergentní myšlení u dítěte, víte někdo co je, abych to nemusela hledat? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie