Rada a pochopení od rodičů, co své děti nebijí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
26.9.14 00:27
@Anonymní píše:
@3HE V jakém slova smyslu :mrgreen:?

v pozitivním… taky jsem neplácací rodiš. Manžel byl plácací… o výchově jsme se dohadovali… i před dětmi :oops:, ale to byl ještě malí a nechápali moc, o čem je řeč, dcera už má 4r, tak už se před ní nebavíme. Manžel pochopil můj vysvětlovací styl tak, že jsem si koupila tuto knížku http://knihy.cpress.cz/…ouchaly.html , dala jsem si do ní na „úmyslně určitou“ stránku záložku a dala jsem ji na wc. Manžel si tam rád posedí :mrgreen:, takže jsem po čase zjistila, že si tam i moji knížku přečte. Tak jsem mu na jindy nalistovala zase jinou stránku :mrgreen:
a pak jednou u nás byla návštěva a manžel jim začal povídat, jak vychováváme děti a to mě potěšilo, že uznal „můj styl“.
Někdy teda plácnu, ale opravdu málokdy… my se vždy domluvíme. Pomůže se vžít do myšlení dítěte, on totiž žije úplně v jiném světě a ty naše požadavky, proč má to a ono dělat, většinou vnímá úplně jinak - nejčastěji tak, že ho to vytrhuje z jeho světa a proto se pak třeba vzteká… Samo, že ho nenechám, aby se mnou mávalo, že ono má chudáček jiný svět.., ale je třeba s tím prostě nějak pracovat ke spokojenosti obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.9.14 00:31
@Anonymní píše:
@berry4 odpovím na tebe ale všimla sem si, že to tady bere víc lidí… příde mi, že se mě snažíte převědčit jak jedna dobře mířená je výchovně lepší…jenže neni:) ( u nás ) když mu jasně ukazuju, že to jde i bez bouchání nebo ječení…JÁ to umím udělat tak abych ho nepraštila, neječela jak na lesy a přesto se mnou nevláčel jak si on pískne:)),

ano u nás je to taky tak. Mám ještě 20letého syna, ten byl vychováván „klasicky“. no, mlácený nebyl, ale sem tam trestík v podobě pár plácanců byl.. nevidím z toho ŽÁDNÝ
užitek v jeho výchově. Když dcera dostala prvně na zadek, tak měla hysterický záchvat a bylo vidět, že absolutně vůbec nerozumí tomu, pro ji ta stejná maminka, která ji tak miluje, bije… :nevim: jako fááákt nechci… s dětmi(mám ještě 19m syna)normálně mluvím a nemám problém. Manžel s tím trochu problém má… asi mužům chybí více empatie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.9.14 00:37
@robínek píše:
No to je pravda. Třeba u nás doma to bývalo tak, že nás rodiče nikdy nebili (jestli někdy plácli po plíně, to si nepamatuju), protože to táta vyhlásil jako pravidlo, jelikož jeho doma otčím řezal jak žito. Ovšem bylo vidět, že táta kolikrát vůbec nevěděl, co má s náma dělat, měl nějakou představu, že děti mají být poslušné, bít nás nechtěl a tajně zuřil :mrgreen: Máma nám spíš rozuměla a domluvila se s náma, nějak to udělala, že se jí stačilo podívat a už jsme se radši uklidňovali ;)
Pokud vidíš, že má manžel děti rád, že si s nimi hraje a věnuje se jim, tak je to super a víc už třeba konkrétně po něm chtít nemůžeš. Budeš to prostě muset nějak „vykrývat“ ;)Příspěvek upraven 25.09.14 v 23:43

no právě.. rodiče kolikrát neví, jak a co mají s dětmi dělat… JAK S NIMI MLUVIT, ABY POSLOUCHALY! a proto si zvolí primitivní způsob vynucování autority… fyzické „násilí“.
Proto jsem si pořídila tu knížku - viz můj odkaz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.9.14 00:39
@Fikta píše:
Rozumím Ti, měla jsem to doma stejně a občas s tím taky bojuju.
To sis vydedukovala dobře, jen to uvedení do praxe u Tebe pokulhává. Což je dost zvláštní. Nemáš problém s dětmi jednat jako s rovnocenými partnery, ale s mužem ano.

já mám v jednání s mužem taky problém a taky jsem vyrostla bez otce… tohle je hodně důležitý článek dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.9.14 00:40
@Anonymní píše:
@zolycka Kouknu na to a nvrhnu doma, děkuju!

je i kniha Respektovat a být respektován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.9.14 00:45
@mroe píše:
Protoze on to vidi jinak. Jemu to zrejme funguje a vyhovuje. Ja bych to mela stejne, detem vysvetluju, ale nevychovou bych to nenazvala, kdyz prestreli tak na zadek dostanou ( a neni to proto, ze bychom, si nerozumeli, obcas proste provokujou, nebo cilene zlobi a vzdoruji).
Ja mam za to, ze nevychova a podobne novinky funguji jen do te doby, kdy je dite ochotne spolupracovat. Az prijde obdobi vzdoru, budes nahrana.

a proč by v období vzdoru mělo přestat spolupracovat? Prostě se s ním zase domluvíš, protože ono ví, že se s tebou dá mluvit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
26.9.14 01:31
@BohunkaP píše:
@martulkasloník

Je těžké řídit se srdcem a instinkty ve chvíli, kdy ty instinkty popírají to, co člověku bylo léta vštěpováno milujícími rodiči. Já sama (jako mnohé další) jsem zažila autoritativní výchovu včetně (přiměřených) fyzických trestů - a vím, že takto vychovávat nechci, cítím to. Ale znamená to vlastně zpochybnění všeho, v čem jsem vyrostla… hledání vlastní, jakési střední cesty (mezi extrémem na druhé straně) není lehké.

Myslím, že nejsem jediná, která to takto má - v tom je dilema mnohých rodičů dnešní doby.
:palec: citim to stejne…mmch. tva vychovna reseni konkr. situacich, kdyz nekomu radis v jinych tematech, me casto inspiruji a rada je ctu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
26.9.14 02:07

No podle příkladů co si uvedla mi připadá, že u vás velí dítě, než ty..Viz.chci to kolo a řve o to(zas je podle něho, však ježíšek donese)A taky to, že mu vadí, že ho tatka ruší u pohádky…Jsi uplně jako moje kamarádka i ty příklady..Vše dohodou. Má pěkného spratka, kterej už má 6 let a když neco nemá, hned nabere h.bu..To bych ji po té čuni fakt liskla. Tohle nesnáším. Naštěstí tohle jsem si se svým dítětem odmlátila už dříve a ted už mám klid :mrgreen:
A jeden z těch příkladů se mi stal.Je naučená, že do vozovky nesmí! Jenomže jak je ukecaná, tak nevnímá a vstoupila mi tam. Zrovna jelo auto. Já se tak hrozně lekla, že jsme ji teda dala dost na zadek. Prostě tohle ne! A to jsem ji to pořád říkala, at je opatrná a ona mi udělá tohle??Od té doby je klid. Radeji ji to donutím pochopit naplácáním, než aby mi to udělala příště zas a byla bez ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.9.14 04:39

Zakladatelko, proboha, neřeš. Máš dobrého chlapa, pokuste se o kompromis.Nic není černobílé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
26.9.14 06:51

Nevím, co tady pořád řešíte. Myslím, že to plácnutí vůbec dětem neuškodí. Rozhodně lepší, než pořád dokola vysvětlovat a skutek utek. Tohle si dítě zapamatuje, ne nějaké omílání dokola.Moje děti sem tam dostali na zadek, a žádné trauma z toho nemají. Jsou to slušní dospělí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
26.9.14 08:35

@ulice, jejda, děkuji :oops:, tak to jsem ráda, když to pomůže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.9.14 08:49
@BohunkaP píše:
@martulkasloník, ne, to není o žádné politice, nic takového nemá smysl sem plést. I dnešní rodiče vychovávají děti správným směrem, nikdo přece cíleně nevychovává z dětí špatné lidi. Problém je v tom, že mnozí nevíme, jak na to - protože máme víc času a především možností o těchto věcech číst, přemýšlet, diskutovat.

Planá prohlášení „lidé zapomínají na srdce!!“, okořeněné dostatečným množstvím vykřičníků, jsou ve skutečnosti na stejné úrovni jako „debilní články v Betynkách“.

Je těžké řídit se srdcem a instinkty ve chvíli, kdy ty instinkty popírají to, co člověku bylo léta vštěpováno milujícími rodiči. Já sama (jako mnohé další) jsem zažila autoritativní výchovu včetně (přiměřených) fyzických trestů - a vím, že takto vychovávat nechci, cítím to. Ale znamená to vlastně zpochybnění všeho, v čem jsem vyrostla… hledání vlastní, jakési střední cesty (mezi extrémem na druhé straně) není lehké.

Myslím, že nejsem jediná, která to takto má - v tom je dilema mnohých rodičů dnešní doby.

já jsem neřekla že dneska lidi nechtějí děcka dobře vychovat, spíš že je zvláštní že chtějí od základu měnit styl výchovy! je jasné že nikdy nebude naše výchova stejná jako ta našich rodičů před 30 lety, což je dáno i dobou, ale myslela jsem to tak že ten základ určitý by měl zůstat tedy pokud se necítíš svými rodiči naprosto špatně vychovaná!!já se cítím vychovaná dobře, styl jakým mě naši vychovali mi samozřejmě jako děcku vadil, teď co mám děti se k němu ale vracím protože to „mělo něco do sebe“je fuk že to bylo před tolika lety, některé věci se nemění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
26.9.14 08:53
@SlecnaSally píše:
No podle příkladů co si uvedla mi připadá, že u vás velí dítě, než ty..Viz.chci to kolo a řve o to(zas je podle něho, však ježíšek donese)A taky to, že mu vadí, že ho tatka ruší u pohádky…Jsi uplně jako moje kamarádka i ty příklady..Vše dohodou. Má pěkného spratka, kterej už má 6 let a když neco nemá, hned nabere h.bu..To bych ji po té čuni fakt liskla. Tohle nesnáším. Naštěstí tohle jsem si se svým dítětem odmlátila už dříve a ted už mám klid :mrgreen:
A jeden z těch příkladů se mi stal.Je naučená, že do vozovky nesmí! Jenomže jak je ukecaná, tak nevnímá a vstoupila mi tam. Zrovna jelo auto. Já se tak hrozně lekla, že jsme ji teda dala dost na zadek. Prostě tohle ne! A to jsem ji to pořád říkala, at je opatrná a ona mi udělá tohle??Od té doby je klid. Radeji ji to donutím pochopit naplácáním, než aby mi to udělala příště zas a byla bez ni

mě zase holka v určitém období šla přes přechod a uprostřed si řekla že dál nepůjde, tak mě takovej vztek chytil že dostala po zadku a né málo, bylo to zrovna na náměstí takže lidi se otáčeli ale mě to bylo fuk. už nikdy to neudělala stejně jako že minule jsme šli popřechodu, ona si uvědomila že jí spadla na přechodu sponka a vlítla tam zpět. dostala hned facku a od té doby se ještě nestalo aby nezůstala na přechodu stát, naopak se mě chytne za ruku a je klid. vysvětlování by možná pomohlo taky ale v tu chvíli z toho leknutí jsem jí radši dala po zadku než jí vysvětlovat něco co se učí od malinka že cesta je nebezpečná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
26.9.14 09:08

Vykašli se na to, že ti tady tolik lidí bude tvrdit, že to bez dávání na zadek nejde. Samozřejmě že to jde (neříkám, že 100%-ně), jen to nejde těm matkám a tak mají pocit, že se to nemůže dařit nikomu. Blbost.

Lidí, co děti nikdy neplácnou je dost, já to zažila v Anglii a byla to tak velká srážka s jinou a pro mě lepší výchovou i dokonce s lepšími výsledky, že se snažím to dělat taky jinak.

To jen tady se razí jiný výchovný styl a je těžké jít proti většině a hlavně proti tomu, co máme všichni zažité jako tu jedinou správnou výchovu. Všichni do tebe hučí, že musíš dávat na zadek, jinak budeš mít spratky :roll: Ale ono je to tak, že skoro nikdo jen neví, neumí vychovávat jinak, protože je to nikdo nenaučil, jedou to zažité z dětství a z okolí.

Ale je důležité, aby jste s manželem nešli tak moc proti sobě, dala bych mu něco přečíst, musíš mu vysvětlit proč to tak chceš, dát dobré argumenty, ukázat jak na to, předvést mu, že i bez dávání na zadek se dá dítě zvládnout. To chce ale i něco přečíst, vědět, jak to chceš dělat, třeba i jít na nějaký kurs, prostě nevařit z vody.

Ukázala bych mu v první řadě, jak nějakou situaci ty zvládneš bez dání na zadek, aby viděl, že to jde. Dohodla bych se na nějakém kompromisu, že on dá na zadek třeba jen v případě, kdy jde o život a jinak to zkusíte zvládnout jinak, no nevím jak jinak to s ním skoulet ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
26.9.14 09:20
@ospalámyš píše:
Vykašli se na to, že ti tady tolik lidí bude tvrdit, že to bez dávání na zadek nejde. Samozřejmě že to jde (neříkám, že 100%-ně), jen to nejde těm matkám a tak mají pocit, že se to nemůže dařit nikomu. Blbost.

Lidí, co děti nikdy neplácnou je dost, já to zažila v Anglii a byla to tak velká srážka s jinou a pro mě lepší výchovou i dokonce s lepšími výsledky, že se snažím to dělat taky jinak.

To jen tady se razí jiný výchovný styl a je těžké jít proti většině a hlavně proti tomu, co máme všichni zažité jako tu jedinou správnou výchovu. Všichni do tebe hučí, že musíš dávat na zadek, jinak budeš mít spratky :roll: Ale ono je to tak, že skoro nikdo jen neví, neumí vychovávat jinak, protože je to nikdo nenaučil, jedou to zažité z dětství a z okolí.

Ale je důležité, aby jste s manželem nešli tak moc proti sobě, dala bych mu něco přečíst, musíš mu vysvětlit proč to tak chceš, dát dobré argumenty, ukázat jak na to, předvést mu, že i bez dávání na zadek se dá dítě zvládnout. To chce ale i něco přečíst, vědět, jak to chceš dělat, třeba i jít na nějaký kurs, prostě nevařit z vody.

Ukázala bych mu v první řadě, jak nějakou situaci ty zvládneš bez dání na zadek, aby viděl, že to jde. Dohodla bych se na nějakém kompromisu, že on dá na zadek třeba jen v případě, kdy jde o život a jinak to zkusíte zvládnout jinak, no nevím jak jinak to s ním skoulet ;).

nesmíš na to plácání/pohlavky koukat tak zkostnatěle, dá se to vyložit i pouze jako důraznější informativní prostředek pro získání pozornosti či pro uvědomění si rodičem řečeného, je to prostě jen forma intenzivnějšího tělesného kontaktu, mazlení je taky intenzivní forma komunikace s dítětem, stejně tak trochu toho bitíčka ve správnou chvíli hodně výchovně pomůže,

vzpomínám-li si z dětství, raději tisíckrát raději lepanec od otce či respektovaného učitele ve správnou chvíli, to se pak člověku snadněji rozbřeskne, než promlouvání do duše od matky či učitelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí