Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Jana525 píše:
@meluzi a jinak zrovna ty treba neumis interpunkci ve vete
A já někde řekla, že jsem dokonalá?? Ano měla jsem na SŠ z diktátů trojky a ano bylo to za čárky. Neměli byste mě za to utratit? Kolik rodičů, kdy týralo dítě, aby se naučilo hrát na nějaký hudební nástroj, i přesto, že oni to neumí??
Za to vy jste jistě superženy, které jsou ve všem dokonalé a povídá se o vás i v TV a píše v knihách.
@robínek píše:
Ja myslela, ze vulgarity ti vadí. Asi zase jen u druhých… [0/citace]Ano vadí. Např. - nadměrné užívání ty vole místo tečky - oslovení krá.., pí.., de…, apod.
Ale sama sobě a ještě de facto „v duchu“ si přeci nadávat mohu, ne? Nebo snad to některou z Vás urazilo?
@meluzi hele, tohle mi vyskočilo v nových diskuzích… https://www.emimino.cz/…line-254881/ nečetla jsem to, ale třeba tam najdeš něco, co by ti mohlo pomoci…
@meluzi no ja si myslim, ze kdyz mam na partnera naroky z pravopisu, tak bych ho mela ovladat taky. Jinak to pak nechapu. A nebo potrebujes napsat knizku a mit nekoho na korektury? ![]()
@meluzi hele a proc na te interpunkci nezapracujes?
Nerikej mi, ze se chces vymlouvat jako ti, co maji poruchy uceni ![]()
@Jana525 píše:
@meluzi hele a proc na te interpunkci nezapracujes?Nerikej mi, ze se chces vymlouvat jako ti, co maji poruchy uceni
no, já nevím, ale teď vážně, jsou tu jisté indicie ukazující na poruchy -neschopnost udržet oči na řádku, čárky, horší motorika…proč je to tak nemožné?
@mirecekblbecek píše:
no, já nevím, ale teď vážně, jsou tu jisté indicie ukazující na poruchy -neschopnost udržet oči na řádku, čárky, horší motorika…proč je to tak nemožné?
Jako u Meluzi?
@bumbinka píše:
Tak super![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 29.05.16 v 18:06
V tomhle já zas taková nejsem. Možná proto nemohu nikam zapadnout a s nikým se ztotožnit. Ono je hezké prosazovat svoje názory, ale to, že začnu lidem kecat do toho co jí, ničemu nepomůže. Ano, když se mě někdo zeptá, proč to vlastně dělám? Samozřejmě odpovím, ale nemíním nikoho nikam tlačit. Protože motto: „Žij a nech žít.“ je prostě fajn.
Ad pravopis. Je fakt, že to nikoho nezabije. Ano tomuhle klukovi jde třeba mechanika. Též umí věci používat na reálné problémy. On je takový praktik, kdežto já jsem zase příšerný teoretik. A jako on nechápe, že já nechápu, tak nechápu, že on nechápe. Je to začarovaný kruh spousty nepochopitelných souvislostí.
Také znám holky, které jsou při těle, některé z nich jsou ještě více než já. A je pravda, že jsou veselé a kluci se okolo nich točí. Možná, že přijaly samy sebe? Možná se mají rády takové jaké jsou? Nevím ![]()
@bumbinka píše:
@meluzi hele, tohle mi vyskočilo v nových diskuzích… https://www.emimino.cz/…line-254881/ nečetla jsem to, ale třeba tam najdeš něco, co by ti mohlo pomoci…
Díky, mrknu na to.
@meluzi píše:
V tomhle já zas taková nejsem. Možná proto nemohu nikam zapadnout a s nikým se ztotožnit. Ono je hezké prosazovat svoje názory, ale to, že začnu lidem kecat do toho co jí, ničemu nepomůže. Ano, když se mě někdo zeptá, proč to vlastně dělám? Samozřejmě odpovím, ale nemíním nikoho nikam tlačit. Protože motto: „Žij a nech žít.“ je prostě fajn.Ad pravopis. Je fakt, že to nikoho nezabije. Ano tomuhle klukovi jde třeba mechanika. Též umí věci používat na reálné problémy. On je takový praktik, kdežto já jsem zase příšerný teoretik. A jako on nechápe, že já nechápu, tak nechápu, že on nechápe. Je to začarovaný kruh spousty nepochopitelných souvislostí.
Také znám holky, které jsou při těle, některé z nich jsou ještě více než já. A je pravda, že jsou veselé a kluci se okolo nich točí. Možná, že přijaly samy sebe? Možná se mají rády takové jaké jsou? Nevím
Tak když nikomu nekecáš do jídla, nekecej mu do pravopisu, a uvidíš, že ti bude líp
. A snaž se prostě myslet na to, že každému jde něco, to je to, co ti tady všechny meldujeme pořád dokola… někomu jde matika, někomu jdou jazyky, někomu jde pravopis… ty jsi ten první případ, no, tak fajn, já jsem ten druhý a třetí, taky fajn, a ani jedna neumíme hrát na housle
. A je jedna z nás lepší? Chytřejší? Ne…
Také znám holky, které jsou při těle, některé z nich jsou ještě více než já. A je pravda, že jsou veselé a kluci se okolo nich točí. Možná, že přijaly samy sebe? Možná se mají rády takové jaké jsou? Nevím…
Ale víš ![]()
@Jana525 píše:
@meluzi no ja si myslim, ze kdyz mam na partnera naroky z pravopisu, tak bych ho mela ovladat taky. Jinak to pak nechapu. A nebo potrebujes napsat knizku a mit nekoho na korektury?
Ne, jen chci, aby se mě potenciální děti neptaly. Proč se to musí učit, když tatínek to neumí. Nehledě na to, že chyby ve vyjmenovaných slovech vypadají „fakt dost blbě“.
@meluzi píše:
Ne, jen chci, aby se mě potenciální děti neptaly. Proč se to musí učit, když tatínek to neumí. Nehledě na to, že chyby ve vyjmenovaných slovech vypadají „fakt dost blbě“.
@Jana525 píše:
@meluzi hele a proc na te interpunkci nezapracujes?Nerikej mi, ze se chces vymlouvat jako ti, co maji poruchy uceni
Proč bych se měla vymlouvat? Pořád se něčemu učím. Takže ano přijde doba, kdy přijde řada i na opakování interpunkce. Možná se ti to nelíbí, ale nenechám teď všeho a nepoletím pro učebnici češtiny. Momentálně je pro mě prioritnější mechanika.
@bumbinka píše:
Tak když nikomu nekecáš do jídla, nekecej mu do pravopisu, a uvidíš, že ti bude líp. A snaž se prostě myslet na to, že každému jde něco, to je to, co ti tady všechny meldujeme pořád dokola… někomu jde matika, někomu jdou jazyky, někomu jde pravopis… ty jsi ten první případ, no, tak fajn, já jsem ten druhý a třetí, taky fajn, a ani jedna neumíme hrát na housle
. A je jedna z nás lepší? Chytřejší? Ne…
Také znám holky, které jsou při těle, některé z nich jsou ještě více než já. A je pravda, že jsou veselé a kluci se okolo nich točí. Možná, že přijaly samy sebe? Možná se mají rády takové jaké jsou? Nevím…
Ale víš
Nikdo není kvůli tomu lepší nebo horší. Naopak jsme si všichni rovni. Jen každý je trochu jiný. A ne každý si rozumí s každým. Koneckonců to není nic nového.
Dobrá tak vím… Jen najít tu cestu sama k sobě.